Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wskazane by było zrobić RTG tej łapy, już wcześniej o tym pisałam (propozycja weta), ale to są koszty niestety...

Prawdopodobnie wyjdzie jakieś zwyrodnienie więc można jakiś suplement na stawy podawać bez robienia RTG.

Posted

Dzisiaj był u nas wet i pokazałam mu łapę Doyka. Powiedział, że ta łapa jest wyraźnie oszczędzana, jest chudsza od drugiej (zanik mięśni). Powiedział, że RTG nie jest konieczne, bo to i tak nie będzie do operacji. Jest to sprawa zwyrodnieniowa i trzeba mu podawać coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego (np. Karprofen), na razie np. przez 2 tygodnie. Oczywiście preparat na stawy jak najbardziej wskazany. 

Mam trochę Dolfosu Arthrofosu i Karprofenu pod dostatkiem, mam też Ranigast, który wet zalecił podawać wraz z Karprofenem osłonowo.

Tylko co do tych leków na stawy to muszę się upewnić czy mogę go wykorzystać dla Doyka (zostały mi te rzeczy po staruszku, który odszedł zTM i muszę zapytać o zgodę jego opiekunów).

Posted

wysłałam 108 zł z bazarku

będe robic nastepny, czekam tylko jeszcze na przesyłke z fantami od Borysboxer

A fanty już spakowane,teraz tylko dotrzec na poczte,ale postaram się dziś popołudniu pójść.

Posted

Rozliczenie:

Stan konta na 26 marzec wynosił -333,60 zł

Wpłaty:

+20 zł Mazowszanka

+50 zł grazia60

+20 zł Barbarela

+108 zł Pianka (bazarek)

Razem: -135,60 zł

Koszty:

-360 zł hotelowanie

-7,50 zł odrobaczenie

Razem: -367,50 zł

-135,60 zł - 367,50 zł = -503,10 zł

Stan konta na 25 kwietnia wynosi -503,10 zł

Posted

Plamek to bardzo ładny pies,aż dziwne, że nikt go nie chce.Tak jak z Doykiem zresztą... Murko a masz jakieś wieści o suczce, która została adoptowana razem z Doyem?

Jakiś czas po adopcji mieliśmy info, że wszystko ok, od tamtej pory nie utrzymujemy kontaktu.

Odnośnie ogłoszeń to ja cały czas odnawiam na paru portalach (to co przychodzi na maila), m.in. na olx.

• 4 weeks later...
Posted

Rozliczenie

Stan konta na 25 kwietnia wynosił - 503,10 zł

Wpłaty:

+50 zł basiek8

+50 zł grazia60

+350 zł jess

+20 zł Barbarela

+60 zł renatka-s

+10 zł Mazowszanka

Razem: +36,90 zł

Koszty:

-360 zł hotelowanie

+36,90 zł - 360 zł = -323,10 zł

Stan konta na 25 maj wynosi -323,10 zł.

• 3 weeks later...
Posted

Doykowi skończył się już preparat na stawy i teraz nie dostaje nic.  Mogę mu kupić, to koszt 30 zł (starczyłoby mu na 3 miesiące).

a911e2a941755c8fgen.jpg

ddf9782e32b1d461gen.jpg

956cf9ca12024446gen.jpg

00bd1b78f82eefd5gen.jpg

cef7195d3fa12babgen.jpg