Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basenjifiona'][SIZE=3][B]Wieści z Krakowa: XI Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych ( CACIB )- sędzia Paweł Szemraj - 3 baski

Psy:
klasa pośrednia: [COLOR=SeaGreen]JAZZY BOY Asiaczek -
[COLOR=Magenta]DOSK.1, CAC, CACIB, NDPwR,BOB :multi:
[COLOR=Black]klasa otwarta : [COLOR=SeaGreen]BARUBARU Loango -
[COLOR=Magenta]DOSK.2, CAC, res. CACIB

[COLOR=Black]Suki:
klasa pośrednia: [COLOR=SeaGreen]JELLY JOSHREEN Asiaczek-
[COLOR=Magenta]DOSK.1, CAC, CACIB, NDSwR :multi:

[COLOR=Teal]Czekamy na wyniki na grupie oraz w dniu dzisiejszym nasza koleżanka Ala Nowak bierze udział w młodym prezenterze z [COLOR=SeaGreen]FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek :multi: trzymamy kciuki :multi:

[COLOR=Indigo][SIZE=5]Brawo Asiaczki!!!!!!!!!![/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=3][B][COLOR=SeaGreen][COLOR=Magenta][COLOR=Black][COLOR=SeaGreen][COLOR=Magenta][COLOR=Black][COLOR=SeaGreen][COLOR=Magenta]
[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/quote]
Basenjifiona - dzięki za wstawienie wyników. Dodatkowo: JAZZY BOY Asiaczek - BOG2!!!
Ala NOwak z Felką - Zwycięzca gr. starszej i II miejsce w Zwycięstwie Dnia. Alu - jeszcze raz - piękne podziękowania za zaprezentowanie Felki w tak efektowny sposób. BRAWO!!!

[quote name='JinnyAl']No i sprawdzają te zaświadczenia czy nie...?[/quote]
Nie, nie i jeszcze raz nie...

[quote name='Agasia']Brawo Asiaczki!!!![/quote]
Dzięki!

[quote name='cuciola']Brawo!!! :)[/quote]
Dzięki!

[quote name='goldenka245']
Asiaczkowe brawoo!!:multi::multi::multi:[/quote]
Dzięki.

[quote name='Jagoodka']Przyłączamy sie do gratulacji dla [B]Asiaczków - [/B]dla moich ulubionych Dżezika i Żelki :)[/quote]
Dzięki!
[quote name='Florka_xyz'][SIZE=3][B]BRAWO [/B][COLOR=red][B]ASIACZKI[/B] :multi: :multi: :multi: [/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][/COLOR][/quote]
Dzięki!

[quote name='Goldek']Grauluję Asiaczek:) [/quote]
Dzięki!

[quote name='efra-husky']
BRAWO DLA ASIACZKA :)
[/quote]
Dzięki! I wzajemnie!:lol:

[quote name='bety']Znacie może wyniki i BOG V?
Pzdr[/quote]
BOG V gr.:
1. SH
2. Basenji
3. AA

[quote name='YaBear-CubCammy']a ma ktoś może z Jh fotencje?[/quote]
Ja mam, ale wstawię je dzisiaj (niedziela) ppłd.

[quote name='aga616']mój Tonik - seter szkocki - zwycięstwo młodzieży, najlepszy junior w rasie, piękny opis i zakończyliśmy młodzieżowy championat Polski!!!!!!:multi: :multi: jutron walczy golden:p[/quote]
BRAWO!!!

[quote name='basenjifiona'][SIZE=3][B] Psy:
klasa pośrednia: [COLOR=SeaGreen]JAZZY BOY Asiaczek -
[COLOR=Magenta]DOSK.1, CAC, CACIB, NDPwR,BOB :multi: 2 MIEJSCE BOG[/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/quote]
Jeszcze raz dzięki za szybką reakcję!:lol:

Pzdr.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B]Dziękuję za miło spędzony czas, za pomoc przy zaprezentowaniu moich Basiaczków, za robienie fotek i za to, że byliście z nami:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=4][COLOR=Magenta][B]Cavallo
Anecioreczek
ZonkOne
Narisowa
Nugatowa
Madzia20sosnowiec
bety
NigdyNigdy
Nitor Nivalis
Ala Nowak
Pangea
panienkabubu
Ka-Vanga[/B][/COLOR][/SIZE]

Jeżeli kogoś nie wymieniłam - przepraszam, ale łóżko już mi się kłania i oczy się zamykają...

Aaaaa, dlaczego [B]SIMBIK[/B] nie dotarł na ciasto, pytam się? Kasiu, obiecałaś...

Mocno trzymam kciuki za dzisiejszych DGM-niaków i za ... pogodę! Na pewno bedzie super!!!
Pzdr.

Posted

[quote name='basenjifiona'][COLOR=Cyan][SIZE=7]Buziak dla Asiaczka:)[/SIZE][/COLOR][/quote]
Dzięki za gratulacje i dzięki za wstawienie wyników!:buzi:

[quote name='Gosia']Gratuluję Asiaczku !!!

Gosia[/quote]
Dziekuję i wzajemnie!
Pzdr.

Posted

TRUTUTU-TU!!!
Wczorajszy szczęśliwy dzień - moje lhasaczki jak juz niektórzy wiedzą wygrały Kraków:multi:
Carmelek - CWC, CACIB:cool3:
HONDA - kolejny CACIBek do klekcji:evil_lol:
Ciumelka - najlepszy weteran oraz BIS WETERANÓW:multi:

Sędzina ostro oceniała - zwracała uwagę na wiele istotnych cech - wielkość - preferowała lhasa o standardowej wielkości, o ładnym , prostym włosie, o doskonałym ruchu, obmacywała bardzo dokładnie calutkiego psiaka - od noska po czubek ogona;-), liczył sie kształt oka, proporcje głowy, RUCH, kątowania kończyn, zwracala uwage także na zbyt obfite owlosienie u niektórych psów jak i na ksztalt oczu czy za szeroka głowe- bardzo lubie takie sędziowanie.
Tym bardziej jestem szczęśliwa, że moje psy postawiła na I miejscach.

Wystawiane były rówież wnuki mojej Ciumy - i tu z pięknym ruchem, długą szyją i świetnym włosem zaprezentowala sie, zbobywając srebro - ALFA CENTAURI PROCION - córeczka QUEEN ELEGANCE OF ELAMI i TALISMANA Dar Tibetu.
Spędziłam dzis miłe chwile w świetnym towarzystwei Roberta i przyjaciół.
Wróciłam szczęśliwa...

Katalog, gdzie mialam wyniki, gdzieś posialam, podaje wiec z głowy:
[B][U]PSY:[/U][/B]

[B]szczeniaki:[/B]
WEST END ARMOND - Gierczak Katarzyna - WO I
SECRET LOVER z Czańca- Kacprzyk -Straszak Agnieszka - WO II
SUPRICE BY LOVE z Czańca - Wiśniewska Magdalena - III

[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Carmel/zw%20szczenieta%20psy.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Carmel/psy%20szczenieta.jpg[/IMG]

[B]młodzież:[/B]
ANTARES Priocion- Kokosińska Emilia - II
HEART BREACKER Lamco Laco- Kopańska Ewa - I
[B]pośrednia:[/B]
MUNDSCHAKE CARMEL Mały Budda- Zawadzak Lucyna - [B]CWC, CACIB[/B]

[B][IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Carmel/carmel2.jpg[/IMG][/B]

[B]otwarta:[/B]
URANOS Dar Tibetu - Kacprzyk-Straszak Agnieszka - CWC

[U][B]SUKI[/B][/U]

[B]młodzież:[/B]
JETA Magnum Sal - Klimczuk Magdalena dosk I Zw.Mlodz
JENIFER Magnum Sal- Niemczyk Joanna - dosk III
ADHORA PROCION - Olszewska Barbara - IV ??
ALFA CENTAURI PROCION- Olszewska Barbara - dosk II
[B]otwarta:[/B]
Lajla Magnum Sal - Robert Czekaj - dosk II

[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Carmel/laila2.jpg[/IMG]

YASSI Agata Lux- Kralik Albert - CWC, Res.CACIB

[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Carmel/Yassi%20Agata%20Lux.jpg[/IMG]

[B]championy :[/B]
PRIMA NERA Mały Budda - Barbara Długosz -[B] CWC, CACIB, BOB[/B]

[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Honda/CiH.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/Honda/honda.jpg[/IMG]

[B]weterani :[/B]
TANKA Sundara - Barbara Długosz - [B]BIS WETERANÓW[/B]

[IMG]http://www.lhasaapso.neostrada.pl/foto/ciuma/Ciumka%20i%20sedzia.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Asiaczek'][FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=darkgreen][B]Dziękuję za miło spędzony czas, za pomoc przy zaprezentowaniu moich Basiaczków, za robienie fotek i za to, że byliście z nami:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=4][COLOR=blue][B]Cavallo[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=magenta]..........[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=blue]bety[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=magenta].........[/COLOR][/SIZE][/B]

Jeżeli kogoś nie wymieniłam - przepraszam, ale łóżko już mi się kłania i oczy się zamykają...

Aaaaa, dlaczego [B]SIMBIK[/B] nie dotarł na ciasto, pytam się? Kasiu, obiecałaś...

Mocno trzymam kciuki za dzisiejszych DGM-niaków i za ... pogodę! Na pewno bedzie super!!!
Pzdr.[/quote]

[B]Asiaczek[/B] - nasze [SIZE=4][B][I][COLOR=red]GRATULACJE[/COLOR][/I][/B] [/SIZE]- oj poszalałaś kobietko na BOG :loveu: :cool3: :lol: :loveu:
Nam też było miło pogadać z Tobą i podjeść Twojego przepysznego ciasta :lol:
Widzę że [B][I]Cavallo[/I][/B] była, a czemu nie przyszła integrować się z akitami amerykańskimi - a obiecała :angryy: :mad:
No i oczywiście [COLOR=red][B]GRATKI[/B][/COLOR] dla pozostałych wczorajszych zwycięzców!!!!!!!!
Pzdr

Posted

Kraków jest miastem uroczym, ale...

- Przepraszam gdzie mogę zaparkować?
- W lewo.
- Dziękuję.

- Gdzie Pan staje?
- Tu mnie skierowano...
- Źle Panu powiedziano. Proszę pojechać w prawo.
- Ale tam już byłem.
- Nie obchodzi mnie to. Tu nie wolno.

Po 30 minutach motania się po okolicach Ronda Czyżyńskiego znajdujemy miejsce parkingowe...

- Gdzie Pan staje?
- Na wyznaczonym miejscu parkingowym, Proszę Pani.
- Tu nie wolno.
- Dlaczego?
- Bo rodzina ma do mnie przyjechać i nie będzie miała gdzie zaparkować!!!

... (obelgi pod naszym adresem pomijam)

Jednym słowem Kraków stolicą goscinności z okazji 750-lecia lokacji :angryy:

Korkosmok był II doskonały - w efekcie czego zwolniliśmy miejsce parkingowe szybko.

Dziękujemy Koreczku.

Posted

[quote name='bety'][B]Asiaczek[/B] - nasze [SIZE=4][B][I][COLOR=red]GRATULACJE[/COLOR][/I][/B] [/SIZE]- oj poszalałaś kobietko na BOG :loveu: :cool3: :lol: :loveu:
Nam też było miło pogadać z Tobą i podjeść Twojego przepysznego ciasta :lol:
Widzę że [B][I]Cavallo[/I][/B] była, a czemu nie przyszła integrować się z akitami amerykańskimi - a obiecała :angryy: :mad:
No i oczywiście [COLOR=red][B]GRATKI[/B][/COLOR] dla pozostałych wczorajszych zwycięzców!!!!!!!!
Pzdr[/quote]
Bety - przecież Cavallo była przy AA! Potem, niestety, musiała pojechac do domu. Nie wiem, co się stało; mam nadzieję, że już wszystko jest OK.
Dzięki za gratki. I (hihihi...) to nie ja zaszalałam, top. sędzia J. Matyas...
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Bety - [B]przecież Cavallo była przy AA[/B]! Potem, niestety, musiała pojechac do domu. Nie wiem, co się stało; mam nadzieję, że już wszystko jest OK.
Dzięki za gratki. I (hihihi...) to nie ja zaszalałam, top. sędzia J. Matyas...
Pzdr.[/quote]

Gdzie? :crazyeye: No ja jej nie zauważyłam a do nas nie podeszła (całej "bandy" się wystraszyła czy co?:evil_lol:) - stąd się dziwię że była :roll: Ja też mam nadzieję że u niej wszystko OK.
Pzdr

Posted

[quote name='Sylvia_76']Kraków jest miastem uroczym, ale...

- Przepraszam gdzie mogę zaparkować?
- W lewo.
- Dziękuję.

- Gdzie Pan staje?
- Tu mnie skierowano...
- Źle Panu powiedziano. Proszę pojechać w prawo.
- Ale tam już byłem.
- Nie obchodzi mnie to. Tu nie wolno.

Po 30 minutach motania się po okolicach Ronda Czyżyńskiego znajdujemy miejsce parkingowe...

- Gdzie Pan staje?
- Na wyznaczonym miejscu parkingowym, Proszę Pani.
- Tu nie wolno.
- Dlaczego?
- Bo rodzina ma do mnie przyjechać i nie będzie miała gdzie zaparkować!!!

... (obelgi pod naszym adresem pomijam)

Jednym słowem Kraków stolicą goscinności z okazji 750-lecia lokacji :angryy:

Korkosmok był II doskonały - w efekcie czego zwolniliśmy miejsce parkingowe szybko.

Dziękujemy Koreczku.[/QUOTE]
My też nie mieliśmy gdzie zaparkować...o mały włos a by nam samochód odcholowali :evil_lol: ale po oczekiwaniach znalazło się jedno miejsce, choć długo go szukaliśmy :D

Posted

No to nie wiem jak my bez problemu zaparkowaliśmy.... Mimo iż wjechaliśmy około 10!! Skierowali nas na ten parking koło ringu owczarków niemieckich i tam było miejsce... Zupełnie bezproblemowo... Ale ja zawsze mam z Krakowa miłe wspomnienia. Chociaż... NIE DALI MI MEDALU!! Nawet dziś sprawdziłam czy na pewno mam doskonałą. Niestety wczoraj w zabieganiu i robieniu 100 rzeczy na raz zapomniałam nawet zaglądnąć do teczki z kartą ocen... Byłam święcie przekonana że medal tam jest. Ot, wpadka:mad:
Ale i tak kocham wystawy Krakowskie :diabloti:

Posted

No to się chwalę :p

[B]sznaucer olbrzym pieprz i sól[/B]
[B]suki - kl. młodzieży[/B]
[B]sędzia:. J. Jabłońska[/B]
[B]Silver Senator DIRKEE - Zw. Mł., Najl. Junior w Rasie, BOB[/B]

:multi: :multi: :multi:

No i opis jak marzenie:
pięknie przygotowana do wystawy, piękny włos, idealny kolor, odpowiednio rozwinięta do wieku, prawidłowa w ruchu i postawie, kątowanie kończyn dosć dobre, wysoka czarna maska, oko ciemne

Moja kochana Dirki :loveu: :loveu: :loveu: - wspaniały debiut. Niedługo powinnam mieć zdjęcia to wstawię.

Posted

[B]Bura [/B]ja kiedyś też zgubiłam medal. Napisałam do oddziału wielką prośbę o przesłanie nowego i dostałam - więc może spróbuj. Zawsze to miła pamiątka.

Posted

[quote name='weszka']No to się chwalę :p

[B]sznaucer olbrzym pieprz i sól[/B]
[B]suki - kl. młodzieży[/B]
[B]sędzia:. J. Jabłońska[/B]
[B]Silver Senator DIRKEE - Zw. Mł., Najl. Junior w Rasie, BOB[/B]

:multi: :multi: :multi:

No i opis jak marzenie:
pięknie przygotowana do wystawy, piękny włos, idealny kolor, odpowiednio rozwinięta do wieku, prawidłowa w ruchu i postawie, kątowanie kończyn dosć dobre, wysoka czarna maska, oko ciemne

Moja kochana Dirki :loveu: :loveu: :loveu: - wspaniały debiut. Niedługo powinnam mieć zdjęcia to wstawię.[/quote]
Jeeee, brawo sztucerka Dirkee!!! Kochane sznaucerki!!!:loveu:

Posted

:multi:Gratulacje dla wszystkich. Ja wróciłam w doskonalym nastroju, bo w Krakowie panowała super atmosfera. Dodatkowo moja suczka, występując drugi raz w klasie pośredniej zdobyła swój pierwszy CACIB. Kraków jest dla mnie wyjątkowy, bo rok temu debiutowałam tam jako wystawca....:loveu:

Posted

[quote name='Asiaczek']Gratulacje!!! Pierwszy CACIB to już otwarta droga do Intera!!!
Pzdr.[/quote]
Asiaczku gratuluję. Dziś żałuję, że żadnej ze swoich nie zgłosiłem ( przynajmniej na Twoje ciacho bym się załapał :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol::diabloti:).
W końcu weterankę mogłem chociaż pokazać :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Michał