Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki, jutro porobię fotki Odiemu i może wystartujemy z ogłoszniami, bo na domek to można czekać tygodniami a nawet miesiącami. Odi zaczyna się przywiązywać do domowników, jest bardzo grzecznym chłopcem, lubi się najeść i iść spać, na dwór to tylko na chwilę zrobić co trzeba i do domku, nie jest to piesek na długie spacery . Rozpacza jak sam zostaje w domu, fajnie by było gdyby trafił do jakiegoś domku, gdzie ktoś nie pracuje. Zgodny z innymi pieskami, z kotkami nie sprawdzony bo kotów brak:-). Za tydzień juz nie będzie widać w ogóle jego chudości, ładnie się zaokrągla, no ale apetyt chłopak ma:-). Do tej pory w nocy spał na swoim posłaniu ale już zaczyna wskakiwać do mojego łózka i spać ze mną. Jest jeszcze troszkę wycofany ale to kwestia czasu. Chodzi za mną krok w krok, wita ładnie po przyjściu do domu.

Kto mógłby ułożyć jakiś fajny tekst do ogłoszenia i wystartować z ogłoszeniami ?

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']Ja mogę troszkę poogłaszać.
Ale do pisania tekstu weny nie mam ;).[/QUOTE]

Super, może znajdzie się ktoś kto napisze tekst. Powinien on nawiązywać do smutnej przeszłosci pieska, wtedy szybciej łapie za serce.

Posted

Wysłałam parę nowych fotek do Anja2201,może wklei w wolnej chwili. Odi w ogóle nie nadaje się na modela, ucieka na widok aparatu i telefonu kom. :-). Ciężko mu jakąś fajną fotkę zrobić.

Posted (edited)

Ale śliczny i słodki :).

Zdjęcia od Sary, nowe.

[IMG]http://images39.fotosik.pl/1267/94668280f77e2758gen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/1311/80a50d2c18d28d3agen.jpg[/IMG]

Edited by Dogo07
Posted

Ale Odi jest teraz śliczny :loveu:.
Taki puchaty.

[IMG]http://images37.fotosik.pl/1284/85b69679a42451c7gen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/1330/85f8326b4475757dgen.jpg[/IMG]

A to Odiś owieczka :lol:.
[IMG]http://images38.fotosik.pl/1311/2b23b0c57a57a25cgen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images40.fotosik.pl/1312/880ebea5b8861ffcgen.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mshume']Ale cudny psiaczek, widać, że ma dużo z pudelka :) Saro2011, dziękuję,że tak o niego dbasz :)[/QUOTE]

Cioteczki, ważne żeby Odi znalazł cudowny domek, gdzie będzie kochany. Ja chciałabym bardzo podziękować cioteczce "Sundayrose", która codziennie po dwa razy przychodzi do mnie, kiedy ja jestem w pracy i wyprowadza Odiego na spacer. Zabiera go też do siebie, żeby mały nie siedział sam. Wielkie dzięki, Natalia:-).

Posted

[quote name='mshume']Czy Ty go rzeczywiście wyceniasz na 8 lat?[/QUOTE]

Nie znam się na wycenie wieku, niestety. Nie przejawia zapędów do zabaw, nie interesują go zabawki, więc do młodzieniaszków zaliczyć go nie można. W książeczce zdrowia datę urodzenia ma wpisaną 1.1.2002 ale jeśli on został interwencyjnie odebrany i był skrajnie wyczerpany, ze zniszczonymi zębami to moze i tak wyglądał. Kidy ja adoptowałam swoją sunię to niby miała miec 6 lat a wet stwierdził, ze ma ok. 3 lata.
Napewno w ogłoszeniach nie można napisać ze jest młodzieniaszkiem ale tez nie staruszkiem, tylko taki Pan w kwiecie wieku (w połowie swojego psiego życia). Myślę, ze Wy macie większe doświadczenie w ogłaszaniu psiaków i coś wymyślicie.

Posted (edited)

Cześc jestem odi miks pudla i yorka ,mam 7 lat i ważę 6kg.pani u której jestem na dt mówi o mnie tak :jest to bardzo sympatyczny i kochany piesek,zgodny z psami ,uwielbia dzieci ,jest nauczony czystości ,ładnie chodzi na smyczy oraz po schodach.zanim trafiłem do domu tymczasowego przebywałem w przytulisku gdzie nie było łatwo nawet karmy brakowało kiedyś miałem sewgo człowieka kochałem go i to bardzo niestety on nie dbał o mnie wcale .Pani u której jestem wykąpała ,ostrzygła mnie i dokarmiła . Jestem wykastrowany ,odrobaczony i zaszczepiony .do pełni szczęscia brakuje mi tylko domu gdzie jest człowiek który przytuli mnie ,pogłaska da miskę pełną pysznego jedzenia ,niestety jeszcze uczę się zostawac sam najlepiej by było gdybym miał człowieka 24 h .proszę jeżeli możesz dac mi taki dom zadzwoń lub napisz .czekam na ciebie
napisałam taki tekst modyfikujcie go lub zmieniajcie życzę powodzenia małemu

Edited by [email protected]
Posted

[quote name='Dogo07']Tylko jeszcze trzeba napisać wielkość pieska, można podać wagę.[/QUOTE]

Niestety nie mam wagi w domu ale napisałabym że to mały piesek ok. 6 kg wagi.

Posted

[quote name='[email protected]']Cześc jestem odi miks pudla i yorka .jestem psem w kwiecie wieku.pani u której jestem na dt mówi o mnie tak :jest to bardzo sympatyczny i kochany piesek,zgodny z psami ,uwielbia dzieci ,jest nauczony czystości ,ładnie chodzi na smyczy oraz po schodach.zanim trafiłem do domu tymczasowego przebywałem w przytulisku gdzie nie było łatwo nawet karmy brakowało jestm małym bo 5kg pieskiem .zostałem wykompany ,przystrzyżony,dokarmiony ORAZ ODROBACZONY ,WYKASTROWANY I ZASZCZEPIONY.do pełni szczęscia brakuje mi tylko domu gdzie jest człowiek który przytuli mnie ,pogłaska da miskę pełną pysznego jedzenia .proszę jeżeli możesz dac mi taki dom zadzwoń lub napisz .czekam na ciebie
napisałam taki tekst modyfikujcie go lub zmieniajcie życzę powodzenia małemu[/QUOTE]

Może podać wiek ok. 7 latek bo tak sobie teraz pomyślałam że różnie ludzie interpretują określenie "w kwiecie wieku". Z karty pieska wyczytałam, ze piesek był odebrany interwencyjnie przez Straż Miejską i zapewne wtedy trafił do schroniska. Może napisać coś w stylu że przez całe swoje życie mieszkałem u ludzi, którzy się mną nie opiekowali i mnie nie kochali dlatego zostałem od nich odebrany i skrajnie wycieńczony i zaniedbany trafiłem do schroniska. Ten tekst nie mija się zapewne z prawdą a łapie za serce. Mozna wspomnieć ze piesek jest zaczipowany. No, i że rozpacza (szczeka) po wyjściu właściciela, dlatego dobrze by było gdyby piesek trafił do domku a nie do bloku-bo szczekanie przeszkadza sąsiadom, albo do bloku ale do osoby która nie pracuje (do Pani na emeryturze czy rencie). Myslę, ze o tym szczekaniu należałoby napisać zeby potem nie było zwrotu z adopcji.

Posted

[quote name='kasjas']Cześć cioteczki. Czy ja dobrze zrozumiałam, ze Odi jest w Gorzowie w DT?? Podeślę go jednemu domkowi, może się spodoba.

[B]Sara[/B] czy mozesz mi wysłać zdjecia Odiego na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? Prześlę dalej.[/QUOTE]

Tak, piesek od tygodnia juz jest w Gorzowie. Zdjęcia wysłane na podany adres emailowy:-).