barb Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='Malgoska']a na którym piszemy? przecież to ten wątek:)[/QUOTE] Jesteśmy na olkuskim. Quote
krakowianka.fr Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Malo tu bywam, ale czytam wiadomosci na komorce i z iwonia jestem w kontakcie, postaram sie poprawic i tez sie bardziej uaktywnic...! tymczasem zapraszam na bazarek dla iwoniam: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230342-Bazarek-na-pieski-na-BTD-u-iwoniam-ubrania-buty-figurki-itd-coraz-wiecej-bid%21?p=19476734#post19476734"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230342-Bazarek-na-pieski-na-BTD-u-iwoniam-ubrania-buty-figurki-itd-coraz-wiecej-bid!?p=19476734#post19476734[/URL] wiem ze Malgoska robi, ale ja tez sie staram... rozglaszanie, podrzucanie i licytowanie bedzie mile widziane. Quote
barb Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='barb']Jesteśmy na olkuskim.[/QUOTE] bdt Iwoniam to ten [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216999-Kraków-szczeniaki-staruszki-chory-króliś-kotki-Szukamy-domków-wsparcia[/url]! Quote
barb Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Witaj Krakowianko! Wlaśnie kończy się bazarek robiony przez Malgoskę to zaraz zajrzę do Cieibie. Ale jak dałaś radę zrobić bazar? [quote name='krakowianka.fr']Malo tu bywam, ale czytam wiadomosci na komorce i z iwonia jestem w kontakcie, postaram sie poprawic i tez sie bardziej uaktywnic...! tymczasem zapraszam na bazarek dla iwoniam: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230342-Bazarek-na-pieski-na-BTD-u-iwoniam-ubrania-buty-figurki-itd-coraz-wiecej-bid!?p=19476734#post19476734[/URL] wiem ze Malgoska robi, ale ja tez sie staram... rozglaszanie, podrzucanie i licytowanie bedzie mile widziane.[/QUOTE] Quote
Malgoska Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='barb']bdt Iwoniam to ten [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216999-Kraków-szczeniaki-staruszki-chory-króliś-kotki-Szukamy-domków-wsparcia[/URL]![/QUOTE] w sumie i tak gadamy ze sobą.... idę spać:) papa Quote
krakowianka.fr Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='barb']Witaj Krakowianko! Wlaśnie kończy się bazarek robiony przez Malgoskę to zaraz zajrzę do Cieibie. Ale jak dałaś radę zrobić bazar?[/QUOTE] zaczelam jeszcze przed porodem i tak mi to dlugo szlo.... bo musze wszystko robic na lezaco a to jest takie sobie...niewygodne! Quote
iwoniam Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 [quote name='Nutusia']1. Rude w moim domu... czysty przypadek :evil_lol: Marzyłam o czarnej jamniczce i ciemno pręgowanej boksi - obie rude się objawiły, przy czym Kreśkę sobie na dogo wypatrzyłam, a Lili się tymczasowo zasiedziała, bo najpierw operacja, potem rekonwalescencja i rehabilitacja, a potem niszczycielstwo i szkodnikowanie wyszło i doszłam do wniosku, że po co ją będę wyadoptowywać, skoro i tak zaraz wróci:razz:. Lesio ma czarny płaszczyk, ale jak sierść odrasta, to się... wysrebrza :cool3: Reszta to tymczasy, więc "przypadkowo" rude ;) No, Gapcia to taki docelowo dłuższy tymczas stały, ale nie jest ruda, tylko... płowa!!! :eviltong: 2. Jackiego strachulca pamiętam, jak siedział wmeldowany pomiędzy szafę a kanapę, zadkiem do świata - SUPER chłopak się z niego zrobił. Podobnie jak z naszej Pchełci, która jest radosna, szaleje z rezydentkami w zabawach, biega luzem na spacerkach, nie boi się odgłosów potężnego remontu za ścianą, a zaworek w pęcherzu nie wytrzymuje TYLKO wtedy, gdy Opiekunka wraca do domu po dłuższej, kilkugodzinnej nieobecności - wtedy pęcherz pełny, a radość nie trzyma zwieraczy ;) Ale i to ogarniemy. A gdy słyszę, jak Pani zaczyna rozmowę ze mną od słów (jak dziś rano) "moje Gwiazdeczki już po śniadanku", to potem cały dzień mogę... góry przenosić! :) A jeszcze do tego uśmiech Szczęściary i świat jest piękny! :) Dobra, lecę na bazarek Malgoskowy - miłego dnia wszystkim życzę! :loveu:[/QUOTE] Wspaniała opowieść, Dzięki za tyle optymizmu. a ja... ja byłam u Figaro i ......... i co?? i mamy tymczas dla kotów:) chyba nieograniczony, bo tam jest kocio-pieskowy raj ! ps. wojtuś - przypuszczam, ze TY lub Zebra?? macie książeczke zdrowia Figaro. Miłka się jej do dnia dzisiejszego nie doczekała. [quote name='hell_angel']Ja tylko na chwilę, żeby odpowiedzieć, bo byłyśmy w KTOZ prosić o pozwolenie na zabranie Fiorda na akcję adopcyjną organizowaną przez Towarzystwo i zaraz lecę do pracy. Niestety niedzielna już zapchana, ale wpiszą nas na listę oczekujących na 16września i może tam nas wpuszczą z nim :) Będziemy tam natomiast prezentować jego zdjęcia i słownie przekonywać ludzi. Czy pisząc jutro miałaś na myśli dzisiaj czy sobotę? Dzisiaj jestem cały dzień w biegu a jutro chyba by się udało tylko od 16:00 jestem na zbiórce darów dla schroniska. W niedzielę natomiast też do południa zajmuję się Sonią a od 14:00 jestem pod Dżokiem na adopcyjnej. Puszczę sygnał ewentualnie bo na rozmowę nie mam... Dziękuję Ci za chęć poświęcenia nam czasu![/QUOTE] 2 x to przeczytałam aby utrwalić jeśli jutro będzie lało to kiepsko ze zdjęciami, ale.. damy radę ! moje tymczasowe szczeniaki są na watku w moim podpisie, zapraszam do ich oglądania :) tu piszę własciwie tylko o Olkuszu, a tam o wszystkich innych. [quote name='wojtuś']Super, że Diabełek będzie miał operację, wyzdrowieje, będzie jeszcze biegał:) Jak Nutusia mówi wątek ten to jak codzienne życie wszystkich piesków, kotków, tak szybko potrafi ono się zmienić, jedne zwierzaki zyskują szczęśliwe dni, nad innymi pozostaje nam żal. Pamietam też Strachulca, piękny ma teraz domek:), Pchełka, Sarenka, Raszko - jakie dobre wiadomości:) i Szczęściara -dzięki za zdjęcia:)[/QUOTE] Ja także się cieszę ze Diabełek uzbierał kwotę. A nawet jak ciut zabraknie to i tak już niewiele zostało. NIe sądziłam, że się uda, wspaniale, ze Diabełek ma szansę na odzyskanie zdrowia. Jutro o 10ej początek jego powrotu do zdrowia i sprawności, po południu zdam relację Giza była dziś na kolejnej wizycie u dr B. Dostała lek i kolejna wizyta w środę. Lekarz uważa, że należy najpierw spróbować naprawić to, co zostało zaniedbane metodami farmakologicznymi i dalszym mechanicznym usuwaniem treści pokarmowej. Do środy czekamy. Później działamy. JUtro i tak będzie na konsultacji u dr Ficka. Tak, Jacky-strachulec zrobił się bardzo kochany. Swoją drogą - tona pewno kogoś tub. ucieszy = w domu Sarci rodzina "walczy" oto, kto będzie ją przytulał czy z nią spał. Trafiła kochana wspaniale O korę pyta już od kilku dni pewna pani. Bardzo poważnie. jedyny mankament - to nie Kraków. zobaczymy, mamy się poznać i teraz ważna sprawa - czy znamy kogoś z Nowego Targu, kto mógłby zrobić wizytę dla Oskara?? Państwo wydają się b. zainteresowani adopcją, szkoda było by to zaprzepaścić. On ma jeszcze tylko 1 miesiąc opłacony w hotelu, a później .. nie chcę nawet o tym myśleć... ps/ czy ktoś zna kogoś kto mógłby dać dom wycieńczonej once, łysej, z nużycą lub świerzbem? jeśli nie... w poniedziałek trafi do Racławic. biega po okolicy Olkusza, b. wychudzona. [quote name='Nutusia']Życie nie tylko piesków i kotków, ale także ludzkie... równie kruche, bywają piękne szczęśliwe dni, a za chwilę - tylko się pociąć szarym mydłem. Ale najważniejsze, że dobre wieści dają nam siłę do dalszego działania i puszczania w niepamięć wszelkich niepowodzeń ;)[/QUOTE] masz rację Nutusiu :) [quote name='barb'][B][SIZE=3]Jeszcze niecałe dwie godziny bazarku dla Diabełka. [/SIZE][/B][SIZE=3][SIZE=2] Nadzwyczajne przeceny. Link w moim podpisie. [/SIZE][/SIZE][/QUOTE] [quote name='Malgoska']dzis wpłaciła, mam juz na koncie, Iwonka sie ucieszy, może dozbieramy na tą operacje. Wróciłam, Szelka tak szaleje, nazywam to agonia przedsenna, zaraz padnie dzidzius :)[/QUOTE] bardzo się cieszę, [B]BARDZO [/B]!!!!!!!!! PRZYTUL Szeleczkę od nas... :) [quote name='barb']To juz po zakupach Amelii i moim ? PS Tak myslę, że Diabelku powinnyśmy pisać na wątku dt Iwoniam ?[/QUOTE] heh, ;) kochane jesteście.. [quote name='Malgoska']a na którym piszemy? przecież to ten wątek:)[/QUOTE] i urocze :) [quote name='barb']Jesteśmy na olkuskim.[/QUOTE] heheheh [quote name='krakowianka.fr']Malo tu bywam, ale czytam wiadomosci na komorce i z iwonia jestem w kontakcie, postaram sie poprawic i tez sie bardziej uaktywnic...! tymczasem zapraszam na bazarek dla iwoniam: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230342-Bazarek-na-pieski-na-BTD-u-iwoniam-ubrania-buty-figurki-itd-coraz-wiecej-bid!?p=19476734#post19476734[/URL] wiem ze Malgoska robi, ale ja tez sie staram... rozglaszanie, podrzucanie i licytowanie bedzie mile widziane.[/QUOTE] Dziękuję Ci krakowianko, wiem, co przechodzisz.. [quote name='barb']bdt Iwoniam to ten [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216999-Kraków-szczeniaki-staruszki-chory-króliś-kotki-Szukamy-domków-wsparcia[/URL]![/QUOTE] :) tak, jest w moim podpisie banerek, podlinkowany. Wystarczy nacisnąć na zdjęcie Sarci i Kory :-) Quote
iwoniam Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 [quote name='utan77']troche póxno , ale może bedzie na nastepny bazarek : Diabełek, choć niewiele ma lat wygląda jakby cały przemierzył już świat wciąż strudzony, wygłodzony na pustkowiach porzucony szukał konta choćby maleńkiego byle się ktoś zatroszczył o niego tak mu minął roczek drugi a tu jeszcze żywot długi stoi przed nim ni ciekawy smutnie toczą się jego sprawy wciąż wędrowac musie biedak chocby za kawałkiem chleba a że nóżki krótkie ma nie tak prosta to sprawa wtem mu anioł zaszedł drogę i przygarnął tą niebogę dał do michy jadła pełna "niech mu się brzuszek napełnia" potem wymył, wyszczotkował no i wreszcie wyperfumował a na koniec w kącie dużym ciepły kocyk, by mu służył od tej pory nasz diabełek nabył niemal anielskich skrzydełek już nie szlocha po kryjomu bo go nie ma krzywdzic komu jest kochany i chuchany co dzień ślicznie odpiscowany tylko jedną zgryzotę teraz ma czy się nóżki chore wyleczy da i tu do Was mili moi mała prośbą się tu kroi byście weszli na bazarek i kupili jakis darek choby mały fancik wzieli byśmy na operację Diebałka mieli[/QUOTE] widzieliście????? wspaniałe, cio? Quote
elaja Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Aga-ta jeździ od czasu do czasu , bywa też w tamtejszym schronie . Miałam kontakt też jeszcze z dwoma osobami , które miały robić wizytę PA w okolicy ale teraz już nie zdążę poszukać kto to . Quote
Ikusia Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Melduję, że [B]Kowu[/B] już w swoim DS. Wspaniali ludzie, choć troszkę rozpuścili Erinkę, ale ma się świetnie, więc wybaczamy im. Teraz będą rozpuszczać dwa koty. Kejsi, zanim dojechałam do Krakowa, dostała już pierwszego smsa : "Kowu zrobił siku do kuwety!!! Szaleje z Erinką po całym domu itp". To naprawdę wspaniali ludzie! Droga kiepska od Chęcin do zjazdu na Kielce-północ. Cała rozkopana, kiepsko oznakowana. Ale ruch był umiarkowany więc nie stałyśmy w korkach. W drodze powrotnej wiozłyśmy do Krk z Chęcin kociaka do DS na Bronowicach. Kociak jak wykapany (prawie) Biały, czyli kotek, którego wyadoptowałyśmy z Kejsi w grudniu ubiegłego roku. Tylko z charakteru troszkę milszy, spokojny, grzeczny, cichy STRASZNA(!!!) przytulanka. Tylko stan jego zdrowia, jak dla mnie, pozostawiał WIELE do życzenia. Miałyśmy zamiar najpierw zajrzeć do naszego zoo na parę minut, wyprowadzić psy przede wszystkim, ale jednak dostarczyłyśmy kociaka na miejsce docelowe bez przystanku u nas. Mam nadzieję, że domek da radę, choć Pani wyglądała na osobę zupełnie niedoświadczoną. Cóż, teraz będziemy przeżywały. No i dzięki kotkowi poznałyśmy nową dogomaniaczkę. Fajna babka. Ferbiś idzie do domu w tym tygodniu. Pusto się robi :( Ale to super:):):):):):) Teraz skupiamy się na Fiordzie i szukamy, szukamy, szukamy domu. Jednak telefonów ZERO!!! Topik mój gorzej się czuje. Dużo gorzej. Rumcajs kiepsko, ale jeszcze się trzyma. No i cały czas myślę o Diabełku i Gizie:(( Quote
barb Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Bardzo się cieszę, że Kowu i Erinka będą razem w jednym domku. Teraz mocno trzymam kciuki za Fiorda - bardzo ladne ma ogłoszenia. Przykro mi, żeTwoje pozostałe zwierzaki nie domagają. Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 [quote name='elaja']Aga-ta jeździ od czasu do czasu , bywa też w tamtejszym schronie . Miałam kontakt też jeszcze z dwoma osobami , które miały robić wizytę PA w okolicy ale teraz już nie zdążę poszukać kto to .[/QUOTE] Dzieki dziś rano dostalam wiadomość, że pani rezygnuje z Oskara na rzecz Olimpa czy jakoś tak. Napisała, że pies bardziej lubi ludzi i oto jej chodziło Odp, że Oskar bardzo lubi każdego człowieka, ale jak uważa. Przeprosiła, pozdrowiła. Później pani zatelefonowała przepraszając za zamieszanie, powiedziała, że ten Olimp? - drugi piesek - nie zostanie wyadoptowany poza Kraków, a ona jest w końcu z N. Targu. Spytała, czy nadal ma szansę z Oskarem, powiedziałam, że się skontaktujemy I teraz mam przysłowiowy zgryz - nie poznając Oskara z niego zrezygnowała, Teraz tamten drugi pies nie wypalił to jednak Oskarka chce. A jak jej się coś nie spodoba to co? Będę za 3-5 dni po niego jechać?? Pani pokryje koszt transportu, ale... czas, stres.. Po adopcji Oskara może już nie być dla niego miejsca w hotelu :( Macie jakiś pomysł? Potrzebna nam jest pilnie osoba do spr domu. Taka, która sprawdzi porządnie ten dom.. [quote name='Ikusia']Melduję, że [B]Kowu[/B] już w swoim DS. Wspaniali ludzie, choć troszkę rozpuścili Erinkę, ale ma się świetnie, więc wybaczamy im. Teraz będą rozpuszczać dwa koty. Kejsi, zanim dojechałam do Krakowa, dostała już pierwszego smsa : "Kowu zrobił siku do kuwety!!! Szaleje z Erinką po całym domu itp". To naprawdę wspaniali ludzie! Droga kiepska od Chęcin do zjazdu na Kielce-północ. Cała rozkopana, kiepsko oznakowana. Ale ruch był umiarkowany więc nie stałyśmy w korkach. W drodze powrotnej wiozłyśmy do Krk z Chęcin kociaka do DS na Bronowicach. Kociak jak wykapany (prawie) Biały, czyli kotek, którego wyadoptowałyśmy z Kejsi w grudniu ubiegłego roku. Tylko z charakteru troszkę milszy, spokojny, grzeczny, cichy STRASZNA(!!!) przytulanka. Tylko stan jego zdrowia, jak dla mnie, pozostawiał WIELE do życzenia. Miałyśmy zamiar najpierw zajrzeć do naszego zoo na parę minut, wyprowadzić psy przede wszystkim, ale jednak dostarczyłyśmy kociaka na miejsce docelowe bez przystanku u nas. Mam nadzieję, że domek da radę, choć Pani wyglądała na osobę zupełnie niedoświadczoną. Cóż, teraz będziemy przeżywały. No i dzięki kotkowi poznałyśmy nową dogomaniaczkę. Fajna babka. Ferbiś idzie do domu w tym tygodniu. Pusto się robi :( Ale to super:):):):):):) Teraz skupiamy się na Fiordzie i szukamy, szukamy, szukamy domu. Jednak telefonów ZERO!!! Topik mój gorzej się czuje. Dużo gorzej. Rumcajs kiepsko, ale jeszcze się trzyma. No i cały czas myślę o Diabełku i Gizie:(([/QUOTE] Fajnie Ikusiu, że kociak na miejscu. Czy z Białym kiciusiem da się jakoś pomóc? a teraz kilka słów o [B]Gizie[/B]: była po raz kolejny dziś diagnozowana i lekarz po dokładnym badaniu określił to nie jako uchyłek odbytu, a jako ampułę odbytu. Proces właściwie nieodwracalny, ale operacja może ją zabić, bo korekcja dotyczyć będzie całego obrębu spojenia łonowego. Może dojść do zakażenia, może to bb.długo się goić. Mamy szereg leków i dietę do zastosowania przez najbliższe tygodnie, później kontrola i okaże się, czy jest poprawa. [B]Diabełek [/B]- na razie są same problemy z łapką. Jeszcze nie podjęłam decyzji co dalej, bo złamanie i zrost (staw rzekomy) jest bardzo wielki. Do tego mocno już zwyrodniałe kolano, jest kłopot z pobieraniem materiału do wstawienia w miejsce stawu rzekomego. Nigdy nie widziałam tak wspaniałego i dokładnego Rtg jak dziś. Świetny sprzęt. Widać kazdą zmianę, praktycznie jak tomograf - trójwymiarowy obraz itp. Dam znać jak przemyślę i z dr wybierzemy wariant najlepszy dla Diablo. Quote
krakowianka.fr Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='iwoniam'] a ja... ja byłam u Figaro i ......... i co?? i mamy tymczas dla kotów:) chyba nieograniczony, bo tam jest kocio-pieskowy raj ! Ja także się cieszę ze Diabełek uzbierał kwotę. A nawet jak ciut zabraknie to i tak już niewiele zostało. NIe sądziłam, że się uda, wspaniale, ze Diabełek ma szansę na odzyskanie zdrowia. Jutro o 10ej początek jego powrotu do zdrowia i sprawności, po południu zdam relację Giza była dziś na kolejnej wizycie u dr B. Dostała lek i kolejna wizyta w środę. Lekarz uważa, że należy najpierw spróbować naprawić to, co zostało zaniedbane metodami farmakologicznymi i dalszym mechanicznym usuwaniem treści pokarmowej. Do środy czekamy. Później działamy. JUtro i tak będzie na konsultacji u dr Ficka. Tak, Jacky-strachulec zrobił się bardzo kochany. Swoją drogą - to na pewno kogoś tu b. ucieszy = w domu Sarci rodzina "walczy" oto, kto będzie ją przytulał czy z nią spał. Trafiła kochana wspaniale O korę pyta już od kilku dni pewna pani. Bardzo poważnie. jedyny mankament - to nie Kraków. zobaczymy, mamy się poznać i teraz ważna sprawa - czy znamy kogoś z Nowego Targu, kto mógłby zrobić wizytę dla Oskara?? Państwo wydają się b. zainteresowani adopcją, szkoda było by to zaprzepaścić. On ma jeszcze tylko 1 miesiąc opłacony w hotelu, a później .. nie chcę nawet o tym myśleć... ps/ czy ktoś zna kogoś kto mógłby dać dom wycieńczonej once, łysej, z nużycą lub świerzbem? jeśli nie... w poniedziałek trafi do Racławic. biega po okolicy Olkusza, b. wychudzona. Dziękuję Ci krakowianko, wiem, co przechodzisz.. [/QUOTE] Figaro = super wiesci Diabelek/Romeo = wspaniala robota Malgoski i s-ki!!! Giza = alez ona sie nacierpi... ona jest z buzki taka kochana... przypomina mi Zabke - pieska mojej sw pamieci babci... obie pewnie za TM laza na spacerki... Jacky-strachulec = kto to? Sarcia - taaaak sie ciesze ze sie doczekala wspanialego domu!!!!!!!!!!! Kora - 3mam kciuki... ale gdzie ten dom? Oskar - ide poszukac osob z N. Targu na dogo! ON'ka -az mi sie nie chce myslec co sie jej stanie.... nie ma zadnej fundacji albo Toz'u ktory moglby pomoc? [quote name='iwoniam']widzieliście????? wspaniałe, cio?[/QUOTE] super! piekny. niektorzy maja talent! [quote name='Ikusia']Melduję, że [B]Kowu[/B] już w swoim DS. Wspaniali ludzie, choć troszkę rozpuścili Erinkę, ale ma się świetnie, więc wybaczamy im. Teraz będą rozpuszczać dwa koty. Kejsi, zanim dojechałam do Krakowa, dostała już pierwszego smsa : "Kowu zrobił siku do kuwety!!! Szaleje z Erinką po całym domu itp". To naprawdę wspaniali ludzie! Droga kiepska od Chęcin do zjazdu na Kielce-północ. Cała rozkopana, kiepsko oznakowana. Ale ruch był umiarkowany więc nie stałyśmy w korkach. W drodze powrotnej wiozłyśmy do Krk z Chęcin kociaka do DS na Bronowicach. Kociak jak wykapany (prawie) Biały, czyli kotek, którego wyadoptowałyśmy z Kejsi w grudniu ubiegłego roku. Tylko z charakteru troszkę milszy, spokojny, grzeczny, cichy STRASZNA(!!!) przytulanka. Tylko stan jego zdrowia, jak dla mnie, pozostawiał WIELE do życzenia. Miałyśmy zamiar najpierw zajrzeć do naszego zoo na parę minut, wyprowadzić psy przede wszystkim, ale jednak dostarczyłyśmy kociaka na miejsce docelowe bez przystanku u nas. Mam nadzieję, że domek da radę, choć Pani wyglądała na osobę zupełnie niedoświadczoną. Cóż, teraz będziemy przeżywały. No i dzięki kotkowi poznałyśmy nową dogomaniaczkę. Fajna babka. Ferbiś idzie do domu w tym tygodniu. Pusto się robi :( Ale to super:):):):):):) Teraz skupiamy się na Fiordzie i szukamy, szukamy, szukamy domu. Jednak telefonów ZERO!!! Topik mój gorzej się czuje. Dużo gorzej. Rumcajs kiepsko, ale jeszcze się trzyma. No i cały czas myślę o Diabełku i Gizie:(([/QUOTE] fajnie ze kicie domki maja = oby tak dalej. za to zdalam sobie sprawe z czegos innego. cdn............... Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Trwa bazarek na moje domowe zoo - koszty leczenia chorowitków wielkie, musimy zacząć ostro zbierać pieniądze, bo z torbami pójdziemy :/ [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230342-Cel-pieski-na-BTD-iwoniam-Nowa-bielizna-męska-buty-figurki-sukienki-Chore-zwierzęta![/URL] zapraszam:) Quote
Malgoska Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 (edited) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230289-Koniec-rozliczam/page29[/URL] bazar dla Diabełka - podsumowanie Na tą chwilę [SIZE=5][B]Diabełek[/B][/SIZE] utargował[SIZE=4][B] 689,50 zł[/B][/SIZE], myslę, że dojdą jeszcze jakies nadwyżki wpłat. Dziekuję wszystkim, którzy byli chociaż odrobinę zainteresowani zdobyciem pieniażków dla maluszka a przede wszystkim[SIZE=3][B] barb[/B][/SIZE], bez której nie byłoby tak dobrze. znowu nie na ten wątek wstawiłam, barb mnie zaraz stad przegoni:) Edited August 25, 2012 by Malgoska Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 [quote name='krakowianka.fr'][...] Giza = alez ona sie nacierpi... ona jest z buzki taka kochana... przypomina mi Zabke - pieska mojej sw pamieci babci... obie pewnie za TM laza na spacerki... Jacky-strachulec = kto to? Sarcia - taaaak sie ciesze ze sie doczekala wspanialego domu!!!!!!!!!!! Kora - 3mam kciuki... ale gdzie ten dom? Oskar - ide poszukac osob z N. Targu na dogo! ON'ka -az mi sie nie chce myslec co sie jej stanie.... nie ma zadnej fundacji albo Toz'u ktory moglby pomoc? [...] fajnie ze kicie domki maja = oby tak dalej. za to zdalam sobie sprawe z czegos innego. cdn...............[/QUOTE] tak, [B]Giza [/B]jest kochana - na żywo jeszcze bardziej przypomina Żabkę-Dorę. strachulec [B]Jacky [/B]był chwilkę w Metkowie, później już u mnie. [B]Sarcia [/B]- i ja się cieszę, ale Kora nadal smutna :( [B]Kora [/B]- dom blisko Krakowa [B]Oskar [/B]- ok, dzięki onka - Onek? to piesiu.. Apis - nie, nie mam nikogo, kto zaoferował by pomoc. Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 [quote name='Malgoska'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230289-Koniec-rozliczam/page29[/URL] bazar dla Diabełka - podsumowanie Na tą chwilę [SIZE=5][B]Diabełek[/B][/SIZE] utargował[SIZE=4][B] 689,50 zł[/B][/SIZE], myslę, że dojdą jeszcze jakies nadwyżki wpłat. Dziekuję wszystkim, którzy byli chociaż odrobinę zainteresowani zdobyciem pieniażków dla maluszka a przede wszystkim[SIZE=3][B] barb[/B][/SIZE], bez której nie byłoby tak dobrze. Znowu nie na ten wątek wstawiłam, barb mnie zaraz stad przegoni:)[/QUOTE] jesteście wspaniałe ! :)) Quote
krakowianka.fr Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 tak poza tematem: bazarek ogloszeniowy: [B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230997-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-r%C3%B3%C5%BCne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam-do-31-08"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230997-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-r%C3%B3%C5%BCne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam-do-31-08[/URL][/B] Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 Dzięki za namiar [quote name='krakowianka.fr']tak poza tematem: bazarek ogloszeniowy: [B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230997-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-różne-pakiety-do-wyboru-Zapraszam-do-31-08[/URL][/B][/QUOTE] Quote
wojtuś Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='iwoniam'] a ja... ja byłam u Figaro i ......... i co?? i mamy tymczas dla kotów:) chyba nieograniczony, bo tam jest kocio-pieskowy raj ! ps. wojtuś - przypuszczam, ze TY lub Zebra?? macie książeczke zdrowia Figaro. Miłka się jej do dnia dzisiejszego nie doczekała. [/QUOTE] Iwoniu Figaro nie miał książeczki, Był w lutym- chyba 24.02.2012 wyciągnięty jako 7 piesek nadprogramowo i przewieziony przez Ciebie i Romi, późnym wieczorem na DT do zebra12 w Krakowie, kończył się awaryjny tymczas u zebry12, przewiozłem więc Figaro na kolejny DT do Miłki, który w końcu stał się DS. Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 otrzymałam zgłoszenie, że w Krk przy ulicy Makuszyńskiego błąka się mała suczka - wcześniej była widywana z drugim pieskiem, teraz sama. Jest dokarmiana przez stróża. [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860107872/][img]http://farm9.staticflickr.com/8430/7860107872_bd0821292c_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860107872/]Zdjęcie3264[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860107078/][img]http://farm8.staticflickr.com/7109/7860107078_257a0459ac_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860107078/]Zdjęcie3263[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860106740/][img]http://farm8.staticflickr.com/7258/7860106740_26d0a7d0a5_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860106740/]Zdjęcie3262[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860106406/][img]http://farm9.staticflickr.com/8291/7860106406_879de86fba_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860106406/]Zdjęcie3261[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860106136/][img]http://farm9.staticflickr.com/8282/7860106136_971f559f19_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860106136/]Zdjęcie3260[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860105718/][img]http://farm9.staticflickr.com/8304/7860105718_f5b36f5635_z.jpg[/img][/url] [url=http://www.flickr.com/photos/iwoniad/7860105718/]Zdjęcie3259[/url] by [url=http://www.flickr.com/people/iwoniad/]IwoniaD[/url], on Flickr Podobno jest ona na Makuszyńskiego stacja gazu i tamtejszy stróż orientuje się w temacie.Krakow w rejonie przystanku Pralnia. gdyby ktoś z was coś wiedział... czekam na info. OLKUSZ: teraz tam znów jest pełno piesków - i młodych i starszych... nie mamy gdzie ich dać Mój dom jest "skażony" chorobą szczeniaków, póki co nie mogłabym wziąć żadnego... ;( a one tam.... umierają.. Gdybyście wiedzieli cokolwiek na temat DT/DS - a na przykład nie mielibyśmy pieska w typie któregoś z nich można zawsze ludzi na miejsce odesłać. Ten koszmar tam nadal trwa.. tylko my już bezsilne jesteśmy.. Quote
iwoniam Posted August 25, 2012 Author Posted August 25, 2012 [quote name='wojtuś']Iwoniu Figaro nie miał książeczki, Był w lutym- chyba 24.02.2012 wyciągnięty jako 7 piesek nadprogramowo i przewieziony przez Ciebie i Romi, późnym wieczorem na DT do zebra12 w Krakowie, kończył się awaryjny tymczas u zebry12, przewiozłem więc Figaro na kolejny DT do Miłki, który w końcu stał się DS.[/QUOTE] hm, ja mu dawałam lek na odrobaczenie, wydawało mi się, że wpis był, ja tego pilnuję, ale ok. Miłka w takim razie mu wyrobi nowe "papiery" Quote
krakowianka.fr Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 [quote name='iwoniam'][B]Oskar [/B]- ok, dzięki onka - Onek? to piesiu.. Apis - nie, nie mam nikogo, kto zaoferował by pomoc.[/QUOTE] Oskar - jakas to jednak dla niego szansa ta pani.... moze wprost zapytac czy/jak powazna jest z ta adopcja? osoby z NT: [h=2]Użytkownicy Dogomania Forum[/h][TABLE="width: 100%"] [TR="class: columnsort"] [TH][URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?&field2=nowy+targ&order=desc&sort=username&pp=50"]Nazwa użytkownika [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/buttons/sortarrow-desc.png[/IMG][/URL][/TH] [TH]Strona domowa[/TH] [TH][URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?&field2=nowy+targ&order=desc&sort=posts&pp=50"]Posty [/URL][/TH] [TH][URL="http://www.dogomania.pl/forum/memberlist.php?&field2=nowy+targ&order=desc&sort=reputation&pp=50"]Reputacja [/URL][/TH] [TH]Awatar[/TH] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/904-Aireedhelien"]Aireedhelien[/URL] [/TD] [TD="class: alt1 homepage"][/TD] [TD="class: alt1 postcount"]360[/TD] [TD="class: alt1 reputation"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG][SIZE=1] [/SIZE][/TD] [TD="class: alt1 avatar"][SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/image.php?u=904&dateline=2005&type=thumb[/IMG][/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/65767-anmi0"]anmi0[/URL] [/TD] [TD="class: alt1 homepage"][/TD] [TD="class: alt1 postcount"]350[/TD] [TD="class: alt1 reputation"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG][SIZE=1] [/SIZE][/TD] [TD="class: alt1 avatar"][SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/image.php?u=65767&dateline=1217533100&type=thumb[/IMG][/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/93059-jola123"]jola123[/URL] [/TD] [TD="class: alt1 homepage"][/TD] [TD="class: alt1 postcount"]101[/TD] [TD="class: alt1 reputation"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG][SIZE=1] [/SIZE][/TD] [TD="class: alt1 avatar"][SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/image.php?u=93059&dateline=1250750990&type=thumb[/IMG][/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/6062-Kayahh"]Kayahh[/URL] [/TD] [TD="class: alt1 homepage"][/TD] [TD="class: alt1 postcount"]118[/TD] [TD="class: alt1 reputation"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG][SIZE=1] [/SIZE][/TD] [TD="class: alt1 avatar"][SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/image.php?u=6062&dateline=2005&type=thumb[/IMG][/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/41898-Meliana"]Meliana[/URL] [/TD] [TD="class: alt1 homepage"][/TD] [TD="class: alt1 postcount"]3[/TD] [TD="class: alt1 reputation"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/reputation/reputation_pos.png[/IMG][SIZE=1] [/SIZE][/TD] [TD="class: alt1 avatar"][SIZE=1][/SIZE][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/25721-patkaa"]patkaa[/URL] [/TD] [TD="class: alt1 homepage"][/TD] [/TR] [/TABLE] owczarki: [URL]http://owczarki.eu/[/URL] [URL]http://www.facebook.com/Owczarek.w.Potrzebie[/URL] Quote
barb Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 (edited) [quote name='iwoniam']Dzięki za namiar[/QUOTE] Któreś psy od Ciebie potrzebują ogloszeń ? Nie wszyskie są ogłoszone ? Edited August 26, 2012 by barb Quote
Ikusia Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='iwoniam']Dzieki dziś rano dostalam wiadomość, że pani rezygnuje z Oskara na rzecz Olimpa czy jakoś tak. Napisała, że pies bardziej lubi ludzi i oto jej chodziło Odp, że Oskar bardzo lubi każdego człowieka, ale jak uważa. Przeprosiła, pozdrowiła. Później pani zatelefonowała przepraszając za zamieszanie, powiedziała, że ten Olimp? - drugi piesek - nie zostanie wyadoptowany poza Kraków, a ona jest w końcu z N. Targu. Spytała, czy nadal ma szansę z Oskarem, powiedziałam, że się skontaktujemy I teraz mam przysłowiowy zgryz - nie poznając Oskara z niego zrezygnowała, Teraz tamten drugi pies nie wypalił to jednak Oskarka chce. A jak jej się coś nie spodoba to co? Będę za 3-5 dni po niego jechać?? Pani pokryje koszt transportu, ale... czas, stres.. Po adopcji Oskara może już nie być dla niego miejsca w hotelu :( Macie jakiś pomysł? Potrzebna nam jest pilnie osoba do spr domu. Taka, która sprawdzi porządnie ten dom.. Fajnie Ikusiu, że kociak na miejscu. Czy z Białym kiciusiem da się jakoś pomóc? [/QUOTE] To niezbyt rozsądnie brzmi, ale myślę, że warto sprawdzić domek. Decyzja o zabraniu pieska nie dla wszystkich jest jak bułka z masłem. Trzeba być absolutnie pewnym. A może Pani pofatygowała by się do Krakowa poznać pieska? Może to byłby dla niej najlepszy sprawdzian? Są autobusy a w Krk można jej zaproponować pomoc i ewentualnie transport w drodze powrotnej z Oskarem za zwrot kosztów? Tylko czy to nie za dużo dla Pani? Tak mi wpadło do głowy takie rozwiązanie. Z kociakiem jest tak, że nie chcę się za bardzo wcinać w działania innej wolontariuszki. Chce dobrze, ale nie jestem przekonana, czy do końca sprostała odpowiedzialności, jaką na siebie wzięła. Głupie porównanie (samochwalenie?) ale ja o podopiecznym mogę opowiadać przez godzinę, dwie... Pani po dłuższym zastanowieniu powiedziała tylko, że kociak miał biegunkę. Hmm... W DS w Krk delikatnie zwróciłam, mimo wszystko, uwagę na stan kociaka, poprosiłam o wizytę u wet. Pani stwierdziła, że nie ma problemu, że wet niedaleko. Jeszcze dzisiaj do niej zadzwonię, jest niedziela, a ja mam leki. Tymczas nie pomoże, za daleko. Quote
Recommended Posts