Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='savahna']

Jaanka fajne te kojce, a o co dokładnie chodzi, bo soreczki ,ale nie doczytałam....:oops:[/QUOTE]

Staruszkowa Skarbonka to pomysł Rozi . Ona to prowadzi . My- czyli spora grupka entuzjastów tego projektu deklarujemy kwoty które zobowiązujemy się wpłacać co miesiąc . Mile widziane są także wpłaty jednorazowe i bazarkowanie . Jak uzbieramy odpowiednią sumę ( w tym przypadku było to 10 tysięcy ) szefowa ogłasza konkurs na najlepszy projekt . A potem czekamy na realizację i cieszymy się .
Idea jest taka żeby polepszyć los nieadopcyjnych starszych psów .

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jaanka']świetne . Zwłaszcza to pierwsze mi się podoba .
Ale sucz ma chyba dwa futerka na rózne okazje .:eviltong:
Kawał klaty , piękna dziewczyna .

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/222977-PIĄTY-ETAP-**skarbonka**-PIĄTY-ETAP/page10[/URL]
a tu wkleję ostatnią realizację .
Bardzo się z niej cieszę i dlatego chcę żebyście także zobaczyły jeżeli nie znacie .
Może ktoś zechce się dołączyć .[/QUOTE]

Sucz ma tyle futerek ile mi w PhotoShop-ie wyjdzie :eviltong:

A skarbonkę znam, u Rozi na bazarku dzielnie walczyłam o zieleninę w tym celu ;)
Ale rezultaty widzę teraz po raz pierwszy, wyszły naprawdę super.
Fajnie będą miały te psie "emeryty" :lol:

Posted

Zapraszam na bieliźniany bazar dla Kastora:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229778-KIERMASZ-DLA-KASTORA%21%21%21-do-29-lipca-godz-22"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-lipca-godz-22[/URL]

Posted

[quote name='Weimaromaniaczka']

A skarbonkę znam, u Rozi na bazarku dzielnie walczyłam o zieleninę w tym celu ;)

[/QUOTE]

Pamiętam . Storczyki z imionami :) .
Jak rosną ?

[quote name='Incia']Zapraszam na bieliźniany bazar dla Kastora:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229778-KIERMASZ-DLA-KASTORA!!!-do-29-lipca-godz-22"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-lipca-godz-22[/URL][/QUOTE]

kolejny pikantny bazarek ;)
Już widzę te podpisy w sygnaturze Wegielkowej :evil_lol:

Posted

[quote name='jaanka']Pamiętam . Storczyki z imionami :) .
Jak rosną ?

kolejny pikantny bazarek ;)
Już widzę te podpisy w sygnaturze Wegielkowej :evil_lol:[/QUOTE]

A nie chcę zapeszyć ale cosik się wykluwa pomaluśku :eviltong:

Posted

[quote name='Weimaromaniaczka']A nie chcę zapeszyć ale cosik się wykluwa pomaluśku :eviltong:[/QUOTE]

To faktycznie nie zapeszajmy .
Bardzo lubię roślinki . Mam ochotę na storczyki ale jeszcze bardziej na hoje .
Tyle ich jest że będzie co kolekcjonować . Zaglądam na bazarek ale ostatnio nie ma roślinkowych .
Mój ogród obrósł winobluszczem i hederą mogłabym się podzielić . Tylko jak przetrwają wysyłkę ?

Posted

[quote name='jaanka']To faktycznie nie zapeszajmy .
Bardzo lubię roślinki . Mam ochotę na storczyki ale jeszcze bardziej na hoje .
Tyle ich jest że będzie co kolekcjonować . Zaglądam na bazarek ale ostatnio nie ma roślinkowych .
Mój ogród obrósł winobluszczem i hederą mogłabym się podzielić . Tylko jak przetrwają wysyłkę ?[/QUOTE]

Oj spokojnie, ja już kupowałam na bazarkach winobluszcz i winogrona ,wsio dotarło bez uszczerbku. Tylko trzeba uważać jaką pogodę zapowiadają w momencie wysyłki. A tak to korzonki owinąć ręcznikiem papierowym, do torebki foliowej, nasączyć wodą i umocować koniec woreczka gumką lub śnureczkiem tuż nad korzonkami. :lol:

Posted

Mam taki patent - odcinam górne części od butelek plastikowych i wkładam jedną w drugą tymi obciętymi stronami . Powstaje bezpieczne miejsce dla rośliny . Tylko nie wiem ile kosztuje przesyłka bo to ma spore gabaryty .

Posted

[quote name='jaanka']Mam taki patent - odcinam górne części od butelek plastikowych i wkładam jedną w drugą tymi obciętymi stronami . Powstaje bezpieczne miejsce dla rośliny . Tylko nie wiem ile kosztuje przesyłka bo to ma spore gabaryty .[/QUOTE]

Tyż piknie i pomysłowo :lol: ale drogo nie powinno być bo co prawda większy gabaryt ale nie waga ,no chyba że se ktoś hurtem z pińć sztuk zażyczy :eviltong:

Posted

To moze chcesz sadzonki do ukorzenienia . Mają napowietrzne więc to nie problem :)
Mam zwykłą hederę bo dwie inne wymarzły . Karbowana odbija ale ta z kremowymi brzegami umarła na zawsze . Chociaż nadal udaję że tego nie widzę i podlewam ;) . Bluszcz pięcioklapowy zielony . Taki z białym to jeszcze jest zbyt mały ale za rok pewnie urosnie .

Posted

[quote name='jaanka']Mam taki patent - odcinam górne części od butelek plastikowych i wkładam jedną w drugą tymi obciętymi stronami . Powstaje bezpieczne miejsce dla rośliny . Tylko nie wiem ile kosztuje przesyłka bo to ma spore gabaryty .[/QUOTE]
[SIZE=5][COLOR=#ff0000]Jaanko, Wszy ale to Wszystkiego najlepsiejszego, mniej sikjania żczę z powodu Dnia Dzisiejszego![/COLOR][/SIZE]!

Posted

[quote name='wegielkowa'][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Jaanko, Wszy ale to Wszystkiego najlepsiejszego, mniej sikjania żczę z powodu Dnia Dzisiejszego![/COLOR][/SIZE]![/QUOTE]
a co to?? Jaanki w kalendarzu??

Posted

[quote name='wegielkowa'][SIZE=5][COLOR=#ff0000]Jaanko, Wszy ale to Wszystkiego najlepsiejszego, mniej sikjania żczę z powodu Dnia Dzisiejszego![/COLOR][/SIZE]![/QUOTE]
Bardzo dziękuję za piękne życzenia :)

Posted

[quote name='ang']I ja też życzę wszystkiego, co najlepsze i oby wszystkie Twoje zwierza były dobre i usłuchane:):):)[/QUOTE]

Dzięki serdeczne :)

Posted

Szybko biega po ogrodzie ale zawsze pędzi do drzwi wejściowych jeżeli coś ją przerazi . A boi się głośnych dzwięków . Może to być samolot lub otwierająca się ze zgrzytem brama sąsiadów .
Dom uważa za bezpieczne schronienie co mnie ogromnie cieszy . Do niedawna bała się ogródka . Szła w określone miejsce i galopkiem do chałupy na tapczan .

Posted

Zapraszam na bazarek dla kieleckich psiaków:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230086-Ekskluzywny-bazarek-dla-Kielc%21-Zapraszamy-do-10-sierpnia-godz-22%21%21%21"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...dz-22%21%21%21[/URL]

Posted

Chyba przekarmiam suczydełko . Jakiś taki wałek się z niej zrobił .
Ale tak pięknie się cieszy do jedzenia i delikatnie bierze z ręki że nawet mam wszystkie palce . Karmienie obu nam sprawia przyjemność .

Posted

Jaanka, jestem szczęśliwa, że Frytka trafiła na Ciebie. Jestem pewna, że gdyby poszła do innego domu, bez doświadczenia, ludzie straciliby do niej cierpliwość i ją oddali albo wywalili, a gdyby nawet u nich została, to byłaby ze względu na swoje zachowanie traktowana jak piąte koło u wozu...

Posted

[quote name='ang']Jaanka, jestem szczęśliwa, że Frytka trafiła na Ciebie. Jestem pewna, że gdyby poszła do innego domu, bez doświadczenia, ludzie straciliby do niej cierpliwość i ją oddali albo wywalili, a gdyby nawet u nich została, to byłaby ze względu na swoje zachowanie traktowana jak piąte koło u wozu...[/QUOTE]

Cieszę się że tak uważasz . Staram się żeby było jej u nas dobrze .
Ale myślę że jeszcze nie jest . Ona musi sobie sama w łebku poukładać .

Posted

[quote name='jaanka']Cieszę się że tak uważasz . Staram się żeby było jej u nas dobrze .
Ale myślę że jeszcze nie jest . Ona musi sobie sama w łebku poukładać .[/QUOTE]
a ja myślę, że jest jej dobrze, tylko jest coś, co jeszcze nie pozwala jej się do tego "przyznać", może jakieś dawne przeżycia, a może po prostu taka jest? naprawdę, miał Kartofel fuksa w życiu.... :)