Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Na początku WITAM wszystkich Tych,którym los czworonogów nie jest obojętny, a ich istnienie przyozdabia prozaiczność codziennych dni; którzy w psich ślepiach dostrzegają głębokie, niczym studnia bez dna, bezgraniczne przywiązanie i miłość do człowieka; którzy ubóstwiają wczochrać się w kłaczki swojego pupila i miziać się, bezgranicznie oddając się tej przyjemności; którzy na widok pogryzionych nowych kapci myślą: „kochany psiak, przecież mógł mi zeżreć laptopa” :lol:;którzy uwielbiają poranne pobudki z psią meduzą (czyt. językiem)na twarzy i merdającym ogonem zrzucającym z szafek wszystkie przedmioty, które dzień wcześniej starannie poukładaliśmy.
A wiec witam wszystkich psiomaniaków :)
Odnosząc się do powyższej polemiki,jako szczęśliwy opiekun Azil vel Gapci oświadczam, że wszelkie adopcje ludziów przeprowadzamy tylko zgodnie z obowiązującym,zwierzęcym regulaminem adopcyjnym z zachowaniem wszystkich procedur,a którego główne motto brzmi:
:bluepaw:„[FONT=Trebuchet MS]Nasi idealni towarzysze zawsze mają cztery łapy „[/FONT]:bluepaw:
[FONT=Times New Roman]A więc drogie Panie jestem przekonany że powyższe motto nie jest wam obce, także nie widzę żadnych przeciwwskazań zmojej strony, a na weryfikacje zwierzęca zapraszam serdecznie osobiście [/FONT]:lol:
[FONT=Times New Roman]Atak całkiem poważnie to składam pokłon [/FONT]:modla:[FONT=Times New Roman] i wyrażam wielki szacunek [/FONT]:klacz: [FONT=Times New Roman]za Wasz ogromny nakład pracy, troskę i serce, które wkładacie aby stworzyć psim istotom cudowny świat dobroci i szlachetności.[/FONT]
…[FONT=Times New Roman]a w szczególności Kochanej Pani Elizie[/FONT]:Rose::Rose::Rose: :lol:

[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam serdecznie i życzę szampańskiej zabawy (bez fajerwerków [/FONT]
:Dog_run:)
Grzesiek

Posted

Ale niespodzianka !
Witamy serdecznie Panie Grzegorzu - to teraz jak Pan do nas zawitał, nie odpuścimy i o regularne foto prosimy. Widzi Pan jakie emocje wywołują te cudne obrazki, więc proszę nam tego nie oszczędzać :loveu: Nie ma za co dziękować, nie z przymusu, a z miłości do tych kłaków to przecież robimy. Właściwie matką pierworodną Gapci jest ania1985 - to ona uratowała ją od siebie ze wsi i przekazała pod naszą opiekę.

Jak Wasze stadko przeżyło wczorajszą noc ?

Posted

Na całe szczęście zadziałała prewencja w postaci zgromadzenia całej ferajny w jednym pomieszczeniu i delikatne podgłośnienie muzyki wsparte nauką śpiewu (! kiedyś to nagram :lol:) oraz harce z piszczącymi pluszakami do gryzienia.
Inna sprawa, że u mnie to totalna prowincja, także fajerwerków było tyle, co spadających meteorytów ;), ale bardzo współczuję tym co muszą zmagać się z problemem w mieście, bo sam pamiętam jaką traumę przeżywały zwierzaki zanim uciekłem na wioskę.
A co się tyczy Ani1985, to z mojej strony, i niewątpliwie ze strony Azil vel Gapci, OGROMNE PODZIĘKOWANIA za odmianę życia i od razu nasuwa mi się cytat "Dobry człowiek jest jak światełko. Wędruje poprzez mroki naszego świata i zapala zgaszone gwiazdy"...

Posted

Jak miło czytać takie posty! :loveu: Mój Filuś podpisałby się pod nim wszystkimi czterema łapkami (gdyby umiał pisać;)) On też zawdzięcza Elizie nowe życie. A ja, dzięki niemu, wiernie podczytuję wszystkie wątki jędrzejowskich psiaków i to już prawie cztery lata.:crazyeye:

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Obwieszczam i radośnie donoszę, że nasza zwierzęca familia powiększyła się niedawno o słodkiego berneńczyka Mańka, który trafił do nas (oczywiście drogą adopcji) z Fundacji Pasterze. Dziewczyny przywitały Mania z ogromnym entuzjazmem i wielka radością szybko stwarzając zażyłe stadko inie ulega wątpliwości, że cała psia trójka będzie miała pociechę i niesamowitą radochę ze wspólnego przebywania. Mam nadzieję, że poniższymi zdjęciami chociaż po części uda mi się oddać tę błogą i radosną atmosferę :loveu:

to ja Maniek, berneńczyk caaaałą gębą :mdrmed:

a to nasza psia trójka, pan mówi na nas "Banda wielkich nosów" :lol:

pokażemy Mańkowi, że jak na razie, to rządzą tu dziołchy :evil:

zgrana z nas paczucha

Gapcia patrz na Mańka, chyba udaje płaszczkę, ot cudak :cool3:

Edited by Val_Lindemor
Posted

[quote name='Camara']Ależ ten świat mały :p
Camaro, świat rzeczywiście mały, ale psie horyzonty granic nie posiadają ;)

[quote name='eliza_sk']Nigdy nie wiadomo w którym domu czai się nasz pies ;)
Dziewczyny, bo Wy jesteście jak psie Mikołaje :x-mas:, ale miejcie świadomość, że w każdym domu przez Was obdarowanym pojawia się rozkosz i radosne uniesienie :loveu::loveu:

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Przystojniak jest u Was na DT ? Skąd go wytrzasnąłeś ? Piękny pies, a bardzo husky (lepiej dla niego, żeby nie :)

[FONT=Verdana]

[FONT=arial]PRECELEK - tona miłości w MIKRO ciałku[/FONT]

http://www.dogomania.pl/forum/threads/251289-PRECELEK-kochany-i-SŁODKI-niczym-miód-MIKROPSIAK-na-kolanka?p=21914154#post21914154
[/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana][/FONT][/FONT]

Edited by eliza_sk
Posted

eliza_sk napisał(a):
Przystojniak jest u Was na DT ? Skąd go wytrzasnąłeś ? Piękny pies, a bardzo husky (lepiej dla niego, żeby nie :)

No cóz miałem objawienie :crazyeye:, ze w naszym lokalnym schronisku czeka taki oto wilkor i bardzo tęskni za wolnością ;), jutro prawdopodobnie zabieram go do nas na tymczasa, bo jest to schronisko przejściowe, potem wywózka do Stargardu Szczecińskiego. Chłopak uniknie tej wątpliwej przyjemności.
czy bardzo haski ? he,he bardziej niż wzorzec encyklopedyczny :shake: diabeł :evil_lol: