Jump to content
Dogomania

Canon z łódzkiego schronu odszedł za TM, w swoim domu u swojej kochanej Neris [*]

Recommended Posts

Posted

Wobec tego potrzebna nam jest osoba, która zna język niemiecki i angielski i będzie mogła opisać historie Canona w tych językach i wysłać na podaną stronkę ze zdjęciami. Jest to strona psów seniorów w potrzebie.
Tu się nikt nie interesuje sie psiakiem, a tam może ma szansę na lepsze życie, na prawdziwy dom. Ja niestety nie znam tych języków. Za moich czasów w szkole uczyło sie tylko rosyjskiego.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To jest niestety na angielski przetłumaczone przez "maszynę" tłumaczącą- jakiś automat w internecie. Wysłałam prośbę o przetłumaczenie tego osobie znającej niemiecki, bo tekst jest jak dla mnie lekko niezrozumiały.

Poproszę dzisiaj koleżankę o zrobienie opisu Canona po niemiecku, mam nadzieję że będzie mogła to zrobić jeszcze dzisiaj.

Posted

[quote name='Hundehilfe Polen']Könnt Ihr das lesen? Kann mir jemand auf deutsch oder englisch antworten?

Sagt mir bitte alles, was Ihr wißt über Canon. Wir haben ihn auf unserer Seniorenseite und unter Notfälle.
Leider erfahren wir immer sehr, sehr wenig auf Nachfrage bei dem Tierheim in Lodz:(

in English by translation program
Can you read? Can someone answer me to German or English? Please everything that you about Canon know, says to me. We have it on our senior side and in the emergency gallery. Unfortunately we experience always much, very little on demand with the animal asyl in Lodz.

Viele Grüße, Jenny
TSV Hundehilfe Polen e.V.
[URL="http://www.hundehilfe-polen.de"]www.hundehilfe-polen.de[/URL][/quote]"Możecie/umiecie to przeczytać? Czy mógłby mi ktoś po angielsku lub niemiecku odpowiedzieć? Powiedzcie mi proszę wszystko co wiecie o Canonie. Mamy go na swojej stronie dla seniorów i galerii awaryjnej [COLOR=PaleTurquoise]angielski (pilnej potrzeby po niemiecku). [COLOR=Black]Niestety nie mamy wciąż nawet małego doświadczenia z lódzkim schroniskiem.
Wszystkiego dobrego
organizacja pomocy polskim psom
[/COLOR][/COLOR][URL="http://www.hundehilfe-polen.de/"]www.hundehilfe-polen.de[/URL]"

Wyślijcie mi na PW tekst o Canonie to przetłumaczę na angielski i spróbuję na niemiecki
[COLOR=PaleTurquoise][COLOR=Black]

[/COLOR][/COLOR]

Posted

Canon - jak tylko zwęszy że sprawa toczy się ku misce - zaczyna szczekać i nie ma możliwości żeby przestał... Mozna go głaskać- wtedy sie odsuwa i jest nieco zirytowany. Można kazać przestać - wtedy udaje blondynkę.
Jedyną metodą na niego jest DAĆ MICHĘ i to biegiem!

Posted

No to jest podobny do mojego nowego nabytku. Micha, micha i jeszcze raz micha. To jest właśnie to ( poza rozrabianiem oczywiście)

Canonek wciąż samotny. Czeka na was w DT z wielką nadzieją!

Posted

Canon przypomina wszystkim i cioteczkom też , że czeka na domek u Neris. Cioteczki prosi choć o odrobinę zainteresowania i pomoc w szukaniu tego domku.

Ciotki, to, że on wylądował u Neris, nie oznacza, ze problem psa jest z głowy. Ta pisna dalej czeka niecierpliwie na domek. Samo zobaczcie ile ciotek go odwiedza na wątku, od momentu jak wyjechał do Pomiechówka.
Jak był w schronie, to zainteresowanie nim było ogromne. Gdy znalazł DT to co? Problem psa z głowy? Niech się martwi o niego Neris i ciotki które opłacają jego pobyt?
Dobrze, ze ciotka ciapus porobiła ogłoszenia, bo pewnie nie miałby kto.
Jest mi naprawdę przykro z tego powodu, ze ta psina nagle poszła w zapomnienie.
Na poczatku było jaki on biedny, jaki zarzygany, jaki zaniedbany, załamany. Jak to szybko należy mu pomóc. A teraz jak jest najedzony, wesoły to można go dać w odstawkę?
Kochani, a nie pomyśleliście, że Neris ma wiele innych psiaków pod opieką i nie może zajmować sie tylko jednym Canonem? Jemu jest potrzebny ten jeden jedyny człowiek !
A nie pomyślałyście, że te "psie" pieniądze małe, bo małe ,ale zawsze 200 zł miesięcznie mogłyby być przeznaczone na [B]ratowanie życia[/B] innych psiaków w potrzebie gdyby Canon znalazł dom?

Posted

Jestem z Canonem, ale fakt że jest poza schroniskiem faktycznie uspokoił.
Przepraszam.
Szajbuś, musimy przeczyścić wąki z hopków. Może nie powinnam się wtrącać ale w końcu "wszystkie psy są nasze". Ludzie nim przedrą się przez hopki mają dość, nie szukają sedna sprawy.