Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A dobrze, z tego co wiem, to Magik został wpisany w kolejkę do kastracji i za tydzień o tej porze, zje obiad w nowym domu;)

Ale będzie super, jak w tej nieszczęsnej głównej alei zostaną puste budy;) Jeszcze tylko został owczarek z pod pnia, przeniesiony z końca schronu na miejsce Augusta. Przynajmniej zawsze ktoś go pogłaska, zawsze się ludzie kręcą;) Jak to psisko pójdzie też gdzieś, to będzie baaaardzo dobrze;))

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magik jest już po kastracji;) Leży sobie na hali i czeka grzecznie;)) Oczywiście, że będzie kontakt z domem, siostra Tereski zabiera go do siebie, a Tereska jest praktycznie wolontariuszką;)

Posted

Stracił jajka,zyskał dom.....Strasznie jestem ciekawa relacji z domu.Bedzie radosc z pieszczocha,byle mu głupie pomysły do głowy nie przychodziły.Adresówka by sie przydała od razu.I ostrożnosc.

Posted

Byłam dzisiaj u Magika;) Siedzi sobie na hali, troszkę oszołomiony, w nowym domu czeka na niego już buda z przedsionkiem, wyłożona słomą;) A w schronie mówię wam, rewelacja, słońce świecie, nie ma wiatru, psiaki świetlicowe ganiają w tą i z powrotem po podwórku, włażą do budy temu owczarkowi przeniesionemu na miejsce Augusta, czuć wiosnę w powietrzu;) Już się nie mogę doczekać zielonych drzew w schronie, trawy, ptaków...

Posted

Dla zainteresowanych chciałam powiedzieć, że to ostatnia noc z niedzieli na poniedziałek którą magik spędza w schronie. Kolejną noc z niedzieli na poniedziałek - spędzi już w nowym domku:) Pierwsza noc pzoa schronem to z soboty na niedziele, tak więc nie cały tydzień i idzie do domku. Dobrze że idzie do znajomej nam Tereski, dzięki temu wszyscy będziemy mieć na bieżąco informację co u Magicznego Magika :)

Posted

Halcia - 10.03.2012, około godź. 11-12 Magik będzie tańczył na tylnich łapkach śpiewając " ale to już było, i nie wrócę więcej...." :) a my będziemy żegnać go rzucając mu suchą karmę pod łapki, jak będzie kroczył do karety, która przewiezie go na nowe salony:) całe szczęście że idzie, ale oj łza się w oku zakręci, będzie nam go brakowało :) już zapowiedziałyśmy wizyty po adopcyjne, obowiązkowo :)

Posted

To czekamy niecierpliwie....Jak pojedzie,ostrożność,ostrozność i jeszcze raz ostrożność.... i adresówka,bo to moze być pomysłowy pies,a ludziom nieraz sie wydaje ze jak wzięli psa to szczęśliwy będzie sie trzymał domu i ludzi.....a psiakom zwolnionym wreszcie z łancucha przychodzi do głowy zwiedzanie świata...Uczulcie na wszystko,kojec ,smycz a wolnosc na ogrodzie dopiero grubo potem,tak mi sie wydaje.Sprawdzcie czy czytelny jest czip jesli bedzie taka mozliwośc,bo bywało tu i ówdzie ,że nie był czytelny..../zle wszczepony,przesuniety../

Posted

dzięki halcia za radę dot. czipu. Poprosimy o sprawdzenie. jeśli chodzi o ostrożność - masz rację. mogą mu rożne głupie pomysły wpaść do łepetyny. Kupimy Magikowi adresówkę - od Wolontariuszek :)

Posted

Magik w sobotę idzie do domu!!! Kurde to już za 2 i pół dnia;)) Będziemy tam z dziewczynami stały, robiły zdjęcia, damy całuska na drogę piesiowi i się popłaczemy z tego wszystkiego;)

Posted

dzisiaj jak zdradziłam Magikowi, że jeszcze tylko 2 noce w schronie - to dostałam łapą po twarzy z radości ??:) a później wyłożył się na grzbiecie, i prosił o ostatnie pieszczoty. Już się łza w oku kręci z tęsknoty? z radości? z wdzięczności Teresce że go uratowała??:) sama nie wiem. A na odchodne dostał - żurek z kiełbasą z wczorajszego obiadu :D

Posted

[IMG]http://img833.imageshack.us/img833/7494/magik.jpg[/IMG]

Wszyscy!! Widzicie? Doczekałem się :) Ja Magik w własnym samochodzie z własną Panią :) Żegnam Was drodzy, dziękuję wszystkim, którzy umijali mi czas w schronisku :) Doczekałem się i ja !! Powodzenia dla reszty psiaków. Pomóżcie teraz im poszukać nowych domków :) Pozdrawiam - Magik.

Posted

Magik dostał czerwoną obrożę z adresówką w prezencie od dziewczyn. O 11 przyjechały Tereska ze szwagierą zabrać Magika, a ten jak wyszedł za bramę, to stał sobie grzecznie, rozglądał się, nie szarpał, nie próbowała na żadne przechadzki ciągnąć, stał grzecznie. Przyszła pani z papierami, otworzyła drzwi do auta, Magik wskoczył, położył się na kolanach nowej właścicielki i bez żadnych problemów pojechali. Szok. Byłam pewna, że jak to psisko wyjdzie na zewnątrz, to zaraz będzie chciał pójść na spacer, będzie niespokojny, a tu nic z takich rzeczy! W domu jest kot, ale pani powiedziała, że dadzą radę, że Magik na pewno nigdy nie wróci, choćby kot musiał przenieść się do Tereski do domu. Jak się pies zadomowi, mamy obiecany spacer z Magikiem po polach w Rzochowie;)) Pokażemy zdjęcia i filmiki na 100 %!!!

Posted

W sekrecie powiem, że są pierwsze.... rany :( Kicia. tak jak mówiłyście, nie przepada za kotami. Ale włąścicielka twarda, powiedziała że nic strasznego się nie stało, i dzielnie dalej wychowuje Magika:) Nie odda go za żadne skarby. Ponoć chciał sprawdzić teren poza ogrodzeniem domu, niestety samotnie tzn zwiać. Dziewczyny się nie dały:) Teraz chodzi za wszystkimi domownikami i podkąłda łębek do drapania:) Nowi właściciele są nim zachwyceni :)
Kolejne info - jak się tylko coś dowiem to dam wam znak :)