Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zobaczymy co z adopcją... jeśli ktoś znajdzie się odpowiedni to będę myśleć, jak nie to rozważe czy mój dom stanie się jego... na jakieś pewnie kilkanaście lat;)

Posted

wera_ra napisał(a):
zobaczymy co z adopcją... jeśli ktoś znajdzie się odpowiedni to będę myśleć, jak nie to rozważe czy mój dom stanie się jego... na jakieś pewnie kilkanaście lat;)

I to jest słuszne podejście :)
Buda i łańcuch to nie dom dla psa ...
Bardzo Cię proszę prześlij mi na pw namiary na siebie do ogłoszeń telefon i mail .

Posted

To że śpi kołami do góry oznacza, że czuje się bezpieczny :)
Super jest Psiak,
jeśli inny miałby mieć domek - to tylko taki "najlepszy", gdzie nie będziesz mieć żadnych wątpliwości do przyszłych właścicieli:)

Posted

Gdyby były og łoszenia potrzebne to piszcie. Rudzia się pozbyła psiaków to mam czas,żeby jakiegoś innego ogłosić.
Długim spaniem w pierwszych dniach nie ma się co przejmać. Ja tak miałam ze znalezionymi kotami. Młodzian 6 miesięczny odsypiał trudy bezdomności 3 dni, a potem jak odżył to...oj biedne moje kociaki były.:evil_lol:

Posted

savahna napisał(a):
Gdyby były og łoszenia potrzebne to piszcie. Rudzia się pozbyła psiaków to mam czas,żeby jakiegoś innego ogłosić.
Długim spaniem w pierwszych dniach nie ma się co przejmać. Ja tak miałam ze znalezionymi kotami. Młodzian 6 miesięczny odsypiał trudy bezdomności 3 dni, a potem jak odżył to...oj biedne moje kociaki były.:evil_lol:

Jeszcze się nie pozbyła, właśnie siedzi jak na szpilkach i czeka na telefon , który milczy :(

Posted

jeśli do końca tygodnia piesek nie znajdzie domu- to zostaje u mnie:) jakos dam rade... ale czuje że te poranne wstawanie niedlugo mnie wykończy ale no nie mam serca go trzymać od 23-8 rano, o 6 go wyprowadzam ale i tak leci po klatce jak szalony i skomli wieć by nie wytrzymał do 8...

dziękuję za możliwość rozgłoszenia pieska, dam jutro znać czy warto was o to prosić... bo na 80% zostaje u mnie;)

ojjj lubi spać w dodatku wywracają mu się gałki oczne i widać białe to juz całkiem wygląda jak jakiś szatan:) <hehehe>

nie wiem czy go nie przekarmiam...
karme suchą ciagle ma fulll.. podjada ją...
o 6;30 dostaje ciepłą zupkę z kaszą/makaronem/ryżem, marchewką, mięskiem (czasami kość/szyjka) (tak ok.300ml)
w porze obiadowej dostaje znowu zupkę (ok200ml)
wieczorem tez ok 200ml

czy ja go przekarmiam?? :) ;p

ma chłopak apetyt... a ani ja ani moja mamanie ma serca mu nie dawać jeść, szczególnie gdy teraz takie zimno... chociaz może tak jak i ludzie teraz chce jesc dużo, a na wiosne/lato bedzie jadł mniej .. ?? :)

z życia Blekiego:
śpi i macha ogonem... czasami ruszy łapą.. tak chyba gdzieś biegnie..zapewne po jakąś kiełbaske:D

Posted

wojtuś napisał(a):
To że śpi kołami do góry oznacza, że czuje się bezpieczny :)
Super jest Psiak,
jeśli inny miałby mieć domek - to tylko taki "najlepszy", gdzie nie będziesz mieć żadnych wątpliwości do przyszłych właścicieli:)

na pewno bym miała, bo zawsze jest w głowie myśl "a co jeśli ktoś go bije...albo nie karmi.." ajj....

bulwersuje mnie fakt że ludzie wypuszczają psiaki z domu na czas pobytu w pracy... i te psy są zgarniane dopiero ok.15, widzę to codziennie, psy w obróżkach biegają po ulicy miedzy samochodami, policja jeździ, nawet sie nie zainteresuje... czy należy to zgłosić?? co powiedziec? że mają obroże to chyba straż to oleje...;/

Posted

Chyba go przekarmiasz :)
Ile on waży ? Raz dziennie zupkę i suche wg rozpiski na opakowaniu pamiętając że zjadł już zupke ;)
Wera uważaj na kości , gotowane kości z drobiu rozpadają się na długie igły , które mogą rozwalić jelita i tragedia gotowa :(
Psu najlepiej surowe kości dawać , choć nie wszystkie tolerują .

No to ja już czuję, że ogłoszeń robić nie trzeba będzie :)

Posted

ile waży??
nie mam pojęcia... ale jak go znalazłam to tak na oko 4kg ważył ...
a teraz nie wiem jutro bedziemy u wet to go zważymy :)

dziwi mnie ze na spacerze to nie oszczędza tej pogryzionej łapki, biega, skacze, szybko maszeruje nieraz muszę go gonić :) a w domu chodzi na 3 (?) hmm

ale jestem szczesliwa że słucha sie jak szarpne smyczą żeby tak nie ciągnął to idzie juz koło nogi :) zdolny piesek!

ma duży apetyty i ciagle chodzi do miseczek i tam zagląda... ograniczę ciepłe porcje do 2.. albo 3 mniejsze, poczytam co i jak dokładniej :) i co z tymi kośćmi

Posted

biedne te pieseki...
dzisiaj u wet tez nasluchalam sie o małej shih tzu, 7 dni po sandomierzu się błąkała... wsiała w autobus pojechała za most na osiedle Huty i szczęście że psiaka znalazł jakiś piesek, ogłosił na fb i właścicielka (ktora szukała pieska przez ogłoszenia) przyjechała !!:)

Bleki zaszczepiony:) grzecznie śpi :)
i nie przekarmiam go..;) niech je chłopak zimno takie:)

Posted

czarnulek jest nigrzeczny:P

hehe zartuje :)
ale lubi otwierac drzwi podskakując.. a skacze baaaaardzo wysoko:) dumnie chodzi na smyczy:) obszczekuje wszystko co uslyszy na klatce;p jak ktoś np. idzie rano po klatce to mamy pobudkę;)

obecnie śpi:)

zauważyłam u niego "syndrom" : "muszą być wszyscy w domu, w tedy będę spokojny" co mnie troche martwi ...wyczekuje...

ale super piesek:) przyszłam do domku, Bleki był na spacerze, wrócił zobaczył mnie od razuuu na mnie skoczył:) musiałam odłożyć talerz i go wziać bo by mi spodnie zalizał na śmierć ;p takze strasznie sie cieszył :)

aha i w ogole został zaadoptowany.. przeze mnie :) :P

Posted

[quote name='wera_ra']czarnulek jest nigrzeczny:P

hehe zartuje :)
ale lubi otwierac drzwi podskakując.. a skacze baaaaardzo wysoko:) dumnie chodzi na smyczy:) obszczekuje wszystko co uslyszy na klatce;p jak ktoś np. idzie rano po klatce to mamy pobudkę;)

obecnie śpi:)

zauważyłam u niego "syndrom" : "muszą być wszyscy w domu, w tedy będę spokojny" co mnie troche martwi ...wyczekuje...

ale super piesek:) przyszłam do domku, Bleki był na spacerze, wrócił zobaczył mnie od razuuu na mnie skoczył:) musiałam odłożyć talerz i go wziać bo by mi spodnie zalizał na śmierć ;p takze strasznie sie cieszył :)

aha i w ogole został zaadoptowany.. przeze mnie :) :P
Wspaniała wiadomość :multi:
Ale sie ogromnie cieszę :multi:

Dla Ciebie Weroniko z tej okazji Buziaki :Rose::Rose::Rose: