Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich dogomaniaczy.
Posiadam już dwa psy różnej wielkości i wieku-york'a 4lata i owczarek'a niemieckiego 10lat .;) Niedługo dołączy do statka jeszcze jeden psiak-szczeniak berneńskiego psa pasterskiego. Czytałam wiele forum, opisów i opini o mokrych i suchych karmach. Przyznam szczerze że w mokrych sie nie odnajduje. Jak pisałam szczeniak należy do ras dużych więc karma dla juniorka ;). Natrafiłam na karmę Bosh która jest w miare przystępnej cenie. Zależy mi na tym by karma była smaczna dla psa a jednocześnie tania cena. Tak jak pisałam posiadam psy lecz żaden nie jest karmiony karmą suchą lub mokrą. Staruszek dostaje gotowane-jest to uciążliwe lecz nie mam możliwości go przerzucić na karmę. Jaką karme z DOŚWIADCZENIA polecacie? Zamierzam również do suchej dodawać mu mokrą wiec na temat mokrej też prosze o rady. :lol:..
Z góry dziękuje za rady i uwagi ;)

Posted

Mój york, który wsuwa wszelkie karmy nie chciał tknąć Boscha. Miał 2 podejścia do tej karmy (cena zadowalająca) i 2 nieudane. Po prostu mu ona nie smakuje. Obecnie je Brit Care puppy i mu bardzo smakuje, do tego cena przystępna a skład dobry.

Posted

No a mój york właśnie je tą niedobrą karme peedigre!:( niechce innej lecz wsuwa kurczaka z ryżem.... Chodzi mi o berneńczyka niewiem na jaką karme sie zdecydować żeby cena była w miare tania, ale bez przesady. Jednakowo jakościowa też ok.

Posted

A co myślicie o Brit vs. Bosch ? Ceny identyczne (chodzi mi junior). Skład podobny. Oceny różne. Nie wiem na którą sie zdecydowac czy na Brit Junior Lange Breed czy na Bosch maxi junior...
Błagam pomocy za niecałe 2 tygodnie bede mieć psa i niemam jeszcze karmy.:roll:

Posted

Ja moją sukę karmiłam BOSCH Adult Lamb & Rice, BOSCH Active oraz BRIT Adult. Rzeczywiście ceny bardzo podobne, skład także. Suce zdecydowanie bardziej smakował BRIT Adult, ale psy są różne. Wypróbuj obie karmy i zdecyduj, która lepsza. Pies całe życie chyba nie będzie jadł jednej, tej samej karmy, więc możesz również na przemiennie podawać.

• 1 month later...
Posted

zastanawiam się nad britem lub boschem , sport lub adult, jak sądzicie która z nich jest lepsza?(Brit ma więcej mięsa,o ile się nie mylę,podobnie cenowo).Myślę nad sport-bo jest dla psów,zwiększających masę..a ja muszę podtuczyć sukę w typie onka ze schroniska wybredną dość..

• 1 year later...
Posted

Mój psiak niestety karmy z Boscha (chyba Kurczak z ryżem?) nie chciał :( Tzn jadł ją ale nie wiem dlaczego po chwili całość zwracał... i tak kilka razy.

Z kolei ciastka z Boscha Musli kwadratowe i kostki Bosch Biscuit uwielbia :))

Aktualnie je Brita Light'a (jest już starszym psem), ale dla psów w azylu, którymi się opiekuję przywożę Brita Sport - nie wydziwiają :) Jedzą ze smakiem, nawet samo suche (bez puszkowych domieszek dla smaku). Także, Brita mogę polecić z czystym sercem

• 9 months later...
Posted

Mój york, który wsuwa wszelkie karmy nie chciał tknąć Boscha. Miał 2 podejścia do tej karmy (cena zadowalająca) i 2 nieudane. Po prostu mu ona nie smakuje. Obecnie je Brit Care puppy i mu bardzo smakuje, do tego cena przystępna a skład dobry.

dziwne... ja nie dawno swojemu yorkowi zmieniłam z puriny friskiers na Bosch i też nie chce jej jeść ( purine nawet jadł ) ... :D

Posted

Ja bym polecała Belcando, Joserę (np. Festival z sosikiem; dla Yorka Miniwell lub MinisBest) lub z nieco droższych, a bardzo dobrych, Husse - u mnie sprawdza się zarówno wersja z jagnięciną (z tej jest też opcja dla dużych ras), jak i łososiem. Do opcji drobiowej jeszcze podejścia nie robilam, ale kto wie... W każdym razie, oferta dość szeroka, także jest z czego wybierać.

• 1 year later...
Posted
O 18.02.2012 o 14:04, Psiara0302 napisał:

A co myślicie o Brit vs. Bosch ? Ceny identyczne (chodzi mi junior). Skład podobny. Oceny różne. Nie wiem na którą sie zdecydowac czy na Brit Junior Lange Breed czy na Bosch maxi junior...
Błagam pomocy za niecałe 2 tygodnie bede mieć psa i niemam jeszcze karmy.:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Mój pies jest okropnym alergikiem przerabialiśmy wszystkie karmy i BOSCH z koziną strzał w dziesiąstkę jedyne mięso na ktore nie jest uczulony jest to fakt karma dla seniorów alle myślę,że to nie problem. Ważne,że zniknął świąd uporczywy ,lizanie,drapanie.

• 1 month later...