mtf zalesie Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 moze bede w warsawie za 2 tyg,w niedziele to wtedy ewentualnie podjade na goclaw-prosze na pw tel,kontaktowy Quote
esperanza Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 Mamy kolejne złe wieści. Bazylia niestety nie może być poddana sterylizacji. Suczka ma złe wyniki krwi, znacznie powiększoną wątrobę i liczne guzki nowotworowe na listwach mlecznych. Operacja w tym stanie nie jest możliwa, bo Bazylia by jej po prostu nie przeżyła. Pozostaje pytanie, czy ktoś adoptuje takiego psa? Quote
nina9999999 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='esperanza']Mamy kolejne złe wieści. Bazylia niestety nie może być poddana sterylizacji. Suczka ma złe wyniki krwi, znacznie powiększoną wątrobę i liczne guzki nowotworowe na listwach mlecznych. Operacja w tym stanie nie jest możliwa, bo Bazylia by jej po prostu nie przeżyła. Pozostaje pytanie, czy ktoś adoptuje takiego psa?[/QUOTE] dobrym rozwiązaniem byłaby również adopcja wirtualna. Quote
esperanza Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Kropeczka, która przebywała w Kruszewie ma dom. W tym tygodniu 6 suczek przebywających w schronisku zostało wysterylizowanych. Zapłaciliśmy 650zl za ich zabiegi. Quote
esperanza Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/96/baneridh.jpg/][IMG]http://img96.imageshack.us/img96/2968/baneridh.jpg[/IMG][/URL] Kończą się nam pieniądze. Wystarczy ich zaledwie do końca czerwca. Zrobiliśmy tylko to, co konieczne, staraliśmy się oszczędzać, by zebrane na początku fundusze wystarczyły na jak najdłużej. Niestety opieka weterynaryjna, karma, a przede wszystkim pobyt psów w hotelach kosztuje majątek. Jeśli nie znajdziemy bezpłatnych domów tymczasowych i opiekunów wirtualnych, nie będziemy mieli co zrobić z tymi psami. Quote
__Lara Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='esperanza'] Kończą się nam pieniądze. Wystarczy ich zaledwie do końca czerwca. Zrobiliśmy tylko to, co konieczne, staraliśmy się oszczędzać, by zebrane na początku fundusze wystarczyły na jak najdłużej. Niestety opieka weterynaryjna, karma, a przede wszystkim pobyt psów w hotelach kosztuje majątek. Jeśli nie znajdziemy bezpłatnych domów tymczasowych i opiekunów wirtualnych, nie będziemy mieli co zrobić z tymi psami.[/QUOTE] Chyba trzeba rozsyłać wątek, nie ma rady :/ Quote
esperanza Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Poważnie zastanawiam się nad umieszczeniem części zwierząt w jakimś przytulisku. Na karmę uzbieramy, ale na hotel niestety nie. Quote
__Lara Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='esperanza']Poważnie zastanawiam się nad umieszczeniem części zwierząt w jakimś przytulisku. Na karmę uzbieramy, ale na hotel niestety nie.[/QUOTE] Jeśli to będzie w miarę dobre przytulisko to czasami nie ma innego wyjścia.... Quote
esperanza Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Tylko kto przyjmie? Jak na razie nie mam pomysłu. Quote
plinka54 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Kurcze wiedziałam że przy takiej ilości psiaków prędzej czy później będzie problem z finansami... Przydałyby się BDT tylko jak je znaleźć...? A może warto spróbować zrobić ogłoszenia psiakom, które już są oswojone i można powiedzieć że są adopcyjne? Może znajdzie się jakiś domek? Quote
__Lara Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='esperanza']Tylko kto przyjmie? Jak na razie nie mam pomysłu.[/QUOTE] Pewnie chodzi o to, że schrony są przepełnione.... szkoda, że tyle ludzi tu było na początku, a teraz już tyle nie ma :( Quote
esperanza Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Plinka54 już jakiś czas temu ruszyliśmy z ogłoszeniami, ale bez odpowiedzi niestety. Na pewno przydałoby się więcej ogłoszeń. Im więcej ich będzie, tym większa szansa, że ktoś te psy wypatrzy. W pełni adopcyjne są Maksia i Mirka, a także Burka. Niunia ma fajny charakter, ale kto zechce psa z nowotworem, któremu nie wiadomo ile czasu zostało? Z Bazylią jest podobnie, tyle że ona ma także problem z innymi psami. Ida z kolei jest bardzo wycofana, chociaż młoda i zdrowa. Quote
beataczl Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 a moze jakas aktualizacja na 1 stronie- wszystko z 5.3... moze cos sie zmienilo jednak? Quote
esperanza Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 Zrobiłam. Brakuje jeszcze tylko aktualizacji wydatków. Nie mam w tej chwili dostępu do dokumentów, więc zrobię aktualizację w ciagu kilku dni, Quote
esperanza Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Dziękuję, że ktoś jeszcze o tych psiakach pamięta. W ubiegłym tygodniu do nowego domu pojechała Niunia- suczka z nowotworem, a kilka dni wcześniej Maksia. Włóczka także została adoptowana- prosto ze schroniska. Quote
inga.mm Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Pamiętam, ale własne problemy bardzo mnie przytłoczyły, więc mało bywam na forumach. Ile jeszcze psiunów zostało do adopcji? Quote
esperanza Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 Zostało 7 psów w schronisku w Kruszewie, 3 pod naszą opieką- w hotelu, 6 pod opieką innych organizacji. Tutaj jest aktualne wydarzenie: [url]http://www.facebook.com/events/192887127495872/[/url] Quote
inga.mm Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Dziewczyny! fantastycznie! Jesteście rewelacyjne!!!!! Rany, żeby tak wszyscy działali, to bezdomność zwierząt znacząco zmniejszyłaby się. Gratuluje Wam skuteczności, desperacji i wytrwałości. Quote
__Lara Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 To i tak niewiele, z tej całej armii psów!!! Brawo dziewczyny!!! Zapraszam na bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229696-Filmy-dvd-i-p%C5%82yty-z-muzyk%C4%85-do-29-07[/url] Quote
iwoniam Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 udostepniłam ponownie na FB, u nas wiecej piesków, ale niestety mordownia w olkuszu nadal działa... robimy co mozemy.. trzeba im pomagac, bo baz nas by cierpialy i te, a tak to choc odrobinie pomozemy Quote
gosia7 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Włóczka to ta niewielka suńka (beżowa,czy odrobinę rudawa-mam zaćmienie)? Cieszę się,że juz w nowym domku. Oby w dobrym. Kibicowałam jej. Reszcie oczywiście również dobrych domków życzę. A całej ludzkiej ekipie mocno gratuluję i kłaniam się w pas za ogrom pomocy i działań. Quote
esperanza Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Włóczka to rudawa, z szorstkim włosem i białymi skarpetkami. Niunia jest po operacji wycięcia nowotworu na jajniku i macicy, obecnie niezbyt dobrze się czuje. Dobrze, że jest w swoim domu, tam ma zapewnioną dobrą opiekę. Pieniędzy wystarczy nam już tylko na pokrycie kosztów hotelu za sierpień. Karolek i Kopiejka, którymi opiekuje się Viva (mru i Paweł) nadal muszą pozostać pod naszą finansową opieką. Nie damy rady. Dlatego bardzo proszę, pomóżcie szukać bezpłatnych domów tymczasowych dla tych psów, albo miejsc w dobrze prowadzonych schroniskach. Quote
Recommended Posts