psy-warszawa.pl Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Tego psiaka pierwszy raz znalazłam parę miesięcy temu. (może pamiętacie szukałam właściciela też na dogo). Stał przez kilka dni przy ulicy. Wzięłam go do domu; po paru dniach okazało się , że piesek mieszka wraz z mieszkańcami Monaru. Wymknął się przez bramę i nie umiał wrócić. Opiekunowie obiecali pilnować go. Wierzyłam im, aż do poprzedniego tygodnia, kiedy to zobaczyłam psiaka błąkającego się po okolicy. Odwiozłam go. I tak było przez kilka dni pod rząd. Łapałam i odwoziłam. Na moje uwagi, że pieska trzeba pilnować, bo coś mu się stanie, usłyszałam tyko, że on zawsze wraca i do tej pory nic mu się nie stało.. No właśnie do tej pory, ale czy to nie znaczy że nie stanie, mu się dziś, pojutrze…. Ogień do oliwy dolała wczorajsza sytuacja. Wracałam do domu samochodem, patrzę, psiak przebiega przez obustronna dwupasmówkę…. Spontanicznie zatrzymałam się na poboczu i zgarnęłam psiaka… Nie odwiozę go już tam…jeśli któregoś dnia znalazłabym go na poboczu, nie darowałabym sobie tego… Piesio jest teraz u mnie…nie wiem jak długo….nie wiem w ogóle co będzie dziś, bo mój TZ wściekły…Pracuje w domu i dwa psy mu przeszkadzają… Piesio jest cudowny i sam w sobie w niczym nie przeszkadza, ale chodzi bardziej o naszą sunię, która na czas, gdy mamy innego psa zmienia się nie do poznania. Szukam dla niego kochanego domu, bo on jest tak kochany, że nawet opisać tego nie umiem. Uwielbia pieszczoty, głaskanie, potrafi zasnąć na kolanach, nic mu nie przeszkadza. Jest bardzo grzeczny. Ne lubi się jednak nudzić. Jak zaśnie to śpi na zabój, jak się jednak obudzi to z chęcią by coś porobił. Uwielbia spacery. Na pewno cieszyłby się jakby mieszkał w domku z ogrodem, ale w mieszkaniu tez mu będzie dobrze, oby nie musiał zostawać cały dzień w domu sam. (tak mi się wydaje ze by się nudził) Lubi wszystko: ludzi, dzieci, psy. Bardzo mało je. Jest malutki i leciutki. Taki jak York. Pomóżcie, proszę! Może ktoś chce takiego małego skarb? Quote
iwonamaj Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Wyjątkowe cudo, podobny do mojej Emilki...Takie słonko bez opieki... Domek, pilnie! Quote
psy-warszawa.pl Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 [quote name='fidelek2']mogę go wrzucić na allegro...??? :roll: Bardzo prosze wrzucajcie gdzie się da! Dzieki z gory! Kontakt do mnie: 662-149-045 [email protected] Quote
Kasia Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Kasiek a jak go nazwałaś? ;) tak głupio pisać o nim bezimiennie... a podając namiary na Ciebie mam napisać Kasia...??? Quote
Kasia Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Nazwałam go Skarb...:oops: :oops: no więc Skarb na allegro http://www.allegro.pl/item160271279_jestem_skarb_kto_mnie_przygarnie_.html Quote
Aga76 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Skarbie :loveu: masz pięknie umaszczony grzbiecik, może ktoś się szybciutko w tobie zakocha :loveu: Quote
wredne_słonko Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Piesek cudo :loveu: na najmłodszego to on nie wygląda, ale to może przez ten platynowy kolorek sierści :) Naprawdę śliczny więc mam nadzieje, że szybko znajdzie domek. Tylko, żeby ci ludzie po 'stracie' Skarba nie wzieli kolejnego psiaka :roll: Quote
zasadzkas Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Wysyłamy psiaka pewnym ludziom, którzy b.dobrze rokują. I kciuki trzymać. Quote
Karilka Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Trzymamy kciuki!!!! Quote
Kasia Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Skarbeczku wyjdziemy sobie na wirtualny spacerek na pierwszą...;) na allegro juz jest obserwator...:roll: Quote
psy-warszawa.pl Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 wredne_słonko napisał(a):Piesek cudo :loveu: na najmłodszego to on nie wygląda, ale to może przez ten platynowy kolorek sierści :) Naprawdę śliczny więc mam nadzieje, że szybko znajdzie domek. Tylko, żeby ci ludzie po 'stracie' Skarba nie wzieli kolejnego psiaka :roll: Nie, on jest młody, ma śliczne ząbki , temperament młodziaka :) dwa latka mu dajmy :) Quote
psy-warszawa.pl Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 zasadzkas napisał(a):Wysyłamy psiaka pewnym ludziom, którzy b.dobrze rokują. I kciuki trzymać. i ja tzrymam mocno!!! Malcowi należy się w koncu normalna rodzina!! SKARB :) bardzo ładnie :) (mój TZ nazywa go "BUU" , ale to nazwa, która raczej nie powinna ujrzec światła dziennego, tylko ze przez to że wszyscy go u nas tak nazywają, nie umiałam nic innego wymysleć, w głowie Buu i już, ;) Quote
Aga76 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Skarbie, mocno trzymam kciuki :happy1: :happy1: Quote
psy-warszawa.pl Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 A ma sie bardzo dobrze :) Wczoraj był sam z moja sunia ponad 8 godzin. Wszytsko ok, (no...wydziergał mi swój uśmiech na szlafroku...) ale tak jak pisałam on sie po prostu nudzi. Myśle ze spełniłby się w domu z dziecmi, takimi od 7 lat, one by się z nim bawiły a on byłby w siódmym niebie :) Quote
Kasia Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ufff, to dobrze ze jest młodziutki - tak napisałam w aukcji ale nie byłam pewna ;) No i wyjdziemy sobie na pierwszy spacerek na samą górę!!! Quote
iwonamaj Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Skarbie kochany, ciagle myślę o tobie...Domku życzę! Quote
psy-warszawa.pl Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Nie powiedziałam Wam jeszcze, ze psiak nazywa sie ALBIN (myslalam ze nie reaguje na to imię, ale okazało sie ze reaguje) Teraz jest u moich rodziców....ale ich tez nie ma cały dzień i Albin się nudzi :( Zbił cukierniczkę, poszarpał trochę drzwi.. On bardzo potrzebuje obecnosci człowieka, nie za bardzo lubi być sam. tzn on moze być sam, ale nie cały dzień, nie 9 godzin. Poza tym jest przesłodki. Koniecznie musi siedzieć koło kogos na fotelu albo na łóżku :) Jeśli go nie wpuścisz, patrzy Ci się smutno w oczy i popiskuje :) Na spacerach jest bardzo szybki, na pewno nie nadaje sie dla osoby starszej. Pn wręcz fruwa, jest lekki jak piórko i dosłownie unosi się nad ziemią :) Quote
Recommended Posts