Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='erka']Może koty nie chciały konsumować na miejscu i wzięły na wynos;).[/QUOTE]

To kaucję za naczynie powinny zostawić . To porządny lokal z podłogą i zadaszeniem a nie jakaś spelunka :angryy:

[quote name='wegielkowa']powinny zapłacić jaance...[/QUOTE]

Chyba nie myślisz że jest inaczej ;) . Biorę w naturze ( mam szufelkę i łopatkę na którą zbieram zapłatę :evil_lol:) .

A krasnale mile widziane :)

Posted (edited)

[quote name='jaanka']Nie mam uprawnień ;)[/QUOTE]

Trzeba było kupić w Szaflandii taką czarna bluzkę z białym podgardlem.
Może nikt by się nie zorientował...

od kilku dni łazi mi po głowie sylwestrowa historyjka z Aksonem.
Mieszkałam w kawalerce, w której był taki wynalazek jak kuchnio-przedpokój, gdzie część kuchenna miała pcw, a część przedpokojowa klepkę.
Szafki kuchenne tak ustawiłam, że tworzyły literę C i przez to pod blatem utworzyły sie dwie wąskie nisze, w ktore wpychałam różne rzeczy jak np. "pociąg" mleka kupiony w makro.
Akson od listopada już calkiem dobrze się zaaklimatyzował w domu, jednak gdy wychodziłam do pracy zamykałam pokój, a zostawiałam mu ten kuchnio-przedpokój i łazienkę, bo zdarzało się mu siuśnąć.
Jednakowóż na noc nigdzie nie łaziłam.
Poszłam na sylwestra do "Zanzibaru". Bawiłam sie świetnie, wróciłam koło 4 rano, dość trzeźwa, bo nie lubie kaca.
Wchodzę do domu i jakoś tak wali mi w otwory nosowe. Nie wiem co, ale coś smierdzi.
Akson patrzy na mnie skruszony, więc pomyśłałam, że napsocił.
Wreszcie domyśliłam się: rozdyźdał kartony mleka stojące w niszy, wychlał wszystko co się dało i... nie do wiary! Kawałki kartonów upchał z powrotem w tej niszy!!!
Do tej pory nie mam pojęcia jak to zrobił, że właściwie na środku praktycznie śladu nie zostało, tyle, że ileś tam mleka wsiąkło w wykładzinę i w klepkę i stąd ten smród.
Latałam z nim przez pół godziny obawiajac sie biegunki, a potem, po bożemu, powitałam dzionek 1-go stycznia 99 roku ze szczotka w ręku, zasuwajac na kolanach, zrywając wykładzinę, myjąc śmierdząca podłogę, kąpiac Aksona, który śmierdział kazeina nie mniej niż wykladzina z klepką razem wzięte.
Taki był mój Akson - cudowny i psotny.
Kiedyś łowił rybki w akwarium za pomocą sznurka do makramy...

Edited by inga.mm
Posted

Zapraszam na Wielkanocny bazarek z decupagem :smile:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/240274-WIELKANOC-TU%C5%BB-TU%C5%BB-do-10-03-2013-na-Kielce?p=20488800#post20488800"][I][B][SIZE=5][COLOR=#ff0000]
KLIK[/COLOR][/SIZE][/B][/I][/URL]

[IMG]http://img17.imageshack.us/img17/2492/pagemz.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Na szczęście już nie ma śniegu . Frytka ma piękne gatunkowo futro ale nie cierpi czesania .
Jestem teraz trochę mniej gibka i rącza i zaczyna to być uciążliwe .
Będzie mi szkoda ją strzyc . Najbardziej filcują się włosy na przednich łapach od środka . Dostać się tam jest bardzo trudno . Wciąga te łapiny do środka jak żółw .
Mam spory asortyment przyrządów do czesania ale dla niej potrzebne są nieco inne zgrzebła niż dla persów . To prawie ludzki włos . Gruby i dosyć sztywny .

Posted

[quote name='jaanka']
A na czarnym bzie już zauważyłam pączki .[/QUOTE]
Ty to zawsze musisz zauważyć...Czarne okulary sobie kup.:cool3: łojjj, albo lepiej różowe, zdecydowanie różowe,....:lol:;)

jaanka czy Ty tez masz takie odczucie,że jak czytasz wpisy wegielkowej to Twój mózg pracuje na zwiększonych obrotach czy tylko ja mam taK??:oops::oops::roll:
Z tym śniegiem mam na uwadze konkretnie obecnie.:diabloti:

Posted

Ja się tu wywnętrzam na temat pielęgnacji , liczę na Wasze rady a Wy tylko na śnieg reagujecie .
Savahna czy sądzisz że jak już kupię sobie te różowe okulary to nie będę dredów na zwierzach widziała ? ;)
Może i powinnam tak zrobić .
Jeżeli chodzi o mój mózg to nawet nie wiem czy ma jakieś obroty . Jest zmarznięty .
Ale poczytam sobie wszystkie wpisy Wegielkowej to może się jakoś łobróci . :)

Posted

[quote name='jaanka']Ja się tu wywnętrzam na temat pielęgnacji , liczę na Wasze rady a Wy tylko na śnieg reagujecie .
Savahna czy sądzisz że jak już kupię sobie te różowe okulary to nie będę dredów na zwierzach widziała ? ;)
Może i powinnam tak zrobić .
Jeżeli chodzi o mój mózg to nawet nie wiem czy ma jakieś obroty . Jest zmarznięty .
Ale poczytam sobie wszystkie wpisy Wegielkowej[B] to może się jakoś łobróc[/B]i . :)[/QUOTE] z tym łobrotowaniem to uważaj, bo Ci zmrzlany mózg łobróci się do końcówki którejś z nibynóżek i co będzie wowczas?? Jal błędnikzostanie w czaszce to pół biedy, ale jaki on jeden łobróci się ku dolnym partiom człowieka?

Posted

[quote name='wegielkowa']z tym łobrotowaniem to uważaj, bo Ci zmrzlany mózg łobróci się do końcówki którejś z nibynóżek i co będzie wowczas?? Jal błędnikzostanie w czaszce to pół biedy, ale jaki on jeden łobróci się ku dolnym partiom człowieka?[/QUOTE]

Wtedy będę mogła z czystym sumieniem łozdobić go nowymi butami .

Posted

[quote name='jaanka']Wtedy będę mogła z czystym sumieniem łozdobić go nowymi butami .[/QUOTE] Sie ludziom w głowach przewraca, dosłownie i w przenośni.
Buty nowe kupują, z pieniędzmi nie mają co robic...

Posted

[quote name='wegielkowa']Sie ludziom w głowach przewraca, dosłownie i w przenośni.
Buty nowe kupują, z pieniędzmi nie mają co robic...[/QUOTE]
Muszę na sezon letnio ogrodowy zakupić sobie nowe chinoksy bo poprzednie jedna taka z Małogoszcza przerobiła mi na sito .

Posted

[quote name='jaanka']Muszę na sezon letnio ogrodowy zakupić sobie nowe chinoksy bo poprzednie jedna taka z Małogoszcza przerobiła mi na sito .[/QUOTE] No jasne.
Jakby nie można było zrobić obuwia do ogrodowego z denek po plastikowych baniakach po wodzie mineralnej:razz:

Posted

[quote name='wegielkowa']No jasne.
Jakby nie można było zrobić obuwia do ogrodowego z denek po plastikowych baniakach po wodzie mineralnej:razz:[/QUOTE]

Sądzę że one właśnie z tego są robione . Tylko przez chińskich specjalistów ;)