Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez nie wiedzialam ze az tyle psiaczkow jest i to nieogloszonych...komp moj dalej niezdatny do uzytku, w pracy nie bardzo moge robic ale moze choc w jeden dzien podjade do rodzicow i cos porobie ogloszen. Iwoniu oprocz Erysia kto pilnie do oglaszania?podaj mi choc posty gdzie opis i zdjecia sa to latwiej mi besdzie niz przekopywac sie przez caly watek...

Posted

[quote name='iwoniam'][B]barb[/B] - daj mi czas do piątku, być może zapadnie decyzja o adopcji Loxi lub Diabełka, a jak nie to dam znać.
Jest też kilka zapytań o Gaję, ale pomimo mojej prośby o podanie nr tel do kontaktu - tylko emiale.. tu też dam znać.
U mnie najpilniejsze do adopcji są chłopaki - szczególnie [B]Eryś[/B]. Są czasem o niego telefony, ale same niezobowiązujące.
[/QUOTE]

[quote name='Justyna Lipicka']Ja tez nie wiedzialam ze az tyle psiaczkow jest i to nieogloszonych...komp moj dalej niezdatny do uzytku, w pracy nie bardzo moge robic ale moze choc w jeden dzien podjade do rodzicow i cos porobie ogloszen. Iwoniu oprocz Erysia kto pilnie do oglaszania?podaj mi choc posty gdzie opis i zdjecia sa to latwiej mi besdzie niz przekopywac sie przez caly watek...[/QUOTE]

Justynko, może poczekaj do piątku jak pisala Iwoniam ? Ma dać znać jeśli ktoś znajdzie domek i kto jest priorytetowy. Nie wiem czy ktoryś jest zupelnie bez ogloszeń, u Iwoniam na pewno Diabelek. Ostatnio zrobilam dwa ogloszenia dla Diega (tego w typie bokserka) i obiecalam dorobić.

Posted

[quote name='barb'][COLOR=#000000]

O rany... nie wiedziałam, że aż tyle... Kiedy wyadoptowalaś Tunie, Sznufi, Seję a potem Mikrusa myślalam, że będzie Ci wreszcie troszkę lżej i spokojnie odchowasz swoje maleństwo :shake:
[/COLOR]Oby Twoje życzenia i modły przyniosły skutek :modla: bo bardzo trudno o dobre domki dla pieskow.

QUOTE]

Iwoniam chyba nie ma czasu na "spokój". Tyle piesków czeka! Jeszcze bonusy na drodze się trafiają! Podziwiam jej siły i samozaparcie, chociaż widzę, że siły zaczynają powoli odmawiać posłuszeństwa, brak czasu na sen robi swoje. I na Natalce też się pewnie odbija (milion całusków dla niej). Ja ostatnio kładłam się między 24 a 1 w nocy, wstaję o 5 rano i padałam przez całe dnie. Iwonia pewnie powie, że to luksus - tyle godzin spania!

Tak, o domki trudno, nawet tymczasowe. Ja powoli się już załamuję, chociaż mam powód do radości, bowiem jutro zawożę Rosę do nowej Pani. Ale zostaje jeszcze sześć sztuk. 6!!! i ani jednego telefonu:(

Na wątku pusto, wszystkich wymiotło na wakacje?
Wprawdzie ja również się nie rozpisywałam, ale z Iwoniam jestem na bieżąco. Pytała o Ciebie Iwonko wczoraj Dorotka z Dominiką, ale ponieważ ostatnio nie możemy się zgrać czasowo, nawet nasze telefony się jakoś mijają a potem coś "ważnego" nam przerywa, doszłam do wniosku, że prędzej do nich trafisz niż ze mną się spotkasz. Dzisiaj Cię czasem nie będzie u nich? Jak psina po wypadku?

Małgosia na razie milczy, zobaczymy jutro jaka zapadnie decyzja.

Posted

[quote name='barb']Ikusiu zgubilaś w cytacie " [/ " ;)
A tak wogole milo Cię czytać i cieszę się z powodu Rosy.[/QUOTE]

[quote name='Malgoska']podrzucimy wątek, zapraszamy na bazar :)[/QUOTE]

Byłam w czasie śniadania w pracy, no to sobie zjadłam:mdleje:, i to już nie pierwszy raz. Co sobie żałować będę! Gdybym troszkę przytyła, to i na bazarkach poszalała bym od czasu do czasu. A tak to tylko mierzę, mierzę i smakiem się niejednokrotnie oblizuję. Żeby chociaż nowy centymetr się trafił to bym kupiła, stary się kończy od tego mierzenia. Dobrze, że książki się trafiają.Przeczytam a zimą do butów poupycham kartki "dla ciepłoty":evil_lol:.

Witaj Malgoska.
Jak urlopowe przygody?

Posted

[quote name='Ikusia']Byłam w czasie śniadania w pracy, no to sobie zjadłam:mdleje:, i to już nie pierwszy raz. Co sobie żałować będę! Gdybym troszkę przytyła, to i na bazarkach poszalała bym od czasu do czasu. A tak to tylko mierzę, mierzę i smakiem się niejednokrotnie oblizuję. Żeby chociaż nowy centymetr się trafił to bym kupiła, stary się kończy od tego mierzenia. Dobrze, że książki się trafiają.Przeczytam a zimą do butów poupycham kartki "dla ciepłoty":evil_lol:.

Witaj Malgoska.
Jak urlopowe przygody?[/QUOTE]

wiatry, wichury, grzmoty, deszcze wielkie - tak jest dzisiaj :):):)
ale najwazniejsze, że moge spac do oporu (Iwona nie czytaj tego o spaniu) i wszystko mi lata.......wakacje :)

Posted

[quote name='Ikusia'][quote name='barb'][COLOR=#000000]

O rany... nie wiedziałam, że aż tyle... Kiedy wyadoptowalaś Tunie, Sznufi, Seję a potem Mikrusa myślalam, że będzie Ci wreszcie troszkę lżej i spokojnie odchowasz swoje maleństwo :shake:
[/COLOR]Oby Twoje życzenia i modły przyniosły skutek :modla: bo bardzo trudno o dobre domki dla pieskow.

QUOTE]

Iwoniam chyba nie ma czasu na "spokój". Tyle piesków czeka! Jeszcze bonusy na drodze się trafiają! Podziwiam jej siły i samozaparcie, chociaż widzę, że siły zaczynają powoli odmawiać posłuszeństwa, brak czasu na sen robi swoje. I na Natalce też się pewnie odbija (milion całusków dla niej). Ja ostatnio kładłam się między 24 a 1 w nocy, wstaję o 5 rano i padałam przez całe dnie. Iwonia pewnie powie, że to luksus - tyle godzin spania!

Tak, o domki trudno, nawet tymczasowe. Ja powoli się już załamuję, chociaż mam powód do radości, bowiem jutro zawożę Rosę do nowej Pani. Ale zostaje jeszcze sześć sztuk. 6!!! i ani jednego telefonu:(

Wprawdzie ja również się nie rozpisywałam, ale z Iwoniam jestem na bieżąco. Pytała o Ciebie Iwonko wczoraj Dorotka z Dominiką, ale ponieważ ostatnio nie możemy się zgrać czasowo, nawet nasze telefony się jakoś mijają a potem coś "ważnego" nam przerywa, doszłam do wniosku, że prędzej do nich trafisz niż ze mną się spotkasz. Dzisiaj Cię czasem nie będzie u nich? Jak psina po wypadku?

[COLOR=#FFD700]Małgosia na razie milczy, zobaczymy jutro jaka zapadnie decyzja.[/QUOTE]
czy to do mnie?
[/COLOR]

Posted

Bernardynka ma dom ! :)
WŁAŚNIE otrzymałam informację...
dzięki za życzenia.

[quote name='Figunia']Zatem nadal wznoszę modły o jej już tylko szczęśliwe życie. I żeby ten smutek wreszcie zniknął. Jest bezpieczna, to najważniejsze. Musi znaleźć dom na zawsze, wierzę, że tak będzie. Szkoda, że to nie ja będę tym szczęściarzem, który ją przygarnie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych adopcji wszystkich olkuskich (i nie tylko) piesków.[/QUOTE]

Posted

[quote name='Malgoska'][quote name='Ikusia']
czy to do mnie?
[/COLOR][/QUOTE]

nie nie, pani, która byc może zajmie się na chwilkę pieskiem.

ikusiu - będę z Giza. ma się źlee..

Posted

[quote name='Malgoska']wiatry, wichury, grzmoty, deszcze wielkie - tak jest dzisiaj :):):)
ale najwazniejsze, że moge spac do oporu (Iwona nie czytaj tego o spaniu) i wszystko mi lata.......wakacje :)[/QUOTE]
etam spać będę... czasu szkoda :)

[quote name='barb']Justynko, może poczekaj do piątku jak pisala Iwoniam ? Ma dać znać jeśli ktoś znajdzie domek i kto jest priorytetowy. Nie wiem czy ktoryś jest zupelnie bez ogloszeń, u Iwoniam na pewno Diabelek. Ostatnio zrobilam dwa ogloszenia dla Diega (tego w typie bokserka) i obiecalam dorobić.[/QUOTE]

Dzięki za te ogłoszenia
tak, Diabełek nie ma nic, ale być może on zostanie adoptowany. Pani zastanawia się pomiędzy Loxi, a Diabełkiem.
Gajunia ma swoją adoratorkę; mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

[quote name='Justyna Lipicka']Ja tez nie wiedzialam ze az tyle psiaczkow jest i to nieogloszonych...komp moj dalej niezdatny do uzytku, w pracy nie bardzo moge robic ale moze choc w jeden dzien podjade do rodzicow i cos porobie ogloszen. Iwoniu oprocz Erysia kto pilnie do oglaszania?podaj mi choc posty gdzie opis i zdjecia sa to latwiej mi besdzie niz przekopywac sie przez caly watek...[/QUOTE]

Justynko - wszystkie pieski mają aktualne opisy na str 1
Uzupełniam je.
napisze Ci

[quote name='barb'][COLOR=#000000]

[/COLOR] Oby Twoje życzenia i modły przyniosły skutek :modla: bo bardzo trudno o dobre domki dla pieskow.

Mam nadzieję, ze zostaniesz na wątku na stałe , ostatnio - chyba z powodu wakacji -znacznie mniej Cioteczek i Wujaszkow tu bywa. Zapraszamy też na bazarek, z którego dochód będzie przeznaczony dla pieskow - jesli jeszcze nie byłaś - link w moim podpisie.:lol:[/QUOTE]

ja także mam nadzieje, ze zostaniesz z nami...

barb.. nio jest ich sporo.. i pomocy niewiele...

[quote name='Ikusia'][quote name='barb'][COLOR=#000000]
[/COLOR]

Tak, o domki trudno, nawet tymczasowe. Ja powoli się już załamuję, chociaż mam powód do radości, bowiem jutro zawożę Rosę do nowej Pani. Ale zostaje jeszcze sześć sztuk. !!! i ani jednego telefonu:(

Małgosia na razie milczy, zobaczymy jutro jaka zapadnie decyzja.[/QUOTE]
Natalka nie ucierpi na pewno -nie obawiaj się.
buziaki dla Was !!
Maciek pytał, czy nie wymienisz się 6 kotami za 6 psów ? heh ;):):):)
;):):):)

Posted

Super, że bernardynka ma dom. Widać modly Figuni zostały wysluchane.

[quote name='iwoniam']
tak, Diabełek nie ma nic, ale być może on zostanie adoptowany. Pani zastanawia się pomiędzy Loxi, a Diabełkiem.
Gajunia ma swoją adoratorkę; mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. [/QUOTE]
Tymczasem sprobuję Diega jeszcze troszke pooglaszać.

[quote name='Ikusia']
Maciek pytał, czy nie wymienisz się 6 kotami za 6 psów ? heh ;):):):)
;):):):)[/QUOTE]
;);)

Posted (edited)

[quote name='barb']
Tymczasem sprobuję Diega jeszcze troszke pooglaszać.
[/QUOTE]
[URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Diego-w-typie-boksera-szuka-domu-id45305.html[/URL]
[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/diego-pies-w-typie-boksera-szuka-domu-21046597.html[/URL]
[url]http://www.morusek.pl/ogloszenie/115722/Diego-w-typie-boksera-szuka-domu/[/url]

Czy Diego jest w Krakowie ? I jaki mail mam podawać ? Aktywuje na swoj ale w niektorych ogloszeniach można wpisać mail do kontaktu no i na jaki mail przekierowywać ewentualną odpowiedź ?

W środę mial mieć kastracje i resztę badań. Dziś czwartek. Moze już cos wiadomo ? Wstrzymam sie z pozostalymi ogłoszeniami może będą nowe informacje o psiaku.

Edited by barb
Posted (edited)

missieek, udało sie cos ustalic w sprawie wizyt p.a ?
Wklejam z bazarku maszy 44
[quote name='masza44']Pisz co aga.k lub Renata.N lub _Aga_ one są z OTOZ Tarnów, Mayuko chyba też[/QUOTE]

Edited by barb
Posted

odpisze Ci wszystko w mailu,

:)

[quote name='barb'][URL]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Diego-w-typie-boksera-szuka-domu-id45305.html[/URL]
[URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/diego-pies-w-typie-boksera-szuka-domu-21046597.html[/URL]
[URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/115722/Diego-w-typie-boksera-szuka-domu/[/URL]

Czy Diego jest w Krakowie ? I jaki mail mam podawać ? Aktywuje na swoj ale w niektorych ogloszeniach można wpisać mail do kontaktu no i na jaki mail przekierowywać ewentualną odpowiedź ?

W środę mial mieć kastracje i resztę badań. Dziś czwartek. Moze już cos wiadomo ? Wstrzymam sie z pozostalymi ogłoszeniami może będą nowe informacje o psiaku.[/QUOTE]

Posted

[quote name='missieek']szczeniaki u mojej mamy

piesek raszko [url]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?p=799[/url]
[img]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/raszko/raszko1[/img]

suczka runa [url]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?p=800[/url]
[img]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/runa/runa3[/img]

suczka falka [url]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?p=804[/url]
[img]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/falka/falka9[/img]

suczka szelka [url]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?p=805[/url]
[img]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/psy/szelka/szelka1[/img]

i jeszcze jedna suczka, fotek narazie nie mam

ale jeszcze pamiętajmy o podrostkach
mirka, brega, leon[/quote]

[size=4][b]wszystkie sa na str nr 1- zaktualizowane
[/b][/size]:)

potrzeba tu romiego... Sklejki nieco (mocno) przeterminowane ;(

Posted

Diego - po operacji -

miał 2 SRUTY- koło kręgosłupa i w jamie brzusznej

"polamany", obolały to kwestia prostaty - już jest wykastrowany.

zęby - ładne ale moze miec 7-8 lat max

spondylozę ma :( ale nie bbb. zaawansowaną

jest postęp w chodzedniu..

Czarny - po zabraniu od tych potworów ma się źle..
odleżyna w stanie fatalnym, kość na wierzchu,
leczymy..

Posted

[quote name='Malgoska']Diego to ten znaleziony?
a Czarnego też masz u siebie?[/QUOTE]
Znaleziony to Diabelek...albo Diablo

Diego to taki jakby boksio z tego co wiem to Czarny nie jest u Iwonki

Posted

Wpadłam zobaczyć co tam u was słychać i widzę,że Sarenka wciąż szuka domu :( Bidula,chyba zasiedziała się u was za bardzo,czy mogę poprosić o wiadomość gdzie są jej najnowsze i najładniejsze zdjęcia to od siebie zrobię jej ogłoszenia,bo ona chyba u was najdłużej siedzi :(

Posted

[COLOR=#222222]Staram się być rozsądna i nie tańczyć z radości - BERNARDYNKA W DOMU!!!! Stale czytam o zwrotach z adopcji- tfu, tfu - odpukać!!! Trochę zatem z szaleństwem radości odczekam. Tak się cieszę (jednak), że te życzenia z serca płynące się spełniły. Teraz "na tapetę" idą kolejne nieboraki. A jest ich tyle, same wiecie, te Wasze krakowskie, olkuskie, "moje" wrocławskie i wszystkie inne, o których czytam - z całego kraju.
Barb, Iwoniam - dziękuję za miłe słowa. Jestem z Wami odkąd zaczęłam czytać Forum Dogomanii (wiosną tego roku) i nie zamierzam Was opuszczać. Nie piszę jednak, bo Wam potrzebna jest konkretna pomoc, a nie czyjeś wynurzenia...
A ja własnie nie mam jak pomóc. Nawet jak chodzi o bazarki. Raczej już pozbywam się z domu ciuchów, książek, ozdóbek wszelkich itp - niedługo ma być z nich robiony bazarek przez wrocławskie dogomaniaczki. Dzięki nim też zaczęłam jako wolontariuszka jeździć do schroniska i wyprowadzać pieski na spacerki. Kilka piesków wspomogłam i to niestety wszystko, co może zrobić całkiem niebogata emerytka :).
Serdecznie pozdrawiam kochane, cudowne dziewczyny i będę słać petycje, tłumaczyć i naciskać, aż tam, W GÓRZE, zechcą odmienić ludzkie serca, a tym samym i psie losy.

[/COLOR]

S

Posted

Figuniu sądząc po niku myslalam, że jesteś jakąś nastolatą a tu zaskoczenie ...;)
Slij petycje Do Gory, rób dobrą aurę nad psiakami. Na wątek zagladaj, na bazarek rownież zapraszamy. Kupowanie oczywiście najmilej widziane ale dobre słowo i podrzucenie tez sie liczy.
Wroclawskie wątki nie są mi calkiem obce. Na stale bywam na wątku u Viki - zbrojeniowki. Nie wiem czy go znasz ? Jej opiekunka Sunia2000 tez robi dla niej bazarki, aktualnie wlasnie jeden sie kończy.

Posted

[quote name='iwoniam']Diego - po operacji -

miał 2 SRUTY- koło kręgosłupa i w jamie brzusznej

"polamany", obolały to kwestia prostaty - już jest wykastrowany.

zęby - ładne ale moze miec 7-8 lat max

spondylozę ma :( ale nie bbb. zaawansowaną

jest postęp w chodzedniu..

[/QUOTE]
Dzięki za info. Wyedytuję zrobione ogłoszenia.