Jump to content
Dogomania

Malutki inwalida Kubuś -znalazłem super dom, mam nadzieję iż na zawsze :)

Recommended Posts

Posted (edited)

01.04.2012
Kubuś po wielu wielu tułaczkach i nieszczęściach znalazł w końcu swój dom, ludzi którzy będą go kochać i opiekować się nim, pomimo jego kalectwa.
Dziękuje wszystkim, którzy towarzyszyli nam w tej drodze i kibicowali Kubusiowi w szukaniu tego wymarzonego domku :)

19.01.2012

Mój debiut na dogo. Pojęcia nie mam jak to się pisze jak się administruje. Mam nadzieje że jak coś tu napisze źle to pomożecie.
Bardzo prosze o pomoc dla Kubusia - super malucha.
Poszukujemy domu stałego dla Kubusia!!!!! To mały psiak, ok 2,5 roku. Niestety z powodu ciężkiej alergii dziecka nie może zostać w domu tymczasowym - bardzo chciałam żeby nasz tymczas został domem stałym ale niestety - córka zachorowała, a zapelenie oskrzeli wygląda jak cięzka alergia, z resztą z reakcją na koty jest jeszcze gorzej.
Kubuś jest zdrowy, ma książeczkę zdrowia (i wszystkie szczepienia, jest odpchlony i odrobaczony) Piesek zupełnie bezproblemowy, śpi, je, nie szczeka. Z powodu swojego kalectwa nie odnajdzie się w schronisku. Kubuś uwielbia dzieci, lub koty, maskotki i przytulanki. Idealny kompan zarówno dla rodziny jak i dla osoby samotnej.
Cóż by tu napisać o przeszłości Kubusia? Jego była właścicielka uznała, że nie chce psiaka, nie podając żadnego powodu. Po prostu coś w jej życiu się zmieniło, to i życie Kubusia legło w gruzach. Okazał się już niepotrzebny, i zbędny. W ciągu minuty psiak stracił swój dom. Nie mogliśmy pozwolić by Kubuś się poddał. Został otoczony przez nas opieką, by mógł uwierzyć w lepszą przyszłość, i nie stracił wiary w człowieka.
Kubuś jest małym inwalidą. Z przeszłości pozostała mu uszkodzona gałka oczna, więc na jedno oczko nie widzi. Ale świetnie sobie radzi ze swoim inwalidztwem.
Kubuś to słodki psiak, przyjaźnie nastawiony do człowieka. Bardzo szybko się przywiązuje. Jest wpatrzony w człowieka jak w obraz. Lubi być pieszczony, i głaskany. Potrafi szczekać. Bardzo ładnie chodzi na smyczy i grzecznie jeździ środkami komunikacji. Jest posłuszny i bardzo spokojny. Bawi się wtedy, gdy opiekun go do tego zachęci. Kocha ciepło, lubi spać na kanapie, przytulony do opiekuna, na miękkiej kołderce.
Potrafi zostawać sam w domu, załatwia się na dworze. Grzecznie czeka przy drzwiach.
wydarzenie Kubusia na fb:
http://www.facebook.com/#!/events/226083257474316/
opłacone, wyróżnione ogłoszenia na tablica.pl:
http://tablica.pl/oferta/malutki-jednooki-kubus-ofiara-nieodpowiedzialnosci-szuka-domu-IDEjcz.html
ma jeszcze ogólny wątek tu na dogo w zakładce zachodniopomorskie TOZ Police
niestety, nikt nie dzwoni, nie ma żadnych zapytań....:shake::-(
Jestem w stanie partycypować w kosztach transpotru Kubusia do odległych miejsc. W obrębie zachodniopomorskiego spróbuje dowieść.
Czy pomożecie mi rozsyłać ten wątek i zapraszać innych. Z góry dziękuje. Teraz musze się rozeznać jak tu dodać zdjęcia....

Edited by aga_w
Posted (edited)

nauczyłam się dodawać zdjęcia, he, he

Edited by aga_w
Posted (edited)

Juz mi się chyba uda....

i jeszcze jedno

Edited by aga_w
Posted

a w skrócie:
wchodzisz na http://tinypic.com/index.php
klikasz "WYBIERZ PLIK" (wybierasz footę z dysku na kompie)
file type - oczywiście IMAGE (jesli chodzi o zdjęcia)
wielkość : MESSAGE BOARD (640 x 480)
i klikasz UPLOAD NOW
wpisujesz co tam sobie życzą...
kopiujesz skrót, który się pokazał na samym dole przy

Direct Link for Layouts

Posted

podczas rozmowy, np. jak teraz ze mną piszesz w okienku "szybka odpowiedź", ponizej okienka masz "wyslij odpiwiedź" i "opcje zaawansowane" , wchodzisz w te opcje

teraz nad okienkiem masz pasek opcji...zaczynając ob B, poprzezI i tak dalej... - ciebie interesuje ikonka "obrazek z drzewkiem" i tu wklejasz ten skopiowany wczesniej skrót

Posted

cudaczku - pomożesz mi go ogłaszać tam gdzie będą zainteresowani taką rasą. Dla mnie to czarna magia. Łatwiej było napisac doktorat niż ogłaszać jednookiego psa nie mówiąc już o znalezieniu mu domu...:)

Posted

sajlana - i to się nazywa konkret :). Super dziewczyna - i to jest pomoc, he, he. Dzieki

Posted

aga_w napisał(a):
cudaczku - pomożesz mi go ogłaszać tam gdzie będą zainteresowani taką rasą. Dla mnie to czarna magia. Łatwiej było napisac doktorat niż ogłaszać jednookiego psa nie mówiąc już o znalezieniu mu domu...:)

Myślę, że najlepiej byłoby wykupić mu na bazarku pakiet ogłoszeń (są takie bazarki, na których np za 20 zł można wykupić 100 ogłoszeń dla psa, a im więcej ogłoszeń tym większa szansa, ze ktoś go wypatrzy).

http://www.google.pl/search?q=jrt&hl=pl&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=JAwYT4yGN8Pt-gaLpumzCg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBYQ_AUoAQ&biw=1440&bih=768 - aga_w kliknij w link, mi się wydaje, że Kubuś naprawdę jest podobny do JRT :) i warto to zaznaczac w tytułach ogłoszeń.

Posted

sajlana napisał(a):
dobre by było także wydarzenie na FB, po avatarze widzę, że na FB jesteś

żaba on ma wszystko (patrz pierwszy post :)), wszystko oprócz domu. Jest na fb, tablicy, nk. Napisałam na forum terierów ale tam cisza od dłużego czasu

Posted

Nie, nic...babcia się nie zgodziła. To jakiś koszmar. On jest wszedzie. Na tablica.pl ma ponad 1200 wyświetleń, na fb rozsyłany jest na potęgę, Ula dała go na mm moje miasto. Ludzie pytają, rozsyłają i nic...Domy chyba znajdują psy z samych krwawych historii a jak ludzie starają się żeby zwierzak był ładny, zdrowy, zadbany to widocznie już nikogo nie wzrusza...A ta bidulka jest taka kochana

Posted

Dziekuje, już dawno wykupione...:). Ten pies jest gdzie się da i nic...zaczynam czuć że walcze z nieczystymi siłami. Może pomożecie nowicjuszowi rozruszac wątek - ja nawet nie wiem kogo zapraszać

Posted (edited)

Aga!
Napisz jeszcze, aby nie było w późniejszym czasie zwrotów z adopcji - że psiak raczej nie do mieszkania (mówiłaś o znacznym obsikiwaniu w mieszkaniu).
Chyba będąc na twoim miejscu, zanim szukałabym DS, spotkałabym się z psim behawiorystą. Myślę, że bez "terapii" się nie obejdzie w poszukiwaniu dla niego dobrego domu.

Edited by Lupi