nelonik Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 akucha napisał(a): Może jakaś ksiązka o Karmelku by powstała, taka w odcinkach do gazety lokajnej?! Wiem, bedziemy dawać tę powieść w necie, do kazdego odcinka jedna fotka. I tak powstanie ''Saga o Karmelku''. Quote
Kasia25 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 brazowa1 napisał(a):.... i wtedy gdzies gleboko we mnie odzywa sie zwykla ludzka chęć-zeby dac mu klapa na doopsko. Urocza Cioteczka, urocza:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
brazowa1 Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 sama słodycz,prawdziwa dogomaniaczka,co?:diabloti: kasiu,a moze Ty opowiesz,jak to bylo,gdy nas odwiedzilas? I poznalas tego slicznego,rudego pieska? Quote
brazowa1 Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Karmelek prosił,aby Wam przekazać,ze tez Was kocha. przy wszystkich cyrkach,jakie odprawia,mozna o nim powiedzieć,ze jest posłusznym psem,nigdy nie ma problemu ze zmiana kierunku na spacerze-piesek nie jest uparty,reaguje na kazde zawolanie. Quote
brazowa1 Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Kasia25 napisał(a):upasłyscie go troszke przytyl-kastracja,nieduzo ruchu.Ale dodaj tez zimowa sierść,musi jej troche naprodukować,aby mu bylo cieplej. Quote
akucha Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Przyznam, że rozsądek walczy z sercem, ale NIE, nie mogę mieć kolejnego psa. Czuję gdzieś głębko, że on w domu będzie rozkoszny, to tylko schroniskowe zachowanie. Zresztą, mam takie podgryzaki, chimeryczne, szczekające, niegrzeczne. Kocham je, takie psy kocha się miłością wielką. Karmelek na taką zasługuje. Musimy znaleźć mu dom :placz: Karmelku, już się biorę za twoje a., to bedzie serial odcinkowy. Brązowa, foty piękne! Quote
brazowa1 Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Akuszko,ale on nie jest słodko "niegrzeczny" tylko taki wymuszacz i to każdym dostepnym sposobem,łacznie z agresja.Spora cześć wolontariuszy po prostu z nim nie wychodzi,bo sie boi. Dzis :"jaki sliczny piesek" Przychodza ludzie do schroniska.Karmelek ma na ta okazje przygotowany stały repertuar,nigdy nie zawodzi,a ludziska zachowuja sie wszyscy dokladnie identycznie.Szukaja pieska,chca uratowac,ale wiecie,fajniej sie ratuje coś ,co sie podoba,prawda? Wiec intencje intencjami,ale piesek do ratowania ma byc młody, ładny i milutki...Jada do schroniska.Przechodza wzdłuz rzedu boksow-patrzą: kundel,brzydki kundel,jeszcze brzydszy kundel,stary i brzydki kundel,staryi chory i brzydki kundel i nagle radosna nadzieja w oczach-jest! Jest ten,ktory im sie podoba! Malutki,złociutki jak kaczuszka z okragłymi slepkami.Słoneczna plamka wsrod schroniskowej szarosci.Czesto slychac :"oooooo,a ten?zobacz tego!" karmelek juz na nich czatuje.Ale nie zaczyna popisow od razu,poczeka...przysiadzie i poczeka na kontakt wzrokowy.Ludzie chca zobaczyc slepka proszącego pieska,a zamiast tego....zimna,dzika furia za kratami.Karmelek nie potrzebuje płochej litości. czasem jeszcze robi tak,ze na nasze niby uspokajanie-"Karmelek,zachowuj sie!",miedzy jednym,a drugim skokiem na krate,w miedzyczasie merda do nas przepraszajaco ogonkiem. Słodkie zwierzatko czasem,az mi ludzi szkoda-chca uratowac ladnego pieska,ale ten ladny chce ich zezrec... Quote
Ajula Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 taki ładny piesek na krótkich nóżkach :lol: może jest niegrzeczny dlatego, że za kratami Quote
brazowa1 Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Ajula napisał(a):taki ładny piesek na krótkich nóżkach :lol: może jest niegrzeczny dlatego, że za kratami Ci,co go bez krat poznali-może niech oni sie wypowiedza;) Quote
ponka1 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Widziałam go bez krat, bardzo ładny piesek, umie chodzić na smyczy, szybki i zwrotny, bardzo chce zawrzeć bliższą znajomość z odwiedzającymi, ma silny głosik, białe ząbki /czyli nie jest wiekowy/. Większość plusów- tylko brać :lol: Quote
Ajula Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ponka jaki ładny opis pieska faktycznie, nic tylko brać! :lol: Quote
Kasia25 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Po spotkaniu z Karmelkiem, Kamil stwierdził, że w schronisku mieszkają dzikie psy i pani Wiola. Quote
Ajula Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 :evil_lol: mam nadzieję, że Pani Wiola przynajmniej nie jest dzika :evil_lol: Quote
brazowa1 Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 juz nie pamietam,co mowilam na temat kopiowania ogonow u psow,ale wiem,ze potem Kamil widzial w schronisku pare kundli bez ogonka (miedzy innymi Karmelka) i stwierdzil,ze ja nie wygladam na taka,co obcina psom ogonki :p Quote
Ajula Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 kto Cię tam wie Brązowa atakujesz Karmelka rzepami i żałujesz mu groszków, to może i ogonki obcinasz :evil_lol: Quote
Ajula Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Karmelek czemu się nie odzywasz? stęskniłam się już za Tobą ;) Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Właśnie! Gdzie kolejna hkarmelkowa historyjka? Quote
brazowa1 Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 prosze bardzo.Pewnie karmelek teraz spaceruje z pania Iza (nasz cudowna,kochana wolontariuszka,przedwojenna harcerka,lat prawie 80). Kilka miesiecy temu rozmawialam z pania Iza,ktore pieski łaczy na spacerki (zabiera zawsze po conajmniej dwa,aby dluzszy byl spacer). " pani Wiolu,w koncu znalazlam z ktorym pieskiem zgadza sie ten maly rudy piesek,bo zawsze lącze je w pary,czasem sie nie akceptuja,ale nareszcie wiem,z ktorym sie polubily-z tym bialo-czarnym za biurem" "ale pani mowi o tym??? pani prowadza karmelka z innymi psami????" "tak i z Stivem oraz Hopem bardzo ladnie spaceruja" dla wyjaśnienia-Hop kiedys juz dosyc dawno zostal odlaczony od innych psow,za robienie burd. Oczyma wyobrazni zobaczylam Karmelka,gdy pierwszy raz pani iza podeszla,najnaturalniej w swiecie do Hopa i Stiva...Jak w tym malym możdzku musialy pracowac zwoje i jak bardzo musiala wydac mu sie podejrzana cala sytuacja-wiec na wszelki wypadek wolal zamknac buzie na kłodke.Jak bardzo musiala cierpiec jego duma,gdy mial wbrac miedzy spacerem,a jazgotaniem na towarzyszy... Teraz sobie chodzi,a zawsze w niedziele jest wyraznie zmeczony po spacerku,jedyny raz w tygodniu mozna go zobaczyc,gdy nie doprasza sie wyjscia..Nie po spacerku z mlodymi wolontariuszkami tylko z ta najstarsza... Pani Iza jest takim Aniołem,szkoda,ze swiat o niej nie wie. PS.Zeby bylo jasne-niekt procz pani Izy,nie moze wyprowadzic Karmelka z innym psem :) Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 A ktoś próbował? :evil_lol: No... nie taki straszny ten Karmelek! Robię mu dziś allegro. CZAS NA DOM! Karmelek psina niewielka... Piszemy historię... (603613846) - Aukcje internetowe Allegro Quote
akucha Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Karmelek czaruje nowy dom. Straceńcy, przybywajcie! Quote
Recommended Posts