Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W soboté 19 maja 2012 Mika wyruszyla w drogé do swojego nowego domu w Bydgoszczy!
Mika to Spanielka 7 letnia, której już nie chcą w domu!!!pilnie szuka domu. "Spadkobiercy" przyprowadzili ja do schronu w Kielcach. Na szczéscie Mireczka zabrala malá do siebie na cudowny DT pod Kielcami.

relacja z DT 26.03.12:
"W tamtym tygodniu był facet i chciał ją zostawić bo spanielka była własnością jego teściowej, która zmarła a on jej nie chce i takie tam. W schronisku zrobili jej zdjęcia i jest na kieleckiej dogomani ale schr.nasze nie przyjmuje psów więc facet wrócił z Miką do domu. Dziś po rozmowie z Elą (Elik) czy mi pomożecie w jej adopcji, umówiłam się z tym facetem -mieszka w Kielcach- i pojechałam ją zabrać do mnie. Po drodze byłam u weta i sterylka jej bédzie po jutrze na konto Kastora.

Mika jest raczej mix spaniel ale za to kochana!!!Ma 7lat,troszku ma nadwagi:) lubi jezdzić samochodem, zaprzyjaznila się z Lolką i Miśkiem na koty nie zwraca uwagi i kocha ludzi. Chętnie z nami wyszła od tego faceta i wsiadła do auta. Czuje się u mnie jakby była od zawsze. Lubi się bawić i [B]śmiesznie uśmiechać: zadziera wtedy wargę[/B]. Acha,kocha dzieci.W domu jakby jej nie było.Jest spokojna.

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=img2141tea.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg43/scaled.php?server=43&filename=img2140d.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg10/scaled.php?server=10&filename=img2139ol.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg801/scaled.php?server=801&filename=img2138yp.jpg&res=medium[/IMG]

Edited by emilia2280
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mika jest bardzo grzeczna.Wcale nie tęskni za domem,z którego ją zabrałam.Lolka i Misiek uczą ją szczekać:evil_lol:Jutro jedziemy na sterylkę.O ładne zdjęcia poproszę może Erkę:p

Posted

heh, i Asia zauwazyla i mi mailem napisala ze "zue oczko" ma na ostatnim zdjéciu. Jak Lunka :p I usmiechniéte zdjécie poprosimy jak juz sunia wydobrzeje, bo po sterylce pewnie nie bédzie jej do smiechu.

Posted

Poproszę może ewelinke_m, bo ona ma dobry aparat i robi fajne zdjęcia. Jak sunia już dojdzie do siebie po sterylce, to jakoś podjedziemy do Ciebie, Mira:).
Dobrze ,że sunieczka już bezpieczna, a jak jest taka fajna i bezproblemowa, to może uda się w miarę szybko znaleźć domek:).

Posted

Super,że jestescie:multi:I zapraszam do mnie żeby zobaczyć jak się miesza kolory:lol:-rude z czarnym a w środku kudłate:evil_lol:Myślę,że zdjęcia za 10dni jak Mika zdejmie sukienkę po sterylce.

Posted

[quote name='mira145']Super,że jestescie:multi:I zapraszam do mnie żeby zobaczyć jak się miesza kolory:lol:-rude z czarnym a w środku kudłate:evil_lol:Myślę,że zdjęcia za 10dni jak Mika zdejmie sukienkę po sterylce.[/QUOTE] A suknia w jakim kolorze?

Posted

[quote name='emilia2280']heh, i Asia zauwazyla i mi mailem napisala ze "zue oczko" ma na ostatnim zdjéciu. Jak Lunka :p I usmiechniéte zdjécie poprosimy jak juz sunia wydobrzeje, bo po sterylce pewnie nie bédzie jej do smiechu.[/QUOTE]

Asiu,pudło z tym oczkiem:lol:!Pozory mylą:evil_lol:!Przyprowadzili ją do schroniska i nie była wstanie się uśmiechać:-(.A na uśmiech do sesji zdjęciowej rzeczywiscie musimy poczekać.

Posted

[quote name='mira145']Kurcze,mam zieloną:razz:chyba nie będzie jej pasować?;)[/QUOTE]
Jakby była ruda, to by pasowało, bo wyglądałaby jak Scarlett O'Hara, a że brunetka to nie wiem. Może różową jej załóż...

Posted

Mika już po sterylce.Trochę wymiotuje a ja biegam z mopem,piorę i przytulam czarnulkę,że nic się nie stało:shake:Nawet Lolka dziś jej odpuściła a Miś oddał swoje legowisko-niesamowite!Wet. zaniepokoiła jej nadwaga,mówi żeby zrobić badanie na cukrzycę.Super Emi,że już ma ogłoszenia!Mam nadzieję,że i na domek długo czekać nie będzie- dzięki wszystkim którzy wspierają Mikę:loveu:Dzięki dziewczyny ze schroniska,że dałyście mi namiary na mix-max czarną spanielkę:lol:być może uratowałyście jej życie:lol:

Posted

[quote name='mira145']Mika już po sterylce.Trochę wymiotuje a ja biegam z mopem,piorę i przytulam czarnulkę,że nic się nie stało:shake:Nawet Lolka dziś jej odpuściła a Miś oddał swoje legowisko-niesamowite!Wet. zaniepokoiła jej nadwaga,mówi żeby zrobić badanie na cukrzycę.Super Emi,że już ma ogłoszenia!Mam nadzieję,że i na domek długo czekać nie będzie- dzięki wszystkim którzy wspierają Mikę:loveu:Dzięki dziewczyny ze schroniska,że dałyście mi namiary na mix-max czarną spanielkę:lol:być może uratowałyście jej życie:lol:[/QUOTE]
:) :) :) :)

Posted

Głaskanki dla dzielnej dziewczynki.
Nadwaga może być wynikiem przekarmiania (mam taką klientkę spanielkę młodą i grubą - przekarmianą..) ...oby to był tylko taki powód nadmiaru kilogramów.

Posted

[quote name='cockermanka']Głaskanki dla dzielnej dziewczynki.
Nadwaga może być wynikiem przekarmiania (mam taką klientkę spanielkę młodą i grubą - przekarmianą..) ...oby to był tylko taki powód nadmiaru kilogramów.[/QUOTE]

Też tak myślę.Ale testy zrobię,żeby miec pewność.A głaskanki Miki przyjmuje bo je uwielbia:evil_lol:!
I nie teskni za domem:shake:pokochała nas:lol:DT.

Posted

Pewnie taki to był dom, za którym się nie tęskni.
Mira, coś czuję ,ze miłość z wzajemnością:razz:. Przydałaby się koleżanka Loli w innym kolorze:).

Posted

[quote name='erka']Pewnie taki to był dom, za którym się nie tęskni.
Mira, coś czuję ,ze miłość z wzajemnością:razz:.[B] Przydałaby się koleżanka Loli w innym kolorze[/B]:).[/QUOTE] No własnie, nie wiem, co ta Mira pozbywa się tych biednych spanieli.

Posted

[quote name='wegielkowa']No własnie, nie wiem, co ta Mira pozbywa się tych biednych spanieli.[/QUOTE]

No tak:evil_lol:co to za spanielowy hotelik jak tylko jedna spanielka- Lolcia została:evil_lol:?

Posted

[quote name='mira145']No tak:evil_lol:co to za spanielowy hotelik jak tylko jedna spanielka- Lolcia została:evil_lol:?[/QUOTE] Lolcie wydaj, to się miejsce dla Czornej Dioblicy zrobi:scared: