Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dobrze, ze ssą, ale trzeba byc ostroznym, może sie pojawic toxemia itp...
oj... caly czas o nich mysle, nie spię,
w pracy nie moglam wejsc na dogo...
wspaniale, ze sunia im pozwala sie ssać..

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iljova']Takie śliczne biedne sierotki :( ale będzie już teraz dobrze :)[/QUOTE]

Musi być dobrze jak się ciotki pokazały na wątku :) Warto popytać o BDT dzieki tajga6 :* esperanza pewnie się skontaktuje.

Posted

słuchajcie, jeśli labka toleruje koty i inne psy to ja mogę się zaopiekować. mam sporo miejsca w domu. kasy nie chcę absolutnie, tylko karma dla psiaków i ewentualnie wet. jakby co mogą swobodnie zostać do marca lub kwietnia. krótko, ale w tych miesiącach ma wrócić kobieta, której domu pilnujemy. generalnie to nie jest jej dom, tylko stowarzyszenia, od którego zgoda jest na opiekę tymczasową, ale babka niestety jest po prostu głupia i sieje hipokryzję na wszystkie strony. być może uda się dłużej, ale wolę nie obiecywać.

Posted

[quote name='patyczak']słuchajcie, jeśli labka toleruje koty i inne psy to ja mogę się zaopiekować. mam sporo miejsca w domu. kasy nie chcę absolutnie, tylko karma dla psiaków i ewentualnie wet. jakby co mogą swobodnie zostać do marca lub kwietnia. krótko, ale w tych miesiącach ma wrócić kobieta, której domu pilnujemy. generalnie to nie jest jej dom, tylko stowarzyszenia, od którego zgoda jest na opiekę tymczasową, ale babka niestety jest po prostu głupia i sieje hipokryzję na wszystkie strony. być może uda się dłużej, ale wolę nie obiecywać.[/QUOTE]
No cudownie !!! Juz skrobie do Justyny :)

Posted

patyczak dzięki za propozycję.
Nie wiem jeszcze, co będzie.
Dziś po moim ogłoszeniu na portalu moja-ostroleka zadzwoniła do mnie kobieta, która twierdzi, że to jej suczka. Poprosiłam o skan książeczki zdrowia i zdjęcia suczki na potwierdzenie. Jak na razie jednak nic nie dostałam. Nadal nie wiem, czy to jej suczka, czy nie.

Najnowsze wieści z kliniki: czarna sunia z białym krawatem nadal przebywa w inkubatorze. Chce żyć, a to najważniejsze. Boimy się zapalenia otrzewnej, więc dostaje baterię leków i jeszcze trochę czasu posiedzi w lecznicy. Druga czarna suczka przez kilka dni musi dostawać antybiotyk, bo też ma okołopępkowy stan zapalny. W najlepszym stanie jest bura dziewczynka i bury chłopak. Będą od jutra przyzwyczajane do startera, bo czas je trochę usamodzielnić. Suczka pozwala im się ssać.

Posted

[quote name='esperanza']patyczak dzięki za propozycję.
Nie wiem jeszcze, co będzie.
Dziś po moim ogłoszeniu na portalu moja-ostroleka zadzwoniła do mnie kobieta, która twierdzi, że to jej suczka. Poprosiłam o skan książeczki zdrowia i zdjęcia suczki na potwierdzenie. Jak na razie jednak nic nie dostałam. Nadal nie wiem, czy to jej suczka, czy nie.

Najnowsze wieści z kliniki: czarna sunia z białym krawatem nadal przebywa w inkubatorze. Chce żyć, a to najważniejsze. Boimy się zapalenia otrzewnej, więc dostaje baterię leków i jeszcze trochę czasu posiedzi w lecznicy. Druga czarna suczka przez kilka dni musi dostawać antybiotyk, bo też ma okołopępkowy stan zapalny. W najlepszym stanie jest bura dziewczynka i bury chłopak. Będą od jutra przyzwyczajane do startera, bo czas je trochę usamodzielnić. Suczka pozwala im się ssać.

A czy kobieta zdradziła co się stało ze szczeniakami labki...?! Trzeba być czujnym.

Posted

dziwne, ale Ty na pewno wiesz, co robisz
patyczak - dziękujemy Ci za ofertę pomocy maluszkom i labce.

[quote name='esperanza']Ta osoba powiedziała, że w niedzielę oddali ostatniego malucha, a w poniedziałek suka zaginęła.[/QUOTE]

Posted

[quote name='iwoniam']dziwne, ale Ty na pewno wiesz, co robisz
patyczak - dziękujemy Ci za ofertę pomocy maluszkom i labce.[/QUOTE]
Jeżeli nie udowodni że to jej pies to na pewno psiny nie dostanie a po za tym jak widać jej sie nie spieszy... Najwazniejsze że maluchy coraz silniejsze, martwi mnie tylko ta malizna w inkubatorze :(

Posted

no i się sypnęło. dziś w szopie znaleźliśmy z mężem trzy szczeniaki. podwórkowa suka była w ciąży, ale właścicielka zakazała nam się zająć młodymi, "żeby nie przeżyły"... nie wysterylizowała suczki, nie dopilnowała też podania zastrzyku... a głosi hasła "zwierzęta to moi przyjaciele"...
są chyba nieco starsze niż te sierotki... oczywiście nie zostawimy ich bez opieki
no i teraz muszę wziąć je do domku, doprowadzić do ładu (są dzikie, jak ich matka...) i próbować oddać. jeśli pójdzie szybko, to będziemy mogli zająć się sierotkami.
nie ma to jak przewrót w sytuacji o północy...

Posted

dziś udało się złapać jednego. Pozostałe dwa są od niego mniejsze, ale jedzą już same. czy mleko potrzebne - pojęcia nie mamy, bo nie wiem w jakim stanie są pozostałe dwa psiaki.
jak mi się znów net nie wykrzaczy to pocykam zdjęcia i założę wątek.

Posted

też tak myślałam :-) ten, którego mamy w domu je sam, i to duuużo. próbujemy złapać dwa mniejsze, to będzie chaos dopiero :-D
tymczasem zdrówka dla "Waszych" psiaków, i domków :-)

Posted

esperanza jakies wieści o Labce i maluchach ? Jak ten z inkubatora ?

Patyczak zrób jakiekolwiek foty i zakładaj wątek :) Ciekawa jestem co to za "dziczki" i jak wyglądają :P A jak się uda mamie zrobić foty to bedzie super !!

Posted

Wielkie dzięki!

Dziś ostatnia 2 wyjedzie z kliniki. Maluchy pojadą do Agaty.
Trzymajcie kciuki, by dała sobie radę z 4 maluchami i swoim stadkiem :-)

Podsumowując:
Mojka i Tajka są na Zaciszu u p.Wiolety
Chojrak, Didi i Taja i jedna jeszcze bez imienia będą u Agaty
Aria i Bongo są w dt płatnym 246zł za miesiąc u Animal Rescue w Kamieńczyku nad Bugiem

Labka jedzie dziś wieczorem do dt w Legionowie

Nie znam jeszcze kosztów leczenia i pobytu psiaków w klinice

Do tej pory wydatki to:
94,52zł- RC Starter 1,5kg+1,5kg gratis+ mousse+ RC Babymilk (udało się kupić bez marży w lecznicy)
56zł- RC Starter 2kg + 2 szt RC Starter Mousse
65zł- RC Babymilk
246zł- miesiąc pobytu 2 szczeniąt u Anima Rescue w Kamieńczyku
?- antybiotyk dla Didi w klinice na ul.Gajkowicza- 4 wizyty
? (pobyt, leczenie z antybiotykiem, kroplówki, badanie krwi labki, USG labki) w klinice całodobowej

Wpłaty:
15zł- Jędrzej R.
150zł- kl. III E z II LO Ostrołęce
150zł- Ewa P. W,
80zl- Krzysztof O.
218,45zł- II LO im. Kamila
Cypriana Norwida w Ostrołęce
50zł- Benita M.
50zł- Zofia K.

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim wpłacającym.

Umieszczę ten wpis na początku wątku.

Posted

Pewnie i na fb by sie przydało jakieś rozliczenie zrobic , wpisywałas tam juz coś ? No to super że maluchy i mama bezpieczne , teraz tylko foty potrzebne i info o maluchach i jedziem z ogłoszeniami :)