Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']staram się co 3h wychodzić ale często ona wcześniej nasika, albo na spacerze nie a kilka/kilkanaście minut później w domu tak...[/QUOTE]

próbuj częściej,metodą prób i błędów,nie karceniem

Posted

[quote name='barb']Iwoniam na pewno będzie mieć radę. A czytalas te, ktore pisała dla suni sikajacej na wykladzine ?[/QUOTE]

Iwonia mówiła że mała potrzebuje czasu, ale myślałam, że są jakieś "sposoby" żeby ją zachęcić do załatwiania się na trawce:) juz wiem że np zaraz(dosłownie kilka minut) po jedzeniu muszę z nią wyjść;)

Posted

[quote name='Divi']jest cudowna, ale obawiam się że jest spora i chyba didi by ją atakowała.[/QUOTE]
w takim razie bardzo szkoda:( bo bez socjalizacji nikt nie będzie chciał jej adoptować, a jak urośnie i przestanie być szczeniakiem to tym bardziej :(
No ale jakby się dziewczyny miały sobie rzucić do gardeł, to nie ma co ryzykować :P

Posted

[quote name='missiaa']w takim razie bardzo szkoda:( bo bez socjalizacji nikt nie będzie chciał jej adoptować, a jak urośnie i przestanie być szczeniakiem to tym bardziej :(
[B]No ale jakby się dziewczyny miały sobie rzucić do gardeł, to nie ma co ryzykować [/B]:P[/QUOTE]

po tych przepychankach nie wiadomo czy o ludzi chodzi czy o psy

Posted

[quote name='majku33krakow']po tych przepychankach nie wiadomo czy o ludzi chodzi czy o psy[/QUOTE]
oczywiście że o sunie chodzi. My tu się nie rzucamy między sobą do gardeł

Posted

Justynka ja szczeniaki biegusiem wyprowadzam zaraz rano po przebudzeniu, w ciągu dnia po przebudzeniu, kilka minut po karmieniu, po zabawie. Jak mi zaczyna lać w domu to go wynoszę na podwórko ( w wypadku mieszkania w bloku to faktycznie najlepiej przenieść na gazetę przy drzwiach wyjściowych) dotychczas najszybciej nauczył się mój piesiu i to w bloku, dosłownie w tydzień. Najdłużej uczyła się Malwinka- 2 miesiące ale od tego czasu ani jednej wpadki. Przeciętny czas tymczasowiczów to 3 tygodnie.
Jeśli mogę coś radzić to zawsze lepiej wyjść nawet na 5 minut niż uczyć na gazetę bo szczeniak wytwarza u siebie skojarzenie z podłożem ( pewnie dlatego moja Malwinka zamiast wyjść w zimie na śnieg sikała na zieloną trawopodobną wycieraczkę...:) ) Nauczy się, trzeba jej tylko troszkę czasu.

Posted

właśnie ciężko to w bloku ogarnąć;) moją Lunę uczyłam jak mieszkałam w domu to było szybko hop na trawkę;)
teraz ciężko też mi co chwilę wychodzić bo chora jestem, Pani doktor l4 chciała dac ale ja ostatnia nockę mam to najwyżej od poniedziałku wezmę...antybiotyk dostałam...krtań mi chwyciło...Iwonka słyszała:evil_lol:kazała mówić szeptem:-D

Posted

[quote name='masza44']Justynka ja szczeniaki biegusiem wyprowadzam zaraz rano po przebudzeniu, w ciągu dnia po przebudzeniu, kilka minut po karmieniu, po zabawie. Jak mi zaczyna lać w domu to go wynoszę na podwórko ( w wypadku mieszkania w bloku to faktycznie najlepiej przenieść na gazetę przy drzwiach wyjściowych) dotychczas najszybciej nauczył się mój piesiu i to w bloku, dosłownie w tydzień. Najdłużej uczyła się Malwinka- 2 miesiące ale od tego czasu ani jednej wpadki. Przeciętny czas tymczasowiczów to 3 tygodnie.
Jeśli mogę coś radzić to zawsze lepiej wyjść nawet na 5 minut niż uczyć na gazetę bo szczeniak wytwarza u siebie skojarzenie z podłożem ( pewnie dlatego moja Malwinka zamiast wyjść w zimie na śnieg sikała na zieloną trawopodobną wycieraczkę...:) ) Nauczy się, trzeba jej tylko troszkę czasu.[/QUOTE]

[quote name='Justyna Lipicka']właśnie ciężko to w bloku ogarnąć;) moją Lunę uczyłam jak mieszkałam w domu to było szybko hop na trawkę;)
teraz ciężko też mi co chwilę wychodzić bo chora jestem, Pani doktor l4 chciała dac ale ja ostatnia nockę mam to najwyżej od poniedziałku wezmę...antybiotyk dostałam...krtań mi chwyciło...Iwonka słyszała:evil_lol:kazała mówić szeptem:-D[/QUOTE]

masza44 dobrze napisala, jak masz problemy z wyjsciem na dwor JL, to gazety poki co, albo takie podklady psie albo dla dzieci = tansze i tez nie przeciekaja, wklejam link tych w UK, ale w Polsce tez sa:

[url]http://www.boots.com/en/Pampers-Change-Mats-12Pack_988/[/url]

i przesowac az do drzwi coraz blizej ;)
i spokojnie
nie karcimy, za to na dworze jak zrobi siku, to ja nagradzamy ;)

Posted

a ciocia masza44 sie nawet nie pochwalila, ze juz bazarek zrobila:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236106-Szcz%C4%99%C5%9Bliwe-kalendarze-na-2013-na-3-cele-do-7-grudnia[/url]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236106"][img]http://content.pimp-my-profile.com/i54/2/11/22/bn_b05f8657bc.png[/img][/URL]

Posted

nagradzana jest na dworze, wychwalana jakby nie wiadomo co zrobiła;) podkłady chyba kupię bo to lepsze od gazet bo wchłania:) wszystko ok tylko ten zapach najgorszy jest:( ale rozumiem doskonale że szczeniak ma swoje prawa, ona i tak jest mądrym psem:loveu:tylko by całusy dawała:P mój tz by chciał hop siup i już pies nie sika w domu... aha i tylko za mężczyznami na spacerach sie ogląda i zaczepia, nawet jak w oddali widzi:) szczekać już nawet zaczęła powtarzając po mojej Lunie jak psa widzi:D

Dziękuję za wszystkie rady:loveu:

Posted

[quote name='majku33krakow'][quote name='Maksy']Frotka nigdzie nie wchodzi od 12 maja 2012 ,

[B]A na tym wątku się bardzo pomaga zwierzętom[/B], więc jesli ktos chce pomóc - to niech pomaga, a nie chce pomóc - niech nie przeszkadza. Niech da swój grosz tam gdzie uważa, a ten kto docenia pomoc na tym wątku da swój grosz tutaj.

POMAGA SIĘ ZWIERZĘTOM-[I]wiem co to znaczy ale jeśli pozwalamy rodzić się szczeniakom i pozwalamy im żyć skazujemy je na pewną śmierć przez bezdomność,[U]jeśli wszyscy walczą z bezdomnością to nie plujmy im w twarz[/U][/I][U] szanujmy ludzi którzy pracują od lat żeby ludzie nie krzywdzili psy porzucając zwierzęta,jeśli tutaj dziewczyny nie uśpiły ślepego miotu to czyjąś prace mają gdzieś,i pieniądze które mogły iść na już żyjące psy,np staruszki umierające w schronach poszły na szczeniaki które mogły być uśpione.

[/U]ps. nie wymagajcie od ludzi żeby się nie odzywali ,całą prace którą my robimy ,
wy macie gdzieś,może posłuchajcie innych i wyciągnijcie wnioski(prawidłowe
,tu trzeba się dostosować do zasad już panujących,NIE WOLNO PROMOWAĆ ROZMNAŻANIA.

SZCZENIAKI KTÓRE JUŻ WIDZĄ NIE UŚPICIE.[/QUOTE]

A jak Ty pomagasz ? Bo z tego co widzę to tylko w ten sposób, że wchodzisz na wątki siać zamęt! Nie było Cię tu od ostatniej "kłótni" w której oczywiście nie wiadomo skąd się znalazłeś i teraz sytuacja się powtarza. Pojawiasz się żeby mieszać, więc uprzejmie żegnam! Swoje filozofie zostaw dla siebie, a odnośnie pisania do mnie i Iwony już Ci kiedyś coś powiedziałem i jest to aktualne.

Posted

[quote name='Maciek6778'][quote name='majku33krakow']

A jak Ty pomagasz ? Bo z tego co widzę to tylko w ten sposób, że wchodzisz na wątki siać zamęt! Nie było Cię tu od ostatniej "kłótni" w której oczywiście nie wiadomo skąd się znalazłeś i teraz sytuacja się powtarza. Pojawiasz się żeby mieszać, więc uprzejmie żegnam! Swoje filozofie zostaw dla siebie, a odnośnie pisania do mnie i Iwony już Ci kiedyś coś powiedziałem i jest to aktualne.[/QUOTE]

to się spotkaj ze mną bo nie wiem o co ci chodzi

Posted

[quote name='majku33krakow'][quote name='Maciek6778']

to się spotkaj ze mną bo nie wiem o co ci chodzi[/QUOTE]

Nie jesteś zatem zbyt pojętny...
Igraj dalej to Ci przypomnę na forum publicznym.

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Iwoniu strasznie mi przykro z powodu Twojej kotki:(
I dziękuję bardzo bardzo za pomoc i porady:loveu:[/QUOTE]

niestety, nowotwor jest coraz większy, wyczuwalny w dotyku bez większych problemów :(

[quote name='TesiaKr']Żoko - już tylko z kilka razy mu się zdarza na dzień zakasłać, więc w porównaniu z tym jak przyszedł to jest znaczna poprawa. Apetyt ma i nawet już wybrzydza, więc myślę, że pod koniec tygodnia jakaś kontrola u wet. i trzeba będzie myśleć o szczepieniu. A poza tym zrobił się już hrabią na włościach i jest na etapie bajerowania mojego TZ. A ogólnie grzeczny, ułożony, pieszczoch straszny. Uwielbia spacery, kosteczki sznurkowe do gryzienia a w domu jakby psa nie było bo zero szczekania - więc sąsiedzi szeroko otwierali oczy jak zobaczyli mnie z psem na spacerze:D Do ludzi, dzieci i zwierząt wszelkiego rodzaju idealny - zaliczył już nawet spotkanie z konikami na spacerze i bynajmniej się nie bał, raczej był zaciekawiony. Przygoda z kotem, który jak się okazało tak po prostu ma, że wszystkie psy goni sprzed swojej klatki, nie zniechęciła go bynajmniej do chęci spotkań z innymi przedstawicielami tego gatunku:) Jest coraz bardziej pewny siebie a po okolicy spaceruje z podniesionym ogonkiem i zaznacza swoje terytorium. A i oczywiście na smyczy chodzi wprost genialnie bo nawet mój 5-letni synek sobie z nim doskonale radzi na spacerach.[/QUOTE]

Dzięki za wiadomości
ale... nie zapomnij, że jak tylko przestanie kasłać to idziemy się kastrować, Panie doktor już wstępnie umówione,
[quote name='masza44']Niestety moje tymczasowiczki są chore, wczoraj po południu najmniejsza czarna zaczęła wymiotować, nie chciała jeść, za dużo spała. Pozostałe nawet ok, zjadły, bawiły się, biegały po domu.
Moja ulubiona to czarna z krawatką, nazwałam ja MALINKA. Pozostałe jeszcze nie mają imion.
Stan na teraz jest taki, że pozostają na razie w lecznicy, są pod kroplówkami, bo i tej podpalanej się pogorszyło. Ale na szczęście to nie parwo. Nie wiadomo co na razie.
Trzymajcie za nie kciuki, to takie kochane maleństwa, tak naprawdę powinny być jeszcze z suką...
Moje psy oszalały. Widziały jak oddawałam je TŻ iwoniam i potem przez parę godzin nie mogłam oderwać mojego piesia spod bramy- leżał i czekał...
Malwinka chodzi co chwilę sprawdza koszyk, zaglądają do kennela... no bo jak to są szczeniaczki i dopiero się pies przyzwyczai a ich już nie ma?[/QUOTE]

Fajnie, że Twoje sunie i piesek tak poprawnie zareagowały
Cieszę się
Nie piszę wiele, bo wciąż coś sie tu dzieje i nawet nie bardzo mam jak,
zasypiam na siedząco, czasem brak mi siły, a tu tyle do zrobienia
w domu jestem co kilka godzin na chwilę
spacery, sprzatanie, jedzenie, spacery ponowne i out.

Wczoraj wy-adoptowałam kicię MIŁĄ -dziękuję Paniom DOKTOR ZA POMOC I WSPARCIE ! !

Panie doktor wspaniale zajmują się suniami.
Mają techniczne imiona - jedynka, dwójka i trójka (Malinka).
Czują się już lepiej, odwiedzam je, ale niestety nie bardzo jak miałam nawet możliwość napisać.
Tu tez sporo się działo.
Maluszki Colii dochodzą do siebie po ciężkich operacjach (dzis 3 z 4 przeszły operację udrażniania zewnętrznej części jamy odbytniczej). Jeszcze trochę i by się nich nie uratowało. Nawet teraz rokowania są ostrożne.
Szkoda tylko, że kolejny DT tak strasznie zawalił i biedusie musiały tak cierpieć.
A co by było, gdybym ich nie wzięła do siebie na odrobaczanie??? NIEPRAWDOPODOBNE !
Jeżdżę, pytam, uświadamiam.. I niby doświadczony DT znów tak zawalił. Ten dom jest już skreślony. Szczenięta/kocięta, niezależnie, czy mają mamę czy nie, są pod specjalnym nadzorem.

[quote name='Justyna Lipicka']Przełom-moja Luna zaczęła się bawić z Szibą:multi:
minusy-Sziba boi się schodów i nie załatwia na polku:([/QUOTE]
Tak jak Ci mówiłam przez tel. Jakby dalej był kłopot to dzwon jak będziesz z nią na schodach i będę CI na bieżąco mówić co robić.
i podlecz to GARDŁO!! ;)

[quote name='Justyna Lipicka']Sziba waży 6,5kg ale to sama skóra i kości:( jak się ją źle podniesie to już piszczy takie chucherko z niej:( apetyt ma ogromny:) a jak jest głodna a miska pusta to bierze ją w zęby i daje nie środek pokoju albo na łóżko;)

[IMG]http://i1310.photobucket.com/albums/s650/shizaxa/100_2614_800x600.jpg[/IMG]

[/QUOTE]
PIĘKNA Z NIEJ DZIEWCZYNKA. ZAPISUJĘ ZDJĘCIA.
Jak możesz wyślij mi ich kilka na email
[quote name='krakowianka.fr']

no to nie dobrze :(
bedziesz je miala na noc u siebie czy zostaja w lecznicy?
koniecznie bierz na wszystko aragony/faktury do rozliczenia
bedziemy do bazarkow tez ciebie dokladac (tzn psy u ciebie)

czy ty jej bedziesz robic ogloszenia?[/QUOTE]

- piesie są na pewno do jutra w lecznicy.
- faktury są na mnie
- nio, chyba Justynka - chyba tu jej nie musimy wyręczać ;) hi hi hi

[quote name='missiaa']Tosiek też jak przytula się do mojej szyi to zaczyna ją cyckać. Skoro Twój wyrósł z tego to mam nadzieję, że i mój wyrośnie. Nie można go nawet pogłaskać bo od razu gryzie. Mruczy raptem kilka razy dziennie jak podchodzi, a jak zaczynam go głaskać to gryzie i drapie :(To mały demon:([/QUOTE]

pożycz mi go na 3 dni ;) eheheh
[quote name='barb']Diego - dziś odnowiona tablica.
[URL]http://tablica.pl/oferta/diego-w-typie-boksera-szuka-domu-ID1kjg7.html[/URL]

Odnawiam co możliwe, tylko za każdym razem nie piszę.[/QUOTE]

dziękuję Ci barb za wszystko !
i buziaki dla jamniczka !
[quote name='Ikusia']Przeszukałam stronę KTOZ i nie znalazłam, ale mam w ręce ulotkę i chciałam zapytać, czy wiecie, że jest w Krk 9 lecznic, w których można zaczipować psiaka/kociaka za 35zł? Jutro ją zeskanuję i wkleję tu, jeżeli chcecie. Myślę, że powinno się przydać, zwłaszcza uciekinierom.[/QUOTE]

nie wiedziałam...
a ja płaciłam więcej.. :(
[quote name='missiaa']to jest zaczipowanie samo? bo słyszałam, że żeby umieścić nr czipa w bazie z numerami trzeba zapłacić :([/QUOTE]

umieścić info możesz sama

Posted

[quote name='missiaa']kolejny dzień zaskakuje mnie w coraz gorszy sposób... wydaje się że gorzej być nie może..... ale jednak okazuje się dzień w dzień że jednak może....[/QUOTE]

Missiaa = jak zwierzaki są zdrowe TO TYLKO TO SIĘ LICZY,
przestań się martwić na zapas
Mam nadzieję, że info z PW Cię uspokoiło.
[quote name='barb']Javena zostala zbannowana. :shake:[/QUOTE]
jej....niesprawiedliwe :(
[quote name='Justyna Lipicka']Tak będę ją ogłaszać, ale poczekam jeszcze aż się zaklimatyzuje, porobię jej ładne zdjęcia:)
Teraz biedaczka jest zestresowana (tak Iwonia mi podpowiedziała:loveu:) i boi się schodów, spacerów nie chce, załatwia się prawie zawsze w domu, muszę ją trochę ogładzić;) a z drugiej strony nie może być u mnie za długo bo a)przyzwyczaję się a nie mogę mieć 2 psów w chwili obecnej, b) mój tz kręci nosem bo trzeba sprzątać, trzeba pilnować, trzeba uczyć, on to chciałby mieć psa na gotowe...i no niestety ja muszę się z nim "męczyć"...[/QUOTE]

Mam jeszcze jedną sugestię w sprawie siusiania,
jutro tyrknę, tylko napisz mi smska jak wstaniesz.
[quote name='Maciek6778']Szczeniaki Coli są poważnie chore, tylko ten największy ok. Pozostałe prawdopodobnie jutro będą operowane:(
Iw z Dominiką od Sarci cały dzień spędziła u lekarzy.. Jutro pewnie coś napisze sama.[/QUOTE]

Powiem wam, że nasze panie doktor, dzięki naszym pieskom chyba kiedyś zostaną profesorami weterynarii ze specjalnością choroby wewnętrzne/interna/chirurgia ;)
[quote name='krakowianka.fr']OGLOSZENIA - zrobione dla:

[B]Spryciula Matylda szuka domu.[/B]
[B]Kochana Bambi szuka domu.[/B]
[B]Miodowa Azja szuka domu.[/B]
[B]Zawadiacka Bunia szuka domu.[/B]
[B]Spokojny Gawon szuka domu.[/B]
[B]Bałwanek Buli szuka domu.[/B]
[B]Filuś i Figa - rodzeństwo szuka domu.[/B]
[B]Co tak figlował Figiel, że nie ma domu?[/B]
[B]Funia - poszukuje wspaniałego przyjaciela[/B]
[B]Czy Fuks czeka na Ciebie?[/B]
[B]Fafis chce już mieć swojego właściciela[/B]
[B]Feta i jej rodzeństwo czeka na dom[/B]
[B]Teodor - piekny kolorowy piesek[/B]
[B]Czester [/B][B]– rudy przystojniak [/B]

na:
piesek.org
morusek.pl
alegratka/naszemiasto.pl
tablica.pl
e-oferty
e-zwierzak

(10 wiecej portali na dniach ale dzis juz musze isc spac bo w ostatnim tyg sypiam 3-5h a dla mnie to troche za malo ;()[/QUOTE]

ha, mnie to teraz 3 h wystarcza ;)

KRAKOWIANKA, DZIEKUJĘ CI.
telefonów jest tyle, że nie uwierzycie.
I dzięki nim takze pieski z Harbutowic do domków idą.
Wczoraj poszedł do domu Pagaj z Harb,
dziś Bunia :)
Jutro 2 lub 3 spotkania, w sobotę tez
w poniedziałek do domku pojedzie Funia z Harb.

WSPANIALE JESTEŚCIE
no i Groszek ma się świetnie w nowym domku.

Nio i na pewno 2 kociaki, poza tymi "moimi", dzięki ogłoszeniom Waszym jadą do domków.
[quote name='szczypireczek']Javena wraca 24.11 22,00. Przed końcem bazarku zdąży .Chyba,ze ktos cos jeszcze ma do niej.[/QUOTE]
Wspaniale. Muszę do niej zatelefonować koniecznie.
[quote name='Figunia']Trzymam kciuki za wszystkie psie i ludzkie sprawy.
Zawsze jestem z Wami i za Wami!!![/QUOTE]

Dziękujemy Ci...
[quote name='skorupiaczek'][URL]http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/profile.php?id=100003550449356[/URL]

Trzymajcie sie Wy i Wasze podopieczne biedaki.[/QUOTE]

Dzięki za promowanie Psów z Olkusza na FB !
[quote name='Maksy']Frotka nigdzie nie wchodzi od 12 maja 2012 ,

A na tym wątku się bardzo pomaga zwierzętom, więc jesli ktos chce pomóc - to niech pomaga, a nie chce pomóc - niech nie przeszkadza. Niech da swój grosz tam gdzie uważa, a ten kto docenia pomoc na tym wątku da swój grosz tutaj.[/QUOTE]

Ja jestem z Frotką w telefonicznym kontakcie,
po co ona miałaby tu wchodzić?
Tu się nic złego zwierzakom nie dzieje. Nikt z nas ich nie krzywdzi.
[quote name='Agata Balu']Ja mam dwa konta na dogo z tego samego IP ale z innego adresu e-mail. I zostało to wytropione, ale nie poniosłam konsekwencji, gdyż tamtego, starego konta nie używam. Trzymam je aby mieć dostęp do "starych wiadomości". Ale myślę, że jeżeli z jednego IP będzie kilka kont z innymi adresami e-mail to da się udowodnić "komputer rodzinny", choć w sprawach głosowania mogą zażądać wyjasnień.[/QUOTE]

Ciekawe...
Nie wiedziałam.

Posted

[quote name='masza44']Jest poprawa u moich szczeniątek!:)
Malinka jest zupełnie w porządku a dwie pozostałe pomalutku coraz lepiej. Jeszcze ze 2 dni pozostaną na kroplówkach, ale jeśli pomalutku będą chciały jeść to jest szansa, że będę je mogła odebrać w sobotę.[/QUOTE]

Tak, dziś jest lepiej, ale to są powolne zmiany.
Maluszki i wczoraj i dziś otrzymały surowicę i leki, mają kroplówki.
Na pewno będzie lepiej.
Zanim do Ciebie wrócą Masza opowiem Ci kilka rzeczy o ich żywieniu
A JEŚLI O ŻYWIENIU MOWA. siedzę I NIE MOGĘ NAPATRZYĆ SIĘ NA PREZENTY OD CIEBIE. [B]Dziękuję Ci !!!
[/B]
[quote name='Divi']Cześć dziewczyny jak byście poszukiwali Dt do piszcie jestem z Krakowa mam psa z dogo i byłam tymczasem. Mój TZ ostatnim razem powiedział że nigdy więcej bo nie ma serca oddawać. Ale myślę że jak będzie potrzebny DT o się zgodzi. A i mogę brać tylko szczeniaki bez choroby zaraźliwej. Mój pies nie toleruje w domu dorosłych.[/QUOTE]

Dzięki za informację,
czy możesz mi przesłać swój nr tel/ kom lub stacj. b. chętnie na PW?

[quote name='Divi']tak tak bezpłatny za karmę też nie trzeba zwracać tylko ewentualne za weta :) przepraszam nawed nie pomyślałam, o pieniądzach dla mnie jakiś i dla tego nie zrozumiałam. A skrót bdt rozumiałam zawsze jako bardzo dobry dom tymczasowy i dla tego zastanawiałam się dla czego zadałaś to pytanie :)[/QUOTE]

Super, dzięki.

[quote name='missiaa']a jesteś gotowa przyjąć na DT rozbrykanego szczeniaka nad którym trzeba popracować czy ułożonego i grzecznego? Pytam bo fajnie by było jakby Karmelka- szczenię( ma ok 6-7 m-cy) pojechała do DT w którym ktoś by ją nauczył co wolno a co nie. Nauczył ją egzystować z człowiekiem :P Bo zamiast uczyć się od innych psów jak być grzecznym zwierzakiem, to uczy inne psy jak być nie grzecznym. Jest zaszczepiona. Sunia przyjechała z Olk.[/QUOTE]

Mogę Wam pomóc się przyjaźnie poznać./ zapoznać.

[quote name='barb']Spodobala mi się sygnaturka wujka Ubocze.
[B]Prawdziwymi zwierzolubami przestajemy być wtedy, gdy w ramach naszej działalności rozprawiamy więcej o innych osobach niż o samych zwierzętach.

[/B]Podpatrzyłam na wątku Kamy (teraz Gamy). Pamętasz iwoniam, robiłaś dla niej wizytę ? :lol:[/QUOTE]

Dobry i mądry.
[quote name='Divi']jest cudowna, ale obawiam się że jest spora i chyba didi by ją atakowała.[/QUOTE]

W razie czego służę pomocą
[quote name='TesiaKr']Hmm myślę, że ogłoszenia nie będą potrzebne :) bo nasza decyzja jest taka, że chcemy żeby maluch miał u nas swój nowy DS :) uzgadniam to właśnie z iwoniam :) no a może za jakiś czas mój TZ da się namówić, że nic nie stoi na przeszkodzie żebyśmy mimo wszystko byli również DT - ale wszystko po kolei :)[/QUOTE]

No proszę. Tak mnie tu delikatnie podpytuje, nic nie mówi, a tu taki plan wspaniały !!!
[quote name='barb']To juz chyba podchodzi pod trollowanie ? Jak myslicie Cioteczki ?[/QUOTE]
ZDECYDOWANIE

[quote name='Justyna Lipicka']Cioteczki/wujkowie jakie macie metody nauki czystości?

Sziba ma gazetę położoną ale nie chce się na niej załatwiać...mam ją ganić np "fe" za załatwienie w złym miejscu, przenosić na gazetę jak zacznie robić gdzie indziej?

Sziba jest bardzo pojętna, jeden dzień i nauczyła się że schody nie są straszne:multi:próbuje Lunę zdominować na szczęście ta mała cholera moja się nie daje;)[/QUOTE]

[quote name='Justyna Lipicka']Iwonia mówiła że mała potrzebuje czasu, ale myślałam, że są jakieś "sposoby" żeby ją zachęcić do załatwiania się na trawce:) juz wiem że np zaraz(dosłownie kilka minut) po jedzeniu muszę z nią wyjść;)[/QUOTE]

1. SUCZKI UCZĄ SIĘ CZYSTOŚCI DŁUŻEJ NIŻ PSY
2. jutro Ci to po kolei opowiem przez tel,
dzieci Foki już o 80 % siku/kupek robią na polu, ale to wymaga wieeeelu spacerków w dniu pierwszym i drugim nauki = utrwalanie.
[quote name='masza44']Justynka ja szczeniaki biegusiem wyprowadzam zaraz rano po przebudzeniu, w ciągu dnia po przebudzeniu, kilka minut po karmieniu, po zabawie. Jak mi zaczyna lać w domu to go wynoszę na podwórko ( w wypadku mieszkania w bloku to faktycznie najlepiej przenieść na gazetę przy drzwiach wyjściowych) dotychczas najszybciej nauczył się mój piesiu i to w bloku, dosłownie w tydzień. Najdłużej uczyła się Malwinka- 2 miesiące ale od tego czasu ani jednej wpadki. Przeciętny czas tymczasowiczów to 3 tygodnie.
Jeśli mogę coś radzić to zawsze lepiej wyjść nawet na 5 minut niż uczyć na gazetę bo szczeniak wytwarza u siebie skojarzenie z podłożem ( pewnie dlatego moja Malwinka zamiast wyjść w zimie na śnieg sikała na zieloną trawopodobną wycieraczkę...:) ) Nauczy się, trzeba jej tylko troszkę czasu.[/QUOTE]

WSZYSTKO PRAWIDŁOWO.
WIDAĆ, ŻE CIOTECZKA MA POJĘCIE ! :)
[quote name='Justyna Lipicka']właśnie ciężko to w bloku ogarnąć;) moją Lunę uczyłam jak mieszkałam w domu to było szybko hop na trawkę;)
teraz ciężko też mi co chwilę wychodzić bo chora jestem, Pani doktor l4 chciała dac ale ja ostatnia nockę mam to najwyżej od poniedziałku wezmę...antybiotyk dostałam...krtań mi chwyciło...Iwonka słyszała:evil_lol:kazała mówić szeptem:-D[/QUOTE]

NIO, lepiej było Cię słuchać jak szeptałaś. Zdecydowanie. Daj gardłu odpocząć. :) KOniecznie, bo będziesz mieć taki niski głos na starość.
[quote name='krakowianka.fr']masza44 dobrze napisala, jak masz problemy z wyjsciem na dwor JL, to gazety poki co, albo takie podklady psie albo dla dzieci = tansze i tez nie przeciekaja, wklejam link tych w UK, ale w Polsce tez sa:

[URL]http://www.boots.com/en/Pampers-Change-Mats-12Pack_988/[/URL]

i przesowac az do drzwi coraz blizej ;)
i spokojnie
nie karcimy, za to na dworze jak zrobi siku, to ja nagradzamy ;)[/QUOTE]

dokładnie !
[quote name='Justyna Lipicka']nagradzana jest na dworze, wychwalana jakby nie wiadomo co zrobiła;) podkłady chyba kupię bo to lepsze od gazet bo wchłania:) wszystko ok tylko ten zapach najgorszy jest:( ale rozumiem doskonale że szczeniak ma swoje prawa, ona i tak jest mądrym psem:loveu:tylko by całusy dawała:P mój tz by chciał hop siup i już pies nie sika w domu... aha i tylko za mężczyznami na spacerach sie ogląda i zaczepia, nawet jak w oddali widzi:) szczekać już nawet zaczęła powtarzając po mojej Lunie jak psa widzi:D

Dziękuję za wszystkie rady:loveu:[/QUOTE]

nie nie nie. Jutro telefonuję.
usuwanie siusiu -Urine Off lub woda + sól kuchenna +zwykłe mydło. Żadne Cify, Ajaxy, proszki itp, bo one zawierają amoniak i wzmagają zapach siku.

[quote name='majku33krakow'][quote name='Maciek6778']

przypomnij[/QUOTE]

Zapraszam was na PW. Ja ten temat zakończyłam w zimie i uważam, że NIKT TU NIE CHCE DO TEGO WRACAĆ. Mam wszystkie Twoje wiadomości z dogomanii i FB zarchiwizowane Majku.

Posted (edited)

zapraszam na ostatni dzien bazarku:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234973"][IMG]http://content.pimp-my-profile.com/i54/2/11/22/bn_276d58950e.png[/IMG][/URL]

sa promocje

Edit:

A, i bardzo sie ciesze, ze jest [B]mnostwo[/B] telefonow, bo mam przynajmiej satysfakcje, ze nie spie 'po cos'
tylko jak ty iwonia to wszystko robisz (i pamietasz kto, co, gdzie i w ogole), to nie wiem...?

Edited by krakowianka.fr
Posted

[quote name='krakowianka.fr'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234973"][IMG]http://content.pimp-my-profile.com/i54/2/11/22/bn_9a0243d895.png[/IMG][/URL][/QUOTE]

Promocje to coś co uwielbiamy - koniecznie zaglądamy :lol:

Posted

[quote name='iwoniam']
Dzięki za wiadomości
ale... nie zapomnij, że jak tylko przestanie kasłać to idziemy się kastrować, Panie doktor już wstępnie umówione,

No proszę. Tak mnie tu delikatnie podpytuje, nic nie mówi, a tu taki plan wspaniały !!!
[/QUOTE]
Po weekendzie przejdę się z nim do weta, żeby go przebadał, bo już właściwie nie kaszle i oczywiście o kastracji pamiętamy. A planów nie chciałam zapeszać :D bo mój TZ to specyficzny przypadek ;)

Posted

Niewiele teraz robie ale staram się chociaż odświeżać, edytować.[URL="http://alegratka.pl/ogloszenie/diego-pies-w-typie-boksera-szuka-domu-21046597.html"]
http://alegratka.pl/ogloszenie/diego-pies-w-typie-boksera-szuka-domu-21046597.html[/URL]

[quote name='iwoniam']
dziękuję Ci barb za wszystko !
i buziaki dla jamniczka !
[/QUOTE]
jamniś już zasuwa:lol: