Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Niusia z moim stadem dogadała się od razu i bezproblemowo. Przywódcy stada od razu pokazała, że nie zamierza przejmować władzy i po dwóch dniach zostali najlepszymi przyjaciółmi. Nie jest nachalna w kontaktach, ale zachęcona do zabawy bryka jak szczeniak. Nie ma w niej grama chęci dominacji. Myślę, że z pieskiem państwa też będzie chciała zawrzeć przyjaźń. Nie wiem tylko jak ten piesek ją przyjmie.
Wizytę przedadopcyjną trzeba zrobić koniecznie!

Edited by cavani
Posted

Na razie jeszcze nie trzeba nic szukać , oni mają się przecież spokojnie zastanowić i odezwać jeżeli będą nadal zdecydowani w stu procentach,wtedy przekierujemy ich do Pani. Bo na razie nie ma co zapeszać chyba .. Zresztą nie wiemy czy Panie uważnie czytały ale oni chcą w razie jakby się psy nie dogadały to oddać Niusie, to ma być taki tydzień jakby próbny. My uważamy że pewnie by się dogadały bo ten piesek Panstwa niby jest bardzo spokojny a Niusia tez na pewno nie zrobi mu krzywdy. Ale trzeba się nastawić na takie coś że ona może wrócić do nas, jeżeli w ogóle ja wezmą. Więc chyba bez paniki jak na razie, a ci Państwo też nie są tacy żeby szybko byle jak tylko na spokojnie a dobrze (takie sprawiają wrażenie) więc w razie czego to będzie czas na wizytę przed adopcyjną itp..

Posted

[quote name='arabiansaneta']Tyle że to jest kawał drogi, więc w razie czego tak ja wozić w tę i nazad...[/QUOTE]

Domek by się musiał zobowiązać, że ją odwiezie. Ja rozumiem takie "zabezpieczenie", bo gdy w domu jest inny psiak, to nie wszystko do końca da się przewidzieć...

Posted

Nusia znajdzie taki dom, na jaki zasługuje. Czasami trzeba po prostu poczekać trochę dłużej.

A tymczasem ja miałam dzisiaj ogromną przyjemność odwiedzić Niusię i jej wspaniałe opiekunki. Niusia ma się wyśmienicie! Pachnąca, lśniąca, szczęśliwa :loveu: Oj, miała sunieczka szczęście, że właśnie ją dziewczynki zabrały ze schroniskowego łańcuszka...
Zaczęła maleńka w końcu oddawać zimowe kudełki - słonko przygrzało, więc czas najwyższy! Wzięłam ze sobą metalowy, gęsty grzebyczek, żeby łatwiej było usunąć martwy włos, no i poczesałam sobie słodziaka. Niestety chociaż starałam się być bardzo delikatna, to Niusia najwyraźniej nie przepada za takimi zabiegami - kiedy tylko mogła, śmignąła pod łóżko i musiałam ją chwilę poprzepraszać, zanim zdecydowała się znowu do mnie podejść. :razz:
Dziewczynki dokończą resztę - a będą miały co robić, bo Niusia ma kudełki baardzo gęste :lol:

Posted

Skłonność do sezonowego linienia mogłaby wskazywać na mały ułamek krwi ras północnych. To mogłoby też wyjaśniać jej skłonności do ucieczek... W schronisku czesałam ją gumową szczotką i nie miała nic przeciw. Może woli taki sprzęt?

Posted

Pogoda pogodą , ale my studiujemy a teraz taki okres , że trochę mamy tych zaliczeń.. No ale nie o tym.. Chciałybyśmy serdecznie poprosić wszystkich wrażliwców o pomoc w szukaniu domu stałego dla Niusi. Komentarze typu ,, trzeba ją intensywnie ogłaszać" były już dawno pisane ale jak na razie to właśnie nikt się nie zmobilizował.. A chodzi o to że niedługo koniec roku szkolnego , a nam trochę się zmieniają plany życiowe i może się zdarzyć tak , że następny rok rozpoczniemy studiować w Białymstoku , bo mamy o wiele bliżej.. Nie mamy swojego własnego mieszkania ,a wiadomo jak jest z wynajmowaniem , stad pilność w poszukiwaniu tego domu stałego. Warto też zwrócić uwagę na to że ona się do nas bardzo przyzwyczaja , jak i my do niej.. jest bardzo kochana ale przecież my jesteśmy tylko domem tymczasowym..Tym bardziej takie sytuacje jak ostatnio że była u nas , potem dwa tygodnie u p.Ani , teraz znowu u nas to są naszym zdaniem wręcz przykre dla psa, a jeszcze czeka na nią dom stały.. mała nie będzie wiedziała już kogo ma,, kochać.." Także mamy nadzieję że te posty typu : trzeba ją ogłaszać , potrzebne ogłoszenia z wyróżnieniem itp... to przerodzą się w czyny.. Bardzo byśmy o to prosiły... Ze swojej strony też zrobimy ogłoszenia i napiszemy gdzie i chcemy również wywiesić ogłoszenia w Białej u weterynarzy.. No chyba że ktoś z odwiedzających ten wątek , bo widzimy że wszyscy bardzo ją kochają ,weźmie ją do siebie, chociaż nie ukrywamy że najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie w końcu domku stałego..
A po za tym Niusia ma się bardzo dobrze , dzisiaj jedzie z nami autobusem do Bielska , naszego miasta ,na cały tydzień majowy :)
Pozdrawiamy.

Posted

Macie rację, podnoszeniem wątku domu się nie znajdzie.

Ogłoszeń robić nie potrafię. Mogę napisać tekst, jeśli dostanę "streszczenie" w punktach. Ziutka proponowała ogłaszanie i z pewnością się z tego nie wycofa, tylko trzeba jej na maila przesłać zdjęcia i dane do kontaktu.