Jump to content
Dogomania

Deobermanki-BEJA juz u Dzodzo,dalmatynka ZOJA u Pati, Dzina też w nowym domu

Recommended Posts

Posted

Tez to zauwazylas, ze zmezniala. Nie jest juz taka mizerna. Pieknie wyglada, glowa juz nie jest za duza a i wzrok jej sie zminil. Wyglada powazniej. :loveu: tak z Zetem caly czas sztama sa nierozlaczni.

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

ciotki mam wspaniala wiadomosc .... przylatuje do Polski na 2 tygodnie...

ach juz 1 sierpnia bede z moimi dziecmi aaachyba sie nie doczekam

pzred nami 2 tygodnie ciezkiej pracy bedziemy sie szczepic, chipowac, wyrabiac paszporty a to wszystko w Kielcach bo u mnie nawet weta nie ma, kotry chipa wszczepi matko a niby miasto takie rozwiniete....

Posted

zachipowac , zachipuja u mnie w miescie ale kto wie czy ten chip bedzie odczytywalny. Nie mam zamiaru ryzykowac cofnieciem psow z granicy.

Tak zaczynam cala zabawe z kwarantanna i psy jada ze mna. Ale to dopiero poczatek drogi :p

Posted

do USA nie ma kwarantanny, potrzebny tylko chip i paszport i wazna szczepionka pzreciw wsciekliznie.

Tu bym ich nie przywiozla chyba ze bym miala pewne miejsce za duzo tu podruzuje :p psy zaczne przygotowywac do wyjazdu do Angli a tam tzreba 6mc kwarantanny :shake: no ale cuz zaczniemy szybko zleci

Posted

niesamowita jestes dziewczyno:))))

a ja wczoraj poddalam się kontroli przedadopcyjnej:loveu:

była u mnie pani ze strazy dla zwierząt(przy okazji poznałam adoptowana przez panią kolaczke z korabiewckiego schroniksa-to powinno ucieszyc Agę:))) i chyba uznała ze jestem godna zaufania bo do mojego stadka zwierzątek z odzysku(Bejka i syjamek Bruno) dołaczy orientalna koteczka porzucona prez wlascicieli wyjeżdzających do Anglii.

moje stwory jeszcze o tym nie wiedzą;)

A Gruba i ja weekendowo:)

Posted

Asiu, ale jestescie sliczne :loveu: :loveu: :loveu:

A Bejunia jak sie czuje? Jak te jej biedne lapinki?
Jalby Pani ze SDZ chciala referencje, to ja chetnie wystawie :p

Posted

wielkie dzieki!!!:loveu:

z łapkami jest różnie -Bejka ma lepsze i gorsze dni-wzięła juz ostatni zastrzyk kuracji-w sobotę jedziemy na kontrolę do doktora bo był na urlopie i obsługiwali nas stażysci:roll: dowiemy sie co dalej

ale zauwazyłam cos niesamowitego ostatnio -Beja otworzyła sie bardzo na ludzi!!!!!!!!!!!!!!!
ona absolutnie nie wykazywała agresji wcześniej do obcych ale była nieufna i obojetna a teraz:jak widzi ludzi to jej sie dupka chce urwać jak bokserowi prawie.
oczywiście nie lubi spoufalania się i dotykania przez obcych ale naprawdę LUBI LUDZI.
zreszta ona lubi także psy-wyjątkowo labradory:crazyeye: a wlasciciwie labradorki-a także koty(ostatnio obwąchała sie z przypadkowo spotkanym na spacerze dośc bezczelnym kocurem)

Posted

Wybaczcie za pytanie: czy sa w Mielcu jeszcze jakies dobermany?
Aktualizuję stronkę i mam na niej jeszcze waszego Barika-psa w typie dobermana...

Posted

dziewczynyweszlam na stronke z banerka nadzieja dobrmana le wy tam macie dobciow doadopcji to straszne myslalam ze to hmm unikalna rasa i nie ma jej w takiej iloci schronach :-( to jak ja z dalmatymczykami mamy teraz kupe ich na "stanie"

ach co za swiat teraz a ja na to patzrec nie moge przylatuje do domu na 2 3 tgodnie a mam w glowie tymczasowiczke dziewczyny ja jestem NIENORMALNA psychiatryk jak nic .

bejcia ejst pzresliczna i tak sie ciesze ze juz bezpieczna, ze ma sie lepiej bo pewnie na to wskazuje zachowanie obroncyni stada :cool3:
dzodzo w sierpniu minie pol roku jak mamy nasze cuda a dopiero co pamietam widok pzrerazonego chudzielca na stacji bezynowej. teraz to piekna panna jak i Beja bardzo sie zmianily.

a wiecie ten Pan ktory mi ja dawal prawie plakal sciskal mnie dziekowal ze ja wyrwalam . Przemily czlowie widaz ,ze ma serce dla zwierzat. Na pewno go z zoja odwiedzimy jak tylko bedzie sposobnosc. I do ciotki Uli tez wpadniemy a jakze :loveu:

buziaki cioteczki juz w srode wycaluje moje nakrapiane dzieciaki :multi:

Posted

ja też poznałam pana Wieśka i pamietam ze Bejka była w nim zakochana-nie chciała od niego odejsc i tuliła się do niego- a ja ją zabierałam w nieznane i bylo mi jej żal, bo nie wiedziała ze jedzie do domku-a jego znała i mu ufała...
i opowiadał mi ze się nia zajmowal i jaka jest wspaniała.Widać ze kocha psy i umie sie nimi zajmowac.Mam nadzieję , ze Aga pokazesz mu kiedyś fotki szczęsliwej Bei-bo ja razcej tam nie dojadę;)I opowiadał o Pati i Zojce:))))))

ale będą sie cieszyć Twoje zwierzaki jak zobacza pańcię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

oo i to jak bedzie szalenswo nie wiem chyba mama je wyprowadzi na dwor bo dom mi rozniosa :evil_lol:

mam nadzieje, ze Pan Wiesio oowiadal o nas same dobre rzeczy :cool3:
wiecie oby wiecej takich ludzi jak on w schroniskach zycie tych psiakow wygladalo by zupelnie inaczej

Zoja tak samo nie cchiala sie od niego odkleic. Tak mi bylo jej zal jak ja na sile ciagnelam , nie chciala diablica isc ze mna a teraz nie chce sie ode mnie odczepic :loveu:

Posted

Oj, widze wielki postep, Bejunia nie boi sie juz dzieci :crazyeye:
I nawet wtedy kiedy maluch kladzie jej reke na plecach jest zadowolona :p
Pochwal sie Asiu jak to zrobilas :multi:

Posted

samo sie zrobiło;)ale trzeba było widziec jak do dziewczynek przyszły koleżanki-takie same dwa małe bąki-i to całe przedszkole goniło Bejke, żeby ja głaskac a biedula jakby mogla toby się w mysia dziurę schowała, hihi