Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']Witamy :multi:

Żabcia jest slodziutka :loveu: jako szczeniaczek byla przeslodka :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Witam się. :)
Jak malutki szczurek wyglądała i tak jej zostało do teraz. :D
Jutro kurdupel mały ze mną na wieś sobie jedzie, znowu ujadanie będzie. :mad: No ale chociaż sobie wypocznie.

[quote name='from_wonderland'][URL]http://images41.fotosik.pl/1539/bef18fa4525af2c9.jpg[/URL] jakie uchole proszące :evil_lol:
słodkość.[/QUOTE]
Ojjjj to fakt, jaka ona potrafi być słodziutka jak prosi OLABOGA! :D

Posted

[quote name='phase']Witamy się. :)
No czasem lubię wziąć ołówek do ręki. No to w takim razie łapka przybita. :D
Dziękujemy i wzajemnie. :calus:
No i jak znajdę czas to zajrzę też i do Ptysiowej galerii. ;)[/QUOTE]
Zapraszamy ;)

Posted

Phase, Ty zdolna bestia jesteś :-) Super to Twoje malowanie :-) Ja mam taki talent, że szkoda gadać ;-) Moja czterolatka ładniejsze rzeczy maluje niż ja ;-)

Do do studiów podpisuję się pod dziewczynami, idź na weterynarię :-)

Posted

[quote name='bira']Phase, Ty zdolna bestia jesteś :-) Super to Twoje malowanie :-) Ja mam taki talent, że szkoda gadać ;-) Moja czterolatka ładniejsze rzeczy maluje niż ja ;-)

Do do studiów podpisuję się pod dziewczynami, idź na weterynarię :-)[/QUOTE]

Dokładnie, jakby tylko chemia mi tak nie leżała i kwiczała, bez wahania wybrałabym weterynarię, ale tak to niestety :roll:

Posted

Weterynarz to dobry zawód na przyszłość i przy okazji dla Kogoś Kto kocha zwierzęta:)
Skoro jednak Ci średnio z chemią i nie czujesz się na siłach a lubisz rysunek to może jakieś studia w tym kierunku ?;) Rysunek-grafika to też fajna sprawa i jeśli byłabyś dobra to można z tego mieć i duże korzyści i zawód wykonywany z przyjemnością :)

Posted (edited)

[quote name='Ptysiak']Zapraszamy ;)[/QUOTE]
Zajrzę, zajrzę na pewno. :)

[quote name='dOgLoV']Wiec czekamy na wiejskie beztroskie zdjecia :multi:[/QUOTE]
Zdjęcia mam, ale wkleję jak będę miała siły..

[quote name='ania90']sliczna Żabcia:loveu:[/QUOTE]
Cudna, kochana. :D

[quote name='bira']Phase, Ty zdolna bestia jesteś :-) Super to Twoje malowanie :-) Ja mam taki talent, że szkoda gadać ;-) Moja czterolatka ładniejsze rzeczy maluje niż ja ;-)

Do do studiów podpisuję się pod dziewczynami, idź na weterynarię :-)[/QUOTE]
Łeee, maluję tak o. :lol: No to pewnie zostanie może malarzem. :D

[quote name='unikatowydiament']Żabcia:loveu:

tulaski zasyłamy[/QUOTE]
Dziękujemy pięknie, przydadzą się maleństwu..

[quote name='from_wonderland']Dokładnie, jakby tylko chemia mi tak nie leżała i kwiczała, bez wahania wybrałabym weterynarię, ale tak to niestety :roll:[/QUOTE]
Chemia - aż boję się słyszeć to słowo. :eviltong:

[quote name='Ptysiak']Weterynarz to dobry zawód na przyszłość i przy okazji dla Kogoś Kto kocha zwierzęta:)
Skoro jednak Ci średnio z chemią i nie czujesz się na siłach a lubisz rysunek to może jakieś studia w tym kierunku ?;) Rysunek-grafika to też fajna sprawa i jeśli byłabyś dobra to można z tego mieć i duże korzyści i zawód wykonywany z przyjemnością :)[/QUOTE]
Sama jeszcze nie wiem co ja chcę. :shake: Muszę w końcu wziąć się do roboty i poczytać od tych wszystkich wydziałach.

A teraz z innej beczki - cioteczki... ech, nie wiem od czego zacząć. :(
Wczoraj było tak beztrosko, dopóki nie zaczął jeździć dzieciak na kładzie. Wzięłam Żabcię parę razy na ręce, żeby za nim nie biegła a ten ostatni raz nie wzięłam. CZEMU?!!??! Glupia ja... I wtedy właśnie ten kład potrącił mojego maluszka.. Boże jak ona piszczała. :(
Zaczęłam z mamą i tatą pakować się i wróciliśmy do domu, ale wcześniej zajechaliśmy do lecznicy, malutka ma krwiaka na prawej, tylnej łapce. Dostała 2 zastrzyki. Żyje, ale tak ledwo chodzi (w sumie najważniejsze, że nie ma nic połamanego i chodzi), ledwo się kładzie. Na szczęście dziś zjadła i niedługo idziemy na podwóreczko. Jeszcze jej okład zrobię. Nie mogę, tak ciężko mi patrzeć na ten jej smutek w oczkach. Dzisiaj znowu jedziemy na kontrolę i zastrzyki.
Mam nadzieję, że będzie lepiej, teraz to chyba już jej w ogóle nie będę puszczać ze smyczy. Tak mi cholernie ciężko. :( Przepraszam Żabciu.. Ale ciągle jej obiecuję, że zrobię wszystko, by było dobrze.. Wczoraj nawet sama skoczyła do mnie do łóżka, myślałam, że już lepiej będzie, ale jak ją dziś zobaczyłam, echh. :(
Teraz malutka wygrzewa się na słoneczku u mnie w pokoju.

Na dodatek dziś urodziny mojego chłopaka a jak tak strasznie nie dość, że wyglądam, bo spałam z 3 godzinki, głowa od tego wszystkiego boli, to jeszcze tak mi źle, ale będę się starać, by tego dnia mu nie zepsuć.

Edited by phase
Posted

Oj biedna Żabcia :(
Nie obwiniaj tym siebie, ten chłopak też mógł uważać... Widział przecież psiaka.
Na pewno będzie dobrze. Ma dobrą opiekę i dużo miłości to najważniejsze :)
Dużo zdrówka dla Żabci i buziak w nosek:buzi:

Posted

Oj Żabciu cos narobila :( najważniejsze Phase że żyje a z łapką sobie poradzi, napewno ją boli a jak wszystkie organy całe to da sobie radę dzielna dziewczynka :) zobaczysz, i niech Ci do głowy nie przychodzi obwinianie siebie. Nie wiem jaka to była sytuacja ale gdybym ja tam była chłopak na quadzie miałby marne szanse na przeżycie ;/ Żabcia zdrowiej raz dwa !!!

Posted

Dziękuję cioteczki za miłe słowa. Żabuni też by było miło, jakby wiedziała, że jesteście.
Na szczęście był wujek i gadał z tym chłoptasiem. Nawet nie ze względu na psa mógł przestać jeździć, ale na dzieci, bo latały.
Tak cicho jest, bo nawet nie szczeka na nic - aż dziwnie, a tak narzekaliśmy. :lol:
no ale trudno stało się. Mam nauczkę, by mieć ją ciągle na oku i trzymać na lince, by nie biegła za niczym.
Jak wrócimy potem od weterynarza to damy znać. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie, naprawdę to dużo. Miłego dnia życzę. :calus:

Posted

Ja bym tego dzieciaka :snipersm: to nie na moje nerwy :mdleje:

Trzymam mocno kciuki za zdrowie Żabki, na pewno wszystko będzie dobrze :)
Potrzeba tylko czasu :)
Przesyłam ciepłe myśli i miłego wieczoru życzę :)
Trzymajcie się!!

Posted

Oj, kochana Żabcia, co za ludzie :angryy: widzieć psa biegającego, takiego drobnego i nie włączyć dodatkowej czujki w głowie :shake:
na pewno szybko dojdzie do siebie, jest silna, zdecydowanie ;) Trzymamy kciuki powrót do zdrowia.

Posted

Nie mam siły już tak często siedzieć na internecie, ale staram się.
Wczoraj byłyśmy u tego weta. Dostała 2 zastrzyki. Codziennie na razie muszę dawać jej tabletki przeciwbólowe. Zimne okłady. Cieszy mnie, że malusia może już sama wskakiwać na łóżko. :D Ale jak zejść, ech.. To aż sama ją ściągam, bo się boję, że coś się jej stanie. Łzy same lecą do oczu jak widzę, że na spacerze kuleje, nie biega, nie szczeka...
Tak naprawdę wtedy będzie lepiej jak Żaba zacznie szczekać. :eviltong:
Boli mnie to wszystko, bo po 9 latkach takie zdarzenie... :(
Ale damy radę!! Musi być dobrze, musi...

Dodam jeszcze, że wet dał nam prezencik. :) Żabunia dostała 3 karmy (fakt, że dla szczeniaków, ale dostała;)) i smakołyki. Wczoraj dałam jej jeden, ale nic nie ruszyła. :( A to jej ulubiony.. No ale w końcu go zje.

Postaram się w końcu wkleić zaległe foteczki z weekendu.
Dziękuję cioteczki, że jesteście! Dziękuję!

Posted

[quote name='phase']Nie mam siły już tak często siedzieć na internecie, ale staram się.
Wczoraj byłyśmy u tego weta. Dostała 2 zastrzyki. Codziennie na razie muszę dawać jej tabletki przeciwbólowe. Zimne okłady. Cieszy mnie, że malusia może już sama wskakiwać na łóżko. :D Ale jak zejść, ech.. To aż sama ją ściągam, bo się boję, że coś się jej stanie. Łzy same lecą do oczu jak widzę, że na spacerze kuleje, nie biega, nie szczeka...
Tak naprawdę wtedy będzie lepiej jak Żaba zacznie szczekać. :eviltong:
Boli mnie to wszystko, bo po 9 latkach takie zdarzenie... :(
Ale damy radę!! Musi być dobrze, musi...

Dodam jeszcze, że wet dał nam prezencik. :) Żabunia dostała 3 karmy (fakt, że dla szczeniaków, ale dostała;)) i smakołyki. Wczoraj dałam jej jeden, ale nic nie ruszyła. :( A to jej ulubiony.. No ale w końcu go zje.

Postaram się w końcu wkleić zaległe foteczki z weekendu.
Dziękuję cioteczki, że jesteście! Dziękuję![/QUOTE]

Żabcia no proszę jakie Ty prezenciki dostajesz :) Zawsze to jakiś plus bo Żabcia napewno takie niespodzianki lubi ;) czekamy na fotki:)

Posted

Dzisiaj nadszedł troszku lepszy dzień, aż samej mi uśmiech na twarzy powraca.
Już foteczki mam na kompie to dziś lub jutro będą. :)
Żabunię ścisnę nie za mocno, ale od serduszka na pewno! :calus:

Posted

[quote name='unikatowydiament']oj bidulka zdrówka dla Królewny:)[/QUOTE]

Dziękujemy, dziękujemy pięknie. Zaraz na spacerek wychodzimy, o ile to spacerkiem można nazwać.. :(