jaanka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Masz rację . Ogólnie braki wszystkiego utrudniają życie . Ale fajny jest ten mój sukulent . Otwiera się bardzo powoli ale czuję że łączy nas coraz silniejsza więź . Trudny przypadek . Nie wiem na ile to specyfika rasy bo nie znam innego skayopodobnego a na ile krzywda której doznała . W tym samym czasie zamieszkał z nami drugi psiak . Znacznie starszy i z bardzo smutnym życiorysem . Zupełnie inne reakcje . Tez nie było łatwo ale inaczej . Tak bardziej typowo . Z Kartoflem to tak jakby oswoiła dzikie zwierzątko , takie niezależne psychicznie . Za miesiąc minie rok jak jesteśmy razem . Miałam opory żeby ją adoptować . Uważałam że beż problemu znajdzie dom bo jest taka urocza . Quote
savahna Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Do sukulentów gadać dużo trzeba....podobno...Szczęsliwe są wtedy... I pewnie podlewasz za dużo skoro ciągle musisz ścierać kałuże na podłodze....;) Załóż rękawice spawalnicze i pogłaskaj kaktusika ode mnie.:lol: Quote
jaanka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Nie trzeba rękawic do głaskania . Ona jest bardzo łagodna także wobec innych zwierząt . Nie ma w niej żadnej agresji . Nawet na początku nie broniła się przed kontaktem ale to co innego niż własna wola . Ja lubię żeby stworzenie miało wybór i przychodziło na przytulanie bo samo tego potrzebuje . Może to wynika z mojej natury . Nie znoszę przymusu . Quote
jaanka Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Dzisiaj rano Kartofel znowu zrobił w domu jedno i drugie . Zrobił i poszedł sobie spać bo zmęczył się szarpaniem kłębka włóczki który wcześniej ukradł z koszyka . A biedna kiciunia z oburzoną miną zasypywała łapką kupę i informowała głośno że to nie jej tylko tamtej szarej . Taki obrazek ujrzał tz schodząc z góry . Quote
savahna Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Miły początek dnia, nie da się ukryć.:evil_lol: I fajną macie kicię, sprzątać nie musicie...:lol: Quote
jaanka Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Niezła z niej modelka i akrobatka . Ja po to przecież mam te zwierzaki żeby robiły za mnie wszystko . Przecież za darmo jeść nie będę dawała :evil_lol: Quote
savahna Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='jaanka'] Przecież za darmo jeść nie będę dawała :evil_lol:[/QUOTE] Kurcze...no fakt.Ja dawałam, ale od jutra to się zmieni...Sońka gary zmywac:multi:, bo lubi lizać...a reszcie też coś znajde.:diabloti: Quote
jaanka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 U nas zgodnie z zasadą jak kto pracuje tak jada . Kiciunia na śniadanie mięsko a Frytol tarta marchewka z oliwą . Quote
wegielkowa Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Erosław, chyba straciliśmy kontrolę nad jaanką.... Kto pomoże nam zrobić wizytę po adopcyjną w okolicy Warszawy? Quote
malagos Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Ja mogę się wybrać, w lipcu z walizką i leżakiem :haha: :haha: Quote
wegielkowa Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='malagos']Ja mogę się wybrać, w lipcu z walizką i leżakiem :haha: :haha:[/QUOTE] To teraz zamiast w transporterze, zwroty z adopcji przewozicie w walizce? Quote
jaanka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Czujecie awersję wobec marchewki czy oliwy ? Quote
savahna Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='jaanka']Czujecie awersję wobec marchewki czy oliwy ?[/QUOTE] Ja nie lubię marchewki gotowanej w rosole, fuuuuuj:roll: Quote
wegielkowa Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='jaanka']Czujecie awersję wobec marchewki czy oliwy ?[/QUOTE] My nie, ale Fryta mówiła, że nie jest weganką:) Quote
savahna Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 jaanko, gdzie się podziało jeszcze jedno "czy"- pyta Sokole Oko Quote
devoner Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='savahna']Ja nie lubię marchewki gotowanej w rosole, fuuuuuj:roll:[/QUOTE] ja w ogóle nie cierpię gotowanej marchewki ohyda:shake: Quote
jaanka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Sokole Łoko wie że funkcjonuję łobecnie jako cyklop . Napisałam na pamięc potem prawa gałka zobaczyła i skorygowała nadmiarowe -"czy " :) Quote
devoner Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 (edited) [quote name='jaanka']Sokole Łoko wie że funkcjonuję łobecnie jako cyklop . Napisałam na pamięc potem prawa gałka zobaczyła i skorygowała nadmiarowe -"czy " :)[/QUOTE] jaanka czyżby ci Frytka oko wydrapała w zemście za marchewkę:crazyeye:,ja na jej miejscu tak bym uczyniła:loveu: Edited March 17, 2013 by devoner Quote
jaanka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 A chciałabyś mięsożerco ;) Frytka jest suką pokojową a nawet fotelową . Mnie zawiało jakoś z lewej strony i w ucho także . W związku z tym jestem ślepą i głuchą na Wasze docinki :evil_lol: U mnie wszystkie psy lubią marchewki z rosołu , piją siemię lniane , jedzą jabłka , buraczki , pietruszki , selery , pomidory , banany i jeszcze nie wiem co . Nie jedzą czekolady , cebuli , czosnku , rodzynek , drożdżowego ciasta i owoców cytrusowych . Lubią chałkę z masłem sucharki i ser . Niestety czasami serwują sobie kociego snickersa :mad: Quote
devoner Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 no chałkę z masłem to ja akurat tez bardzo lubię,a swoją drogą piękna ta twoja Frytka mimo,że na marchewce pędzona Quote
jaanka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Dzięki ale jej uroda to akurat nie moja zasługa ani pewnie tej marchewki . U mnie dostała jedynie dłuższej czupryny . Quote
erka Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Po tych kolejnych aferach mięsnych, to nic dziwnego,że Fryta przeszła na wegetarianizm, miała widocznie dośc chemii i antybiotyków:razz:. Za to nie będziemy jaance Frytki odbierać;). Quote
savahna Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='erka'] Za to nie będziemy jaance Frytki odbierać;).[/QUOTE] A za co odbierzemy??:roll: Quote
wegielkowa Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 [quote name='erka']Po tych kolejnych aferach mięsnych, to nic dziwnego,że Fryta przeszła na wegetarianizm, miała widocznie dośc chemii i antybiotyków:razz:. Za to nie będziemy jaance Frytki odbierać;).[/QUOTE] A za co odbierzemy? Quote
devoner Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 savahna ktuś cię tu chyba przedrzeźnia:loveu: Quote
Recommended Posts