Jump to content
Dogomania

Holi i spółka! Czyli, jak 5 psów, 3 koty w jednym domu spali. 20.09.2020 r. żegnaj Holusiu :(

Recommended Posts

Posted

Heh gdybym słuchała rozumu...to nie miałabym takiego zwierzyńca...może jeden pies by był...ale jakoś mój rozum nie ma siły przebicia ;)

Najpierw wykastrujemy Ruperta a potem się zobaczy...muszę tylko popatrzeć u których wetów jest taniej kastracja w marcu ;)

Posted

u nas jak zwykle cisza...

A w domu zmowa milczenia. O Rupercie się nie mówi...Rupert po prostu jest....bo nikt nie chce głośno powiedzieć jednego słowa...co by potem nie było na kogo winy zwalić ;)

Z Sol już na prawdę się dobrze dogadują. Co prawda nadal czasem nasza kocica sprowadza młodego do parteru, ale to zrozumiałe

DSC02327.JPG

a młody ma ładne oczy - zielono -żółte

DSC02336.JPG

czasem tak sobie leży, czasem wpatruje się w okno i..szczeka na przelatujące ptaki, albo owady ;)

DSC02340.JPG

że ja niby szczekam?

DSC02342.JPG

ODszczekaj to!

DSC02344.JPG

Posted

a tu wielkie polowanie na paczkę chusteczek...

DSC02346.JPG

uwielbia nosićcoś w pyszczku...tak potrafi biegać po domu, najczęściej jednak znosi swe trofeum do łazienki

DSC02347.JPG

albo na łóżko do sypialni :)

DSC02350.JPG

tu się zbierał w sobie...

DSC02353.JPG

...DSC02354.JPG

Posted

czas na zabawę skarpetką ;)

DSC02368.JPG

DSC02369.JPG

mój skarb!

DSC02373.JPG

Sol patrzy ..a raczej nawet nie spojrzy na bawiącego się Ruperta ;) dla niej takie harce są...nie do przyjęcia :)

DSC02377.JPG

małego jednak to nie zrażą :P

DSC02379.JPG

Posted

a żeby nie było, że galeria zrobiła się kocia ;)

zdjęcia z naszego ostatniego (poniedziałkowego) spaceru do lasu. Leżało tam jeszcze troszkę śniegu :)

DSC02269.JPG

DSC02272.JPG

wspólne wąchanie drzewka

DSC02275.JPG

a tu Holi cudem uniknęła posiusiania przez Maszę....

DSC02277.JPG

a tak nas ładnie widać :)

DSC02282.JPG

Posted

Masza pędziwiatr, a Holi ogon rozwiało ;)

DSC02293.JPG

Holi zrzuca futro.. na potęgę, ale to dobrze, bo na razie wygląda jak płaskogrzbiety miś ;)

DSC02295.JPG

DSC02297.JPG

i hopsa :D

DSC02300.JPG

DSC02302.JPG

Posted

mimo tego śniegu 

DSC02318.JPG

Holi i tak wyglądała jak potwór z bagien...tu dopiero zaczyna tak wyglądać ;)

DSC02321.JPG

DSC02324.JPG

DSC02326.JPG

a w domu w spływ prysznica poszło jakieś pół kilo ziemi :P

Posted

chyba by nam musieli zagrozić eksmisją...no nie oddamy i już ! (oby jednak nikt nam eksmisją nie groził pf pf )

11042204_1534462170149127_1391135392_n.j

ile po nim sprzątania...ile zniszczonych rzeczy...i ile jeszcze będzie..no nie ważne...jest nam trochę ciasno..ale to też nie ważne!

Od kilku dni Sol śpi z nami w łóżku ! I jak na razie obyło się bez nagłych kałuż i plam! I choć nie raz śpi mi zaraz koło twarzy, to alergia się nie odzywa !

Sol chyba połączyła przyjście Ruperta z wiecznie otwartą sypialnią (chyba, ze nas w domu nie ma, bo w tedy w sypialni zamykamy nasze szczekacze) i dlatego tak go polubiła ;) A jak fajnie się gonią! I Rupert z Maszą potrafią się świetnie bawić! Za to Jarvis ze Stichem Ruperta się nadal nie boją...Rup do nich podchodzi jak do zabawek, a oni go gryzą po łapach...albo zamiast od niego uciekać, to drepczą za nim krok w krok ^^.

Serce rośnie z radości, gdy patrzy się na takie stado - dziwne, łączone jak..patchwork, ale stado - rodzinę :)

Posted

Od kilku dni Sol śpi z nami w łóżku ! I jak na razie obyło się bez nagłych kałuż i plam! I choć nie raz śpi mi zaraz koło twarzy, to alergia się nie odzywa !

Sol chyba połączyła przyjście Ruperta z wiecznie otwartą sypialnią (chyba, ze nas w domu nie ma, bo w tedy w sypialni zamykamy nasze szczekacze) i dlatego tak go polubiła ;) A jak fajnie się gonią! I Rupert z Maszą potrafią się świetnie bawić! Za

Same dobre wieści. Oby tak pozostało! :)

Posted

oby pozostało...;)

Rupert Boga (znaczy Holi) się nie boi...nadal wciska łepek do JEJ miski, kiedy ONA z niej JE...i nic to, że na niego burczy -.- za to z Maszą ładnie jedzą z jednej miski kot i pies...czemu nie :)

bylismy teraz na spacerze z kolegą A. oraz jego 6 miesięcznym mix foxa i jamnika, Fado. Fado super psiak, poganiał trochę z Maszą :) i wszystko byłoby super,gdyby nie deszcz..zmyło nas :D ale czego się nie robi by psiaki miały spacer ! oczywiście jak już wracaliśmy i byliśmy blisko domu, to wyszło słońce...ot taka złośliwość natury ;) A za oknem znów zbierają się czarne chmury, ale teraz jak psy już umyte, ogrzewanie włączone, herbata zrobiona...to teraz może sobie już padać :)

Posted

no i czarne chmury przynoszą burzę :D daleko jest jeszcze, ale już się błyska! i znów zaczęło lać...dobrze, że wróciliśmy już do domu ;) nawet grad się pojawił 

Posted

no cóż na południe się burzy nie śpieszy ;) pewnie minie nas daleko bokiem, ale ładnie leje. To dobrze, trochę wyczyści to chodniki ;)

Posted

wiosna się schowała za chmurami, jakoś tak szaro, zimno i ponuro.

17 marca Rup straci jajka...biedak nie wie, co go czeka i nadal psoci jak mały chochlik! 

Ostatnio...już sama nie pamiętam kiedy, jak wróciłam do domu, to o mało nie wywinęłam orła na...patyczkach do uszu! Rupieć wyjął wszystkie patyczki z pudełka (czyli prawie całe pudełko...) i rozsypał je po całym domu! A teraz zbieram je do dziś...

mam zdjęcia...z pewnego wiosennego dnia, ale nawet nie chciało mi się ich z aparatu zgrywać.

Posted

oj wesoło :) mam nadzieje, że kastracja przebiegnie jutro bez problemu...

a my mamy dziś za sobą 13 km spacer :) po obiedzie zobaczę czy coś mi ze zdjęć wyszło :D

---> z jakiś 240 zdj. dosyć "ładnych" wyszło 193 ^^' a to tylko nieco ponad 2 h spaceru ;)

Posted

a jeszcze zdjęcia z 10 marca..ładne słonko wyszło zza chmur :)

DSC02466.JPG

DSC02468.JPG

trochę się piłeczka pobrudziła :)

DSC02470.JPG

a takie dinozaury spotkaliśmy po drodze na "naszą" łączkę. Masza o dziwo nie chciała pogonić tych kurek

DSC02476.JPG

chyba komuś z kurnika zwiały

DSC02477.JPG

Posted

a to powód, dla którego Masza pewnie odpuściła sobie pościg ;)

DSC02480.JPG

DSC02481.JPG

za to Holusia, ciesząca się z całkowicie odmrożonej Ślepiotki, do tego zasilonej przez deszcze, oddała się kąpieli ;)

DSC02482.JPG

DSC02485.JPG

ten chochlik chyba nigdy się nie zmieni ;)

DSC02488.JPG

Posted

DSC02489.JPG

a oto nasza znajda!! Piłeczka wylądowała w krzakach jakoś latem zeszłego roku...zgubiła się nam w tych krzaczorach..a tu proszę, całe lato, jesień i zimę czekała aż przyjdzie wiosna i ją odnajdziemy :D Patryk ją wypatrzył :)

DSC02508.JPG

nawet muchy się już obudziły :)

DSC02518.JPG

no a Holusia, jak to Holusia 

DSC02520.JPG

a wracając z łąki, na drodze stanął nam pan kurzego stada

DSC02540.JPG