Kacha88 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Nie ma co się 'kłócić"...w końcu wszyscy jesteśmy po tej samej stronie barykady :) Quote
arabiansaneta Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Na pewno dla Niusi nie będzie to [B]ostatnia[/B] szansa - taka młoda, wesoła i śliczna psica [B]musi[/B] znaleźć kochający domek! My tu na dogo nieraz reagujemy alergicznie, bo za dużo napatrzyliśmy się ludzkiego draństwa. Quote
Onaa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Kacha88 przyszła tutaj ponieważ rozmawiałam z nią na fb i to ja ją prosiłam o pomoc dla Niusi. Głupio mi teraz trochę że została tak od razu słownie niemiło potraktowana. Ja myślę, że to było odpowiedzialne ze strony Kasi, że wzięła urlop specjalnie dla Niusi, czekała na nią, wiadomo, że jak się pracuje to trzeba jakoś to zorganizować z pomocą dla zwierzaków. Gdyby Niusia była ok. to już mogła by być na dt u Kasi. W sumie to sunia powinna być może w jakiejś klatce ograniczającej ruch czy coś, szkoda że musiała przechodzić powtórnie operację. Ale trudno, dobrze że Kasia uratowała życie innemu biedakowi w potrzebie. Każde psie życie jest ważne. Quote
wiosenka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Dziś ktoś odwiedzi psice? Tak sobie myślę, jeśli ona tak przytyła, to jeśli ten domek się nie znajdzie( tfu, tfu), to może już nie będzie pokonywać ogrodzeń? Może warto sprawdzić? Quote
jostel5 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jestem i ja,choć zdarzył mi się ;) dzień bez DGM...;) Rozmawiałam z Kasia wiele razy,mamy stały kontakt telefoniczny.:) Kasia ma potężne wyrzuty sumienia,ale -niepotrzebnie! tak uważam...Psiak,któremu dała dt jest w fatalnym stanie -taki skudłacony szkielecik po urazie kregosłupa- widziałam fotkę,kiedy już siedział w samochodzie i wyjeżdżał z Kasią ze schronu...! Pamiętacie,jak to było z Sarą? Miała jechać do Andzike,ale pojawił się psiak,który nie miał absolutnie niczego i groziła mu śmierć,dlatego o kilka tygodni przesunął się wyjazd Sarenki.I to była mądra decyzja! Jeśli można uratować psiaka-trzeba go ratować! Niusia teraz i tak musi zostać w schronie,szkoda więc by urlop Kasi i jej dom zostały niewykorzystane,jeśli jest [B]potrzebujący[/B]! Nie ma tego złego...zawsze jest w takich nieprzewidzianych sytuacjach jakiś sens!:) Kasiu-dziękuję Ci za wielkie serce :loveu: i Benkowej też dziękuję :loveu:-za to ,że trwa przy Niuśce i jest gotowa bronic jej jak niepodległości !:loveu: A domek dla Niusi znajdziemy na pewno! W końcu tyle Osób jej pomaga i kibicuje,że nie może być inaczej!:) Quote
Kacha88 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.293547060700713.84062.100001362640080&type=3[/url] ktos ze schroniska juz w trakcie kwarantanny zrobil mojemu szkielecikowi mini wydarzenie na FB Do Dogo07 - Czy to Ty prowadzisz jej wydarzenie na FB? Moze warto zrobic je w takie formie, zeby ludzie mogli do niego "dołączać" i zapraszać innych? Jeszcze w opisie można dodać pare zdań (jej wiek, to ze jest juz po sterylce, ze b ladnie na smyczy chodzi, ze jest b grzeczna i nie jest halasliwa itp, ze prawdopodobnie toleruje koty itp) Quote
Kacha88 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Nazwałam go Colin (może kojarzyć się z owczarkiem Colie albo z Colinem Farrelem ;p). Póki co to chcę skupić się na tym, żeby doszedl do siebie co nie będzie takie ekspresowe. Dopiero pozniej zacznę go ogłaszać itp.Zacznę pewnie od wydarzenia na profilu schroniska bo ma ono ok. 7 tysięcy fanów. Quote
arabiansaneta Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Dobrze, że przynajmniej jeden piesek zyskał dom, choćby nawet tymczasowy Quote
wiosenka Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Może jutro ktoś w realu zajrzy do Niusi. Quote
[email protected] Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 malutka kiedy się do Ciebie w końcu los uśmiechnie Quote
wiosenka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Dla każdego zaświeci kiedyś słońce ;) oby jak najszybciej. Quote
arabiansaneta Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Są takie, co dłużej czekają, a ona przynajmniej ma nas. Quote
cavani Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Byłam dzisiaj w schronisku u Niusi. Mała kiedy mnie zobaczyła zaczęła skakać jak koza i wywijać fikołki w powietrzu. Przeraziło mnie to, bo ona przecież dopiero co miała drugą operację! Przytrzymałam ją i dopiero zaczęłam miziać. Ona jest baaardzo stęskniona za człowiekiem. Siedzi biedna tyle czasu już w tej izolatce i jeszcze będzie musiała posiedzieć. Niesamowity z niej słodziak. Do pani Prezes stowarzyszenia zgłosiły się dwie studentki, które chcą zaoferować jakiemuś pieskowi dom tymczasowy. Poprosiłam, żeby dała im mój numer. Jeśli zadzwonią, to trzeba będzie sprawdzić ten dom. Jak się okaże, że dziewczyny poważnie myślą o pomocy psiakowi i nie jest to słomiany zapał, to zaproponuję im Niusię. Quote
wiosenka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Byłoby super, jak dwie to może i Lolek? Quote
cavani Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 To są studentki, które razem mieszkają i razem chcą zaopiekować się pieskiem - [U]jednym :lol: [/U] Quote
wiosenka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Trzymam kciuki, żeby się odezwały bo coś Niusia ma pod górkę :(. Quote
[email protected] Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 kciuki trzymam no maluśka musi Ci się udac Quote
arabiansaneta Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Ciekawe, czy to moje studentki? Quote
benkowa Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 A jak długo musi jeszcze siedziac w tej izolatce? tez 10 dni jak po głownym zabiegu? Quote
jostel5 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='arabiansaneta']Ciekawe, czy to moje studentki?[/QUOTE] Tak by było najlepiej!:) Wzorowa opieka nad Niuśką- zaliczenie na piątkę ,Niuśka nie była na odpowiednio długim na spacerze ? Pała!;) Żartowaaaałam!;) Quote
arabiansaneta Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 I na zajęcia ze mną mogłyby ją przyprowadzać! Quote
Recommended Posts