Guest aga_w Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 co do Kubusia, nie będę zapeszać, ale są nieśmiałe ostrożne dobre wieści...Więcej musi napisac Sylwia.... Quote
sylwia637 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Ja na razie nic nie pisze poki go nie oddam. Aga nic nie pisz bo wiesz nie zapeszamy.... dzisiaj byłam z Kubusiem u okulisty. Najlepiej jak bedzie mial usuniętą gałkę oczną, ponieważ i tak nic nie widzi a z tego oka sączy się ropa. A drugie oczko musi miec do końca zycia zakrapiane sztucznymi łzami i jeszcze innymi kroplami, nazwy nie pamietam, bo inaczej te oko tez straci :((( Lekarz mi pokazywał ze te lepsze oko jest juz za mgłą niestety. Zrobimy dla Kuby allegro, musimy usunąc mu to chore oko, i koszt miesięczny zakrapiania to ok 100zł dla Kuby, nieżle co? Quote
BajUla Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Faktycznie...biedak, ale lepiej tak, niż ma się paprać, on i tak pewnie słabiej widzi, a radzi sobie, jak chodzę na spacery, to spotykam Panią z psiakiem, który jest niewidomy całkowicie i radzi sobie doskonale Quote
sylwia637 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Koszt operacji to 400-450zł, tak na "oko". i potem jeszcze leczenie, masakra:( Quote
BajUla Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 sylwia637 napisał(a):Koszt operacji to 400-450zł, tak na "oko". i potem jeszcze leczenie, masakra:( Masakra....:shake: Quote
Guest aga_w Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Mam nadzieje iż część uzbiera się z tych "gratów" z Polickiego bazarku. Chyba dobrze idzie mimo iż same "nieprzydatne" rzeczy :) Jak będzie allegro będę rozsyłac na fb Quote
Cudak Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 aga_w napisał(a):Mam nadzieje iż część uzbiera się z tych "gratów" z Polickiego bazarku. Chyba dobrze idzie mimo iż same "nieprzydatne" rzeczy :) Jak będzie allegro będę rozsyłac na fb Mogę prosić o link do bazarku? :) Quote
Guest aga_w Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 [quote name='Cudak']Mogę prosić o link do bazarku? :) Prosze bardzo http://www.dogomania.pl/threads/224180-PONAD-260-POZYCJI!!!-Nakarm-Polickie-psiaki-i-kociaki-TOZ-Policki-do-19.03 Ada i tak nie dała rady wystawić wszystkiego....w tych gratach czaiły się prawdziwe perełki, ale dla koneserów... Quote
sylwia637 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) Kubus miał operacje jednego oczka. To oczko zostało usunięte, ponieważ zbierała się tam ropa i niezbędne było usuniecie tej gałki. Ma wstawione, jak to lekarz ujął "rusztowanie", żeby nie było takiego wgłębienia w tym oku. Niestety z drugim oczkiem tez nie jest dobrze. Dożywotnio musi dostawać sztuczne lży i inne krople. Mamy poważny dług do spłacenia - koszt operacji to 400zł. Edited March 17, 2012 by sylwia637 Quote
sylwia637 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 allegro dla Kubusia:) zapraszam do zakupu cegiełek. http://allegro.pl/show_item.php?item=2214775798 Quote
Guest aga_w Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Udostepnione i rozesłane gdzie się da, nawet po zagranicznym znajomych. Jest także na stronie naszej szczecińskiej VIVY Quote
Guest aga_w Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 (edited) http://www.dogomania.pl/threads/224925-Tworzy-się-Odzież-letnia-markowych-firm-H-amp-M-Camaieu-Jacqueline-Riu...na-Kubę?p=18865710#post18865710 bazarek dla Kubusia Edited March 20, 2012 by aga_w Quote
sylwia637 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 dobra to tak nieśmiało ale napisze ze Kubuś poszedł do nowego domu:) osobiście zawiozłam Kubusia, przebywa w Choszcznie, malżeńwto na emeryturze, pan lubi rybki łowić i juz zapowiedział ze Kubuś będzie z nim jeździł. Z Państwem od Kubusia mam stały praktycznie codzienny kontakt telefoniczny. Niestety to ze przebywał u mnie dłuższy czas spowodowało ze nie moge się pogodzić z jego utratą:(( Bardzo ciepło się wypowiadają o Kubusiu. Mam nadzieje ze to jego ostatnia przystań. Bo ludzie naprawdę fajni, i ciepli. Trzymajcie kciuki:) Quote
Enigma79 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Sylwia, dziękuję za zaproszenie na bazarek ale link się nie otwiera... Bardzo, bardzo mam wielką nadzieję, że Kubuś zostanie w nowym domu i będzie tam kochany i szanowany. Quote
sylwia637 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Enigma79 napisał(a):Sylwia, dziękuję za zaproszenie na bazarek ale link się nie otwiera... Wiem właśnie, dostałam więcej takich zwrotnych informacji:) coś źle skopiowałam. nie wiem jak to zrobiłam, ale wiem gdzie popełniłam błąd;)) Ale jak już jesteś na wątku Kubusia to widziałaś pewnie bazarek:)) Quote
Cudak Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Przepraszam za OT, ale mega-pilnie szukamy DT dla psiaka, któremu grozi wywózka do umieralni w Białogardzie: http://www.dogomania.pl/threads/225053-MEGA-PILNE-potrzebny-dom-tymczas-lub-sta%C5%82y-inaczej-schron-w-Bia%C5%82ogardzie!!!!!! Quote
BajUla Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Są jakieś wiesci od Kubusia? Bo brak wieści, to też dobre wieści:p....napisała BajUla, co wiedziała:evil_lol: Quote
Guest aga_w Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Czekam na Sylwię, napisze czy jest już powót do świętowania czy nie. Ze zmianą wątku jeszcze poczekamy...Kubuś juz wracał z adopcji...poza tym dożywotnio trzeba mu zakrapiać oczko (te, które zostało) specjalnymi farmaceutykami, nie każdy może wziąść na siebie taki ciężar...Jeżeli Państwo zdecydują się na pewne 100% - zmienimy Tytuł :) Quote
Recommended Posts