Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna Sarenka! I jaka szczęściara:D
A ile śniegu macie - u nas w ogóle:( tylko zimno strasznie, Sajan bez derki nie wychyli nosa.
No i widzę, że kijki też lubicie:), może jak wizyta poadopcyjna dojdzie do skutku, to urządzimy wspólny marsz;).

Dzięki za fotki i mizianko dla Sarny!

Posted

M:

a tu nasze dwa kocie stwory wspierające się wzajemnie :]

Sarenka ma się b. dobrze, dwa razy dziennie chodzi ze mną na spacery po okolicy, radość, radość, radość :) Jak Ewa wróci do domu napisze wam więcej ;)

a tymczasem pozdrawiamy was wszystkich!

M, Sarenka, Ryszard i Kota (Czubówna)

• 1 month later...
Posted (edited)

No tak, wiosna przyszła, nawet nie wiem kiedy. W związku z tym na polach i w lesie pojawiły się nowe tropy i nowe gadżety do zjedzenia...:) Pełne szaleństwo. Do tego znalazły ją już 3 kleszcze. Nie zdążyłam popstrykać wiosennych zdjęć, tylko to na dole, gdzie Sarenka towarzyszy mi w myciu i trzepaniu nowych/starych krzeseł. Próbowałam zrobić jakieś w domu, jak się bawi (ulubione zabawki to gumowa kość i futerko ściągnięte ze sztucznej myszy zabranej kotom), ale nie wyszło mi żadne ostre. Z resztą, jak Czekunia może potwierdzić, niełatwo Sarnie zrobić fotę:) W końcu wlazła do M. na kanapę, no i jest. Wygląda duzo lepiej, ale przytyła niecały kilogram dopiero.. Dostaje karmę dla aktywnych psów i ciepłe kaloryczne jedzonko, dużo mięsa, witaminki i dużo śmierdzących żwaczy. No ale dużo biega, chodzi z nami na ogniska do znajomych:) Zabraliśmy ją ostatnio na teren Natura 2000, gdzie płynie rzeczka, ale nie ciągnęło jej wcale do pływania, nie chciała też wejść za patykiem (tylko przednie łapy), może za zimna woda? Za to pięknie przeskakiwała przez wodę, a myślałam, że od razu zacznie się pluskać:) Zobaczymy latem.
No i tak nam się żyje. Już nawet na dworze koty i pies sobie chodzą/leżą obok siebie, czasem tylko Sarenka pogoni któregoś na drzewo;)
Niedługo dorzucę więcej zdjęć.

Edited by Jelonek