Sonka95 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Lunka ... ślicznie :loveu: http://i.imgur.com/gTbwe.jpg Quote
Jean Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 A my informujemy, że 4.03 Lunka przeszła zabieg sterylizacji. Było to rano około 11.00, o 13 już było po i pan weterynarz dzwonił że po 13 można ją odebrać, bo dochodzi do siebie bardzo szybko i była dzielna. Popołudnie i noc były koszmarne, biedna nie mogła znaleźć sobie odpowiedniej pozycji, zasnęła dopiero koło 2. Bardziej ze zmęczenia, bo bólem chyba przestała się przejmować. Wtorek cały przeleżała/przespała, a od wczoraj już się bawi :) Na noc zakładamy tylko ubranko, żeby nie lizała szwów, w ciągu dnia ja ją pilnuję. Je i pije już normalnie, na dworze niestety do kontroli 12.03 - ma chodzić na smyczy, także rozpacz jest. Ale cieszę się, że już mamy to za sobą i Lusia zniosła to dzielnie :) Pozdrawiamy. Quote
*Magda* Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Super, że Lunka już "po" i że jest dobrze ;) A jak dzidzia?? Quote
Jean Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 Madziu, Bartek jeszcze w brzuchu. Dzis zaczęłam 38 tydzień. Szczerze, już bym chciała żeby wylazł :P Tak jak mu się śpieszyło 5 tygodni temu, tak teraz chyba nie bardzo.. Choć brzuch opadł, czyści mnie od 3 dni i puchnę.. także może tydzień i sie łaskawie pojawi :) Waży już 3300 :) Quote
*Magda* Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 38 tydzień :crazyeye: Jak to zleciało :) No to już może się pojawić w każdej chwili :) Quote
Jean Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 ano, zleciało.. teraz końcówka się dłuży bardziej niż całe te 9 msc :P Quote
Ty$ka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Niech Lunka szybko powraca do formy :) A za Ciebie i za dzidzię trzymamy kciuki... Szczęśliwego rozwiązania :) Quote
phase Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [IMG]http://www.wspol.edu.pl/seir/images/stories/wielkanoc.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Zapomniałam Wam pogratulować na forum, więc robię to teraz :loveu: :loveu: Jak Lunka zareagowała na nowego członka rodziny? :) Quote
*Magda* Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 No właśnie, Jean chyba już urodziłaś :hmmmm: Czemu się nie chwalisz bobasem? Quote
Ty$ka Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='magdabroy']No właśnie, Jean chyba już urodziłaś :hmmmm: Czemu się nie chwalisz bobasem?[/QUOTE] Urodziła, urodziła :PPP Na fb Mamusia się chwaliła 25marca swoim Bobaskiem :) Pewnie nie ma czasu :) Quote
*Magda* Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Ty$ka']Urodziła, urodziła :PPP Na fb Mamusia się chwaliła 25marca swoim Bobaskiem :) Pewnie nie ma czasu :)[/QUOTE] Na fb się pochwaliła, a tu nie :mad::eviltong: Gratulacje dla młodych rodziców :loveu: Quote
Ty$ka Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='magdabroy']Na fb się pochwaliła, a tu nie :mad::eviltong: Gratulacje dla młodych rodziców :loveu:[/QUOTE] Miałabyś fejsa, wiedziałabyś wszystko :p 8) Quote
*Magda* Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='Ty$ka']Miałabyś fejsa, wiedziałabyś wszystko :p 8)[/QUOTE] Wolę nie wiedzieć :eviltong: Quote
Jean Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Witajcie kochane.. przybywam się chwalić.. Dopiero teraz, bo od 12.03 do wczoraj leżałam w szpitalu... najpierw 2 tygodnie na patologii ciąży, potem tydzień z Maluszkiem na położniczym.. najważniejsze ze juz jesteśmy w domu i dochodzimy do siebie. Bartuś przyszedł na świat drogą cesarskiego cięcia (niestety)... 25.03.2013 o 16.50. Miał 55 cm i 3760 gram :) teraz dobijamy już do 4 kg :) Oto moje Szczęscie. PS. Podobno cała mama ;) Quote
*Magda* Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Gratulacje :multi: http://i.imgur.com/uDAfBRa.jpg jaki cudniasty :loveu: Quote
Jean Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 dzieki Madzia :) na tym zdjęciu akurat się opala (naswietla przez żółtaczkę). Quote
*Magda* Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Theoś też miał żółtaczkę, ale tu nie praktykują lamp ;) Nawet jak wychodziliśmy do domu, to sprawdzali mu poziom czegoś tam i było już mniej niż po porodzie, więc mogliśmy iść do domu :) Dobrze, że jest zdrowy i już masz go przy sobie :loveu: Quote
Ty$ka Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Cieszę się, że jesteście już w domu :) Jak Lunka go przyjęła? Quote
Jean Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Ty$ka oj Lunka jest przekochana. Reaguje na każdy płacz i kwilenie. Liże go po rączkach i zagląda mi na przewijak jak go przebieram :) Jest kochana. Quote
Sonka95 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 To Lunka jest bardzo opiekuńcza :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts