Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo chciałam pomóc Soni->
pamiętajcie, że w razie czego mam umówioną na spotkanie behawiorystkę.
Jest skłonna z nią pracować.
Tylko Sonia nie może pojechać do schroniska, bo to dla niej koniec..
DT - wg mnie to piesek o charakterze psa gończego - jutro będę dzwonić do dziewczyny od agility - Ikusia - przypomnij mi rano smskiem, please... bo czasem poranki są intensywne i może mi to wypaść z głowy, a to sprawa życia i nie-życia..

[quote name='Aga-ta']Serdecznie DZIEKUJE[B] iwoniam [/B]za przywiezienie 2 psiakow z Nowego Targu:Rose::Rose::Rose: tym bardziej dziekuje, ze iwoniam musiala zrezygnowac z umowionego spotkania. Musze przyznac, ze dzidzia tez byla bardzo dzielna:) rosnie nam nowa dogomanka:)
Milo mi bylo Was poznac:)[/QUOTE]

no i mnie wkopałaś, ;)
mnie także było bardzo miło
i mówię Ci..

zadne tam operacje kolana- cwiczymy alfabet nogą - A, B, C..
i te pólprzysiady, które Ci pokazywałam
a jak posłuchasz to podam Ci kolejne ćwiczenia
tak, jak Ci mówiłam - w 1999r miałam już karteczkę - skierowanie do szpitala na operację i do dziś tam nie dotarłam, a kolana zdrowe :)))

[quote name='Malgoska']taaa na pewno za naszą emeryturę sobie kupimy domy w Bieszczadach i innych fajnych miejscach w Polsce....[/QUOTE]

pewnie
będziemy mieć je tak wysokie jak mają Holendrzy :)
[quote name='masza44']Jakby ktoś chciał nabyć dom w Bieszczadach to moi rodzice mają do sprzedania :)
Niestety co roku w Bieszczady są przywożone i wywalane psy w czasie wakacji, STONZ nie nadąża z ratowaniem ich po całych Bieszczadach...
Iwoniam, ja mam dla Ciebie przygotowane słoiczki, więc wpadaj kiedy Tobie pasuje.Mam też kawał dywanu w rulonie do przygarnięcia jakbyś chciała do pocięcia i podrzucenia psiakom do leżenia. Ja chodzę spać dopiero po 12 więc do tego czasu spokojnie można wpadać:)
Hell_angel co do Soni to może lepiej się nie spieszyć, niech ją Pani odwiedzi ze 3 razy, weźmie na spacer, może niech spędzi jeden próbny dzień z nią sama i dopiero się decyduje. Nawet ją trochę nastrasz, że to piesek żywiołowy, lubi podgryzać, że potrzebuje więcej ruchu niż standardowy. Jak sobie poradzi i się nie przestraszy to znaczy że można jej dać do adopcji...Nie wiem ja już po 3 zwrotkach bardzo selekcjonowałam dom dla Milki, do tego ostatecznego Milka jeździła przez tydzień na całe dnie, dopiero podjęliśmy decyzję. powodzenia![/QUOTE]

Bieszczady to w ogóle trudny temat..
i wsie..
najtrudniejsi są jednak LUDZIE !
[quote name='Justyna Lipicka']Teraz czekam na zdjęcia Fiorda i ewentualne sugestie kogo jeszcze? może Eryś? albo inna psinka od Iwoni o której zapomniałam...[/QUOTE]
Justynka - nadrobię i przygotuję Ci wszystkie maluchy w piątek
Jutro muszę się z lekarzami o szczepienia Natalii itp po-wykłócać.

beataf mówiła, że mi wybaczy, że dziś nie spotkałyśmy się wg planu
Dostarczę jej walizę rzeczy jutro :)
ps.
w tym wszystkim jest pewien plus- jest kilka nowych rzeczy :) heh

Buziaki !
[quote name='elaja']Info z wątku adopcyjnego spanieli , wklejam tutaj bo może akurat uda się pomóc maluchowi .[/QUOTE]

[quote name='Aga-ta']Serdecznie DZIEKUJE[B] iwoniam [/B]za przywiezienie 2 psiakow z Nowego Targu:Rose::Rose::Rose: tym bardziej dziekuje, ze iwoniam musiala zrezygnowac z umowionego spotkania. Musze przyznac, ze dzidzia tez byla bardzo dzielna:) rosnie nam nowa dogomanka:)
Milo mi bylo Was poznac:)[/QUOTE]

Posted (edited)

[quote name='Malgoska']Powiedzcie mi o co chodzi z tą Sonia? Co ona takiego robi innego, gorszego niż zwykly szczeniak w jej wieku.[/QUOTE]

W życiu małej musiało stać się coś złego. Ktoś musiał ją bardzo skrzywdzić zanim trafiła na ulicę. To stało się w wieku, w którym w mózgu szczeniaka zachodzą największe zmiany, kiedy tworzy się większość połączeń nerwowych i bodźce odbierane ze świata zewnętrznego silnie wpływają na psychikę i osobowość zwierzęcia. Sunia ma jakąś traumę spowodowaną czymś o czym nie mamy szans się dowiedzieć i ze strachu potrafi zawarczeć, capnąć ząbkami. Kiedy nie jest w sytuacji stresowej jest normalnym szczeniakiem, kiedy pojawia się stres (np. człowiek się na nią złości, karci ją, próbuje coś zrobić siłą) nie panuje nad emocjami ;( Ludzie odbierają to jako agresję i oddają ją. Do tego jest jeszcze druga strona medalu- jak to szczeniak lubi wszystko sprawdzić, wszędzie wtrynić nosek, przygryźć jakiś interesujący przedmiot... No i tracą cierpliwość.

8:29 odjeżdża mi ostatni autobus, którym jestem w stanie zdążyć odwieźć ją do schroniska... Siedzę i patrzę z nadzieją w telefon, w komputer... Próbuję wymyślić rozwiązanie... Jak ją tam odwiozę może nie przejść kwarantanny jak zobaczą, że potrafi stracić kontrolę nad emocjami...

9 minut do autobusu... :shake:

Edited by hell_angel
Posted

Nie mogłam...
Boję się, że ona ze swoim problemem nie przejdzie nawet kwarantanny w schronisku a wiem, że miesiąc/dwa szkolenia i będzie normalnym psem...
Biorę ją ze sobą do pracy i będę dalej szukać rozwiązania.
Powie mi ktoś jak należy się zabrać do zebrania jakichś datków/ deklaracji na nią? Nigdy tego nie robiłam, a chciałabym zebrać na hotelik dla niej. Żebyśmy mogły dać jej behawiorystę.
Albo tego ode mnie, albo od Iwonii...
Tego jej tylko trzeba ;(

Posted

Zaproszę was na bazarek z superaśnymi książkami psimi i innymi:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232786-EXTRA-KSI%C4%84%C5%BBKOWY-zawr%C3%B3t-g%C5%82owy-na-Polickie-zwierzaki-do-08-10-2012[/url]

.

Posted

[quote name='hell_angel']W życiu małej musiało stać się coś złego. Ktoś musiał ją bardzo skrzywdzić zanim trafiła na ulicę. To stało się w wieku, w którym w mózgu szczeniaka zachodzą największe zmiany, kiedy tworzy się większość połączeń nerwowych i bodźce odbierane ze świata zewnętrznego silnie wpływają na psychikę i osobowość zwierzęcia. Sunia ma jakąś traumę spowodowaną czymś o czym nie mamy szans się dowiedzieć i ze strachu potrafi zawarczeć, capnąć ząbkami. Kiedy nie jest w sytuacji stresowej jest normalnym szczeniakiem, kiedy pojawia się stres (np. człowiek się na nią złości, karci ją, próbuje coś zrobić siłą) nie panuje nad emocjami ;( Ludzie odbierają to jako agresję i oddają ją. Do tego jest jeszcze druga strona medalu- jak to szczeniak lubi wszystko sprawdzić, wszędzie wtrynić nosek, przygryźć jakiś interesujący przedmiot... No i tracą cierpliwość.

8:29 odjeżdża mi ostatni autobus, którym jestem w stanie zdążyć odwieźć ją do schroniska... Siedzę i patrzę z nadzieją w telefon, w komputer... Próbuję wymyślić rozwiązanie... Jak ją tam odwiozę może nie przejść kwarantanny jak zobaczą, że potrafi stracić kontrolę nad emocjami...

9 minut do autobusu... :shake:[/QUOTE]

całkiem podobnie jak Szelka; też jak jest nie po jej mysli to gryzie i się złości ale pracujemy nad nią wszyscy, poza tym szaleje, gryzie, pustoszy ale to w jej wieku normalne. Sonia po prostu nie trafiła na swojego człowieka.

Posted

[quote name='hell_angel']Nie mogłam...
Boję się, że ona ze swoim problemem nie przejdzie nawet kwarantanny w schronisku a wiem, że miesiąc/dwa szkolenia i będzie normalnym psem...
Powie mi ktoś jak należy się zabrać do zebrania jakichś datków/ deklaracji na nią? Nigdy tego nie robiłam, a chciałabym zebrać na hotelik dla niej. Żebyśmy mogły dać jej behawiorystę.
Tego jej tylko trzeba ;([/QUOTE]

Myślę, że najlepiej osobny wątek. Tam szukać wsparcia na hotel, ew domowy DT, może przy okazji się jakiś bezpłatny znajdzie a za szkoleniowca tylko by się płaciło??...

Iwoniu poczekam:) weekend mogę mieć ciężki ale po nim zabiorę się z powrotem za ogłaszanie:)

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Myślę, że najlepiej osobny wątek. Tam szukać wsparcia na hotel, ew domowy DT, może przy okazji się jakiś bezpłatny znajdzie a za szkoleniowca tylko by się płaciło??...[/QUOTE]

Szkoleniowiec będzie za darmo, trzeba ją tylko dowozić i stosować się do jego rad w DT.

Mała ma trochę poważniejszy problem...
Jest potwornie zalękniona w obecności mężczyzn. Atakuje ich, ugryzła jednego z pracowników, który podszedł do biurka nawet nie wiedząc o jej obecności...
PANICZNIE SIĘ ICH BOI.
Teraz wszyscy wyszli to śpi grzecznie... Jak pracownicy są w biurze, musi siedzieć w kagańcu :placz:

Posted

[quote name='iwoniam']
no i mnie wkopałaś, ;)
mnie także było bardzo miło
i mówię Ci..

zadne tam operacje kolana- cwiczymy alfabet nogą - A, B, C..
i te pólprzysiady, które Ci pokazywałam
a jak posłuchasz to podam Ci kolejne ćwiczenia
tak, jak Ci mówiłam - w 1999r miałam już karteczkę - skierowanie do szpitala na operację i do dziś tam nie dotarłam, a kolana zdrowe :)))

[/QUOTE]

:ices_bla: no i po co ja tyle gadam;)

aaa zobaczymy jak to bedzie z tym kolanem, bo to jest juz moj drugi uraz, ostatnim razem zerwalam wiezadla i wyskoczyla mi rzepka, wiec teraz juz chyba bez operacji sie nie obejdzie.

w kazdym razie jeszcze raz dziekuje za pomoc i mam nadzieje, ze kiedys bede mogla sie odwdzieczyc:)
iwoniam, a moglabys wstawic zdjecia, ktore robilas chlopaka bezposrednio na ten watek?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc[/URL] lub (jak wolisz) przeslac mi na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

[quote name='hell_angel']Szkoleniowiec będzie za darmo, trzeba ją tylko dowozić i stosować się do jego rad w DT.

Mała ma trochę poważniejszy problem...
Jest potwornie zalękniona w obecności mężczyzn. Atakuje ich, ugryzła jednego z pracowników, który podszedł do biurka nawet nie wiedząc o jej obecności...
PANICZNIE SIĘ ICH BOI.
Teraz wszyscy wyszli to śpi grzecznie... Jak pracownicy są w biurze, musi siedzieć w kagańcu :placz:[/QUOTE]

Sonia - moja druga sunia - 14 lat do tej pory źle patrzy na męzczyzn, co przeszła nie wiem, znalazłam ja pobita i połamaną na autostradzie 13 lat temu, zawsze bała się facetów ale nie gryzła, uciekała przed nimi.
Oby małą sie udało wyprowadzić.

Posted

[quote name='Aga-ta']:ices_bla: no i po co ja tyle gadam;)

aaa zobaczymy jak to bedzie z tym kolanem, bo to jest juz moj drugi uraz, ostatnim razem zerwalam wiezadla i wyskoczyla mi rzepka, wiec teraz juz chyba bez operacji sie nie obejdzie.

w kazdym razie jeszcze raz dziekuje za pomoc i mam nadzieje, ze kiedys bede mogla sie odwdzieczyc:)
iwoniam, a moglabys wstawic zdjecia, ktore robilas chlopaka bezposrednio na ten watek?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc[/URL] lub (jak wolisz) przeslac mi na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE]

jakie to ćwiczenia na te kolana?

Posted

[quote name='Malgoska']Sonia - moja druga sunia - 14 lat do tej pory źle patrzy na męzczyzn, co przeszła nie wiem, znalazłam ja pobita i połamaną na autostradzie 13 lat temu, zawsze bała się facetów ale nie gryzła, uciekała przed nimi.
Oby małą sie udało wyprowadzić.[/QUOTE]

MUSI mieć tymczas albo chociaż taki hotel, który będzie z nią pracował... Inaczej nie ma mowy o poprawie... :placz: Jak wyjdę o 17 z pracy to jestem z nią na bruku bo do mieszkania już nie mogę jej przyprowadzić- wróciła mama z naszym drugim psem. Oba moje psy mają problem i Sonia u nas oznacza katastrofę:shake:

Posted

Hell_angel wiem co czujesz, ja też miałam z Milką takie dni, że się po nich czułam o 20 lat starsza...
Co do mężczyzn to może Sonia za dużo ich nie widywała, a może w którymś z poprzednich domów ktoś ją karał klapsami albo krzyczał i stąd jej strach przed facetami...
Myślałam czy by jej nie wziąć awaryjnie na tymczas, ale z powodu remontu 4 pies to już za dużo do ogarnięcia dla robotników, mogłoby się zdarzyć coś złego, więc lepiej nie. Rozsyłam komu mogę, może DT się znajdzie.
Proponuję założyć jej oddzielny wątek, rozsyłać do ludzi z prośbą o deklaracje czy bazarki. Tylko wcześniej trzebaby jej znaleźć dobry PDT lub hotelik, gdzie ktoś z nią będzie pracował jak napisałaś. Moja Milka pojechała do PDT aż do Opola, ale Sonię to chyba wolisz mieć bliżej siebie? Innych PDT nie znam może ktoś inny poleci coś bliżej...

Posted

[quote name='masza44']Hell_angel wiem co czujesz, ja też miałam z Milką takie dni, że się po nich czułam o 20 lat starsza...
Co do mężczyzn to może Sonia za dużo ich nie widywała, a może w którymś z poprzednich domów ktoś ją karał klapsami albo krzyczał i stąd jej strach przed facetami...
Myślałam czy by jej nie wziąć awaryjnie na tymczas, ale z powodu remontu 4 pies to już za dużo do ogarnięcia dla robotników, mogłoby się zdarzyć coś złego, więc lepiej nie. Rozsyłam komu mogę, może DT się znajdzie.
Proponuję założyć jej oddzielny wątek, rozsyłać do ludzi z prośbą o deklaracje czy bazarki. Tylko wcześniej trzebaby jej znaleźć dobry PDT lub hotelik, gdzie ktoś z nią będzie pracował jak napisałaś. Moja Milka pojechała do PDT aż do Opola, ale Sonię to chyba wolisz mieć bliżej siebie? Innych PDT nie znam może ktoś inny poleci coś bliżej...[/QUOTE]

Iwoniam jakimś cudem zarezerwowała jej miejsce w hoteliku za 10zł za dobę, będzie tam szkolona. To daje 300zł/mc. Potrzeba jej jakieś 2miesiące pracy ze szkoleniowcem... Teraz trzeba pokonać kolejny mur... Tym razem finansowy. Nie wiem kiedy dostanę wypłatę- jestem nowym pracownikiem, dopiero ogarniam tutejsze zasady... Wisi nade mną opłata za studia 900zł + dojazdy na uczelnię do Warszawy, w takiej samej sytuacji jest obecnie Kejsi, która wraz z Ikusią mi pomaga...
Nie mamy innego wyjścia jak bazarek i próby zebrania pieniążków na małą.
Zrobimy jej wydarzenie na Facebooku, odezwę się do wszystkich znajomych zwierzolubów z prośbą o chociażby drobne datki, nawet po 5zł, rozreklamuję w znajomym sklepie zoologicznym, w pracy...
No i nie wiem co dalej...
Zobaczymy czy cokolwiek uda się zebrać.
Jak wrócę z pracy, poszukam fantów na bazarek.
Jeśli ktoś coś ma- chętnie przyjmiemy... :shake:

Posted

W niedziele konczę bazar na Jokera i dt iwoniam, potem chyba bedzie bazar krakowianki i beatyf na iwoniam, wiec moze ja zrobiłabym na Sonie w między czasie do nastepnego bazaru. Fantów mam duzo ale to głównie ciuchy, więc jak byłoby coś innego, to mozna dorzucić bo widzę że takie pierdółki czasem sie lepiej sprzedają. Jak myslisz Iwonka?

Posted

na chwilę obecną wiem, że mam jedną książkę nowiutką na bazarek. jakaś podróżnicza. poza tym też ciuchy.. :roll: no ale poszukam jakichś pierdół też... może coś wygrzebię.
Malgoska- orientujesz się, czy za hotel płaci się z góry?

p.s. jak jestem w biurze sama- suczka cały czas śpi na kocyku...
Jak szef wpadł na chwilę od razu się rzuciła. Nie da rady podstawić jej ręki do wąchania bo nawet się nie zastanawia tylko gryzie. Ale widziałam już takie psy. Mój Dżekuś to robił. Wciąż mu się zdarza sporadycznie, ale pracujemy i jest to teraz znikome. To objawia się w sytuacji silnego stresu, a takim dla małej jest najwidoczniej obecność "dużych", postawnych facetów...

Posted

[quote name='hell_angel']na chwilę obecną wiem, że mam jedną książkę nowiutką na bazarek. jakaś podróżnicza. poza tym też ciuchy.. :roll: no ale poszukam jakichś pierdół też... może coś wygrzebię.

Jak szef wpadł na chwilę od razu się rzuciła. Nie da rady podstawić jej ręki do wąchania bo nawet się nie zastanawia tylko gryzie. Ale widziałam już takie psy. Mój Dżekuś to robił. Wciąż mu się zdarza sporadycznie, ale pracujemy i jest to teraz znikome. To objawia się w sytuacji silnego stresu, a takim dla małej jest najwidoczniej obecność "dużych", postawnych facetów...[/QUOTE]

nie wiem jak płaci się za hotel, pewnie Iwonka będzie wiedziała, skoro ona to załatwiała. A w którym hotelu by była?

Posted

Ja bym miała kilka fantów, można odebrać w Krakowie lub gdzieś w centrum po pracy mogę podrzucić
To dobrze, że jest lokum, to już podstawa, a na opłatę się nazbiera, napiszę do osób, które pomogły mi z Milką, może ktoś zrobi bazarek cegiełkowy na Sonię.
Tylko załóż jej oddzielny wątek bo to będzi epotrzebne do bazarków i rozliczeń.

Posted

[quote name='masza44']Ja bym miała kilka fantów, można odebrać w Krakowie lub gdzieś w centrum po pracy mogę podrzucić
To dobrze, że jest lokum, to już podstawa, a na opłatę się nazbiera, napiszę do osób, które pomogły mi z Milką, może ktoś zrobi bazarek cegiełkowy na Sonię.
Tylko załóż jej oddzielny wątek bo to będzi epotrzebne do bazarków i rozliczeń.[/QUOTE]

mistrzynią wirtualnych bazarków jest Javena.

Posted

[quote name='hell_angel']Nie mogłam...
Tego jej tylko trzeba ;([/QUOTE]

Hotelik jest zarezerwowany
zgadnijcie gdzie?? heh
będzie mieć za sąsiadów Maxia, Jokerka, jeszcze kilka dni Frania, który idzie do adopcji :) i np. Romusia ;)
kto już wie gdzie będzie Sonia?
;)
[quote name='tatankas']Zaproszę was na bazarek z superaśnymi książkami psimi i innymi:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232786-EXTRA-KSIĄŻKOWY-zawrót-głowy-na-Polickie-zwierzaki-do-08-10-2012[/URL]
.[/QUOTE]

Dzięki, biegniemy :)
[quote name='Justyna Lipicka']Myślę, że najlepiej osobny wątek. Tam szukać wsparcia na hotel, ew domowy DT, może przy okazji się jakiś bezpłatny znajdzie a za szkoleniowca tylko by się płaciło??...

Iwoniu poczekam:) weekend mogę mieć ciężki ale po nim zabiorę się z powrotem za ogłaszanie:)[/QUOTE]

Dzięki, ja spokojnie wszystko przygotuję.
co do hoteliku - na razie jest ta opcja, Iwonka na pewno pomoże co nieco i będziecie mogły z Sonią jeździć na szkolenia
Monika G. także zgodziła się "leczyc" stres u Soni, może warto by ją także ta skunsultować. - zadecydujecie.
[quote name='Aga-ta']:ices_bla: no i po co ja tyle gadam;)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc[/URL] lub (jak wolisz) przeslac mi na maila: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE]

wkleję wieczorem tylko zrzucę z aparatu, a teraz już nie mam szans, bo muszę trochę pozałatwiać i ZJEŚĆ ŚNIADANIE ! :)
[quote name='Malgoska']Sonia - moja druga sunia - 14 lat do tej pory źle patrzy na męzczyzn, co przeszła nie wiem, znalazłam ja pobita i połamaną na autostradzie 13 lat temu, zawsze bała się facetów ale nie gryzła, uciekała przed nimi.
Oby małą sie udało wyprowadzić.[/QUOTE]

jej... biedna, co ona musiała przejść..
[quote name='Malgoska']jakie to ćwiczenia na te kolana?[/QUOTE]
Pokażę Ci jak się spotkamy i dam Ci w końcu Twoje zaległe fanty bazarkowe :)
[quote name='masza44']Hell_angel wiem co czujesz, ja też miałam z Milką takie dni, że się po nich czułam o 20 lat starsza...
Proponuję założyć jej oddzielny wątek, rozsyłać do ludzi z prośbą o deklaracje czy bazarki. Tylko wcześniej trzebaby jej znaleźć dobry PDT lub hotelik, gdzie ktoś z nią będzie pracował jak napisałaś. Moja Milka pojechała do PDT aż do Opola, ale Sonię to chyba wolisz mieć bliżej siebie? Innych PDT nie znam może ktoś inny poleci coś bliżej...[/QUOTE]

Nie mam nic przeciw zbiórce na tym wątku, ale jeśli chcecie założyć osobny to ok - musicie go wówczas jednak pilnować, bo wiecie same... ja nie będę w stanie bywając tu głównie w środku nocy
[quote name='hell_angel']Iwoniam jakimś cudem zarezerwowała jej miejsce w hoteliku za 10zł za dobę, będzie tam szkolona. To daje 300zł/mc. Potrzeba jej jakieś 2miesiące pracy ze szkoleniowcem... Teraz trzeba pokonać kolejny mur... Tym razem finansowy. Nie wiem kiedy dostanę wypłatę- jestem nowym pracownikiem, dopiero ogarniam tutejsze zasady... Wisi nade mną opłata za studia 900zł + dojazdy na uczelnię do Warszawy, w takiej samej sytuacji jest obecnie Kejsi, która wraz z Ikusią mi pomaga...
Zrobimy jej wydarzenie na Facebooku, odezwę się do wszystkich znajomych zwierzolubów z prośbą o chociażby drobne datki, nawet po 5zł, rozreklamuję w znajomym sklepie zoologicznym, w pracy...
Jeśli ktoś coś ma- chętnie przyjmiemy... :shake:[/QUOTE]

zróbcie wydarzenie i wklejcie tu do nas, a ja dodam na "psy_z_Olkusza" na FB
tam jest blisko 2 tys osób, może ktoś coś pomoże
[quote name='Malgoska']W niedziele konczę bazar na Jokera i dt iwoniam, potem chyba bedzie bazar krakowianki i beatyf na iwoniam, wiec moze ja zrobiłabym na Sonie w między czasie do nastepnego bazaru. Fantów mam duzo ale to głównie ciuchy, więc jak byłoby coś innego, to mozna dorzucić bo widzę że takie pierdółki czasem sie lepiej sprzedają. Jak myslisz Iwonka?[/QUOTE]
chyba tak, zaraz będe się z beataf kontaktować w sprawie odbioru fantów, które grzecznie czekają przygotowane w kuchni w siateczkach

Posted

[quote name='iwoniam']Hotelik jest zarezerwowany
zgadnijcie gdzie?? heh
będzie mieć za sąsiadów Maxia, Jokerka, jeszcze kilka dni Frania, który idzie do adopcji :) i np. Romusia ;)
kto już wie gdzie będzie Sonia?
;)[/QUOTE]

Rozumiem, że w Amoku. Czy Franio z Olkusza ma iść do adopcji ? To byłaby super wiadomość. :lol:

[QUOTE]
Dzięki, biegniemy :) [/QUOTE]

Też zajrzę na bazarek tatankas. Zapiszę przynajmniej ;)

Posted

Cioteczki zaglądajcie też na bazarek do elke dla Frania i Maksia. Niedługo koniec przydałoby się go troszkę rozruszać. ;)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232449-BAZAREK-ODZIEŻOWY-dla-Frania-i-Maxia-z-OLKUSZA-Do-29-09-2012r-godz-23-30[/url]

Posted

[quote name='hell_angel']Iwoniam jakimś cudem zarezerwowała jej miejsce w hoteliku za 10zł za dobę, będzie tam szkolona. To daje 300zł/mc. Potrzeba jej jakieś 2miesiące pracy ze szkoleniowcem... Teraz trzeba pokonać kolejny mur... Tym razem finansowy. Nie wiem kiedy dostanę wypłatę- jestem nowym pracownikiem, dopiero ogarniam tutejsze zasady... Wisi nade mną opłata za studia 900zł + dojazdy na uczelnię do Warszawy, w takiej samej sytuacji jest obecnie Kejsi, która wraz z Ikusią mi pomaga...
Jeśli ktoś coś ma- chętnie przyjmiemy... :shake:[/QUOTE]

bedziemy rozglaszac
ale jesli Sonia jest z Olkusza (ja sie juz gubie) to po co oddzielny watek zakladac?

[quote name='hell_angel']MUSI mieć tymczas albo chociaż taki hotel, który będzie z nią pracował... Inaczej nie ma mowy o poprawie... :placz: Jak wyjdę o 17 z pracy to jestem z nią na bruku bo do mieszkania już nie mogę jej przyprowadzić- wróciła mama z naszym drugim psem. Oba moje psy mają problem i Sonia u nas oznacza katastrofę:shake:[/QUOTE]

Amok ja przyjmie
ja sie postaram cos dorzucic dl aniej na te 2 mies
tylko trzeba bedzie aktywnie jej pomagac, uczyc i szukac domu, oglaszac....

[quote name='Malgoska']W niedziele konczę bazar na Jokera i dt iwoniam, potem chyba bedzie bazar krakowianki i beatyf na iwoniam, wiec moze ja zrobiłabym na Sonie w między czasie do nastepnego bazaru. Fantów mam duzo ale to głównie ciuchy, więc jak byłoby coś innego, to mozna dorzucić bo widzę że takie pierdółki czasem sie lepiej sprzedają. Jak myslisz Iwonka?[/QUOTE]

tak jest, bedzie, robi(a) sie
ty mozesz wystawic Malgoska nast dla Soni :) dzieki!!!

[quote name='hell_angel']na chwilę obecną wiem, że mam jedną książkę nowiutką na bazarek. jakaś podróżnicza. poza tym też ciuchy.. :roll: no ale poszukam jakichś pierdół też... może coś wygrzebię.

Jak szef wpadł na chwilę od razu się rzuciła. Nie da rady podstawić jej ręki do wąchania bo nawet się nie zastanawia tylko gryzie. Ale widziałam już takie psy. Mój Dżekuś to robił. Wciąż mu się zdarza sporadycznie, ale pracujemy i jest to teraz znikome. To objawia się w sytuacji silnego stresu, a takim dla małej jest najwidoczniej obecność "dużych", postawnych facetów...[/QUOTE]

kazdy fant dobry

a co do mezczyzn, pewnie kto tej plci ja kiedys przestraszyl, moze skarcil
ale ona jest mloda i to DA sie zmienic!

[quote name='barb']Cioteczki zaglądajcie też na bazarek do elke dla Frania i Maksia. Niedługo koniec przydałoby się go troszkę rozruszać. ;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232449-BAZAREK-ODZIEŻOWY-dla-Frania-i-Maxia-z-OLKUSZA-Do-29-09-2012r-godz-23-30[/URL][/QUOTE]

popatrze i tu i na tym od tatankas....

Posted

Szef jadł kurczaka, Sonia ukradła kawałek po czym nie chciała już od niego odejść. Poprosił bym ją na chwilę zabrała, bo wypełniał ważne papiery. Mała całkiem serio mnie zaatakowała, wpadła w szał, gryzła na oślep. Długo trwało zanim ją opanowałam, ręka boli jak cholera. Zaczyna mi się ta układanka składać do kupy... :placz:
Jak ją uspokoiłam i opadł stres związany z "walką o jedzenie"- bo tak chyba odebrała moje "najście", wszystko wróciło do normy- nic do mnie nie ma...

Martwię się o nią...
Szef dał na jej utrzymanie w hotelu 100zł, próbował znaleźć jej dom, bardzo przejęty psiną...
Ugryziony pracownik był u lekarza, dostał zastrzyk... :roll: