masza44 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 krzysztofs chcesz od nas rozgrzeszenia? Chcesz usłyszeć w takiej sytuacji: OK, nie ma sprawy, nic się nie stało? Stało się i to bardzo wiele złego. Dla Fiorda. To, że zapewniliście mu opiekę póki co i może nowy dom, to Wasz obowiązek, więc nikt Cię za to nie będzie wychwalał. Jak nie potrafisz przewidzieć swojej sytuacji życiowej na kilka miesięcy wprzód to nie bierz psa, żadnego zwierzęcia nie bierz najlepiej. Quote
iwoniam Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 [quote name='krzysztofs']Witam, Chciałbym napisać troszkę rzeczy od siebie, jako od osoby do której przywiązał się Fiordzik. Jeśli chodzi o wagę pieska nie waży 7kg waży około 9~10kg co do kotów nie powiedziałbym że je "lubi", lubi ale raczej wybrane. Prawda piesek przywiązuje się do właściciela ale nie mogę powiedzieć że do mieszkania jako miejsca. Jemu jest dobrze wszędzie gdzie ma bratnią duszę. Los lubi płatać figle a ten sprawił że miałem okazje zobaczyć że Fiord jest psiakiem, któremu wszędzie jest dobrze byle by przy właścicielu. Nikt się nie zrzekł psiaka - nie używajmy tak drastycznych słów. Sytuacja życiowa nie pozwalała mi na godne życie a co dopiero psiakowi. Więc postanowiłem zarobić na własne życie. Proszę o nie pisanie komentarzy w stylu: [I]" Tacy ludzie nie powinni brać już nigdy w życiu zwierzątka "[/I]. Bo nie znacie [I]"tych"[/I] ludzi a obiektywizmu w tym nie widziałem. Jeszcze ostatnia rzecz co do umowy adopcyjnej w której jest pkt2. cyt. : "[B]Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa[/B], odwiozę go do osoby wydającej lub [B]zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna[/B] i powiadomię o tym kroku osobę wydającą, która ma prawo do skontrolowania nowych warunków i podpisania umowy adopcyjnej z nowym opiekunem. " Nie rozumiem waszego podejścia, robicie z nas najgorszych a nie zwracacie uwagi na szczegóły! Powód: NIE JEST NA PEWNO JAKIKOLWIEK TYLKO KONKRETNY! Znalazłem nowego troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna! Załatwiłem mu tam transport ! Razem z Izą postanowiliśmy że do czasu wyjazdu zostanie u niej! Poinformowaliśmy o tym poprzedniego właściciela (wolontariusza )! A na koniec zgodziliśmy się na przewóz osoby która ma skontrolować sytuacje! Więc ludzie zacznijcie myśleć a nie [I]"miłość"[/I] przepełniła wam głowy, bo gadać to każdy umie... Pozdrawiam, KS[/QUOTE] Krzysztof, nadal czekam zatem, aż mnie, jak piszesz, poinformujecie, bo pomimo moich próśb skierowanych do Izy o choćby puszczenie sygnału (ja oddzwonię) to nigdy nie nastąpiło. Gdy ja telefonowałam to nie odbierała, gdy ostatnio pisałam - także nie było żadnego odzewu. To, czy Fiordzik zostanie w nowym domu to jeszcze się okaże, prawda? Mam szczerą nadzieję, że następny dom będzie już dla pieska ostatnim. Quote
iwoniam Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 [quote name='Malgoska'][...] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg268/scaled.php?server=268&filename=dsc02415bv.jpg&res=landing[/IMG] czasami przytulam się też do tej dużej bo jest taaaaaka duuuuża i cieplutka :) [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=dsc02451zu.jpg&res=landing[/IMG][/QUOTE] Malgoska - super, że się tak maluchy fajnie dogadują:) ps. ktoś tu chyba kupił różowy śpiworek na takim fajnym bazarku, cio ? ;) Quote
Ikusia Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Malgoska']no, na dogo kupowałam , a to u Ciebie?[/QUOTE] Ja, tzn. mój zwierzyniec też taki chceeeeeeee!!!!!!!!! Quote
barb Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Trafilam na wątek missieek - Angeliki. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214477-psy-DO-ADOPCJI-potrzeba-KARMY-ponad-20kg-dziennie!-prawie-ZERO-pomocy[/url] A tam nie ma ani jednego zdjecia Szeleczki z nowego domku... Quote
Malgoska Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='barb']Trafilam na wątek missieek - Angeliki. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214477-psy-DO-ADOPCJI-potrzeba-KARMY-ponad-20kg-dziennie!-prawie-ZERO-pomocy[/URL] A tam nie ma ani jednego zdjecia Szeleczki z nowego domku...[/QUOTE] zaraz zaglądnę i się poprawię... Quote
Panna Marple Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Hej wszystkim:lol:, trafiłam na ten wątek z bazarku. Jestem nowa na dogo, ale chętna do pomocy. Niestety, komputerowy ze mnie matoł, więc w tej dziedzinie nie pomogę, ale może przydam się w czymś innym:lol:. Pozdro dla wszystkich, odwalacie tu kawał dobrej roboty Quote
Malgoska Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Panna Marple']Hej wszystkim:lol:, trafiłam na ten wątek z bazarku. Jestem nowa na dogo, ale chętna do pomocy. Niestety, komputerowy ze mnie matoł, więc w tej dziedzinie nie pomogę, ale może przydam się w czymś innym:lol:. Pozdro dla wszystkich, odwalacie tu kawał dobrej roboty[/QUOTE] witamy i zapraszamy:) nawet podrzucanie w cenie:) może Iwonka Ci znajdzie coś fajnego do pomocy :) Quote
barb Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Malgoska']witamy i zapraszamy:) nawet podrzucanie w cenie:) może Iwonka Ci znajdzie coś fajnego do pomocy :)[/QUOTE] Tym bardziej, że z profilu wynika, że jesteś z Krakowa :lol: Quote
Panna Marple Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 oki:lol::lol: będę zaglądać na wątek Quote
Malgoska Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Panna Marple']oki:lol::lol: będę zaglądać na wątek[/QUOTE] o to miło i na bazarki nasze zapraszamy, kolejny w przygotowaniu, Szelka poszła spać to może coś rusze..... Quote
Panna Marple Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Mam sporo książek do oddania na fanty ( w tym dużo kryminałów, ale nie tylko). jeśli tylko będą potrzebne, czekam na sygnał Quote
barb Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Malgoska']o to miło i na bazarki nasze zapraszamy, kolejny w przygotowaniu, Szelka poszła spać to może coś rusze.....[/QUOTE] ;):sleep2: Na własnym posłanku ? ;) Quote
Malgoska Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Panna Marple']Mam sporo książek do oddania na fanty ( w tym dużo kryminałów, ale nie tylko). jeśli tylko będą potrzebne, czekam na sygnał[/QUOTE] bardzo chętnie, teraz wystawiam całą resztę a na kolejny chętnie fanciki przyjmiemy :) Quote
Malgoska Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='barb'];):sleep2: Na własnym posłanku ? ;)[/QUOTE] nie, na mojej poduszce :) Quote
barb Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Malgoska']nie, na mojej poduszce :)[/QUOTE] :evil_lol: Quote
iwoniam Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 [quote name='barb']Trafilam na wątek missieek - Angeliki. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214477-psy-DO-ADOPCJI-potrzeba-KARMY-ponad-20kg-dziennie!-prawie-ZERO-pomocy[/URL] A tam nie ma ani jednego zdjecia Szeleczki z nowego domku...[/QUOTE] już tam będę zaglądać, nic się Angelika nie odzywała, a ja po profilach nei szperam z braku czasu swoją drogą - kilka dni temu sprawdzałam domek dla........ dla Bergi i dziś dziewczyna pojechała do domu :) Leon został sam, smutny... może państwo lub ich rodzina zdecyduje się go adoptować, ale raczej w to nie wierzymy.. Gdyby ktoś wiedział o domu dla Mychy - ona bardzo bardzo bardzo!!!!!!!!!!!!!! pilnie musi znaleźć dom - choćby DT. Jest mała, waży 6-7 kg, nie będzie duża. Odrobaczona, odpchlona, chyba zaszczepiona, wysterylizowana. Z informacji z mojego domu - Czokuś został wczoraj wykastrowany i ma wyczyszczone ząbki. Te, które były chore zostały usunięte. [quote name='Panna Marple']Hej wszystkim:lol:, trafiłam na ten wątek z bazarku. Jestem nowa na dogo, ale chętna do pomocy. Niestety, komputerowy ze mnie matoł, więc w tej dziedzinie nie pomogę, ale może przydam się w czymś innym:lol:. Pozdro dla wszystkich, odwalacie tu kawał dobrej roboty[/QUOTE] hm, jako, że jesteś z Krakowa - myślę, że będę Cię mogła poprosić czasem o pomoc - na przykład towarzyszenie w transporcie piesków, ale to zazwyczaj jest sprawa nagła, więc jeśli tak byś mogła pomagać... Mój nr jest w każdym wpisie obok miejscowości. Napisz sms z Twoim nr kom, zadzwonię, porozmawiamy, ok? [quote name='Malgoska']witamy i zapraszamy:) nawet podrzucanie w cenie:) może Iwonka Ci znajdzie coś fajnego do pomocy :)[/QUOTE] oj, tak, na pewno :) olkuszakom pomoc potrzebna :) [quote name='Malgoska']o to miło i na bazarki nasze zapraszamy, kolejny w przygotowaniu, Szelka poszła spać to może coś rusze.....[/QUOTE] żałuję, że takiego śpiworka sama nie kupiłam, ale może będzie jeszcze okazja. [quote name='Panna Marple']Mam sporo książek do oddania na fanty ( w tym dużo kryminałów, ale nie tylko). jeśli tylko będą potrzebne, czekam na sygnał[/QUOTE] Hm, kryminały mówisz :) ? super :)))) Quote
Malgoska Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Z tego bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228897-Koniec-Firanki-ksiażki-ciuchy-na-dt-Iwoniam-do-27-07-12-godz-22-00[/URL] pieski uzbierały: 475 zł. Brakuje mi jeszcze 2 wpłat, jesli nie wpłyną do środy to prześlę Ci pieniązki pomniejszone o te wpłaty. Dziś najdalej jutro powinien ruszyć bazarek na operację Diabełka. Quote
barb Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Malgośka wykonujesz ogromną pracę.:Rose: Jesteś godną następczynią mmd, która szkoda, że zniknęla z wątku. Jesli chodzi o ogłoszenia, to nie mam teraz żadnych ale to żadnych maili od osob zainteresowanych. Cisza nie tylko w zakresie piesków (kotkow ) z wątku bdt iwoniam i olkuskiego - ogłaszam tez inne zwierzaki - na wszyskie zero odzewu.:shake: Quote
Marta72 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Kobietki wspieram duchowo wasza robote!!! Pozdrawiam ! Quote
Marta72 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Barb wakacje, ludzie w rozjazdach, ciezki czas na adopcje , taki chwilowy zastoj!! Ruszy za jakiś czas!! Nie poddawaj się z Dosi chyba nic wiec moze ja kogo od Was zabiore Quote
barb Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 [quote name='Marta72']Barb wakacje, ludzie w rozjazdach, ciezki czas na adopcje , taki chwilowy zastoj!! Ruszy za jakiś czas!! Nie poddawaj się z Dosi chyba nic wiec moze ja kogo od Was zabiore[/QUOTE] To polecamy się gorąco. :lol: Quote
Malgoska Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 [quote name='barb']Malgośka wykonujesz ogromną pracę.:Rose: Jesteś godną następczynią mmd, która szkoda, że zniknęla z wątku. Jesli chodzi o ogłoszenia, to nie mam teraz żadnych ale to żadnych maili od osob zainteresowanych. Cisza nie tylko w zakresie piesków (kotkow ) z wątku bdt iwoniam i olkuskiego - ogłaszam tez inne zwierzaki - na wszyskie zero odzewu.:shake:[/QUOTE] sporo osób zniknęło z wątku :( mam wrażenie barb, że rozmawiamy same ze sobą :( Quote
Recommended Posts