Wendolina Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Słuchajcie, facet umieścił ogłoszenie: [url]http://www.sprzedajpsa.pl/wyzly/oddam-rasowego-psa-w-dobre-rece.html[/url] Nie ma w nim mowy o sprzedaży psa, a tym bardziej karmy... [B]Tej wersji się trzymajcie[/B] ;) Quote
weimaranerklub Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Co to znaczy, że on pisze, że rasowego? To ma ten tatuaż w pachwinie, czy nie? Quote
kopiko Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Ale pokręt z niego :/ ode mnie chcial 300 zł! A prędzej 500 ! Mówił mi, że nie ma internetu.. a jednak. Jak to tez on mowil; pies by mu mieszkanie zdemolowal i że jest najgorszym psem jakiego widział, a tu piszę, że dobrze wychowany:razz: Chcę się go pozbyc i oddac byle komu. A potem ktoś tak jak on będzie chcial go oddac bo sie nie sprawdzi i w kolo macieju .. Mam nadzieje, że Wy dziewczynki cos zdzialacie. Mnie w okresie świąt raczej nie będzie..... Do weimaranerklub ; On uważa, że pies jest rasowy. Bo przecież wyglada jak Weimar ;) on o świecie psów to nic nie wie, a nie mówiąc już pewnie o rodowodach. Choć gdyby pies mial ten tatuaz to byloby latwiej.. Moim zdaniem to by przydały się ogłoszenia, że znaleziono psa. Przecież Weimary nie są tak ' popularne' i nikt ich od tak tez nie kupuje. Po prostu jest on rzadkością więc być może to pies kogoś z tego miasta gdzie facet mieszka.. Quote
tanitka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Jest miejsce w Warszawie od 21 grudnia do 3 stycznia, potem jedzie do Poznania na DT..... , ale teraz gościu mówi, ze psa nie przywiezie do W-wy przed świętami. :( Jeszcze Agata69 będzie z nim pertraktować. Quote
kopiko Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 [quote name='tanitka']Jest miejsce w Warszawie od 21 grudnia do 3 stycznia, potem jedzie do Poznania na DT..... , ale teraz gościu mówi, ze psa nie przywiezie do W-wy przed świętami. :( Jeszcze Agata69 będzie z nim pertraktować.[/QUOTE] Dlaczego nie przywiezie?! Przecież wyjeżdża w czwartek.. (?) On coś kręci.. A z resztą to pewnie kłopotu nie chce mieć na Święta. Bo kto by przed świętami wyjeżdżał.. Quote
Ati Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 oglosilysmy prosbe o Dt-zglosilo sie od 3 stycznia zalatwilysmy hotel na czas do 3 stycznia , za ktory same bysmy placiy wiecej juz nic nie mozemy zrobic Quote
Agata69 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Zrobiłyscie wystarczajaco dużo. Jesli facet jednak gonie zawiezie... no nie wiem co dalej. W kazdym bądź razie postawię sprawę twardo, zobaczymy jaki będzie efekt... Quote
Ati Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 mam caly czas smsy z hotelu co i jak jest okres swiateczny i twierdza ze maja klientow szczerze powiedziawszy nie wiem co im odpowiadac a jest czekajaca w Warszawie suczka -wyzla niemieckiego- na hotel, ktora tez trzeba sie zaopiekowac jestem w tej chwili w kropce Quote
Agata69 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Przekazałam facetowi nasze decyzje. Powiedział, ze siezastanowi. Niestety palnęłam głupstwo: wspomniałam o kastracji i facet się spłoszył. Jakby chodziło o jego jaja. zaczęłam sprawe odkręcać, ale co padło to padło. mam się skontaktować w niedziele wieczorem. Ati, pisze tylko to co ustaliłam. Nie mogę zrobić nic wiecej ponadto. Jutro wyjeżdzam na 2 dni. W poniedziałek rada pedagogiczna i wywiadówki, wtorek zabieg, środa rada zatwierdzajaca, czwartek to 2 wigilie w szkole, w piątek chciałam okna umyć ale pewnie starczy czasu tylko na kupno choinki. Taka karma... Quote
weimaranerklub Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Co za **** , a co tu się można zastanawiać. Albo oddaje psa, albo nie, no to chyba dosyć prosta alternatywa. Quote
kopiko Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Agata to niech może Weimarnerklub przejmie telefony? Może jako ktoś inny z ogłoszenia w internecie??? może spróbować zadzwonić? Facet chce 'dobra' dla tego psa wiec pewnie to jest powodem. Jeszcze się okaże, że on wcale go nie odda.. pozdrawiam i powodzenia. Quote
Agata69 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Sprawa jest w trakcie załatwiania. Niech juz lepiej nikt nie dzwoni, my to juz doprowadzimy do końca. Quote
tanitka Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Jeśli facet psa nie przywiezie w czwartek, to odpuszczamy. Same siebie nie przeskoczymy. Quote
kris0 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Witam Śledzę ten temat od zeszłego tygodnia chciałbym w jakiś sposób pomóc. Jestem z Warszawy miałem ochotę sam zaadoptować tego biedaka ale żona nie wyraziła zgody,nie dla tego że nie lubi psów wręcz przeciwnie ale mamy zamówioną suczkę w hodowli.Miałem przez rok adoptowanego Weimara niestety odszedł po dwóch nie udanych operacjach,minęły 4 miesiące a ja jeszcze nie mogę po tym dojść do siebie.Ale nie o tym chciałem pisać,jeżeli chodzi o przewiezienie go lub załatwienie czegokolwiek w Warszawie to nie ma problemu.Mój adres mailowy [email][email protected][/email] Quote
tanitka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Witaj Kris0 i dzięki za chęć pomocy :). Agata69 koordynuje sprawę z właścicielem, więc czekamy na wieści czy pies wogóle przyjedzie w czwartek. Quote
kris0 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Jeżeli jest taka potrzeba to ja mogę po niego pojechać to nie jest problem. Quote
Agata69 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Przepraszam, dopiero wróciłam. Słuchajcie, jesli jest taka deklaracja krisa, tomoze w ogóle nie prosić sie tego ćwoka właściciela i umówić tylko odbiór psa? Inaczej do końca nie bedziemy pewni czy pies dotrze do warsawy czy nie. Czekam na jakies decyzje, dopiero wtedy zadzwonię do tego faceta. Quote
tanitka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Kris0 czy mozesz zasponsorować psu tę podróż, czy chciałbyś jakiegoś zwrotu kosztów? Kiedy mógłbyś jechać? Quote
kris0 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Nie mogę go wziąć więc chociaż podróż mu zafunduje. załatwcie tyko żebym nie jechał na próżno. Quote
kris0 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 tylko nie mogę jutro a od środy do wigilii mam czas Quote
Agata69 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='kris0']Nie mogę go wziąć więc chociaż podróż mu zafunduje. załatwcie tyko żebym nie jechał na próżno.[/QUOTE] Jakie decyzje? Kris kiedy możesz jechać? Np w czwartek rano? Quote
Agata69 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='kris0']tylko nie mogę jutro a od środy do wigilii mam czas[/QUOTE] Jestes szczęśliwym człowiekiem.... Quote
kris0 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Od środy każdy dzień i godzina mi pasuje,napiszcie kiedy a ja pojadę! Quote
tanitka Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Kris0 - fajny z Ciebie facet :) ! Agata69 dzwoń do faceta i umawiaj odbiór psa w czwartek. Quote
Recommended Posts