Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzieki dziewczyny:loveu:

Kuba ma stan podgorączkowy, 37,7 stopni, nie wiem czemu, nie wyglada, zeby go cos bolalo, moze za cieplo go ubralam i poprzykrywalam a dzis w domu juz duzo cieplej bo sie nagrzewa, mam nadzieje, ze nie bedzie chory...

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja napisał(a):
Jest ciepło więc ostrożnie z ubieraniem. Maluch zazwyczaj ma wyższa temperaturę anizeli dorosły , więc może nie będzie źle.

no mam nadzieje, za jakiś czas znów mu zmierzę, jest wesoły, ma apetyt więc może to z powodu tego, że za cieplo go ubrałam.

Posted

justysiek napisał(a):
no mam nadzieje, za jakiś czas znów mu zmierzę, jest wesoły, ma apetyt więc może to z powodu tego, że za cieplo go ubrałam.

wiesz na początku się nam wydaje , ze maluszkowi może być chłodno , z czasem wyczujesz ile ciuszków w jaką pogodę

Posted

dOgLoV napisał(a):
A jak Cezarro zareagował na Kubusia ?? ;)

wczoraj wszedł do pokoju spojrzał na Kubę jak leży na łóżku i odwrócił się i przybiegł do mnie do kuchni, więc olewka, nawet rzeczy go jakoś specjalnie nie zainteresowały:razz:

Posted

dOgLoV napisał(a):
pewnie dopiero zacznie reagować jak Kubuś zacznie pojawiać sie na podłodze :diabloti:

Cezar lubi dzieci więc mam nadzieję, że bedzie ok:)

a do pełzania to jeszcze trochę.

Posted

justysiek napisał(a):
Cezar lubi dzieci więc mam nadzieję, że bedzie ok:)

a do pełzania to jeszcze trochę.

na pewno będzie ok :)

minie tak szybko ze sie nie obejrzysz , Magda dopiero co urodziła a Theoś w poniedziałek juz ma roczek :crazyeye:

Posted

justysiek napisał(a):

Magda co ile godz dawałaś Theosiowi jeść?

Na początku bardzo często, czasem wołał nawet co godzinę :roll: W nocy były dłuższe przerwy, bo 2-3 godziny ;)
Z każdym tygodniem potem się czas wydłużał ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Na początku bardzo często, czasem wołał nawet co godzinę :roll: W nocy były dłuższe przerwy, bo 2-3 godziny ;)
Z każdym tygodniem potem się czas wydłużał ;)

Kuba czasem sam się budzi co godzine czy dwie - trzy, ale czasem, najczesciej w nocy to ciezko go dobudzic i najchetniej to by spal :)

Posted

justysiek napisał(a):
Kuba czasem sam się budzi co godzine czy dwie - trzy, ale czasem, najczesciej w nocy to ciezko go dobudzic i najchetniej to by spal :)

Nie budź go na siłę ;) Jak będzie bardzo głodny, to się obudzi na cycka :) A Ty korzystaj z wolnych chwil i wysypiaj się kiedy tylko możesz ;)

Posted

Justyna, dokladnie, dziecko sobie krzywdy nie da zrobić. Jak będzie głodny to się sam obudzi. Ja moich nie budziłam, same się potrafiły upomnieć o swoje ;-)

Posted

tak myślicie? bo w szpitalu ciągle mówiły, że max co 3 godz musi zjeść, a on czasem śpi dłużej niż 3 godz i mam wrażenie, że spał by ze 4-5 godz jakbym go nie obudziła.

Posted

Każde dziecko jest inne ;) Mi doświadczone mamy mówiły, że dziecka się nie budzi i ja się tego trzymam ;)
Nawet teraz Theoś w nocy je po 5h od ostatniego posiłku, a czasem to jest 8-9h ;)

Posted

justysiek napisał(a):
tak myślicie? bo w szpitalu ciągle mówiły, że max co 3 godz musi zjeść, a on czasem śpi dłużej niż 3 godz i mam wrażenie, że spał by ze 4-5 godz jakbym go nie obudziła.

Justynka, jak Qba śpi sobie spokojnie to znaczy że masz dobry pokarm, on się najada, "nie zapowietrza" i nie słuchaj, że ktoś tam gada że musi zjeść co 3 h.
Co za czasy, wszystko "na gwizdek".
Jak Młody miał coś ciut ponad 3 tygodnie i darł japę co godzinę bo się nie najadał moją produkcją to mu z mamuśką kaszy mannej nagotowałyśmy i trzeba było dziurę w smoku wyciąć nożyczkami bo lecieć nie chciało. Se chłopina pojadł, beknął i poszedł w kimę na kilka godzin. Jak powiedziałam o tym środowiskowej to mnie straszyła że dziecko "uszkodzę". Od 3-go mies pił krowie mleko i wcinał zupę ... kawał chłopa w domu mam ;)
Podejdź z dystansem do tego co gadają ;)

Posted

justysiek napisał(a):

jeśli by słabo bądź wcale przybierał na wadze, to dobrze by było pilnować jedzenia co 3 godziny, jesli przybiera, to według mnie nie ma potrzeby.
jak sobie radzisz po tych pierwszych dniach w domu?
jak tak patrzę na tego twojego małego okruszka, to zaczyna mi się chcieć:evil_lol:....więc szybko stąd uciekam ;)

Posted

No wydaje mi sie coraz ciezszy wiec chyba przybiera' w poniedzialek idziemy do lekarza to sie dowiem ile wazy. No je ladnie' dzis w nocy sam sie budzil w sumie 3 razy. W dzien malo spal bo obudzil sie o 7 i usnal o 12 a potem budzil sie co godz na jedzenie:)
Agata nie chcialabys takiego szkraba? :)
Dzieki za rady :)