Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basia0607']Dziewczyny ! NIK sprawdza nieprawidlowości finansowe,a tu potrzeba kogos od łamania praw zwierząt.Facet wygral sprawe z nie słusznie pobieraną akcyzą na samochody sprowadzane do kraju,moze i tu się uda. Może Genewa ,Bruksela nie wiem ,trzeba by było kogoś madrego popytac. W Polsce nic sie nie załatwi ,bo tu reka rekę myje.[/quote]

[B]a niech im i finanse sprawdza , nie zaszkodzi[/B]

• 3 weeks later...
  • Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,
przeczytałam wątki dot. wałbrzyskiego schroniska i nie mogę uwierzyć w to, co opisujecie dlatego podjełam pewne kroki w celu wyjaśnienia sytuacji.
Wiem, że planowana jest kontrola dot. finansów schroniska z Wydz. Kontroli Wewnętrznej wałbrzyskiego UM, wyniki tej kontroli powinny być jawne, więc jak tylko się zakończy nie omieszkam zarządać wyników kontroli. Dodatkowo wiem, że w zeszłym miesiącu została przeprowdzona tam kontrola z Wydz. Gospodarki Miasta - o wyniki zamierzam poprosić jeszcze dziś w oficjalnym piśmie. Poza tym zwracam się do nich z oficjalnym pismem o udostępnienie mi wszystkich informacji publicznych dotyczących schroniska. Tutaj moja prośba do Was jako bardziej doświadczonych w tych sprawach o podanie mi informacji, jakich mogę zarządać, a które mogą się przydac w walce o polepszenie losu tamtejszych zwierząt.
Aha noi nie omieszkałam zadać pytania Prezydentowi miasta Wałbrzych pytania, co wie o warunkach panujących w tamtym schronie. Możecie śledzić, czy mi odpowie na stronie wałbrzyskiego um:mad:

Posted

Gdy była kontrola zabierałyśmy z kumpela Słoko z hora łapka jest równiz sunia na dogo.
Kontrola była

choć sie na tym dobrze nie znam mysle ze warto aby udostepnili katry psów w lecznicy która podpisana do schronu , pełnąewidencje chorobowa psow jak i zaswiadcezenia o szczenipeniach i odrobaczeniach i zabigach (które podobno miały być)

Na stronie UM juz wiele osób pisało i jakos sie nie mozemy odpowiedzi doczekać choc sprawdze zaraz czy moze jedank cos sie urodziło....
Wszystko jesli chodzi o wyzywienie i warunki wysokosc dochodów pracownikow tkze choc niewiadomo jak z ty bedze naprawde zawsze mozna zanzyć. Jesli chocdzi o pana prezydenta to raczej slabo sie orientuje jak to wyglada....

w kazdym razie zawsze chetnie odpowiem.
[URL]http://www.um.walbrzych.pl/strony/aktualnosci_pytania_pm_23.htm[/URL]

Jak widac zadnych odpowiedzi......

Posted

No nic, ja narazie jestem pełna zapału, zobaczymy kiedy im się uda mnie tego zapału pozbawić.
Najważniejsze według mnie to, to że można ich też poprosić o przekazanie wyników i wniosków z kontroli oraz działań jakie nakazano zarządcom schronu przeprowadzić i rozliczenie tych sukin...z tego czy coś zrobili.
Jeszcze dziś poszukam czegoś dot. lecznic oferujących usługi schroniskom, jaki jest podstawowy pakiet zabiegów i ile to kosztuje, zobaczymy ile Wałbrzych wydaje na takie zabiegi.
Mogę Wam pomóc tylko w ten sposób, bo stacjonarnie przebywam w stolicy, ale emocjonalnie i mentalnie jestem wałbrzyszanką i nie zamierzam tego zostawić bez echa! Niech poczują, że ktos im patrzy na ręce.

Posted

[URL]http://www.um.walbrzych.pl/strony/aktualnosci_pytania_pm_02.htm[/URL]
Link z pytaniami do Prezydenta Wałbrzycha, zobaczymy czy będize miał odwagę odpowiedzieć, jak nie to uderzymy do wojewody, a co!

Posted

Ja ostatnio pisałam takie zapytanie do prezydenta, ale biedak zaraz po strasznie się rozchorował.
Przedstawiłam sytuację od bardzo złej strony, napisałam również, że już cała Polska zna tą historię i Wałbrzych jako miasto cierpi na tym, więc mógłby się tym zająć.
Niestety odpowiedzi nie dostałam:shake:
I obawiam się, że i Ty nie dostaniesz. Chyba, że...
Może po Ligocie, która wylądowała w głównych wiadomościach coś zaczną działać, bo to przecież miasto będzie potem ciągane.

Posted

[QUOTE][quote name='Polyanna']
Jeszcze dziś poszukam czegoś dot. lecznic oferujących usługi schroniskom, jaki jest podstawowy pakiet zabiegów i ile to kosztuje, zobaczymy ile Wałbrzych wydaje na takie zabiegi.[/QUOTE]

Wspóldziałają z "weterynarzami" na biełym Kamieniu przy ulicy wysockiego....

pewnie wiesz kim są..........:mad::angryy:

Posted

Narazie guzik mnie obchodzi Kruczkowski, smrodu można narobić, nic co zobaczyłam na zdjęciach nie jest zgodne z Rozporządzeniem dot. wymagań weterynaryjnych dla schronisk. NIC!!!! Wobec tego dowiem się, co to za debilna kontrola była tam prowadzona, a ponadto mam plany budżetowe dla schroniska na 2007 rok i opis tego co wykorzystali w 2006 roku.
Jest tak pozaycja w tym budżecie, co się zowie "zakup usług zdrowotnych" i się zastanawiam czy dla psów czy dla ludzi, bo wyniosła ta pozycja 0zł. Nie popuszczę gnojkom, będę ich gnębić urzędowo w każdy możliwy sposób.
Powiem że na 2007 rok planują dac 610 304 zł, w 2006 było to 586 900zł. Nie wiem mało to czy dużo, jak macie porównanie to powiedzcie.

Posted

[QUOTE]Plan w dziale 900 obejmuje również środki na utrzymanie Schroniska dla Zwierząt
w Wałbrzychu (610.304 zł) w kwocie tej zaplanowano wydatki na wynagrodzenia i pochodne
od tych wynagrodzeń oraz wydatki rzeczowe zgodnie z Załącznikiem nr 3.[/QUOTE]

Z załacznika wydatków UM.
A tu link do pdf'u--..

[url]http://miasto.walbrzych.sisco.info/zalaczniki/4908/wydatki_2007_r..pdf[/url]

Strona 15.
Co to jest bo ja sie nie orientuje pochodne wynagrodzenia??

Posted

Według mnie są to premie i dodatki i tzw. trzynastki. Jutro będę dzwoniła do UM i drążyła temat, np. gdzie w budżecie jest mowa o dochodach schroniska z wyłapywania zwierząt, bo tego chyba nie widziałam. Aha no i konieczni emuszę spytać, co oznacza że schronisko sprzedaje zwierzęta:crazyeye: Tak mają napisane w opisie działalności, i dlaczego nie ma z-cy dyrektora schroniska, od kiedy działa obecna pani dyerktor i takie tam. No i gdzie w budżecie schroniska widnieje pozycja na opiekę weterynaryjną?! Myślę, że do poniedziałku wszytsko wyjaśnię tak ad hoc, a reszta w urzędwoym trybie rozwiązywania spraw...

Posted

[quote name='Polyanna']Aha no i konieczni emuszę spytać, co oznacza że schronisko sprzedaje zwierzęta:crazyeye: Tak mają napisane w opisie działalności, i dlaczego nie ma z-cy dyrektora schroniska, od kiedy działa obecna pani dyerktor i takie tam. No i gdzie w budżecie schroniska widnieje pozycja na opiekę weterynaryjną?! Myślę, że do poniedziałku wszytsko wyjaśnię tak ad hoc, a reszta w urzędwoym trybie rozwiązywania spraw...[/quote]

Opieka weterynaryjna widac nie istnieje, i tu sie pojawia kilka nastepnych watpiwosci bo skoro nie ma tego ujetego , to dlaczego schronisko mowi ze do nich przynaleza weterynarze z Wysockiego .

Pani dyrektor panuje łaskawei od okolo 10 lat zastepsy o zastepcy nie słysząłam nigdy.

A tera moje pytanie bo obiło i sie w um o uszy ze istnieje cos takiego jak konkurs na kierownika schronu dlaczego czegosc nie było nigdy w w-ch zy mozesz rowniez sie o to dowiedziec , na jakich zasadach jst rozpisywany taki konkurs i kto go zatwierdza jak rówież kto wychodzi z taka propozycja.?

W kazdym razie czekam na wieści i chwała Ci kobieto za zainteresowaie!!!

Posted

Ogólnie zebrało się 10 punktów informacji o jakie sie upomniałam, Pani w Urzędzie Miasta jest przemiła i obiecała nam pomóc. Wiekszośc tych info jest jawna i można się o nie ubiegać mailowo - traktują to jako oficjalny wniosek.
Zapytałam o wszystko począwszy od przetargów skończywszy na szkoleniach pracowników.
Zajmę się jeszcze Dzierżoniowem, bo tam jest jeszcze gorzej niż w Wałbrzychu:shake:

Posted

Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze albo dajcie linka do sprawy dotyczącej zgłoszenia do prokuratury wałbrzyskiego schronu. Na czym to się skończyło, czy coś teraz sie dzieje w tej sprawie??

Posted

[quote name='Apbt_sól']To tak , ja idnywidualnie złozyłam
doniesienie o sytuacji schronu
, po czym zostało to odrzucone w prokuraturze bez uzasadnienia, pismko takowe posiadam ja i dziewczyny z krakowa
również złozyły do prokuratury która rowież od rzucila a tu link...
tylko ie pamietam na której stronie wszystko napisane...

[url]http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&p=3218032[/url]

Posted

No czas najwyższy w końcu to moje rodzinne miasto, nie dośc żę gwałcą tam 7 letnie dzieci to jeszcze mordują psy i koty. JAk ja w Warszawce mam się szczycić że stamtąd pochodzę?!
A tak na serio, to może się na coś przydam...

Posted

Witajcie !
w tej chwili przeczytalam wszystkie posty koszmar!!!
jak to jest mozliwe ze cos takiego istnieje nazywa sie schroniskiem i sa pobierane na to pieniadze z UM.a skad UM ma na to pieniadze ,czy przapadkiem nie sa to tez pieniadze z Unii?
jak mozna sie tego dowiedziec? Najgorzej jezeli reka reke myje, sama mieszkam w malym miasteczu i wiem jak to jest, ale nic nie trwa wiecznie
miejmy nadzieje ze i te pseudo schroniska wreszcie znikna z terenow Polski.
Moim zdaniem na stanowiska dyrektorskie w schroniskach powinny byc powolywane osoby ktore beda otrzymywaly niewielkie wynagrodzenie na wlasne utzrymanie dach nad glowa przy schronisku a ktore to kieruja sie wylacznie dobrem zwierzat, tacy ludzie napewno dobraliby sobie tez odpowiednich wspolpracownikow jak rowniez jest wiele osob do pomocy ktorzy to robia nieodplatnie jak np.wolontariusze. Przeczytalam rowniez na Forum ze w miesie Wroclaw dziela juz "POLICJA DLA ZWIERZAT" czy nie mozna by im zglosic te przypadki w Walbrzychu Dzierzoniowie i Ligocie kolo Wroclawia.
pozdrawiam

Posted

Pieniądze na utzrymanie schroniska ida z budżetu miasta, na który pieniądze są z naszych podatków! Tym bardziej bulwersująca jest ta cała gehenna zwierząt, którym ludzie żałują na jedzenie i lekarza, porządną budę...
Co do stanowiska Dyrektora mam odmienne zdanie, uważam że powinien dostac tyle kasy, żeby mu nie w głowie były mahlojki z usupianiem zwierząt i ich sprzedażą poza ewidencją. Gdyby to stanowisko było prestiżowe i byłoby wielu chętnych na jego zajęcie, to może zrezygnowano by z takich szumowin bez szkoły i serca. Ja bym z chęcią zajęła m,iejsce pani Dyrektor Nowak, z miejsca przegnałabym tych nierobów - pracowników, sama dzielnica w której jest schronisko prosi sie o spalenie, łącznie z elementem głównie tam zamieszkującym. Wzięłabym wolontariuszy i ze dwie, trzy osoby z pensją i jakoś byśmy zaczęli, ale skoro Pani Dyrektor ma tam doczekac emerytury to marne moje szanse:roll:

Posted

[quote name='Polyanna']
Co do stanowiska Dyrektora mam odmienne zdanie, uważam że powinien dostac tyle kasy, żeby mu nie w głowie były mahlojki z usupianiem zwierząt i ich sprzedażą poza ewidencją. Gdyby to stanowisko było prestiżowe i byłoby wielu chętnych na jego zajęcie, to może zrezygnowano by z takich szumowin bez szkoły i serca. Ja bym z chęcią zajęła m,iejsce pani Dyrektor Nowak, z miejsca przegnałabym tych nierobów - pracowników, sama dzielnica w której jest schronisko prosi sie o spalenie, łącznie z elementem głównie tam zamieszkującym. Wzięłabym wolontariuszy i ze dwie, trzy osoby z pensją i jakoś byśmy zaczęli, ale skoro Pani Dyrektor ma tam doczekac emerytury to marne moje szanse:roll:[/quote]

Zgadzam się w 100%.:cool3: