RudziaPaula Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Hejka:)Cieszę się bardzo z tego co dobre u Was,mam nadzieję również że nic złego już sie nie przytrafi:) Uściski dla Bureczków i Ciebie Kasieńko:) Quote
Iljova Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Właśnie wróciłam z podróży i zaglądam do kochanego Farelka :-) To niech już tak zostanie albo będzie jeszcze lepiej :-) Życzę spokojnej nocy wszystkim i kolorowych snów :-) Quote
RudziaPaula Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 A ja witam serdecznie tuż po południu:) Ściskam szczekające i pięknie piszące towarzystwo:) Miłego dnia oraz spokojnego wieczorku:) Quote
piescofajnyjest Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 odwiedzam kochane Farelkowice i ciesze serce wiadomosciami:) Quote
RudziaPaula Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 (edited) Witam serdecznie:) Postanowiłam kupic "domek" dla Felcia.Nawet jak nie skorzysta z niego Kasia będzie miała alternatywę. Znalazłam taki oto "domek" ([URL="http://domwogrodzie.pl/16-buda-dla-psa-xl-ocieplona-z-okapem.html).Ocieplony"]http://domwogrodzie.pl/16-buda-dla-psa-xl-ocieplona-z-okapem.html). [/URL]Ocieplona 4 cm styropianem z wiatrołapem i folią termiczną.Myślę że jak jeszcze dojdzie do niej jakiś koc czy cos takiego spokojnie wytrzyma w niej te pare godzinek EWENTUALNIE gdy Kasia bedzie musiała iśc do pracy. Ale potrzebuję Waszej pomocy.Tyle czasu jakoś nie prosiłam o nią,ale....:( Jeżeli ktoś zechce wspomóc na pw wyślę numer konta Z góry dziekuje:) Edited October 5, 2012 by RudziaPaula literówka Quote
inga.mm Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 buda wzbudza zachwyt, pusta kieszen juz nie koniecznie Quote
RudziaPaula Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Wiem Inga,ale Kasia miała rację wczoraj jak zadzwoniła,że nie ma co oszczędzac i kupowac za 300zł byle czego,gdzie na leki wyda sie więcej.Znalazłam więc podwójnie ocieplaną z wiatrołapem... Quote
RudziaPaula Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 Witam:) Dostałam pierwszą wpłatę za co bardzo bym chciała podziękowac. Damita 72 wpłaciła 50 zł. Quote
katarzyna.m2 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Witam serdecznie :). U nas wszystko w porządku, Farelino w świetnej formie :). Wczoraj praktycznie cały dzień spędził w domu, podobnie jak dzisiejsze przedpołudnie, bo cały czas padał deszcz. On to jest jednak taki osiołek: pada deszcz, pies stoi i moknie ale nie schowa się na materac pod drzwiami garażowymi. Targałam go na dwór na 3 sikania dziennie, poza tym cały czas spał, gromko chrapiąc. Dzisiaj byliśmy razem na maślakach (na "Psim Polu" oczywiście). Farel znalazł 2 grzyby :). Tyle tylko, ze po tym jego znalezieniu do niczego się już nie nadawały: klapnął na nie z całym impetem swego 33 kilogramowego cielska, gdy nim szmyrgnęło. To jednak nie zmienia faktu, ze je znalazł :). Świetny z niego grzybiarz. Dzisiaj chyba nadrabia zaległości w chodzeniu z wczorajszego dnia: zasuwa, jakby miał motorek. Co do budy- Rudziu, to jest buda z okapem (dachem dwuspadowym, nieco wysuniętym), nie wiatrołapem (chyba, że jest jeszcze wersja z wiatrołapem, której nie ma na zdjęciu). Wiatrołap to dodatkowa (z boków) ochrona przed wiatrem. Buda musi być solidna, nie jakieś byle co, którego jedyną zaletą jest to, że jest tanie. Jak już wspominałam, zimą u nas są naprawdę niskie temperatury (takie, jak w Suwałkach- biegunie zimna), a ja nie wiem, jak długo jeszcze będę mogła go targać. Nie chcę rozwijać tego tematu, ale buda musi być solidna: taka, żeby w razie potrzeby zapewniała Farelowi należytą ochronę zarówno przed deszczem, jak i wiatrem i mrozem. Nie wiem, czy już o tym wspominałam, ale Farelino ma już cieple łapki. Chodzi mi o to, że gdy do mnie przyjechał, jego dwie łapki:tylna i przednia były zazwyczaj zimne. Teraz już tego problemu nie ma, może to kwestia poprawy krążenia? To bardzo kochany chłopak i bardzo się cieszę, że jest teraz w takiej dobrej formie. Dzisiaj, gdy wróciłam z Pusią i Alfem z długiego spaceru (pierwszego od kilku dni z powodu kiepskiej pogody) znów pomachał ogonem na nasz widok :). Nie było to tak zamaszyste machanie, jak poprzednio (może był lekko obrażony, że poszliśmy bez niego?), ale bez wątpienia było to machanie. Muszę dać teraz burkom kolację, żeby jeszcze ewentualnie zdążyły się jej pozbyć (kolacji ;)) przed przyjściem do domu. Pozdrawiam Kasia z burkami :). Quote
RudziaPaula Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 (edited) Witam:) To jet dla odmiany taka też Kasiu ([URL]http://domwogrodzie.pl/budy-dla-psow-dwuspadowe/55-buda-dla-psa-xl-ocieplona-z-wiatrolapem.html[/URL]) cena taka sama, tz wiatrołap,daszek wysunięty itp z 4cm styropianem dostarczona w całości.oczywiscie dach zdejmowany. Zawsze też można uszyc jeszcze wdzianko jakies:) w kolorze czerwonym? Cieszę się że u Was ok. W tym tyg co będzie zamówię i 7 dni jest na dotarczenie. Pozdrawiam serdecznie i mocno ściskam Was wszystkich:):bigcool::bigcool::bigcool: Edited October 7, 2012 by RudziaPaula literówka Quote
Iljova Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 A będziesz zamawiała z tą folią termiczną ? Quote
wolf122 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Te wszystkie budy,to za przeproszeniem psu na budę :evil_lol:Cienizna i marniutkie.Jeden sezon i się rozsypią.Na oko widać,że płyty jak żyletki .Kasiu nie masz tam u siebie stolarza lub złotą rączkę?Trochę materiału,styropian,projekt z wymiarem i w 200 zł powinno się zmieścić super domek dla psa.Gdybym miał talent,to sam bym to zrobił,bo to naprawdę dla majsterkowicza żadna fantazja.Deski kupić w tartaku inne materiały za pare złotych w markecie.... Quote
Iljova Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Tu masz racje wolf taka zrobiona samemu na pewno byłaby lepsza :-) Quote
katarzyna.m2 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Rudziu, wdzianko na Farela czy na budę? ;) Buda super! Quote
katarzyna.m2 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Wolf, naprawdę myślisz,że ta buda jest kiepska? Nie znam się na budach, ale wygląda solidnie. Quote
Iljova Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 one wyglądają super ale jak jest naprawdę nie zawsze tak jest w rzeczywistości .... Quote
RudziaPaula Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 Oczywiście na Felcia wdzianko:) Niestety ja też nie znam złotej rączki,więc zdana jetem na kogoś i zapłacic za to... A teraz wziąsc kogoś kto to zrobi-koszt-materiał-koszt-transport-koszt....a tylko oni mają za dopłatą grubszy styropian i ogólnie wygląd ciekawy...no i dodatkowo folia jest Nie ma więc wyjścia,trzeba kupowac. Quote
katarzyna.m2 Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Myślę, że dają na nią jakąś gwarancję- nie może rozsypać się po roku. Poza tym jaka jest grubość desek, z których ją wykonano? Wiesz może, Rudziu? Wolf, może te dechy tylko tak lichutko wyglądają na zdjęciu? Ja nie mam możliwości zamówienia budy tutaj, na miejscu. Jeżeli parametry tej nie będą wystarczające, trzeba będzie szukać dalej- trudno. Quote
RudziaPaula Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 (edited) [B]Wykonanie[/B] - Przestronna buda dla psów wielkości owczarka niemieckiego. Budy wykonane są z drewna iglastego łączonego na wpust i pióro, skręcane wkrętami do drewna, dzięki czemu wytrzymają wiele sezonów. [B]Ocieplenie[/B] - Budy ocieplone są styropianem 2cm i obite od wewnątrz płytą pilśniową. Opcjonalnie wykonujemy docieplenie ze styropianu o grubości 4cm oraz docieplenie podłogi styropianem o grubości 2cm. [B]Dach[/B] - Dwuspadowy dach pokryty papą bitumiczną z posypką. W standardzie jest papa koloru czarnego. [B]Malowanie[/B] - Buda dla psa zabezpieczona jest impregnatem w kolorze jasnej zieleni, chroniącym przed przed czynnikami biologicznymi i atmosferycznymi. Można zamówić dodatkowe malowanie na jeden z pięciu kolorów. [B]Ochrona[/B] - Dodatkowa ochrona psa przed wiatrem lub deszczem to paski przezroczystej folii termicznej zasłaniającej wejście do budy. Można również zamówić obicie wejścia specjalną deską o grubości 2 cm i szerokości 5 cm, której zadaniem jest ochrona krawędzi wejścia przed ogryzaniem przez psa. [B]Wygoda[/B] - Budy dostarczamy kurierem w stanie zmontowanym, gotowe do użycia. [LEFT][B]Wymiary zewnętrzne budy[/B]: szerokość - 73 cm wysokość - 85 cm długość - 100 cm wejście - 32/44 cm legowisko - 96/66 cm okap wystaje przed budę ok. 40 cm Buda dla psa rozmiar XL ocieplona z wiatrołapem - dostawa w całości kurierem - kliknij WIĘCEJ INFORMACJI. Docieplenie podłogi : 2cm styropian Kolor budy : bez malowania Obudowa wejścia : bez obudowy Osłona wejścia : folia termiczna Grubość ocieplenia : styropian 4 cm [B] to opis tej budki Do tego przecież na wszystko sprzedawane w kraju jest gwarancja 2 lata. [/B][/LEFT] Edited October 7, 2012 by RudziaPaula Quote
inga.mm Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 pozwalam sobie, po znajomości zaprosić na [SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233325-TYKWY-ozdoby-na-zim%C4%99-do-14-10-21-00"][COLOR=#00ff00][B]bazarek z tykwami[/B][/COLOR][/URL][/SIZE] Quote
wolf122 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Nie chcę się wymądrzać ale pilśnia przy wilgoci będzie się rozpadać choć jeśli to wszystko jest zabezpieczone,to może nie tak szybko.Te budy są robione na pewno z lekkich elementów a to niekoniecznie będzie służyć ciepłu.Pewnie,że styropian,folie itd uszczelniają i ocieplają ale na ile taka buda będzie trwała?Nie wiem.Jasne,że najwygodniej zamówić z netu ale warto,by to było funkcjonalne i ciepłe.Kolejna sprawa czy Farelek będzie wchodził do budy?Oto jest pytanie.Ale nie ma wyboru,musi,choćby z czasem.Nie piszę tego,by wprowadzać mętlik ale nie zbadacie przecież czy Farelkowi nie będzie w niej zimno,producent chwali sie tylko grubością styropianu a nie przenikalnością ciepła.Dlatego lepiej kupować budę z trwalszych elementów,bo na oko widać,że są grubsze i lepiej chronią przed zimnem.Później zamieszczę zdjęcia solidnej budy,samoróbki.Gdyby nie to,że na awarię jeszcze może być potrzebna do użytku z chęcią bym ją przekazał Farelkowi.Może lepiej poszukać stolarza w pobliżu i u niego zamówić? Quote
wolf122 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Tutaj znalazłem w miarę porządną budę do kupienia Też z tą pilśnią ale widocznie jako docieplenie wszyscy się tego łapią.Ale jak zaimpregnowane,to może nie jest tak źle:razz:.Nie jest to ideał ale przynajmniej grubość odpowiednia :cool3: [URL]http://lawkiparkowe.eu/buda-wzor-6-owczarek-niem-vmp-56.html[/URL] [url=http://up.programosy.pl/foto/buda_wz__r_6_owc_4f54c40ad2fb2_100x100.jpg][img]http://up.programosy.pl/foto/buda_wz__r_6_owc_4f54c40ad2fb2_100x100.jpg[/img][/url] Quote
Recommended Posts