Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elaja']W takim razie na Ciebie , to co o nich wiesz powinno wystarczyć , w razie czego dopytasz:lol:

Może być tak , na szybko ? [URL]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/przepiekny-pies-w-typie-chodskiego-psa-do-adopcji-497292046[/URL][/QUOTE]
Jak już poszło to niech będzie Dropek na mnie, a Roxi na paoii, coś czuję, że będzie masa telefonów o niego, niekoniecznie tych upragnionych.
AAA i jeszcze jedno bardzo ważne psiaki nie są sterylizowane/kastrowane. Myślę, że w przypadku onka i amstafki byłoby to koniecznością przed adopcją, bo są bardzo w typie ras. Kundelkowi też by na dobre wyszło bo to samiec dominujący.
Czy istnieją jakieś szanse na sterylki darmowe z TOZu ?
Jeśli są potrzebne zdjęcia to zaraz podam link do mojego albumu.

[url]https://plus.google.com/photos/yourphotos?banner=pwa[/url]

Posted

[quote name='keria']Nie wiem gdzie dodać fotki psiaków od pani Anny K?
Czy one mają jakiś osobny wątek?
W hoteliku są 3 psy amstafka- Roxi, onek- Dropek i kundelek Rudy vel szuja ;)
[/QUOTE]

Kilka stron wcześniej Iwoniam prosiła, żeby wszystko, co związane z psami AK wklejać na wątek Harbutowicki:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234052-Szukamy-domow/page21[/url]
Zapraszam.

Posted

Szubrawcy kasuja z gmin za sterylki/kastracje a pozniej inne org, maja placic za nich a oni kase do wlasnych kieszeni. jest mozliwosc ustalenia z jakiej gminy sa psy ktore trafily do hoteliku za posrednictwem Anny K.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Szubrawcy kasuja z gmin za sterylki/kastracje a pozniej inne org, maja placic za nich a oni kase do wlasnych kieszeni. jest mozliwosc ustalenia z jakiej gminy sa psy ktore trafily do hoteliku za posrednictwem Anny K.[/QUOTE]
Raczej ciężko będzie ustalić z jakiej są gminy. Pani z hoteliku niewiele wie o ich przeszłości. W każdym razie teraz przebywają w gminie Krzeszowice.

Posted (edited)

[quote name='keria']Jak już poszło to niech będzie Dropek na mnie, a Roxi na paoii, coś czuję, że będzie masa telefonów o niego, niekoniecznie tych upragnionych.
AAA i jeszcze jedno bardzo ważne psiaki nie są sterylizowane/kastrowane. Myślę, że w przypadku onka i amstafki byłoby to koniecznością przed adopcją, bo są bardzo w typie ras. Kundelkowi też by na dobre wyszło bo to samiec dominujący.
Czy istnieją jakieś szanse na sterylki darmowe z TOZu ?
Jeśli są potrzebne zdjęcia to zaraz podam link do mojego albumu.

[URL]https://plus.google.com/photos/yourphotos?banner=pwa[/URL][/QUOTE]

Może udałoby się napisać pismo do KTOZu z prośbą o fundację sterylki, chociaz częściową albo na akcje sterylizacje : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto/page220[/URL]

[URL]http://tablica.pl/oferta/roxi-suczka-w-typie-amstaffa-czeka-na-dom-ID37eoD.html[/URL]

Edited by paoiii
Posted

[quote name='barb']Ada-jeje , wiesz coś nt wyroku w sprawie P. ?[/QUOTE]
:angryy::angryy::angryy: [url]http://karne.pl/umorzenie.html[/url] :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Ada-jeje']:angryy::angryy::angryy: [URL]http://karne.pl/umorzenie.html[/URL] :angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]
Tyle psiego cierpienia :shake: jejku to straszne:-(

Posted

[quote name='keria']Tyle psiego cierpienia :shake: jejku to straszne:-([/QUOTE]

Brakuję słów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozostaje coś na wzór wstydu i takiej ogromnej złości. Nie potrafię tego nawet nazwać.

Posted

w piatek mialam ogromnego dola, dwie sprawy i jednakowe wyroki, apelacje zlozymy, ale w miedzy czasie po konsultacji z moim doradca, byc moze zloze kolejne doniesienie. Jesli teraz sie poddamy to bedzie nadal prowadzil ta swoja mordownie i znecal sie nad zwierzetami. Te sprawy ktore byly prowadzone byly powiazane z burmistrzem, zlozenie nowego doniesienia, nie bedzie mialo nic wspolnego z burmistrzem bo chodzi o lata od 2009 do teraz. Licze na wasza pomoc, razem musimy doprowadzic do zakazu zblizania sie do zwierzat przez niego. Nie mozna mu dac zlapac oddech, tylko dalej go gnebic az do skutku.

Posted

[quote name='Ada-jeje']:angryy::angryy::angryy: [URL]http://karne.pl/umorzenie.html[/URL] :angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

No tak , polska chora sprawiedliwość :angryy: czy to oznacza , że pan p.jest niewinny jak nowo narodzone dziecię i dręczył te zwierzęta nie mając świadomości , że robi im krzywdę :mad: Może należy go uświadomić :diabloti:
Będziecie mieć uzasadnienie ?

Posted

o nie!!!! Ręce mi opadły!!!!!!! Czy kiedyś ten koszmar się skończy!!!:shake:
Mnie już chce się płakać z tej bezsilności i tej cholernej sprawiedliwości w tym cholernym kraju!!!! Bezprawie!

A przy okazji, to mam nadzieję, że kiedyś zostanie wprowadzony u nas w Polsce nakaz czipowania każdego psa. Taki obowiązek, jak obowiązek szczepienia na wściekliznę. Żeby przy pierwszym szczepieniu przeciwko wściekliźnie obowiązkowe było czipowanie psa.

Ukróciłoby to może choć trochę przerzucanie przez hycli psów z jednej gminy do drugiej. I na pewno nieodpowiedzialny właściciel dwa razy zastanowiłby się zanim wyrzuciłby psa na ulicę, bo po czipie zostałby odnaleziony i ukarany za porzucenie psa.

Mam nadzieję, że doczekam takich czasów, gdzie w Polsce czipowanie będzie obowiązkiem i będzie w całości lub choź trochę dofinansowane z Państwa.

Posted (edited)

[quote name='elaja']No tak , polska chora sprawiedliwość :angryy: czy to oznacza , że pan p.jest niewinny jak nowo narodzone dziecię i dręczył te zwierzęta nie mając świadomości , że robi im krzywdę :mad: Może należy go uświadomić :diabloti:
Będziecie mieć uzasadnienie ?[/QUOTE]
Jest winny ale nie ukarany, czyli moze dzialac nadal w swoim zawodzie. Dano mu sznase na dwa lata. jesli w tym czasie nie bedzie zlozone doniesienie, to po tym czasie, warunkowe umorzenie, bedzie calkowicie wymazane z akt. Jesli w tych dwoch latach udowodnimy mu ze dalej dziala i zneca sie nad zwierzetami, bedzie uznany winnym i ukarany. Kogo Ty chcesz uswiadamiac-Patologie? Uzasadnienie bedzie, tylko ze ja nie chce czekac na uzasadnienie i zlozenie apelacji, tylko juz dzialac. Sad nie ma terminu na uzasadnienie, moze to potrwac ???? Przebieg rozpraw dawal nam wiele do myslenia, np. w 2011r byly zaledwie 3 rozprawy a 4 zostaly odwolane, podobnie sprawa wygladala w 2012r. sad swiadomie i celowo przeciagal sprawe, czas dzialal na korzysc P. po 5 latach sprawa ulega przedawnieniu, jestesmy tego swiadomi ze teraz na uzasadnienie mozemy czekac nie wiadomo jak dlugo a czas leci. Dlatego przemyslalm to i nie bede czekac tylko w najblizszym czasie zloze nastepne doniesienie.

Edited by Ada-jeje
Posted

[quote name='missiaa']o nie!!!! Ręce mi opadły!!!!!!! Czy kiedyś ten koszmar się skończy!!!:shake:
Mnie już chce się płakać z tej bezsilności i tej cholernej sprawiedliwości w tym cholernym kraju!!!! Bezprawie!

A przy okazji, to mam nadzieję, że kiedyś zostanie wprowadzony u nas w Polsce[B] nakaz czipowania [/B]każdego psa. Taki obowiązek, jak obowiązek szczepienia na wściekliznę. Żeby przy pierwszym szczepieniu przeciwko wściekliźnie obowiązkowe było czipowanie psa.

Ukróciłoby to może choć trochę przerzucanie przez hycli psów z jednej gminy do drugiej. I na pewno nieodpowiedzialny właściciel dwa razy zastanowiłby się zanim wyrzuciłby psa na ulicę, bo po czipie zostałby odnaleziony i ukarany za porzucenie psa.

Mam nadzieję, że doczekam takich czasów, gdzie w Polsce czipowanie będzie obowiązkiem i będzie w całości lub choź trochę dofinansowane z Państwa.[/QUOTE]
Czipowanie niczego nie zmieni, juz dzis wiele psow jest zaczipowanych, i co przeciez hycle nie maja czytnikow, nikt ich do tego nie zobowiazal, pomimo ze wyslalam w tej sprawie pisma do gmin i zwrocilam miedzy innymi na to uwage, ze nawet zaczipowany pies nie ma mozliwosci wrocic do swojego wlasciciela. W Wojtyszkach psy siedzialy kilka lat a byly zaczipowane, facet ma czytnik ale nie bedzie pozbywal sie kasy. Podobnie sprawa wyglada w schronisku w Nowym Targu, gdzie baba ma stawke dzienna od psa, dlatego jej nie zalezy na wydawaniu psow, wydanie psa do adopcji rowna sie minus w jej kasie okolo 5 zl na dzien.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jest winny ale nie ukarany, czyli moze dzialac nadal w swoim zawodzie. Dano mu sznase na dwa lata. jesli w tym czasie nie bedzie zlozone doniesienie, to po tym czasie, warunkowe umorzenie, bedzie calkowicie wymazane z akt. Jesli w tych dwoch latach udowodnimy mu ze dalej dziala i zneca sie nad zwierzetami, bedzie uznany winnym i ukarany. Kogo Ty chcesz uswiadamiac-Patologie? Uzasadnienie bedzie, tylko ze ja nie chce czekac na uzasadnienie i zlozenie apelacji, tylko juz dzialac. Sad nie ma terminu na uzasadnienie, moze to potrwac ???? Przebieg rozpraw dawal nam wiele do myslenia, np. w 2011r byly zaledwie 3 rozprawy a 4 zostaly odwolane, podobnie sprawa wygladala w 2012r. sad swiadomie i celowo przeciagal sprawe, czas dzialal na korzysc P. po 5 latach sprawa ulega przedawnieniu, jestesmy tego swiadomi ze teraz na uzasadnienie mozemy czekac nie wiadomo jak dlugo a czas leci. Dlatego przemyslalm to i nie bede czekac tylko w najblizszym czasie zloze nastepne doniesienie.[/QUOTE]
Apelację z reguły składa się w oparciu o uzasadnienie. Dlatego warto o nie wystąpić i to niezwłocznie. Sąd będzie musiał wyjaśnić czym się kierowal orzekając tak a nie inaczej. Złożenie kolejnego doniesienia nie wyklucza złożenia apelacji.

Posted

[quote name='barb']Apelację z reguły składa się w oparciu o uzasadnienie. [B]Dlatego warto o nie wystąpić i to niezwłocznie.[/B] Sąd będzie musiał wyjaśnić czym się kierowal orzekając tak a nie inaczej. Złożenie kolejnego doniesienia nie wyklucza złożenia apelacji.[/QUOTE]
Uwazasz ze ja o tym nie wiem? Dzieki za ocene mojego dzialania, zanim sie cos napisze, warto czasami najpierw pomyslec.

Posted

[B]Uzasadnienie wyroku[/B]:
Zagadnienie to reguluje art. 329 kodeksu postępowania cywilnego: Art. 329. Uzasadnienie wyroku sporządza się w [B]terminie dwutygodniowym od dnia złożenia wniosku [/B]o sporządzenie uzasadnienia, a gdy wniosek taki nie był zgłoszony - od dnia zaskarżenia wyroku lub wniesienia skargi o stwierdzenie niezgodności z prawem prawomocnego orzeczenia. [B]W sprawie zawiłej, w razie niemożności sporządzenia uzasadnienia w terminie, prezes sądu może przedłużyć ten termin na czas oznaczony, nie dłuższy niż trzydzieści dni.[/B] [COLOR=#0000cd]Jest to jednak termin wyłącznie instrukcyjny, jego niedochowanie nie powoduje praktycznie żadnych skutków dla strony.[/COLOR] Z praktyki wynika, że uzasadnienia wyroków są sporządzane w terminie nieco dłuższym niż wyznaczony przez kodeks, najczęściej jest to termin trzytygodniowy bądź miesięczny. Dużo oczywiście zależy od samego sędziego, obłożenia go pracą oraz charakterem sprawy, czy jest skomplikowana, ile stron liczą akta itp. Podstawa prawna: - kodeks postępowania cywilnego RW

Posted (edited)

[quote name='Agata Balu'][B]Uzasadnienie wyroku[/B]:
Zagadnienie to reguluje art. 329 kodeksu postępowania cywilnego: Art. 329. Uzasadnienie wyroku sporządza się w [B]terminie dwutygodniowym od dnia złożenia wniosku [/B]o sporządzenie uzasadnienia, a gdy wniosek taki nie był zgłoszony - od dnia zaskarżenia wyroku lub wniesienia skargi o stwierdzenie niezgodności z prawem prawomocnego orzeczenia. [B]W sprawie zawiłej, w razie niemożności sporządzenia uzasadnienia w terminie, prezes sądu może przedłużyć ten termin na czas oznaczony, nie dłuższy niż trzydzieści dni.[/B] [COLOR=#0000cd]Jest to jednak termin wyłącznie instrukcyjny, jego niedochowanie nie powoduje praktycznie żadnych skutków dla strony.[/COLOR] Z praktyki wynika, że uzasadnienia wyroków są sporządzane w terminie nieco dłuższym niż wyznaczony przez kodeks, najczęściej jest to termin trzytygodniowy bądź miesięczny. Dużo oczywiście zależy od samego sędziego, obłożenia go pracą oraz charakterem sprawy, czy jest skomplikowana, ile stron liczą akta itp. Podstawa prawna: - kodeks postępowania cywilnego RW[/QUOTE]
Sama wiesz ze paragrafy i artykuly w kodeksach, sa dla przecietnego Kowalskiego, nie obowiazuja one prawie nigdy funkcjonariuszy panstwowych.
fa za sterylke suni przebywajajcej w hotelu w Glogoczowie przelana.

Edited by Ada-jeje
uzupelnienie
Posted

[quote name='barb']Apelację z reguły składa się w oparciu o uzasadnienie. Dlatego warto o nie wystąpić i to niezwłocznie. Sąd będzie musiał wyjaśnić czym się kierowal orzekając tak a nie inaczej. Złożenie kolejnego doniesienia nie wyklucza złożenia apelacji.[/QUOTE]

[quote name='Ada-jeje']Uwazasz ze ja o tym nie wiem? Dzieki za ocene mojego dzialania, zanim sie cos napisze, warto czasami najpierw pomyslec.[/QUOTE]
Wyrazilam tylko swoje zdanie .:lol: Napisalam o czymś na czym akurat cokolwiek się znam :lol: Nie poddawałam żadnej ocenie Twojego dzialania. :lol: . I zawsze myślę zanim coś napiszę :lol:

Posted (edited)

[COLOR=#000000][I]dziś dzięki Marcie z hoteliku do DT pojechały dwie sunie z Olkusza te małe czarne podpalane.[/I][/COLOR]

[COLOR=#000000][I]A pojawiły się:[/I][/COLOR]
[COLOR=#000000][I]samiec malutki:[/I][/COLOR]
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-7m7iaiNyi40/UchAEI9aIPI/AAAAAAAAN60/jacBAgQqt-M/s512/mały piesek-samiec.jpg[/IMG]

[COLOR=#000000][I]samiec husky, ma na sobie (uwaga!) pasek od spodni obwiązany kilka razy wokół szyi i pozpinany takimi plastikowymi spinkami(wiecie takimi paseczkami które się zaciąga na siłę, żeby coś trzymały i zazwyczaj się je rozcina żeby je ściagnąć).[/I][/COLOR]
[COLOR=#000000][I]Pasek niby ładny, ale to nie zmienia faktu, że pies powinien mieć obrożę, a nie pasek ludzki na szyi!![/I][/COLOR]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Azl_QhQOwIE/UchAC7UM2FI/AAAAAAAAN6s/rSeryCnifBk/s512/husky pies.jpg[/IMG]

[COLOR=#000000][I]i taka sunia:[/I][/COLOR]
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-f123GYDlyUA/UchAAQuQfXI/AAAAAAAAN6k/y28r-XZO72Y/s512/suczka.jpg[/IMG]

[COLOR=#000000][I]a co do tej suczki husky o której pisałam ostatnio, a która już jest w Racławicach.. [/I][/COLOR]
[COLOR=#000000][I]To się zapytaliśmy P. z jakiej racji ona w Racławicach... i co się okazało wtedy to on ściemniał, że ktoś po nią przyszedł i adoptował.. ona mu chyba uciekła z kojca. Bo jak zapytaliśmy czemu jest w Racławicach, to nie mógł uwierzyć i taki był zadwolony. Własciciel podobno ciągle o nią dzwoni, a on nie wie co ma mu mówić, bo mu zwiała.[/I][/COLOR]

[COLOR=#000000][I]Co za chore miejsce:/[/I][/COLOR]

Edited by missiaa
Posted

[quote name='missiaa']dziś dzięki Marcie z hoteliku do DT pojechały dwie sunie z Olkusza te małe czarne podpalane.

A pojawiły się:
samiec malutki:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-7m7iaiNyi40/UchAEI9aIPI/AAAAAAAAN60/jacBAgQqt-M/s512/ma%C5%82y%20piesek-samiec.jpg[/IMG]

samiec husky, ma na sobie (uwaga!) pasek od spodni obwiązany kilka razy wokół szyi i pozpinany takimi plastikowymi spinkami(wiecie takimi paseczkami które się zaciąga na siłę, żeby coś trzymały i zazwyczaj się je rozcina żeby je ściagnąć).
Pasek niby ładny, ale to nie zmienia faktu, że pies powinien mieć obrożę, a nie pasek ludzki na szyi!!
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Azl_QhQOwIE/UchAC7UM2FI/AAAAAAAAN6s/rSeryCnifBk/s512/husky%20pies.jpg[/IMG]

i taka sunia:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-f123GYDlyUA/UchAAQuQfXI/AAAAAAAAN6k/y28r-XZO72Y/s512/suczka.jpg[/IMG]

a co do tej suczki husky o której pisałam ostatnio, a która już jest w Racławicach..
To się zapytaliśmy P. z jakiej racji ona w Racławicach... i co się okazało wtedy to on ściemniał, że ktoś po nią przyszedł i adoptował.. ona mu chyba uciekła z kojca. Bo jak zapytaliśmy czemu jest w Racławicach, to nie mógł uwierzyć i taki był zadwolony. Własciciel podobno ciągle o nią dzwoni, a on nie wie co ma mu mówić, bo mu zwiała.

Co za chore miejsce:/[/QUOTE]
Nie wierz w ani jedno jego slowo, przeciez wlasciciel schroniska w Raclawicach to jego wujek, razem kreca lody, czytaj kase. Nikt inny jak pala dal mu wskazowki i pokazal jak zarabia sie niezla kase, nic nie robiac.

Posted

[quote name='gosiaczek1984']a czy ten właściel wie ,że sunia jest w Racławicach?[/QUOTE]

jeżeli P. mówił prawde to pewnie (jeśli właściciel znów zadzwoni) to go powiadomi. Niestety ja nie wiem kim jest właściciel, nie mam do niego kontaktu, a ogłoszeń na necie o zaginięciu nie ma.