hanka456 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Przykład Canona pokazuje, jak bardzo potrzebne sa domki tymczasowe, bo one ratuja życie , to jedno najcenniejsze dla tego kto je ma. Czasem dosć dlugo trwa zanim ofiara ludzkiej znieczulicy znajdzie dom, ten ostatni i do konca swojego zycia. Wykorzystam znane mi watki łódzkich psiaków i zwroce sie z prośba: My jako FUNDACJA NIECHCIANE I ZAPOMNIANE - SOS DLA ZWIERZAT nie dysponujemy swoim azylem (jeszcze), mamy tylko "jeden domek tymczasowy" , na ktorego pomoc mozemy liczyc w każdej chwili, o każdej porze dnia i nocy. Mamy tam kilku naszych podopiecznych, którzy szukaja domku stalego, kochajacego i tego jedynego. Jednak zbliza się zima, a zimy jak to zimy bywaja, chłodne i głodne. Krótko...... dla duzych naszych psów, czasem dość kłotliwych, a czasem wystraszonych potrzebujemy na zimę choć trzy budy. Wielka prośba o pomoc, choc trzy budy pomóżcie kochani DOGOMANIACY wybudować. Podajemy na dobrowolne wpłaty nasze konto: BANK PKO BP 22102034080000490201742246 Quote
szajbus Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Canon czeka na odruch serca i kochający dom Quote
Szyszka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Canonku zobaczysz w końcu znajdzie się stały domek. Quote
szajbus Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Canon czeka nieustanne z nzdzieją w sercu, ze znajdzie sie dla niego kącik w twoim domku Quote
Neris Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Ja w sumie nie wiem czy opis Canonka jest już na tej stronie niemieckiej, nie mogę znaleźć linka do jego podstrony. Quote
ewelinabuck Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 hop do gory Canonku;);););););) Quote
szajbus Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Neris, nie pomogę ci, bo ja w niemieckim "ni pisaty, ni cytaty" Quote
Szyszka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Przypominamy, że Canon szuka domku . Quote
_Natalia_M_ Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 do gory psiaku!! trzymam kciuki za Ciebie .. Quote
szajbus Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Canon nie traci nadziei na domek. Pomóż mu! Quote
Szyszka Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Luka a co Ty cierpisz na bezsenność???? Canon teraz ze mną na spacerek poproszę. Quote
Neris Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Wczoraj na spacerze Canon przeszedł samego siebie. Człapał sobie powolutku jak zwykle, podbiegał czasami a potem znowu typowe Canonkowe tempo. Doszliśmy do rzeki, powęszył, podziwił się dlaczego w zasadzie inni wskakują do wody skoro to takie obrzydliwe... poszliśmy dalej i trafiliśmy na wędkarzy. I tu się zaczęło!!! Canon zrobił im przegląd reklamówek, zanim zdążyłam dobiec wyjął sobie jakąś bułeczkę i spokojnie ją konsumował. Dobiegłam krzycząc "jaki wstyd, jaki wstyd" - no akurat tylko to mi do głowy przyszło... Państwo bardzo się śmiali, więc może bułeczka odżałowana. Potem Canon zszedł z pionowej skarpy nad sama rzekę i udawał że mnie nei słyszy, stałam 3 metry wyżej zastanawiając się czy on długo tak będzie sobie szukał bobrów. Wołać to sobie mozna, Canon ma słuch wybiórczy. W koncu zjechałam na tyłku ze skarpy, nagadałam mu do słuchu i kazałam się wspinać do góry. ON SIĘ WSPIĄŁ, a ja po osypującym się piasku wtarabaniałam się jak przetuczony żuk... dobrze że tego nikt nie widział. Ja nie wiem czy Canon słabo słyszy czy aż tak ma w nosie - potrafi nagle skręcić na przykład w prawo i można sobie wołać do upadłego.Od niedawna chodzimy bez smyczy ale to chyba nie na moje nerwy... Quote
katya Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 Neris, ja myślę, że onrzeczywiście może słabo słyszeć, chociaż... A w domu jak go wołasz, też olewa? Czy tylko jak coś węszy? Quote
Neris Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 On jest taki jakby trochę autystyczny. Reaguje jeśli chce... Jeśli go wołam żeby przyszdł do sypialni to idzie. Ale nigdy jeszcze nie zdarzyło się, żeby NIE WIDZĄC mnie zareagował na wołanie. U mnie głos zawsze podparty jest gestem, więc nie wiem na co Canon reaguje. Ale do tej pory na spacerach był grzeczny - po prostu idzie tam gdzie my. Dopiero od 3 dni zaczął swawolić... Quote
szajbus Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Może ma problemy ze słuchem i reaguje bardziej na gesty? Canon nieustannie prosi o domek Quote
Ayia Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 a moze Canon potrzebuje nowe ogloszenia? nowe zdjecia? :razz: Quote
szajbus Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Prosimy o domek dla Canonka. Bardzo prosimy....... Quote
szajbus Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Canon cały czas czeka na domek. Domku, pokochaj tego psiaka Quote
Szyszka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Canon - fajny staruszek potrzebuje swojego kątka. Quote
Recommended Posts