Lu_Gosiak Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 (edited) [FONT="Arial"][SIZE="3"]Zadzwoniła do mnie kobieta z informacją, że przy drodze błąka sie mega wychudzony i zaniedbany pies... Widziała jak pies był przeganiany... Nakarmiła - psiak jadł i jadł... Poprosiłam by przetrzymałą Go pare dni - może uda sie Go uchronić od schronika - tam ciężko będzie Go doprowadzić do zdrowia... Wczoraj psiak był u naszej wetki - owczarek podhalański waży 30kg - baaardzo wychudzony, uszy w koszmarnym stanie - czyszczenie trwało kupe czasu, psiak bardzo łagodny i kochany - daje sobie zrobić wszystko miał pobrany wymaz z uszu, dostał krople do czyszczenia uszu na 7dni, zastrzyk przeciwzapalny, został odpchlony i odrobaczony, /rachunku jeszcze nie mam - niewiem ile za to/ kupilam Mu worek karmy.... mamy 6 dni - niesttey nie moze dłuzej zostać tam gdziej jest - ten termin i tak jest mocno naciągniety.. psiak praktycznie ma zeby starte na maxa - nie jest stary ma ok 5 lat, jest po prostu koszmarnie zaniedbany, z dredami i skołtuniona brudna sierścia..a przy tym wszystkim tuli sie do rąk i macha ogonem.. oto MISIU: zeby: NIE MAMY GDZIE gO ZABRAC.. jeśli nie znajdzie sie jakis DT psiak trafi do schronu cieszacego sie złą opinia.... prosze pomózmy Mu...tyle juz przeszedl... [/FONT] Edited February 14, 2012 by Lu_Gosiak Quote
Anula Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Wstawiłam go na owczarki podhalańskie w potrzebie: http://www.dogomania.pl/threads/107254-Podhalany-w-potrzebie/page20 Jeszcze może napisać do Fundacji Podhalanom? Quote
mc_mother Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 My wszystko już wiemy- to nasza forumowiczka znalazła psa;) Damy radę;) Gdyby ktoś mógł pomóc oferując dt lub polecając jakiś tani hotel w okolicy- będziemy wdzięczne. Nie mamy teraz wolnego dt... ale szukamy rozwiązania... Quote
Karro Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Jestem i ja. A gdzie piesek się znajduje? W jakich okolicach szukacie dt? Quote
mc_mother Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Częstochowa, Lubliniec i okolice.... Quote
Karro Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Mogę poszperać popytac na dogomani, porozsylac wiadomosci, jesli to cos pomoze. Moge takze poprosic o bannerek. Ale to juz jutro:) Quote
Lu_Gosiak Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 mc_mother napisał(a):My wszystko już wiemy- to nasza forumowiczka znalazła psa;) Damy radę;) Gdyby ktoś mógł pomóc oferując dt lub polecając jakiś tani hotel w okolicy- będziemy wdzięczne. Nie mamy teraz wolnego dt... ale szukamy rozwiązania... no właśnie mówiła, ze tam działa:) swoja droga niezle sie złozyło hoteliki w okolicy to u Lilki w Jasieniu oraz Kamiron w Częstochowie Quote
Szarotka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Moze by go ktos wzial na dt. zawsze to taniej i pies ma wiecej kontaktu z czlowiekiem. Quote
Szarotka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 To kto chetny na przystojnego podhalana, nie dosc, ze przystojny to jeszcze ma salonowe maniery :):) Quote
Karro Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jak tam u Miśka? Może ktoś się poczęstuje? :) Quote
Lu_Gosiak Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 U Miska z tego co wiem wszystko dobrze..natomiast mamy mało czasu by Mu cos znaleść za wizyte u weta mam fakture na: 120zl wizyta /odpchlenie, odrobaczenie, krople do uszu, zastrzyk przeciwzapalny i świądowy/ 50zl - wymaz z ucha 52 zl karma RAZEM - 222zł moze Ktos zechcie sie dorzucic do Miska?? mamy pełno psów na głowie dlatego musiałam odmówic juz Miskowi badana krwi /biochemia+morfologia 60zł/ kóre chciala zrobic Mu dziewczyna która przechowuje Miśka..nie ma takiej potrzeby narazie bo Misiu je normalne, robi ładne kupy a i tak rachunek jestjuz spory..moze KTos mógłby wspomóc chociaz pare groszy dorzucic??? Quote
Nemooo Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jestem... Zapisuję :( Biedaczek :( Żadne psy nie powinny znajdować się w takiej sytuacji... A w szczególności podhalany :( Quote
erka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 A nie ma jakiegos odzewu od osób pomagających podhalanom? Quote
Karro Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Porozsyłam trochę wiadomości żebraczych. Zobaczymy jaki będzie odzew... Quote
wikikoniki Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Do góry ! U nas możesz dać znać :) Quote
wikikoniki Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 No to mamy pierwszego potrzebującego w sygnaturce :) Quote
Karro Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 wikikoniki dzięki że jesteś! :) :loveu: Trzeba rozruszać ten wątek. Może ktoś chciałby pomóc w ogłaszniu? ;) Quote
wikikoniki Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 A mamy coś na facebook'u ? Koniec kary :multi: :diabloti: Quote
Karro Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Z tego co się orientuję nie ma Misiu wydarzenia na facebooku. Quote
Karro Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Trochę porozsyłałam. Zobaczymy jaki będzie odzew. Quote
paros Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 wikikoniki napisał(a):A mamy coś na facebook'u ? Koniec kary :multi: :diabloti: o jakiej karze piszesz?? jestem na zaproszenie Understandme, moge jedynie cosik dorzucić - PILNIE POTRZEBNY TYMCZAS DLA PSIAKA :modla::modla::modla::modla: Quote
wikikoniki Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 paros napisał(a):o jakiej karze piszesz?? A... bo mnie nie było przez tydzień :D Quote
kaszka10 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Melduję się na wezwanie i na razie będę kibicować i podnosić Quote
Recommended Posts