taxelina Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Sorki ze sie spytam, pewne juz pisalas, ale to znajda co ma dt u ciebie? i nie moze zostac u ciebie? Quote
*Monia* Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 [quote name='zerduszko']A co z psami, co bezcelowe ganianie za piłka mają w de?? Ja sobie tak wymysliłam: najpierw sznurek, potem piłka na sznurku, na koniec piłka.... i na myśleniu zakończyłam [/QUOTE] A to że piłka ucieka nie jest celem? U mnie obydwie bawią się piłkami, piłkami na sznurku i sznurkami i wcale mi nie przeszkadza, że łapią za sznurek zamiast za piłkę ;). Trzeba myśl w życie wprowadzić, może zadziała :razz:. [quote name='deer_1987']Sorki ze sie spytam, pewne juz pisalas, ale to znajda co ma dt u ciebie? i nie moze zostac u ciebie?[/QUOTE] Urodziła się u starszego pana na działkach i wzięłam ją na tymczas. Najpierw była u mnie jej siostra która znalazła dom, a teraz po niej jest ona. Zostać nie może z wielu powodów, np. - mój brak czasu na szkolenie podrostka, na zajmowanie się dwoma psami (mój TZ nawet na siku nie wyjdzie z nimi :roll:), nie pasuje mi jej charakter, itp. Nadal szukamy domu i nikt nawet nie pyta... Quote
taxelina Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 aaa rozumiem! dzieki za wyjasnieie i mam nadzieje ze dom sie znadzie! choc to czasami ciezko.. Quote
*Monia* Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Szczeniakom nie podobnym do jakiejś rasy jest trudniej domy znaleźć. A ta mała to taka zwyczajna jest... I do tego goownojad - popisała się dzisiaj na spacerze :mad::mad: Quote
zerduszko Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 [quote name='*Monia*']A to że piłka ucieka nie jest celem? [/quote] Łeeee, ale ona się tak szybko zatrzymuje i co potem.... no bezsens :shake: Jak Lizka biegnie z nią w pysku, to co innego można pogonić :lol: Teraz scemy zdjecia Hexy :p Quote
*Monia* Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Szczeniuchę też piłka interesuje jak ucieka, a później to już nie jest ciekawa, ewentualnie może pogryźć ją trochę. Hexa za to kocha patyczki, a piłki ze sznurkiem/sznurki są na drugim miejscu. Zwykłe piłki też są fajne, ale tenisowe za szybko się zużywają ;). Hexy zdjęć nie będzie narazie. We wtorek może się postaram wstawić. Dogo mi nie działa jak trzeba i nawet emotów wstawiać nie mogę :mad: (tylko kilka się da). Quote
Bzikowa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Poznałam szczyla, wymiziałam:loveu: Mam nadzieję, że znajdzie ekstra domek... Bo charakter ma słodki, jest z tego co widziałam raczej spokojna i grzeczna :) Szkoda, że nikt jej nie chce... Monia, a Ty byś jej nie zatrzymała? :cool3: Quote
zerduszko Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='Bzikowa']Monia, a Ty byś jej nie zatrzymała? :cool3:[/quote] Przeca juz tak jest. Za długo to trwa :diabloti: Quote
*Monia* Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Nie mogę jej sobie zostawić :shake:. Wszyscy są przeciwko i muszę ją oddać.. Chyba że się coś zmieni, ale na to nawet nie ma co liczyć :shake:. Mam momentami dość wszystkiego :-(. Laptop nam się spalił (coś na płycie głównej) i nie mamy neta.. Spadam, bo psy same w domu siedzą już 5 godzin.... Quote
*Monia* Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Szczeniątko jest psem agilitowym :cool3:. Wczoraj robiłyśmy palisadę z ładnym zatrzymaniem na strefie i koleżanka pomogła nam z tunelem - maleńka była dzielna i się nie bała :loveu:. Dzisiaj klikać zaczęłyśmy i początki targetowania nosem już są. Ona tak śmiesznie się zastanawiała o co mi chodzi, że się turlałam ze śmiechu :evil_lol:. Ogólnie w weekend psiska miały tylko treningi i resztę czasu przesiedziałyśmy w domu, dopiero dzisiaj wyszłam na dłuższy spacer z nimi. Zdjęcia w sobotę na treningu Bzikowa nam zrobiła, ale wstawię kiedy indziej (zagląda tu czasem, więc się nie obrazi prawda? :razz:). Quote
zmierzchnica Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Zdolna ta mała :loveu: Czekamy na zdjęcia :cool3: Quote
*Monia* Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 W tym komputerze nie ma czytnika kart, jest wolny i ma beznadziejną klawiaturę :cool1:. Jak by Krzysiek to przeczytał to by się moje siedzenie przed komputerem drastycznie skróciło :evil_lol::evil_lol:. Zdjęć mam duuużo, ale nawet jak bym bardzo chciała to nie mam jak wrzucić :roll:. Quote
Bzikowa Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Hexi niestety tylko parę zdjęć zrobiłam. Ale wbrew pozorom (czarna jest więc teoretycznie trudna do ufocenia) wcale nie wychodziła aż tak źle jak się spodziewałam. Chociaż w porównaniu do zdjęć Oli moje niestety wysiadają... Proszę, oto te całe 3 fotki: [IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/16-1.jpg[/IMG] [IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/09.jpg[/IMG] [IMG]http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/33.jpg[/IMG] Quote
*Monia* Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Mi się szczególnie ostatnie zdjęcie podoba - taki przygłup z niej :evil_lol::evil_lol:. I widać niestety już siwiejący pysio :roll:. Dzięki :loveu:. Jak ja bym miała wstawiać to mi ze dwa dni by zajęło, bo zabiegana albo zaspana jestem ostatnio :cool1:. Quote
puchu Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Bezikowa, spróbuj zrobić ostre zdjęcie Arii [img]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/img] Mnie bardziej podoba się to [url]http://i145.photobucket.com/albums/r223/cubree/09.jpg[/url] Widać jak ładnie na Tobie skupiona i, że jej się podoba :) Btw, lepiej już? Quote
zerduszko Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Boska na ostatnim, boska :loveu: My jutro ostatnie zajęcia, a księżniczka się nie chce rozkręcić :mad: Quote
*Monia* Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 [quote name='puchu']Widać jak ładnie na Tobie skupiona i, że jej się podoba :smile:[/QUOTE] Skupiona na parówce, tak dla ścisłości ;). [quote name='puchu']Btw, lepiej już?[/QUOTE] Lepiej. I nawet nikogo nie zabiłam, ale goście uciekli bardzo szybko jak moją minę i humor zobaczyli :evil_lol:[SIZE=1]. Wyjaśniło się o co chodziło z całym tym bałaganem, ale ja jestem paskudna bestia i musiałam swoje powiedzieć, bez względu na wszystko. Kolega po moim powrocie za karmienie psów przy stole (w trakcie imprezy karmił) taki opierdziel dostał, że się mnie przestraszył i słowem się nie odezwał :diabloti: (z wyjątkiem 'cześć' jak wychodził :evil_lol:).[/SIZE] [quote name='zerduszko']Boska na ostatnim, boska :loveu: My jutro ostatnie zajęcia, a księżniczka się nie chce rozkręcić :mad:[/QUOTE] Taki staruch z niej na tym zdjęciu :cool1: Jakoś szybko te ostatnie zajęcia, ile godzin miałyście? A kontynuować masz zamiar? Rozkręci się. Może po prostu potrzebuje więcej czasu żeby zajarzyć jakie to fajne i wesołe jest :razz:. Hexa teraz nawet przy strasznych wystrzałach da się trochę nakręcić na skoki. Na treningach zaczęła drzeć japę tak strasznie, że ja własnych myśli nie jestem w stanie usłyszeć, a tym bardziej tego co mówi osoba prowadząca trening :mad:. [quote name='deer_1987 ']Ale fajnie jej uszy lataja :-D[/QUOTE] Szczeniucha ma teraz fajne uszy - czasem jedno staje, leży śmiesznie na głowie albo takie fajne klapciate jest. Hexa uszy też miała 'ruchliwe', ale i tak jej nie stanęły. U sryla liczyłam, że stanie chociaż jedno, ale nie chce ;). Szczeniucha zgubiła 4 zęby, wyrosły już 2, krzywe moim zdaniem :roll:. Może kości nie dawać, żeby się nie krzywiły jeszcze bardziej? Nie edukowałam się w dorastaniu szczeniaka po 12stym tygodniu, bo stwierdziłam, że to mi nie będzie potrzebne a tu psikus ;). Mam głupkowate psy (miałam jednego, a teraz 2, to już tłok :cool1:) - wydają dziwne odgłosy, szaleją w nocy, skaczą mi po plecach bo parapet za mną jest, drą paszcze na psy, są nietowarzyskie, żarłoczne i kradną jedzenie. Jeszcze trochę tych zalet mogła bym wymienić, ale nie będę się rozpisywać ;). Quote
zerduszko Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*Monia*']Taki staruch z niej na tym zdjęciu :cool1:[/quote] No co Ty, ślicznota :loveu: Siwa broda musi być u prawdziwego czarnucha :eviltong: [quote name='*Monia*']Jakoś szybko te ostatnie zajęcia, ile godzin miałyście? [/quote] 8 h - a jak to wygląda u Was? [quote name='*Monia*']A kontynuować masz zamiar? [/quote] Zobaczę, ale chyba tak, bo dla takiej księżniczki jak Lizka, to zdecydowanie za mało żeby ocenić czy się nadaje. Na początku to myślałam, ze jej nigdy nie rozklikam, bo to taka sirota była, no i żarcia nie chciała :shake: A teraz szaleje :multi: [quote name='*Monia*']Rozkręci się. Może po prostu potrzebuje więcej czasu żeby zajarzyć jakie to fajne i wesołe jest :razz:. [/quote] Fajne to jest, ale są fajniejsze rzeczy :eviltong: Ona na zabawkę całych zajęć biegać nie będzie (a przeca całej godz. nie biegamy), mam zawsze ze 4 różne i tak pod koniec olewa piłę. A jak mam żarcie, to biega mi przy nodze i się odkleic nie chce :mad: [quote name='*Monia*']Szczeniucha zgubiła 4 zęby, wyrosły już 2, krzywe moim zdaniem :roll:. Może kości nie dawać, żeby się nie krzywiły jeszcze bardziej? Nie edukowałam się w dorastaniu szczeniaka po 12stym tygodniu, bo stwierdziłam, że to mi nie będzie potrzebne a tu psikus ;). [B]Mam głupkowate psy[/B] (miałam jednego, a teraz 2, to już tłok :cool1:) - wydają dziwne odgłosy, szaleją w nocy, skaczą mi po plecach bo parapet za mną jest, drą paszcze na psy, są nietowarzyskie, żarłoczne i kradną jedzenie. Jeszcze trochę tych zalet mogła bym wymienić, ale nie będę się rozpisywać ;).[/quote] Czyli co?? :diabloti: Quote
*Monia* Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Siwa broda ok, ale wąsy.. :evil_lol: [QUOTE]8 h - a jak to wygląda u Was?[/QUOTE] My miałyśmy kurs od końca lutego do końca czerwca, raz - dwa w tygodniu. Miało być chyba 13 czy 15 zajęć, ale wyszło więcej. [QUOTE]Zobaczę, ale chyba tak, bo dla takiej księżniczki jak Lizka, to zdecydowanie za mało żeby ocenić czy się nadaje. Na początku to myślałam, ze jej nigdy nie rozklikam, bo to taka sirota była, no i żarcia nie chciała :shake: A teraz szaleje :multi:[/QUOTE] 8 godzin to mało. Żarcie trzeba dobrać odpowiednie do potrzeb - Hexa wszyskożerna, więc zero problemu, jest u nas pies super pracujący za chleb, ale głównie parówki królują ;). [QUOTE]Fajne to jest, ale są fajniejsze rzeczy :eviltong: Ona na zabawkę całych zajęć biegać nie będzie (a przeca całej godz. nie biegamy), mam zawsze ze 4 różne i tak pod koniec olewa piłę. A jak mam żarcie, to biega mi przy nodze i się odkleic nie chce :mad:[/QUOTE] Jak nie 4 to 5 zabawek :eviltong:. Sznurki są dobre, piłki na sznurku (nawet jak woli sznurek niż piłkę, ale piłka ucieka a sznurek nie), maskotki nawet jak trzeba. Hexa też przy żarciu wcześniej za ręką biegła, ale już wie że parówka na koniec dobrze wykonanego ćwiczenia będzie :razz:. Na zabawkę rzadko biegamy, bo ja się zawsze zagapię i rzucę nie tam gdzie trzeba/w jakiegoś psa/tak że Hexa nie zauważy :roll:. [QUOTE]Czyli co?? :diabloti:[/QUOTE] Nie łap mnie za słówka :mad: :eviltong:. Mam pod swoim dachem 2 głupkowate psy :eviltong:. Sryla nikt nie chce, my już przywykliśmy do dwóch psów (czasem bywa ciężko, ale daję radę), ale jak trafi się super hiper extra domek to z płaczem oddam, a zwrotu nie przyjmę :diabloti:. Mała jest grzeczna w domu, ale mam Hexę do pomocy i bez drugiego psa mogą być problemy. Do tej pory zupełnie sama nie została ani razu, zawsze jest Hexa albo Krzysiek.. Maleństwo ma głupawkę, więc spadamy na spacerek w tą paskudną pogodę. Ja chyba nigdy do końca się nie wyleczę przez te spacery :shake:. Szczeniątko zakopało swoją kostkę pod poduszką Krzyśka :evil_lol: i teraz porządkuje kwiatki :mad:. Quote
zerduszko Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*Monia*']Siwa broda ok, ale wąsy.. :evil_lol:[/quote] Przygotuj się jeszcze na siwe brwi :razz: [quote name='*Monia*']8 godzin to mało. [/quote] Mało, ale to nie koniec. Mają być jeszcze 2 lub 3 części kursu w zależności od psa. [quote name='*Monia*']Żarcie trzeba dobrać odpowiednie do potrzeb - Hexa wszyskożerna, więc zero problemu, jest u nas pies super pracujący za chleb, ale głównie parówki królują ;).[/quote] Weź Ty mi nie gadaj o dobieraniu jedzenia, bo przeca to bydle nie chciało nic jeść nawet za darmo, ciasteczka wątrobowe, żołądeczki, sereczki, kurczaczki - pchałam w nią na siłę, co by nie padła z głodu. Zrujnowała mnie bestia, a teraz i chlebek dobry, i obierki z marchewki :evil_lol: [quote name='*Monia*']Jak nie 4 to 5 zabawek :eviltong:. Sznurki są dobre, piłki na sznurku (nawet jak woli sznurek niż piłkę, ale piłka ucieka a sznurek nie), maskotki nawet jak trzeba. Hexa też przy żarciu wcześniej za ręką biegła, ale już wie że parówka na koniec dobrze wykonanego ćwiczenia będzie :razz:. Na zabawkę rzadko biegamy, bo ja się zawsze zagapię i rzucę nie tam gdzie trzeba/w jakiegoś psa/tak że Hexa nie zauważy :roll:.[/quote] Z Lizką na odległość jeszcze nie da się pracować na żarcie. Ona na krok ode mnie nie odejdzie :shake: Zdecydowanie lepiej jej idzie na piłę, wówczas biega i oddala sie na te 5 m :eviltong: Hexa zdolniejsza :razz: Mam taki zestaw zabawek: 3 różne piłki, piłkę na sznurku, sznur oraz pokemona jakiego. To jest mało?? [quote name='*Monia*']Nie łap mnie za słówka :mad: :eviltong:. Mam pod swoim dachem 2 głupkowate psy :eviltong:. Sryla nikt nie chce, my już przywykliśmy do dwóch psów (czasem bywa ciężko, ale daję radę), ale jak trafi się super hiper extra domek to z płaczem oddam, a zwrotu nie przyjmę :diabloti:. Mała jest grzeczna w domu, ale mam Hexę do pomocy i bez drugiego psa mogą być problemy. Do tej pory zupełnie sama nie została ani razu, zawsze jest Hexa albo Krzysiek...[/quote] Ja tam swoje wiem. Znam to, szukasz jej domu i prosisz Boga żeby nie znaleźć :diabloti: Quote
*Monia* Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 [QUOTE]Przygotuj się jeszcze na siwe brwi :razz:[/QUOTE] Będę farbować :razz: [QUOTE]Mało, ale to nie koniec. Mają być jeszcze 2 lub 3 części kursu w zależności od psa.[/QUOTE] No to ćwiczcie i się kiedyś na zawodach spotkamy :cool3: [QUOTE]Weź Ty mi nie gadaj o dobieraniu jedzenia, bo przeca to bydle nie chciało nic jeść nawet za darmo, ciasteczka wątrobowe, żołądeczki, sereczki, kurczaczki - pchałam w nią na siłę, co by nie padła z głodu. Zrujnowała mnie bestia, a teraz i chlebek dobry, i obierki z marchewki :evil_lol:[/QUOTE] Ja z poprzednią tymczasowiczką kombinowałam z jedzeniem i jedyne co wsuwała to karma kocia, tak jak u pana na działkach jadła :roll:. [QUOTE]Z Lizką na odległość jeszcze nie da się pracować na żarcie. Ona na krok ode mnie nie odejdzie :shake: Zdecydowanie lepiej jej idzie na piłę, wówczas biega i oddala sie na te 5 m :eviltong: Hexa zdolniejsza :razz: Mam taki zestaw zabawek: 3 różne piłki, piłkę na sznurku, sznur oraz pokemona jakiego. To jest mało??[/QUOTE] Widocznie za mało :eviltong:. Zobaczysz, zakuma nagle o co chodzi i będzie śmigać po torze. Oczywiście od Twoich zdolności zależy to jak będzie wypadała na treningach zawodach ;) (ja beztalencie jestem, ale na szczęście psisko w miarę zdolne mam i jakoś się wyrabiamy na treningach :p). [QUOTE]Ja tam swoje wiem. Znam to, szukasz jej domu i prosisz Boga żeby nie znaleźć :diabloti:[/QUOTE] A sio czarownico :eviltong:. Boga to o pracę powinnam poprosić, bo mnie psy wykańczają finansowo :cool1: Quote
*Monia* Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Cześć. Chcesz szczeniaczka? :razz: :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*Monia*']Cześć. Chcesz szczeniaczka? :razz: :diabloti:[/QUOTE] nie, już nie :evil_lol: nudny ten twój szczeniak :diabloti: Quote
Recommended Posts