Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Mam pytanko - jestem opiekuknka 9-tygodniowego niufka. Jest od poczatku zywiony karma Best Choice Super Premium All breed puppy. Rosnie na niej ja na drozdzach, ale chcialabym podawac mu jakis preparat na stawy. Mam w Artroflex i Caniviotion (ktory dostaje moj drugi pies profilaktycznie) i nie wiem ktory wybrac?
Nie chce podawac dwoch bo boje sie przedawkowania. Doradzicie cos?:cool3:

Posted

Ja swojemu owczarkowi dawałam Artroflex i jestem bardzo zadowolona. Nie mam żadnych problemów ze stawami. Wiem jednak ,że niektóre psy maja rozwolnienie po nim...:cool3: możesz podawac mu to przez jakis czas(na początku na pewno bedzie miał biegunkę) ale jak po paru dniach będzie ok, to dobrze:p

Posted

Również polecam Arthroflex. Pój pie sjadł jedno i drugie ale po Canivitonie nie było poprawy.
nie zauważyłam też zadnych sensacji zoładkowych.

Posted

60 kapsulek ok 40zł. Wychodzi więc spoooooro taniej niż Arthroflex.
Ja się zdecydowalam po konsultacji z dwoma wetami i przyjaciółką farmaceutką ;-) Wiem, że stosuje to też m.in. ayshe w swojej hodowli ONkow i tez poleca :cool3:

Posted

Dzieki za sugestie-maly od poczatku je Arthroflex-nie mial zadnych sensacji zoladkowych. Canivition dostaje moj drugi pies (starszy) i dlatego mialam watpliwosci na co sie zdecydowac. I jeszcze mam pytanko-jak podajecie psu Arthroflex-na instrukcji jest napisane, zeby polewac karme, ale moj Ares pije ten syropek prosto z miarki albo miski jak smakolyk - nie wiem czy takie bezposrednie podanie nie podrazni mu np przewodu pokarmowego

• 2 weeks later...
Posted

A ja podawałam swojej trenującej suce collie i Arthroflex i Arthroscan (ta sama firma produkuje) i choć ten drugi preparat tańszy zupełnie wystarczał. Podobno Artghtroflex wystarcza na nieco dłużej ale i dwa razy tyle co Arthroscan kosztuje.

Posted

[quote name='Kati']Czy ten Arthron Complex jest równie skuteczny co Arthroflex?
Jakos mam większe zaufanie do psiego preparatu.[/quote]
Tutaj masz wypowiedzi w sprawie tego preparatu dla ludzi [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31333&page=31[/URL]

• 1 year later...
Posted

Na Allegro znalazłem jeszcze coś teoretycznie lepszego "CONQUER" firmy Knetic,zrobiony przez weterynarzy z USA.Działa juz po 7 dniach od podania!Ma działanie przeciwbólowe,przeciwzapalne,regenerujące.Małe dawkowanie i jest całkowicie naturalny.Zawiera kwas hialuronowy 10mg 1 tabletka.Jest to bardziej lek niż preparat zapobiegający,przynajmniej ja tak wnioskuje z opisu.

Posted

Ja daję Arthroflex, jako że mam psa z problemami więc przeszłam już wszystkie prawie preparaty dostępne na rynku i powiem tylko, że Arthroflex działa najlepiej. Podobnie działał Buteless, ale on jest koński i to sam wyciąg z diabelskiego szponu. Fajny jest też sam kwas hialuronowy i też go mam z Puritana ale nie stosuję. Zostawiam go na zimę, jak mi się na lodzie mój kluseczek rozjedzie... U nas Caniviton (ani ten w kapsułkach) nie dawał efektów żadnych (a sucz zjadł 3 czy 4 wielkie puchy).

Poza tym, od kiedy wiadomo, że Bonharen można podawać podskórnie, łatwiej mi dać igłę raz w tygodniu przez ileś tam, niż babrać się codziennie. Jak jest coś tam gorzej po lataniu po ogrodzie to suka ma Arthroflex, a na codzień tylko dobre papu.