Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Barry vel Cooki jest młodym, pełnym energii labradorem.Jest troszkę nieokrzesanym psiakiem, nie rozróżnia jeszcze co wypada a co nie.
Potrzebuje swojego nauczyciela który go nauczy dobrych manier.
Jest chłonna wiedzy i wykazuje zainteresowanie człowiekiem. To dobry zadatek na pilnego i dobrego ucznia.
Barry uwielbia jazdę samochodem, kocha wszystkie napotkane psiaki na spacerze.
U weterynarza zachowuje spokój.
Jesli jesteś zainteresowany adopcją tego przystojniaka prosimy o kontakt.

DANE KONTAKTOWE DO OSOBY, KTÓRA ZAJMUJE SIĘ PSEM:
OLA 603840394

Kochani. Wczoraj w sobotę byłam w schronisku w Stargardzie Szczecińskim.
To co zobaczyłam na własne oczy Mnie przeraziło.:crazyeye:
Psy w swoich boksach stoją po kostki w wodzie.Nie mają jak się położyć.Są całe przemoczone !!! Wstyd. Przecież to schronisko w Stargardzie jest pod opieką Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami !!!

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce jest organizacją pożytku publicznego nr KRS 0000154454. od 1864 roku pomagamy zwierzętom okrutnie potraktowanym przez ludzi.
Od 01.01.2011 r. do 31.12.2014 w drodze konkursu Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Stargardzie Szczec. zostało przekazane do prowadzenia Towarzystwu Opieki nad Zwierzętami Zarząd Okręgu w Szczecinie z siedzibą Kiczarowo 29 Stargard Szczeciński

Zbierają 1 % podatku
, organizują zbiórki karmy w TESCO zbiórka na rzecz Schroniska, współpracują z wieloma zakładami pracy :

• Zakłady Mięsne "AGRYF" S.A. w Szczecinie
  • Firma Handlowo - Produkcyjna "BOHUN" Sp.z o.o. w Szczecinie
  • Baron-Drób w Starym Czarnowie
  • "METABO" Polska Sp.z o.o. w Stargardzie Szczecińskim
  • DNHS "Poland" Sp.z o.o. w Szczecinie

A psy żyją w takich warunkach ?

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/431097_345952645447195_100000973877492_948773_509190597_a.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/430075_345952962113830_100000973877492_948781_450363515_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/423252_346406602068466_100000973877492_950538_1725690233_n.jpg

Ale ten wątek chce poświęcić jednemu psiakowi który tam obecnie przebywa od grudnia.Ponad 3 miesiące...
Moją miłością są labradory i jak go zobaczyłam to miałam ochotę od razu go stamtąd zabrać !
Ale nie mam jak.Mam samca w domu i nie wiem jak by się dogadali.
Więc szukam dla niego domku tymczasowego !

To jest ten psiak:
STAN ZDROWIA: szczepienie przeciwko wściekliźnie
RODOWÓD, TATUAŻ: brak
CHIP: brak
STERYLIZACJA: brak
ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: nieznane
POSŁUSZEŃSTWO: pies jest bojaźliwy w stosunku do ludzi,uciekł do budy gdy chciałyśmy go zapiąć na smycz
STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: raczej pozytywny, dzieli boks z innymi psami
STOSUNEK DO DZIECI:nieznane
MIEJSCE POBYTU PSA: Schronisko

Mało jest informacji o nim.Nie ma możliwości sprawdzenia psa.Więc jest poszukiwane DT dla niego.Doświadczone DT.

Edited by Joanna K.
zmiana tytułu
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

melduje sie... jaki wycofany :( przypomina mi naszego Bossa ,ale Boss jest chyba 3 kroki do przodu bo bardzo ucieszyl sie z opuszczenia boksu

Posted

od wczoraj mam te fotki przed oczami, i wiele innych z FB...
Dlaczego ta umieralnia funkcjonuje???
Czy Fila jest ślepa???

Jak pomóc tym psiakom?
Przecież nasłanie TOZu na TOZ jest absurdalne;(

Posted

some napisał(a):
melduje sie... jaki wycofany :( przypomina mi naszego Bossa ,ale Boss jest chyba 3 kroki do przodu bo bardzo ucieszyl sie z opuszczenia boksu

On się boi ludzi, przy próbie złapania go i przypięcia smyczy biegał po wybiegu jak oszalały.
Schronienie znalazł w budzie z której nie wyszedł do końca mojego pobytu. :(
Serce boli...

Posted

[quote name='mama blanki']od wczoraj mam te fotki przed oczami, i wiele innych z FB...
Dlaczego ta umieralnia funkcjonuje???
Czy Fila jest ślepa???

Jak pomóc tym psiakom?
Przecież nasłanie TOZu na TOZ jest absurdalne;(

Właśnie...TOZ. Wstyd że to schronisko jest pod opieką TOZu. :shake:

Trzeba wyciągać te psiaki stamtąd !

Wrzucam linka do reszty fotek które udało Mi się wczoraj zrobić.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.345952252113901.72376.100000973877492&type=1

Posted (edited)

Schronisko w Białogardzie pod znakiem zapytania [zdjęcia i film]

Dodano: 7 lutego 2012, 18:28 Autor: (qba)
Zakaz przyjmowania psów do czasu uporządkowania kwestii przepełnienia obiektu otrzymał Jerzy Harłacz, szef Stowarzyszenia Animals, zarządzającego schroniskiem w Białogardzie. We wtorek w schronisku kontrolę przeprowadzili inspektorzy z TOZ. (fot. Radosław Brzostek)

Podziel się

P

Galeria: Kontrola w schronisku dla psów w Białogardzie

Z

Kontrolę w białogardzkim schronisku przeprowadziła Aleksandra Fila, prezes Zarządu Okręgowego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Szczecinie. Jerzy Harłacz obawiał się tego spotkania. Ale już na początku mógł odetchnąć. Prezes Fila stwierdziła, że schronisko w Białogardzie na pewno nie kwalifikuje się na czarną listę. - Nikogo by nie wzruszyło. Jest normalne - powiedziała.

Kontrola nie była jednak przypadkowa. Powiatowy lekarz weterynarii wydał zakaz przyjmowania psów do schroniska, bo jest przepełnione. Jerzy Harłacz odwołał się od tej decyzji do Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii, a lekarz poprosił o opinię właśnie TOZ. Ta nie będzie negatywna. Ale kwestie finansowe Harłacz musi wyjaśnić. - Jego schronisko jest kołem ratunkowym dla wielu gmin w Polsce. Niestety, za każdego psa pan Harłacz bierze tylko jednorazową opłatę. W ten sposób, by utrzymać schronisko, musi wciąż przywozić nowe psy. I tu jest problem - przyznawała Aleksandra Fila. Przypomniała, że umowy muszą być skonstruowane tak, by gminy płaciły za każdego psa określoną kwotę w stosunku rocznym. - U nas, w Stargardzie Szczecińskim, gminy płacą 2.000 zł za każdego psa - zdradziła. Zapytała jeszcze o kwestie adopcji psów, ewidencję, eutanazję.
czytaj dalej
[FONT=Verdana]reklama
[/FONT]

- Tylko w lutym oddałem 11 psów, więc adopcje są przeprowadzane bardzo często - odpowiada Harłacz. - Eutanazji dokonujemy niewiele. W całym ubiegłym roku było ich 27 - pokazał dobrze udokumentowane przypadki. Przyznał, że adopcji mogłoby być jeszcze więcej, ale... - Czesi chcieli brać ode mnie psy. Gdy dowiedziałem się po co im tyle tych zwierzaków, zakazałem przyjazdu - mówi Harłacz. - Niech pan powie co chcieli z nimi robić? - dopytywała inspektorka. - Testować na nich kosmetyki - pokiwał głową szef Animalsów.

Ostateczna decyzja o losach białogardzkiego schroniska ma zapaść po kontroli, którą na następną środę zapowiedział jeszcze Wojewódzki Lekarz Weterynarii. - Nasyła się na mnie tyle kontroli, że właściwie siedzę tylko w papierkach i zeznaję jak na spowiedzi. Powiem tak: przepisy dotyczące bezpańskich zwierząt są idiotyczne. Pies to zwierzę stadne, a każe się mi m.in. stawiać budy dla każdego. 2/3 z nich będzie pusta. Tu trzeba zadbać przede wszystkim o ludzi. Jeśli im się poprawią warunki bytowe to i o psy zaczną dbać - kończy Harłacz.

Pani Fila powinna zająć się swoim schronem...

Edited by mariamc
Posted

[quote name='mariamc']Kontrolę w białogardzkim schronisku przeprowadziła Aleksandra Fila, prezes Zarządu Okręgowego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Szczecinie. Jerzy Harłacz obawiał się tego spotkania. Ale już na początku mógł odetchnąć. Prezes Fila stwierdziła, że schronisko w Białogardzie na pewno nie kwalifikuje się na czarną listę. - Nikogo by nie wzruszyło. Jest normalne - powiedziała.

Jeżeli wystawiła laurkę Harłaczowi to jest warta tyle samo. Psy po kolana w błocie. Wstydź się pani Fila. Jestes hańbą dla środowiska.

Posted

kahoona napisał(a):
Schronisko TOZ - normalka - czego się spodziewacie....
Jest na dogo ktoś od labków?

Normalka, to moze wytlumaczysz nam co robi 27 marca na spotkaniu w Warszawie piec przedstawicieli, miedzy innymi TOZ warszawski :crazyeye:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Normalka, to moze wytlumaczysz nam co robi 27 marca na spotkaniu w Warszawie piec przedstawicieli, miedzy innymi TOZ warszawski :crazyeye:

Nie wiem o jakim spotkaniu mówisz i z kim.

Posted (edited)

Ada-jeje napisał(a):
Nie udawaj i nie podpuszczaj, bo skoro ja wiem to Ty tym bardziej skoro miescisz sie w tej 5-ce.

Jola, najbliższe spotkanie mam jutro w GIW-ie, potem Parlamentarny Zespół w piątek i tyle wiem. Fajnie, że mnie zapraszają, pewnie sie dowiem wkrótce gdzie i z kim. I nie podpuszczam. Uspokój się, kochana. Często mnie zapraszają. Poza tym, jak sama twierdzisz jestem zaproszona więc oczywiste jest, że nie ja ustalam listę gości.

Panią Filę spotkałam na konferencji w Szczecinie, przemawiałam ja i przemawiała ona. Powiem więcej - nie przeszkadzałam jej choć wiedziałam już wtedy, że to ona wystawiła laurkę Harłaczowi. Harłacz też był. Jako radny. Wszyscy byliśmy gośćmi pani poseł Magdaleny Kochan i Marszałka województwa.

Myślę jak najgorzej o Harłaczu i TOZ-ie co nie oznacza, że będę zachowywać się jak oszołom.

jolam napisał(a):
Trzeba tym psom pomóc :-(

A teraz trzeba znaleźć DOM dla tego labka i tym się zajmijmy :razz:

w rzeczy samej, to cel tego wątku

Edited by kahoona
Posted (edited)

kahoona napisał(a):
Jola, najbliższe spotkanie mam jutro w GIW-ie, potem Parlamentarny Zespół w piątek i tyle wiem. Fajnie, że mnie zapraszają, pewnie sie dowiem wkrótce gdzie i z kim. I nie podpuszczam. Uspokój się, kochana. Często mnie zapraszają. Poza tym, jak sama twierdzisz jestem zaproszona więc oczywiste jest, że nie ja ustalam listę gości.

Panią Filę spotkałam na konferencji w Szczecinie, przemawiałam ja i przemawiała ona. Powiem więcej - nie przeszkadzałam jej choć wiedziałam już wtedy, że to ona wystawiła laurkę Harłaczowi. Harłacz też był. Jako radny. Wszyscy byliśmy gośćmi pani poseł Magdaleny Kochan i Marszałka województwa.

Myślę jak najgorzej o Harłaczu i TOZ-ie co nie oznacza, że będę zachowywać się jak oszołom.

Kasiu nie trzeba zachowywac sie jak oszolom, zeby wygarnac np. takiej p. Fila jaka opieke oferuje zwierzetom i oskarzyc ja o znecanie sie nad zwierzetami. Bo jak inaczej mozna to nazwac?
Faktycznie, pomylilam daty, chodzi o jutrzejsze spotkanie w GIW-ie

Edited by Ada-jeje
Posted

Ada-jeje napisał(a):
Kasiu nie trzeba zachowywac sie jak oszolom, zeby wygarnac np. takiej p. Fila jaka opieke oferuje zwierzetom i oskarzyc ja o znecanie sie nad zwierzetami. Bo jak inaczej mozna to nazwac?
Faktycznie, pomylilam daty, chodzi o jutrzejsze spotkanie w GIW-ie

Uwierz, że przy każdej okazji wyrażam swoje zdanie, jestem dość bezkompromisowa, wiesz przecież. Robię to jednak off the record.
Jutrzejsze spotkanie jest drugie z rzędu i o ile pamiętam na pierwszym stałam w opozycji do niektórych pomysłów TOZ.
Wygłosiłam też publicznie, co sądze o TOZ-owskich schronach.
Zresztą zaproszeni są przedstawiciele dwóch TOZ-owskich schronów, nie najgorszych jakie TOZ prowadzi.

Po obejrzeniu tych zdjęć jestem w szoku, możesz byc pewna, że zapytam panią Filę czy to błoto jest normą. I zapytam jeszcze czy przeprowadzając kontrolę u Harłacza odnosiła sie do standardu własnego schronu - bo z tego idiotycznego zachowania wynika, że takie właśnie przyjęła kryteria.

Posted

kahoona napisał(a):

Po obejrzeniu tych zdjęć jestem w szoku, możesz byc pewna, że zapytam panią Filę czy to błoto jest normą. I zapytam jeszcze czy przeprowadzając kontrolę u Harłacza odnosiła sie do standardu własnego schronu - bo z tego idiotycznego zachowania wynika, że takie właśnie przyjęła kryteria.

Nie wiedziałam że to taka afera wyjdzie z tego :-o
Teraz boję się że Mnie nikt do schroniska nie wpuści.
Pracownik schroniska poinformował Mnie, że psy miały wczesniej wypompowywaną wodę z boksów. W planach jest również wyrównanie podłoża, tak żeby woda mogła swobodnie spływać.

Posted

I ja jestem...Boże, to "schronisko" masakra:shake:...Przecież jest pewnie non stop, już w miarę sucho wszędzie, a tam po kostki:shake:. Ciekawe jak tam jest po roztopach i jakiś dłuższych opadach...w błocie po pachy...A teraz Cookie, do roboty:p.

Posted

Joanna K. napisał(a):
Nie wiedziałam że to taka afera wyjdzie z tego :-o
Teraz boję się że Mnie nikt do schroniska nie wpuści.
Pracownik schroniska poinformował Mnie, że psy miały wczesniej wypompowywaną wodę z boksów. W planach jest również wyrównanie podłoża, tak żeby woda mogła swobodnie spływać.

Asia, łaski nikt Ci nie robi... ani nikomu innemu...Jak TO wygląda TAK po wypompowaniu wody...
bez komentarza...
Uwielbiam wyrażenie "w planach"...wieczne nigdy

Posted

I dobrze :evil_lol: niech się to rozgłosi :-o
Żeby psy mieszkały w takich warunkach to skandal :mad:
Ja bym te paniusie z TOZ-u na miesiąc tam zamknęła, niech zobaczą jaki to rarytas żyć w takich warunkach.
Ja też mam w planach wygrać parę milionów :evil_lol: tylko nie wiem jeszcze kiedy.
Plany......