Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekuje aeriel. Jestes nieoceniona ;)

Biednyu Harpunik. Jak trafil do schroniska to nie mial takiego pyszczka... Dzis byl z kimś innym na spacerze podobno a chcialam go wziac :P

Posted

Harpun jest niesamowicie wierny! mozna spokojnie isc z nim bez smyczy a on sie pilnuje własciciela. To naprawde prze uroczy psiak któremu brakuje stałego domu i milosci :(

Posted

Jest naprawdę wyjątkowy. Pies złoto. Troche przypomina mi byłego podopiecznego Mikrusa. Po prostu to idealny przykład wierności i zapatrzenia w własciciela. Harpuniku znajdz swój dom

Posted

Dzisiejsza relacja ze spaceru z Harpunem. W zwiazku z tym ze Natali dzis nie bylo ten zaszczyt przypadł mi :D Harpun jest dalej bardzo zlękniony. Ale mimo to taki "pocieszny" biega, skacze, szaleje, ale tego szalenstwa sa tylko chwile niestety ;( od razu sie kuli, ogon w dół i oczy pełne stresu. Rzadko zdarza mu się odprężyć..
Ładnie reaguje na komende siad, daj łapę, do mnie. Dziś ćwiczyłyśmy z Kamilą komende zostań. Stopniowo małymi kroczkami ale mu wychodzi. :D Za daleko się oddalić nie mogę, ale i tak dobry początek.
Harpik jest bardzo pojętnym uczniem. Oprócz samej komendy zostań, uczyłam go nie wolno, zostaw. By wziął parówke z mojej dloni, czy z ziemi dopiero wtedy kiedy ja mu na to pozwole. Oj cięzko się opanować na początku, ale wystarczyły dwie próby i już załapał o co chodzi :D Również wychodząc z budynku próbuje uczyć ko komendy "czekaj" aby nie rzucal się na drzwi i nie drapał by przyszli wlasciciele byli z niego dumni że mają tak ulożonego psa :D

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...