Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[url]http://i1062.photobucket.com/albums/t486/Fanciakowa/166047_301642963259654_1003459786_n.jpg[/url]. Hahahah no to i sie zdjecie udalo hahah :D

gratki! Piekne zdjecia :) powiadasz ze Fancia wazy kolo.28 kg a ile ona ma w klebie?
Haha z Towich porada jak zachecic Mirre do skoku duuzo wyszlo xD przeskakiwala potem wyzej i wyzej a jak bylo na wysokosci dla "langre" doszla do wniosku ze lepiej sie czeczolgac pod.spotem albo polozyc lapy na tyczce haha xD a obnizysz 5 cm i znow przeskoczy, malpa no xD daruje agility, bierzemysie za rolkarstwo, PT i obiendence xD ale od wakacji :P
soryza off topic :wstydnis:

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kashdog']Łoł, A1, takim razie powodzenia życzę :cool3:
A jak tam kielcowate plany się mają :diabloti:?[/QUOTE]
A zgłosiłam się, bo pomiędzy turnusami Fortu miałam debiutować w A1, a że zerówki mnie powoli nudzą(choć torki zapominam nadal:eviltong:) - wolę spróbować w jedyneczkach.
[quote name='Ada_Mirra'][URL]http://i1062.photobucket.com/albums/t486/Fanciakowa/166047_301642963259654_1003459786_n.jpg[/URL]. Hahahah no to i sie zdjecie udalo hahah :D

gratki! Piekne zdjecia :) powiadasz ze Fancia wazy kolo.28 kg a ile ona ma w klebie?
Haha z Towich porada jak zachecic Mirre do skoku duuzo wyszlo xD przeskakiwala potem wyzej i wyzej a jak bylo na wysokosci dla "langre" doszla do wniosku ze lepiej sie czeczolgac pod.spotem albo polozyc lapy na tyczce haha xD a obnizysz 5 cm i znow przeskoczy, malpa no xD daruje agility, bierzemysie za rolkarstwo, PT i obiendence xD ale od wakacji :P
soryza off topic :wstydnis:[/QUOTE]

Takiego offtopa to lubię:loveu:
Generalnie na początku uczy się psy na położonych tyczkach i bardzo powoli je podnosi... No ale każdy uczy jak chce i nic przeciwko nie mam, byle pies nie skakał na betonie albo w centrum handlowym na śliskich płytkach - w dodatku przez hula hopa. A zobaczyłam to na pokazie organizowanym przez psią szkołę i oczom uwierzyć nie mogłam.
Nie wiem nawet, ile Fanta ma w kłębie:oops:

Posted

[quote name='Fantowa']Takiego offtopa to lubię:loveu:
Generalnie na początku uczy się psy na położonych tyczkach i bardzo powoli je podnosi... No ale każdy uczy jak chce i nic przeciwko nie mam, byle pies nie skakał na betonie albo w centrum handlowym na śliskich płytkach - w dodatku przez hula hopa. A zobaczyłam to na pokazie organizowanym przez psią szkołę i oczom uwierzyć nie mogłam.
Nie wiem nawet, ile Fanta ma w kłębie:oops:[/QUOTE]

zaczynałam tak właśnie haha :cool3: ale przy "optymalnej" wysokości Mirra odmawia współpracy i kombinuje haha :D po prostu - agility nie dla każdego psa jest xD może jak będzie mieć lepszą kondychę po rolkach będzie lepiej ;)

Posted

[quote name='Ada_Mirra']zaczynałam tak właśnie haha :cool3: ale przy "optymalnej" wysokości Mirra odmawia współpracy i kombinuje haha :D po prostu - agility nie dla każdego psa jest xD może jak będzie mieć lepszą kondychę po rolkach będzie lepiej ;)[/QUOTE]

No to trzymam kciuki! ;)

Posted

A zapomniałam, że wczoraj otrzymałam 2 fajne filmiki:evil_lol:

[video]http://niepowaznie.pl/stuff/view/6e5767c94a59527b[/video]

[video]http://niepowaznie.pl/stuff/view/4cd894f18d5c2e04[/video]

Posted (edited)

[quote name='Asiaczek']Piekne ujęcie:)
[URL]http://i1062.photobucket.com/albums/t486/Fanciakowa/398866_301910979899519_647252950_n.jpg[/URL]

Pzdr.[/QUOTE]
Dziękuję :loveu:
[QUOTE=makot'a;19215326]Śliczne zdjęcia :D
A właśnie, też jestem ciekawa ile Fanta ma w kłębie? :D[/QUOTE]
Zaraz mogę zmierzyć, tylko najpierw dowiem się, jak mierzyć :evil_lol:
edit. Wyszło mi 61,5cm. Nie wiem, czy dobrze zmierzyłam, no ale... :lol:

Edited by Fantowa
Posted

[quote name='Ada_Mirra']całe 2,5 cm niższa od Mirry :cool3:[/QUOTE]

Wiesz, ja tam nie jestem pewna swoich pomiarów, no ale mierzyłam 3 razy i ciągle to samo wychodziło :multi:
Często mi mówią, że na zdjęciach Fanta wychodzi na mniejszą, najlepiej byłoby porównać w realu :loveu:

Posted

Ooo a ja myslałam, że ona sporo mniejsza od Basty jest, a tymczasem Basta ma w kłębie prawie 63cm, więc są niemal identycznego wzrostu!
Serio na zdjęciach wygląda na drobniejszą :D
Dlatego zdziwiłam się, jak napisałaś, że waży 28kg (bo moja waży 30kg, a wydawała mi się sporo wyższa :D)

Posted

[quote name='Ada_Mirra']ja obstawiałam na ok 55 cm ;)[/QUOTE]
[IMG]http://i48.tinypic.com/6s8mqt.jpg[/IMG]

Tutaj mam takie zdjęcie, gdzie jako-tako stoi :evil_lol:

Posted

[QUOTE=makot'a;19215523]Ooo a ja myslałam, że ona sporo mniejsza od Basty jest, a tymczasem Basta ma w kłębie prawie 63cm, więc są niemal identycznego wzrostu!
Serio na zdjęciach wygląda na drobniejszą :D
Dlatego zdziwiłam się, jak napisałaś, że waży 28kg (bo moja waży 30kg, a wydawała mi się sporo wyższa :D)[/QUOTE]
Ważyła tyle jakieś 2m-ce temu, końcem czerwca idę ją zważyć, teoretycznie powinna ważyć mniej, bo teraz się baaaardzo dużo rusza;)

Posted

[quote name='Fantowa'][IMG]http://i48.tinypic.com/6s8mqt.jpg[/IMG]

Tutaj mam takie zdjęcie, gdzie jako-tako stoi :evil_lol:[/QUOTE]

Super zdjęcie poglądowe :D
Teraz widzę, że nasze sobowtóry mają jednak nieco inne sylwetki :P
A Fanta ma na tym zdjęciu super kolor obróżki - niedawno znalazłam właśnie taki pasek parciany w domu i okazało się, że super wygląda taki kolor na Baście, więc planuję jej takie szeleczki uszyć :)

Posted (edited)

[QUOTE=makot'a;19215538]Super zdjęcie poglądowe :D
Teraz widzę, że nasze sobowtóry mają jednak nieco inne sylwetki :P
A Fanta ma na tym zdjęciu super kolor obróżki - niedawno znalazłam właśnie taki pasek parciany w domu i okazało się, że super wygląda taki kolor na Baście, więc planuję jej takie szeleczki uszyć :)[/QUOTE]

Ale z pyska są podobne :eviltong:
Mnie ta obróżka ostatnio wkurza, bo ta chustka się przesuwa, zresztą jak mam wybierać między rogzami a nią, to wybór oczywisty :evil_lol: No ale to akurat foto z pokazu w szkole, a że chustka wygląda ładnie, to ubrałam jej ;) Ale jest mało praktyczna :-(

A, no i mam problem. Chcę Fancie kupić szelki FASTER. Tam są potrzebne 3 wymiary. Żeby było śmieszniej - każdy wymiar łapie mi się do innej rozmiarówki. Mam niewymiarowego psa :-(

Edited by Fantowa
Posted

[quote name='Fantowa']
A, no i mam problem. Chcę Fancie kupić szelki FASTER. Tam są potrzebne 3 wymiary. Żeby było śmieszniej - każdy wymiar łapie mi się do innej rozmiarówki. Mam niewymiarowego psa :-([/QUOTE]

A nie robią na zamówienie :( mi się właśnie nie podoba to że większość robiona na rasowce.. moja znajoma ma caly czas problem z kupieniem czego na jej kundelka..

D y s k r y m i n a c j a nooo! :D :evil_lol:

[QUOTE=makot'a;19215523]
Dlatego zdziwiłam się, jak napisałaś, że waży 28kg (bo moja waży 30kg, a wydawała mi się sporo wyższa :D)[/QUOTE]

no Mirra ma 64 cm ale waga hmm tu gorzej xD nie no trzeba się pochwalić ze ok 1 kg zrzuciła czyli zostały jeszcze jakieś 3 max 5 do zrzucenia xD czyli obecnie warzy 38,5 :P (ale wiadomo waga nie zawsze dokładna.. :roll: ) :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Mada95']Ladna obróżka:)

A ja myślę że więciej bo mój pies ma 60 cm a jest chyba nieco mniejszy...[/QUOTE]

A ja zrezygnowałam z szelek FASTER, biorę takie: [URL]http://pelna-miska.pl/pl/p/ManMat-szelki-SLED-M-M-niebieskie/1002[/URL]
i tu mi wszystko pasuje :loveu:

Posted

MM to dobra firma :) Ale po co ci szorki? One są dla psów, które pracują w zaprzęgu lub uprawiają BJ... czyli intensywnie pracują, ciągnąc coś... inaczej pies z nich się wydostaje bez problemu ;)