margoth137 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 napewno:( skoro człowiek z bólem pęchęrza prawie się przekręca;). Mnie serce pęka jak niose Teosia po schodach i on tak ,,pedałuje'' przednimi łapami jakby chciał pomóc:( Quote
Malgoska Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='margoth137']napewno:( skoro człowiek z bólem pęchęrza prawie się przekręca;). Mnie serce pęka jak niose Teosia po schodach i on tak ,,pedałuje'' przednimi łapami jakby chciał pomóc:([/QUOTE] Pedałuje nózkami? Na pęcherz szybko trzeba mu coś podać, dostał już coś? Quote
margoth137 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 (edited) tak, a to pedałowanie to jakąś chorobę oznacza?:(?? 21.05. kolejne badania wątroby i reszty:( czekam na hepatica jeszcze nie przyjechał:( martwi mnie ta wątroba to może być nie odwracalne:( Edited May 11, 2012 by margoth137 Quote
krolik2014 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 moje tez machaly lapkami jak je nosilem to chyba taki odruch Teosiu bedzie dobrze masz kochajacy domek Quote
Malgoska Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 ja myslałam, że machanie to objaw choroby ale raczej nie, dużo piesków jak je sie nosi macha przednimi łapkami bo widzą, że się przemieszczają i chcą sobie 'pomóc'...:) co wyszło źle z wątroba? ma podwyższone wyniki? Quote
margoth137 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 tak, złe są próby wątrobowe, wcześniej w postach są wyniki z tego poniedziałku i zeszłego. 21.05 mamy nast kontrolę. Teoś zażywa leki i zamówiłam karmę dla ,,wątrobowców,,. Teoś ma nawyk jedzenia o 14 i potem wieczorem:), jeszcze czasem słyszę, w nocy jak mlaska podjadając karmę:) Quote
pikola Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Moja sunia tez choruje na watrobe,ale nie daje jej juz wieczorem jesc,lekarz nie kazal. Wieczorem tabletka i spac.Bedzie dobrze.Nie martw sie Margoth,wiele starszych pieskow choruje na to,coz wiek.. Wazne jest leczenie i dieta ,oraz karma dla watrobowcow. Jestes Aniolem.. Quote
Maada Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Przepraszam za spam, ale to ważne: [B]W Krakowie w tę środę (16 maja) o godz. 12.00 będzie miała miejsce kolejna pikieta mająca na celu wsparcie włoskich obrońców praw zwierząt, walczących o zamknięcie Green Hills - potężnej "fabryki" psów na cele wiwisekcji. W tym potwornym miejscu przebywa stale ok 2500 beagli - te psy nigdy nie widziały słońca :-( a jedyne, co je czeka to wywiezienie do laboratoriów medycznych i farmaceutycznych, gdzie poddane zostaną bolesnym i najczęściej zupełnie anachronicznym, niepotrzebnym i nieusprawiedliwionym niczym oprócz zysków eksperymentom, często bez znieczulenia :-( [/B][FONT=Arial][SIZE=2] Link do wydarzenia na fb: [URL]http://www.facebook.com/events/394681067259532/[/URL] Link do petycji w Internecie: [URL="http://www.change.org/petitions/green-hill-montichiari-italy-close-death-factory-free-all-beagles-and-give-them-out-for-adoption?utm_medium=facebook&utm_source=share_petition"]http://www.change.org/petitions/gree...share_petition[/URL] Info na gazeta.pl: [URL="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11637562,Wlochy__obroncy_praw_zwierzat_uwolnili_psy_przeznaczone.html"]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...eznaczone.html[/URL] Włączając się i popierając takie akcje, walcząc aktywnie z bezdusznym systemem promującym wiwisekcję mamy szansę zmienić rzeczywistość, uratować od cierpienia tysiące, a nawet miliony psich (i nie tylko) istnień. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Proszę [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]dołączcie do wydarzenia na fb, podpiszcie petycję, roześlijcie gdzie się da, zawiadomcie rodzinę, znajomych i media! Pokażmy, że potrafimy zademonstrować solidarność z włoskimi aktywistami, którzy narażają się, aby ratować te psy. Z góry dziękuję w imieniu krakowskiej Vivy i psów czekających na ratunek [URL="http://www.krakow.viva.org.pl"]www.krakow.viva.org.pl[/URL][/SIZE][/FONT] Quote
Gosiapk Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Margoth dziękuję, że przygarnęłaś starowinkę :Rose: Quote
Gosiapk Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='krolik2014']SABINKO dzieki za info ,nie myslalem ze ma az tyle ale to jest nie do stwierdzenia dokladnie ,puszki to swinstwo ja swoim dziadkom a wlasciwie zona gotuje kurczaki z ryzem i warzywami uwielbiaja to jedzonko ,suche zero, puszka owszem jak nie ma czasu raz na tydz albo dwa . uwielbiaja kanapki z pasztetowa i ciasteczka kruche biszkopty jak pijemy kawe to pieski razem z nami ...... po 6 maja ureguluje deklaracje plus prezent na kurczaka dla Teosia dodatkowo, pozdrawiam slodki na tych fotach[/QUOTE] Chciałabym zobaczyć jak sobie tak pijecie kawkę, a psiaki biszkopciki wcinają, to musi być bardzo miły widok :) Quote
margoth137 Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 starowinkę? Teoś śmiga na łóżka i z łóżek jak rakieta:diabloti: tylko na schodach musi na rączki:diabloti: a co do fotek przy kawie to czemu nie:) Quote
kasiapsiaki Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 mój staruszek kochany też na łóżko wchodzi sam,ale na schodach na rączkach:) ale mogę go wnosić i znosić żeby tylko żył mi 100lat:) Quote
Olga7 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='margoth137']tak, złe są próby wątrobowe, wcześniej w postach są wyniki z tego poniedziałku i zeszłego. 21.05 mamy nast kontrolę. Teoś zażywa leki i zamówiłam karmę dla ,,wątrobowców,,. Teoś ma nawyk jedzenia o 14 i potem wieczorem:), jeszcze czasem słyszę, w nocy jak mlaska podjadając karmę:)[/QUOTE] Jednak Teos nie powinien mieć dostępu do karmy nocą,tym bardziej,że to juz staruszek i zdrowie ma slabe a do tego ta wątroba z zlym stanie chyba.Organizm psa powinien nocą trawić wieczorną karmę a nocą już żołądek nie powinie być dodatkowo wypelniany.Musi być przerwa od wieczora do rana w karmieniu ,inaczej zle funkcjonuje uklad trawienny,tak samo jak i u ludzi.Z dobrego serca pewnie zostawiacie mu karmę mu dziadzius sobie podjadal ,ale to nie wychodzi mu raczej na dobre,niestety. Jesli to sucha karma to sciąga duzo wody z nerek i pies spiąc nie uzupelnia tej wody tak jak w dzien.A nawet jesli to karma mokra czy domowe jedzenie-to w nocy nie powinen podjadać-dla wlasnego dobra. Najlepiej chyba karmić psa rano/do poludnia i potem poznym popoludniem.np.9-11 / wieczorem 18-20 godz. Musi sięTeos przestawić -pewnie tak karmion psy w tym schronie i przywykl do takich godz.karmienia . Quote
margoth137 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 oczywiście masz racje, to też wetka powedziała, więc w nocy ma Teoś michę z wodą:) Quote
Gabi79 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Trafiłam na wątek przypadkowo i czytając poryczałam się ze wzruszenia. Teoś cudowny, staruszki są kochane. Wszystkiego dobrego dla Teosia i całej jego rodzinki! Quote
Olga7 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='margoth137']oczywiście masz racje, to też wetka powedziała, więc w nocy ma Teoś michę z wodą:)[/QUOTE] I chyba lepiej mu to wyjdzie na zdrowie ,bo obciążanie starego już dość organizmu trawieniem na calą dobę chyba wynika w tym przypadku po marnym jedzeniu chyba w schronie i pewnie obawach,że może nastepnym razem nie najeść się do syta. Podjadal sobie biedak nocami-tak na wszelki wypadek pewnie:razz:. Nie dowierza chyba jeszcze,że zawsze będzie najedzony i bezpieczny u dobrych ludzi. Quote
margoth137 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='kasiapsiaki']mój staruszek kochany też na łóżko wchodzi sam,ale na schodach na rączkach:) ale mogę go wnosić i znosić żeby tylko żył mi 100lat:)[/QUOTE] ja Teonia wszędzie zaniosę na rękach tylko żeby żył do końca świata i jeden dzień dłużej....:loveu: Quote
magdek Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Hej, hej :multi: . Buziaczki dla Teosia . Przepraszam, że nie nie na temat , ale pomóżmy tym biednym beaglom, podpisując petycję : [url]http://www.change.org/petitions/green-hill-montichiari-italy-close-death-factory-free-all-beagles-and-give-them-out-for-adoption#[/url] Quote
margoth137 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='Gosiapk']już podpisalam :)[/QUOTE] ja również, dziś pikieta, ale będe wtedy u promotorki:( Teoś pozdrawia z poduchy w misie:sleep2: Quote
basiunia131 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Przelałam wczoraj moją deklarację na Teosia. Przepraszam, że tak późno, ale ostatnio ze wszystkim się spóźniam ;) Quote
margoth137 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='basiunia131']Przelałam wczoraj moją deklarację na Teosia. Przepraszam, że tak późno, ale ostatnio ze wszystkim się spóźniam ;)[/QUOTE] dziękujemy:) odnotowałam na pierwszej str. Teosiowi obciełam dziś pazurki, bardzo miał długie:oops: ile było wrzasku, ale nie Teosiowego tylko Fikowego - wielki obrońca zwierząt:diabloti: darł się na mnie a Teoś leżał spokojnie z wystawionymi łapciami:) Quote
Beatkaa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='margoth137']ja Teonia wszędzie zaniosę na rękach tylko żeby żył do końca świata i jeden dzień dłużej....:loveu:[/QUOTE] Kochana Sabinko !!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Przesyłam Teosiowi wieczorne buziaki !!! :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='margoth137']dziękujemy:) odnotowałam na pierwszej str. Teosiowi obciełam dziś pazurki, bardzo miał długie:oops: ile było wrzasku, ale nie Teosiowego tylko Fikowego - wielki obrońca zwierząt:diabloti: darł się na mnie a Teoś leżał spokojnie z wystawionymi łapciami:)[/QUOTE] Sabinko Teoś wie ,ze go pokochałas i nie chce ci sprawiać kłopotów. Nie wiesz moze ,czy gdzieś nie ma twojego klonu ,to byśmy mu dali jakiegos biedaka? Quote
margoth137 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='Foksia i Dżekuś']Sabinko Teoś wie ,ze go pokochałas i nie chce ci sprawiać kłopotów. Nie wiesz moze ,czy gdzieś nie ma twojego klonu ,to byśmy mu dali jakiegos biedaka?[/QUOTE] no niestety:( ale jak wygramy w lotto:modla::modla:, kupię domek i przyjadę do Was z przyczepką i pozbieramy dziaduszki.... Quote
Recommended Posts