Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 cóż ja przywykłam ..bo Holi, Masza i Sol to święta trójca małych destruktorów... ale ja o wczoraj chciałam napisać ..a raczej pokazać zdjęcia - one mówią więcej niż setka moich słów... w roli wyjaśnienia napiszę tylko że łąka i "zagajnik" do stare nieużytki na Panewnikach koło nowego osiedla "Książęce" (kto mieszka w kato ten pewnie wie) w przyszłości ma tam powstać druga część osiedla :( ale chwilowo się na to nie zanosi i wielu ludzi korzysta z tego nieużytku jaka miejsca do spacerów :) wczoraj słonce wyszło, choć było chłodno - ale przynajmniej nie dało więc na spacer poszłam z kuzynką i mamą - kuzynka ma dwa psy - Bambi ma 14 lat, jest mixem pinczera, a Newton (zwany Niuniem) ma koło 5 lat, od 1.5 roku jest z kuzynką, został zabrany z katowickiego schronu:), Zuźlika od mamy już znacie. Tyle słów opisujących sytuację .. aha, jeszcze jedno. jako że Niuniek się mało słucha na łące i wraca kiedy mu się chce, a Masza ma podobnie - to oboje biegali spięci jedną smyczą .... dzięki temu jest szansa że jak choć jedno z nich posłucha wrócą oboje ..a jak nie wrócą to zahaczą się o jakiś uparty krzaczor i daleko nie uciekną ;) A że oboje uwielbiają kopać dołki to mało im przeszkadza ta smycz ...chyba że chcą iść w różne strony ... ;) a teraz zdjęcia ..najpierw widokowe ...łąka ...wyglądała pięknie! choć trawa brunatno żółta to na wielu krzaczkach i małych drzewkach pozostał jeszcze śnieg .. wyglądało to bajecznie oczywiście na pierwszym planie śmieci Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 niby już tak wiosennie wokoło .. zaśnieżone lrzaczory ;) a to zagajnik :) artystyczny krzak^^ i rzecz niebywała w całej tej brunatnej łące ...niewielka dolinka - bagno latem - pewnie przez wodę jest tam chłodniej ...i patrzcie jaka różnica .. Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 no dobra, koniec z krajobrazami ..czas pokazać "moją" gromadkę;) Newton zwany Niuniem, w tle Masza trochę będzie tego Niunia - on jest taki kochany dla tych których zna :D ale potrafi ugryźć ... nie cierpi większości facetów ...nieźle musiał kiedyś dostać w kość.. Niuton che iść się pobawić, ale Masza jets jak kotwica^^ Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 a oto Zuzia - wpatrzona w mamę jak w obrazek, tak samo nakręcona na aport jak Holi ;) no może troszkę mniej ...Zuzia nie szczeka jak nakręcona, kiedy nie chcemy się z nią bawić o i Masia - Niuniek no chodź! Zuzia i Bambi ;) nieźle się trzyma jak na swoje 14 lat mój patyk! a to Masza i Niuniek pędzący przez zarośla :) Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Zuzia :) i znów Zuźla w zaroślach słoneczko malutkie:) Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 moje ulubione zdjęcie Zuzi :D a tu Niuniek skacze ponad trawę ...on jest jak piłeczka - odbija się od ziemi wszystkimi czterema łapkami :D a tu cała trójka szaleńców czeka na rzut^^ Niuniek ze zdobyczą Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Holi usłyszała piszczałkę w zabawce i popędziła z odsieczą! zwróćcie uwagę na wzrok Newtona ^^ ale po chwili się zorientował że Holi nie na niego naskoczyła tylko na zabawkę, więc chciał znią uciec na co Holi delikatnie sugerowała mu że powinien jej oddać zabawkę a kiedy w końcu Niuniek zrezygnował i Holi zniknęła wraz z żółtym czymś był tak zdesperowany że skakał i skakał .. -->a Masza zero reakcji ^^ Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 i pobiegł ciągnąc Maszę za sobą^^ Holi oooodaaaaj A Bambi nie wie o co cały ten hałas ;) cicho ..rzuca ..rzuca! a to hmm ...kotłowisko trzech czarnych podpalanych długowłosych psów i Masza ..spokojna ..tak dla kontrastu ;) Quote
maciaszek Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [url]https://lh3.googleusercontent.com/-Dhy6fgKah_s/T1Tsxjas2TI/AAAAAAAALKM/sdhgfnsc38I/s640/IMG_5772.JPG[/url] - piękne! Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Holi jak zwykle przy zabawce pierwsza ;) A Masza ma swój świat .. Zuzia ;) Porter Niunuisia Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 bieg z przeszkodami:) prawie cała gromadka:) Niutek z pania :) Holusia I Masia :) Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 słodka Zuzienka I przybita Masia ...Newton ..weź się w garść! pan i władca ;) i sobie poszli poszli...idziesz, czy nie? Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 a tu by była cała paczka ale Masia chciała sobie pójść.. a tu i Ziuzia się straciła.. Maszka biegniemy! A tu Masza okręciła się wokół Newtona i pobiegła... Quote
Istar19 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Holi nie wiedziała czy ma iść ze mną czy z mamą .. i tak kursowała pośrodku ;) i na koniec Holusia na mnie czeka ;) koniec!! swoją drogą ..zauważyliście że cztrey psy są czarne podpalane? tylko Masia się wyróżnia - rudaska :D Quote
saphira18 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Holi i Newton bardzo podobne do siebie... pamiętam że wcześniej na jakimś zdjęciu miałam problem z odróżnieniem ich;) achh mieć takiego oddanego psa jak Holi <zazdroszczę> Masza za to spokojna duszyczka, czasem pokopie sobie tylko:) świetna zdjęcia i widoki... 3mam kciuki aby zrezygnowali z tej budowy Quote
Ty$ka Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Ach, jaki stadowy spacer :D I nie mów mi, że między psami nie dochodzi do zgrzytów? Zazdroszczę ;] Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 no własnie nie ma zgrzytów .. znaczy jakiś dużych - bo pomiędzy Zuzią i Holi jest rywalizacja o względy - ale tylko dwa razy futro poleciało i raczej było to tylko takie stawianie się - bo mocno się nie gryzły, no i ta rywalizacja jest tylko w domu u rodziców (Holi się tam wychowała, a Zuzia trafiła po mojej wyprowadzce, więc obie uważają ten dom za swój), z reszta "stada" czyli Bambim i Newtonem też jest ok ...potrafią wszyscy z jednej miski pić wodę czy jeść (choć przy jedzeniu trzeba uważać na Zuzię) Generalnie Holi z Bambim zna się od jej szczenięcych czasów- wcześniej Bambi był "wielkim" kumplem Maxa ;), potem trafiła do nas Masza ...a rok później kuzynka zabrała Niunia ze schronu - prawie od razu się polubili, jak zaczynają się gonić po podwórku czy w domu to należy się chować! biegają jak szaleni ;) Czasem bywały chwilę kiedy miałam cała piątkę pod opieka w domu i tez był spokój ...oni po prostu wiedzą, że są rodziną i muszą się zgadzać :) Quote
maciaszek Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Istar19']Czasem bywały chwilę kiedy miałam cała piątkę pod opieka w domu[/QUOTE]I powiedz jeszcze, że wychodziłam z wszystkimi pięcioma na raz ;). Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 hmm ..taak...znaczy na ogródek ;) czasami chodziłam z czwórką (jeszcze Zuzi z nami nie było), ale zazwyczaj jak już chadzam z trójką :) Quote
maciaszek Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='Istar19']zazwyczaj jak już chadzam z trójką :)[/QUOTE]Na 3 smyczach? Nie plączą się ;)? Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 na trzech ;) ...Holi z Maszą bardzo dobrze razem współgrają, nie plątają się, mają zwykłe smycze, a Zuzia ma flexi i też już nauczyła się, że nie wchodzi się pod nogi ani mnie ani innym psom ...i grzecznie idą:) Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 wiosna ...wczoraj wróciłam z pracy, przebrałam się i poszłam z psami nad Ślepiotkę... pięknie było i tak ciepło ... a teraz powiedzcie mi ..jakim cudem na spacerze trwającym godzinę zrobiłam 100 zdjęć? ^^ ale aż tyle nie wstawię, nie bójcie się ;) Holi czeka na patyk ale skoro ja nie wykazywałam chęci podniesienia żadnej witki, to sama się zajęła rozgryzaniem badyli a kiedy odwróciłam się w drugą stronę zobaczyłam to ... nawet Holi zdawała się zszokowana harcami Maszy zamyślona Holi cdn - proszę nie pisać ;) Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Ale Holi melancholii się na długo nie poddaje ... zawsze wraca do swego zajęcia - i swych patyków mówiłaś coś? portrecik :) A Masza za naszymi plecami .. -->no a ja? Holi jak ma patyczki na Maszę nie zwraca uwagi Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 moje ulubione z wczoraj :) a to rozmazane ..ale podoba mi się ^^ mój aniołek z piekła rodem Masia też lubi rozgryzać witki :) :D Quote
Istar19 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 spokojna Masia juz trochę nie spokojna ;) czeka na rzut patykiem ...a raczej na moment w którym pogna za ...ogonem Holi! a tu Holi ...z tym błyskiem w oczach ;) i jeszcze latająca Holi :) ->ona nie biegnie po trawie ...ona po niej ..hmm..sunie?^^ Quote
Recommended Posts