wera_ra Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 hehe:) posmarowałam mu mascią z wit.A ale chyba całą zlizał, spróbuje oliwką;) Quote
wera_ra Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 zobaczymy co z adopcją... jeśli ktoś znajdzie się odpowiedni to będę myśleć, jak nie to rozważe czy mój dom stanie się jego... na jakieś pewnie kilkanaście lat;) Quote
dziki.nomada Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Wera-ra, nie przejmuj się tym, że tyle śpi, nasze ostatnio też coś "hibernują" :p A on jeszcze przeżył tyle ostatnio, to ma co odsypiać. Słodki jest :) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 wera_ra napisał(a):zobaczymy co z adopcją... jeśli ktoś znajdzie się odpowiedni to będę myśleć, jak nie to rozważe czy mój dom stanie się jego... na jakieś pewnie kilkanaście lat;) I to jest słuszne podejście :) Buda i łańcuch to nie dom dla psa ... Bardzo Cię proszę prześlij mi na pw namiary na siebie do ogłoszeń telefon i mail . Quote
wojtuś Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 To że śpi kołami do góry oznacza, że czuje się bezpieczny :) Super jest Psiak, jeśli inny miałby mieć domek - to tylko taki "najlepszy", gdzie nie będziesz mieć żadnych wątpliwości do przyszłych właścicieli:) Quote
savahna Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Gdyby były og łoszenia potrzebne to piszcie. Rudzia się pozbyła psiaków to mam czas,żeby jakiegoś innego ogłosić. Długim spaniem w pierwszych dniach nie ma się co przejmać. Ja tak miałam ze znalezionymi kotami. Młodzian 6 miesięczny odsypiał trudy bezdomności 3 dni, a potem jak odżył to...oj biedne moje kociaki były.:evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Zapraszam do rozsyłania wydarzenia apelu , może choć jeden pies dzięki temu kiedyś zostanie uratowany. http://www.facebook.com/events/266291256775906/ Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 savahna napisał(a):Gdyby były og łoszenia potrzebne to piszcie. Rudzia się pozbyła psiaków to mam czas,żeby jakiegoś innego ogłosić. Długim spaniem w pierwszych dniach nie ma się co przejmać. Ja tak miałam ze znalezionymi kotami. Młodzian 6 miesięczny odsypiał trudy bezdomności 3 dni, a potem jak odżył to...oj biedne moje kociaki były.:evil_lol: Jeszcze się nie pozbyła, właśnie siedzi jak na szpilkach i czeka na telefon , który milczy :( Quote
wera_ra Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 jeśli do końca tygodnia piesek nie znajdzie domu- to zostaje u mnie:) jakos dam rade... ale czuje że te poranne wstawanie niedlugo mnie wykończy ale no nie mam serca go trzymać od 23-8 rano, o 6 go wyprowadzam ale i tak leci po klatce jak szalony i skomli wieć by nie wytrzymał do 8... dziękuję za możliwość rozgłoszenia pieska, dam jutro znać czy warto was o to prosić... bo na 80% zostaje u mnie;) ojjj lubi spać w dodatku wywracają mu się gałki oczne i widać białe to juz całkiem wygląda jak jakiś szatan:) <hehehe> nie wiem czy go nie przekarmiam... karme suchą ciagle ma fulll.. podjada ją... o 6;30 dostaje ciepłą zupkę z kaszą/makaronem/ryżem, marchewką, mięskiem (czasami kość/szyjka) (tak ok.300ml) w porze obiadowej dostaje znowu zupkę (ok200ml) wieczorem tez ok 200ml czy ja go przekarmiam?? :) ;p ma chłopak apetyt... a ani ja ani moja mamanie ma serca mu nie dawać jeść, szczególnie gdy teraz takie zimno... chociaz może tak jak i ludzie teraz chce jesc dużo, a na wiosne/lato bedzie jadł mniej .. ?? :) z życia Blekiego: śpi i macha ogonem... czasami ruszy łapą.. tak chyba gdzieś biegnie..zapewne po jakąś kiełbaske:D Quote
wera_ra Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 wojtuś napisał(a):To że śpi kołami do góry oznacza, że czuje się bezpieczny :) Super jest Psiak, jeśli inny miałby mieć domek - to tylko taki "najlepszy", gdzie nie będziesz mieć żadnych wątpliwości do przyszłych właścicieli:) na pewno bym miała, bo zawsze jest w głowie myśl "a co jeśli ktoś go bije...albo nie karmi.." ajj.... bulwersuje mnie fakt że ludzie wypuszczają psiaki z domu na czas pobytu w pracy... i te psy są zgarniane dopiero ok.15, widzę to codziennie, psy w obróżkach biegają po ulicy miedzy samochodami, policja jeździ, nawet sie nie zainteresuje... czy należy to zgłosić?? co powiedziec? że mają obroże to chyba straż to oleje...;/ Quote
Rudzia-Bianca Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Chyba go przekarmiasz :) Ile on waży ? Raz dziennie zupkę i suche wg rozpiski na opakowaniu pamiętając że zjadł już zupke ;) Wera uważaj na kości , gotowane kości z drobiu rozpadają się na długie igły , które mogą rozwalić jelita i tragedia gotowa :( Psu najlepiej surowe kości dawać , choć nie wszystkie tolerują . No to ja już czuję, że ogłoszeń robić nie trzeba będzie :) Quote
wera_ra Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 ile waży?? nie mam pojęcia... ale jak go znalazłam to tak na oko 4kg ważył ... a teraz nie wiem jutro bedziemy u wet to go zważymy :) dziwi mnie ze na spacerze to nie oszczędza tej pogryzionej łapki, biega, skacze, szybko maszeruje nieraz muszę go gonić :) a w domu chodzi na 3 (?) hmm ale jestem szczesliwa że słucha sie jak szarpne smyczą żeby tak nie ciągnął to idzie juz koło nogi :) zdolny piesek! ma duży apetyty i ciagle chodzi do miseczek i tam zagląda... ograniczę ciepłe porcje do 2.. albo 3 mniejsze, poczytam co i jak dokładniej :) i co z tymi kośćmi Quote
savahna Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Oj coś mi się zdaje ,że ogłoszenia nie będa potrzebne;);) Quote
Bushido Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Dziwny zbieg okoliczności bo kilka dni temu do przytuliska w Srzu trafiła bardzo podobna suczka. Zapraszam na sandomierski wątek :) http://www.dogomania.pl/threads/194061-SANDOMIERZ-prosz%C4%99-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach...-w-DT../page60 Quote
wera_ra Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 biedne te pieseki... dzisiaj u wet tez nasluchalam sie o małej shih tzu, 7 dni po sandomierzu się błąkała... wsiała w autobus pojechała za most na osiedle Huty i szczęście że psiaka znalazł jakiś piesek, ogłosił na fb i właścicielka (ktora szukała pieska przez ogłoszenia) przyjechała !!:) Bleki zaszczepiony:) grzecznie śpi :) i nie przekarmiam go..;) niech je chłopak zimno takie:) Quote
grzenka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Przybyłam z sandomierskiego wątku:p i zapiszę na razie wątek.A psiak po prostu cuuuudny:loveu:! Quote
Rudzia-Bianca Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Jak się miewa dziś Czarnulek :) ? Quote
wera_ra Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 czarnulek jest nigrzeczny:P hehe zartuje :) ale lubi otwierac drzwi podskakując.. a skacze baaaaardzo wysoko:) dumnie chodzi na smyczy:) obszczekuje wszystko co uslyszy na klatce;p jak ktoś np. idzie rano po klatce to mamy pobudkę;) obecnie śpi:) zauważyłam u niego "syndrom" : "muszą być wszyscy w domu, w tedy będę spokojny" co mnie troche martwi ...wyczekuje... ale super piesek:) przyszłam do domku, Bleki był na spacerze, wrócił zobaczył mnie od razuuu na mnie skoczył:) musiałam odłożyć talerz i go wziać bo by mi spodnie zalizał na śmierć ;p takze strasznie sie cieszył :) aha i w ogole został zaadoptowany.. przeze mnie :) :P Quote
ksenka1 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) Bardzooooo przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję transportu na trasie Lublin- Starachowice. Moze ktoś z was jedzie tą trasą jutro lub pojutrze? Chodzi o przewiezienie oneczki, która w sobote o 19 pojechałby transportem pod Koszalin do DS. To ona http://tablica.pl/oferta/roczna-onka...su-IDJwOf.html Edited February 9, 2012 by ksenka1 Quote
wera_ra Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 no ja niestety nie pomogę, poruszam się na trasie Sandomierz-Lublin i to częściej autobusem niż samochodem... ogłoś się najlepiej na FB Quote
grzenka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 wera_ra napisał(a): aha i w ogole został zaadoptowany.. przeze mnie :) :P Ach, no to gratulację:p.Miał psina szczęście, naprawdę. Quote
wojtuś Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='wera_ra']czarnulek jest nigrzeczny:P hehe zartuje :) ale lubi otwierac drzwi podskakując.. a skacze baaaaardzo wysoko:) dumnie chodzi na smyczy:) obszczekuje wszystko co uslyszy na klatce;p jak ktoś np. idzie rano po klatce to mamy pobudkę;) obecnie śpi:) zauważyłam u niego "syndrom" : "muszą być wszyscy w domu, w tedy będę spokojny" co mnie troche martwi ...wyczekuje... ale super piesek:) przyszłam do domku, Bleki był na spacerze, wrócił zobaczył mnie od razuuu na mnie skoczył:) musiałam odłożyć talerz i go wziać bo by mi spodnie zalizał na śmierć ;p takze strasznie sie cieszył :) aha i w ogole został zaadoptowany.. przeze mnie :) :P Wspaniała wiadomość :multi: Ale sie ogromnie cieszę :multi: Dla Ciebie Weroniko z tej okazji Buziaki :Rose::Rose::Rose: Quote
Recommended Posts