karmelcia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 tak Emilio o wszystko wypytam oczywiscie.odpchlilam go sama bo mam swoj zapas wszelkich srodkow,jutro rano napisze co ustalilam z wetem.akcja miska pewnie przy regularnych cw jest do ogarniecia,a co do ogloszenia...wszystko super ale dopisz moze tez moj nr tel....taki dopisek....dt pod opolem ....506174727....zeby nie ganiac ludzi od tel do tel.... Quote
emilia2280 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 (edited) Daj znac co wet powiedzial jak bédziecie po pls :) Naradzilam sié z Elá, bo to Ona prowadzi nasze adopcje od poczátku do konca i umówilysmy sié ze telefon w ogloszeniach pozostawié tylko Eli a jak ktos bédzie godny dalszych rozmów i bédzie mial wiécej pytan, to Ela wtedy poda mu Twój nr tel. Edited March 13, 2012 by emilia2280 Quote
Asia & Ginger Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 (edited) Karmelcia dzisiaj do mnie dzwoniła, bo zepsuł jej się komputer i nie może sama napisać. Wet zbadał Jacksonka, uszka już zdrowe, ale jest problem, psiak ma parodontozę. Z jednej strony nie ma prawie zębów od kłów w tył. Trzeba koniecznie usunąć kamień, żeby spowolnić chorobę, bo inaczej psiak straci wszystkie zęby. Kastracja mogłaby się odbyć już w czwartek. Poprosiłam Karmelcię, żeby wet wycenił, ile orientacyjnie będzie wszystko kosztowało kastracja + usuwanie kamienia + ewentualne usuwanie zębów (jeśli będzie trzeba). Jutro Karmelcia będzie dzwonić do weta i zapyta, podobno ten wet bierze udział w akcji sterylizacji. Czy ma umawiać Jacksonka na czwartek? Coś o parodontozie u psów: http://www.portalweterynaryjny.pl/forum/paradontoza-u-psa-prosze-o-pomoc-1015,3.html http://www.mvet.pl/Dlaczego-warto-dbac-o-zeby-naszych-podopiecznych/ http://www.pupil.fr.pl/index.php/choroby-zwierzt/choroby-psow/105-o-schorzeniach-jamy-ustnej-u-zwierzt- Edited March 14, 2012 by Asia & Ginger Quote
emilia2280 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 o kurczé, dziéki Dlugie-uszy. Tak, niech umawia, trzeba to zrobic. Quote
karmelcia Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 a wiec moje drogie jak napisala moja sekretarka Ginger....akcja sterylka jest u mojego weta i bedzie kosztowala 120zl plub akcja BIALY KIEL 120zl,juz jestesmy na czw umowieni a w sprawach innych-wyslalam Ginger na maila fotki tej spanieleczki z opolskiego schronu...malenkie to borajstwo,chudziutkie....no masakra,pazurki ma tak dlugie ze az jej sie podwijaja,wylekniona jest dziewczynka ale chetnie dala sie pomiziac i na spacerek ja wzielam....aaaa jest wyciachana i ma usuniety kamien.....reszte zobaczycie na fotkach.... Quote
Asia & Ginger Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Wrzucę kilka fotek tej suni do wątku adopcyjnego spanieli. Quote
Asia & Ginger Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Jacksonek już pozbawiony męskości. ;-) Pytanie za 100 punktów: Ile zębów ma Jackson? :cool3: Quote
rutta Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 aż strach strzelać ;) na pewno miał ciężki dzień ;) Quote
szafra Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Asia & Ginger napisał(a): Pytanie za 100 punktów: Ile zębów ma Jackson? :cool3: Aż cztery kły ? Quote
rutta Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 dolnego (chyba prawego) już nie miał, jak jechał do Karmelci ;) Quote
Asia & Ginger Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 rutta napisał(a):dolnego (chyba prawego) już nie miał, jak jechał do Karmelci ;) Ostalo mu się 7 zębów :-o, wet nie musiał nawet wyrywać, oczyścił tylko te co zostały. Jackson ma bardzo zaawansowaną parodontozę, więc pewnie i te, które zostały wylecą za jakiś czas. Jeszcze jakoś sobie radzi z obgryzaniem kostek/chrząstek, ale karmę dostaje już rozmoczoną. Quote
emilia2280 Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Jacksonek już pozbawiony męskości. ;-) Pytanie za 100 punktów: Ile zębów ma Jackson? :cool3: 7 zébów i tylko 8 latek :OOOO trafilo mu sié biednemu, dobrze ze ich juz nie musi miec :p wspaniale ze juz odjajczony slicznotek :) dziéki za wiesci sekretarzu Dlugie-uszy :) Quote
karmelcia Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 widze ze Ginger mnie ubiegla...tez chcialam zadac wam to pytanko....cholewka....ciezka sprawa z tymi zabkami....wet powiedzial ze parodontoza jest u niego tak zaawansowana ze musial jej dostac jako bardzo mlody psiak i nikt o to nie zadbal i teraz jest juz po zawodach,nawet nic nie da sie zrobic zeby uchowac to co mu zostalo....szyjki zebowe sa juz cale na wierzchu.do tego juz w rozsypce wiec wet dal antybiotyk zeby nie dostal stanu zapalnego bo wiecie jak to dziala???lek kosztowal 18 zlpoza tym Jjackson jest odrobine zakrecony jeszcze,z apetytem dzis srednio i oczywiscie caly czas probuje dostac sie do swoich jajek....a one zamiast w jego mosznie stoja u mnie na meblach....Tak Tak dokladnie STOJA JAK BIBELOT..... ale tylko do sob bo wypreparyje je na wykladach i beda sluzyc jako POMOC NAUKOWA- chyba nie jestescie zle?????Macica Choco tez tam jest wiec jajka Jacksona nie beda SAMOTNE!!! Quote
emilia2280 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 ja sie zabije! Karmelciu - mistrzu! Masz preparowane jajka i macicé??? ale Ci zazdroszczé!! poookaz nam to proooszé! toz to uczta dla oka! ale cyrk hihi. to wet wystawi na fakturze razem z tymi 18zl czy to placilas osobno w aptece? Quote
elik Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 emilia2280 napisał(a):ja sie zabije! Karmelciu - mistrzu! Masz preparowane jajka i macicé??? ale Ci zazdroszczé!! poookaz nam to proooszé! toz to uczta dla oka! ale cyrk hihi... Nie, nie, nie karmelciu plissssss nie dawaj tu zdjęcia tych precjozów :shake: :scared: Ło materdeńko, toć ja już bym tu nie wlazła, a przeca kcem wiedzieć co sie z psiakiem tak miłym dzieje. Quote
emilia2280 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 e tam, e tam, Eluniu, linki mozna wstawic, to nie trzeba patrzec ;ppp Quote
Asia & Ginger Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Karmelcia zbiera pamiatki po swoich tymczasach, zeby miec na co popatrzec jak juz psiaki pojda do domkow. :evil_lol: Quote
emilia2280 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Co slychac u bezjajecznego Jacksonka? Polubil nowe mosinskie biedaki? Karmelciu, faktura powédrowala do Krakowa? Quote
emilia2280 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Zagládam do cudaczka, na pewno jest ok, tylko nowe Mosinki walá po kátach i Karmelcia lata na szmacie przez nie. Quote
karmelcia Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 ano widzicie moje drogie Panie,takie o to mam fanaberie i zbieram NARZADY hahahah,ale to na anatomie...fotke walne za 2 tyg jak bede miec wyklady,wysle Emilii i niech sobie z nimi robi co chce,a biedne psionki oddaly swe narzady dla wyzszych celow.Co do Jacksona w sumie jest ok,nie ma jakichs akcji z mosiakami pod warunkiem ze Frytek go nie molestuje badz nie probuje mnie zbyt mocno adorowac bo wtedy MOJ MEZCZYZNA pokazuje mu gdzie jego miejsce... ALE NIE GRYZA SIE TYLKO jACKSON WARCZY NA NIEGO AZ MLODY SOBIE POJDZIE...NA SPACERACH JUZ NAWET SMYCZY MU NIE ZAPINAM BO BIEGA KOLO MNIE...nie ma jakos cisnienia na szalenstwa tylko truchcikiem obok mnie sobie smiga,taki juz troszke sterany zyciem starszy facet.... Quote
emilia2280 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Kochany JAcksonek, odnowilam mu Gumtree, jest wyrózniony na tip-top, dopisalam info o jego zábeczkach: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Jackson-przemily-COCKER-SPANIEL-osierocony-szuka-domu-W0QQAdIdZ362435749 Quote
emilia2280 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Karmelciu kochana zapodasz mi choc 3 fotki Jacksonka na zielonej trafffce pllssss? Quote
emilia2280 Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 hop hooop :) nie ma telefonów ani pól o Jacksonka :( fotki be Quote
emilia2280 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 podniosé JAcksonka jak juz odgruzowalam wátek. Co u naszego panicza KArmelciu? Quote
Recommended Posts