Gosia>>> Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 [quote name='madziasto4']Te jego oczka dają świetne wrażenie, tak jakby były różnej wielkości :) Kleszcze nie gnębią?? Bo w tych trawskach to ich pewnie pełno siedzi...[/quote] O dziwo nie gnębią... Przez miesiąc brutus miał obrożę przeciw kleszczom ale ją zjadł:angryy: Teraz musze kupić kropelki i go troszkę ponacierać. Quote
madziasto4 Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [QUOTE=Gosia>>>;6206857]O dziwo nie gnębią... Przez miesiąc brutus miał obrożę przeciw kleszczom ale ją zjadł:angryy: Teraz musze kupić kropelki i go troszkę ponacierać.[/QUOTE] hahaah skurczybyk jeden :lol: I na co padło jeśli chodzi o kropelki? Frontline? Quote
Gosia>>> Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 [quote name='madziasto4']hahaah skurczybyk jeden :lol: I na co padło jeśli chodzi o kropelki? Frontline?[/quote] no skurczybyk.... wszystkożerny jest niestety. Co do kropelek, to sama nie wiem jeszcze, musze sie troszke zorientować, bo zawsze kupowalam obroze Quote
BeaC Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/6792/s5002066cp3.jpg[/IMG] [COLOR=DarkRed][B]czeego chcesz:cool1: super foty przystoniachy:loveu::loveu:[/B][/COLOR]:loveu: Quote
Gosia>>> Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 [quote name='BeaC'][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/6792/s5002066cp3.jpg[/IMG] [COLOR=darkred][B]czeego chcesz:cool1:[/B][/COLOR] [B][COLOR=darkred]super foty przystoniachy:loveu::loveu:[/COLOR][/B]:loveu:[/quote] haha, dziękuję:) Quote
Magda Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote=Gosia>>>;6206769][B][SIZE=4][/SIZE][/B] [IMG]http://img413.imageshack.us/img413/6104/s5002080ds7.jpg[/IMG] [/quote] Nie wiedziałam, że koło mnie na łące biegają takie króliczki:loveu::loveu: Pozdrawiamy! Quote
Gosia>>> Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 [quote name='Magda_Miki']Nie wiedziałam, że koło mnie na łące biegają takie króliczki:loveu::loveu: Pozdrawiamy![/quote] są, są tylko trudno je zauważyć, bo biegają 200 km/h:lol: Pozdrawiam Quote
Magda Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 [quote=Gosia>>>;6217639]są, są tylko trudno je zauważyć, bo biegają 200 km/h:lol: Pozdrawiam[/quote] Ło matko! To ja już więcej tam nie chodzę, bo mi jeszcze psa zabiją:crazyeye: Quote
Gosia>>> Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 [quote name='Magda_Miki']Ło matko! To ja już więcej tam nie chodzę, bo mi jeszcze psa zabiją:crazyeye:[/quote] haha, to też staram się omijać małe pieski, bo mogłoby być niewesoło, tymbardziej, że Brutus jest bardzo nachalny w zabawie... Quote
olekg89 Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 No no widac ,ze masy mieśniowej przybywa :) Zaczyna wyglądać AStowato:) Ma ryjek takiego przygłupka troche :) Podoba mi się bardzo jego umaszczenie:) P.S.Bez obrazy brzydkie szelki:P Jakoś dziwnie leżą:) Quote
Gosia>>> Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 [quote name='olekg18']No no widac ,ze masy mieśniowej przybywa :) Zaczyna wyglądać AStowato:) Ma ryjek takiego przygłupka troche :) Podoba mi się bardzo jego umaszczenie:) P.S.Bez obrazy brzydkie szelki:P Jakoś dziwnie leżą:)[/quote] Szczególnie Astowato to on nigdy wyglądać nie będzie:) Papiery jednak robią bardzo dużo, szelki brzydkie- wiem:) Pozdrawiam Quote
kalif1921 Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Przyznam szerze że doznałem szoku jak zobaczyłem zdjęcie ponieważ mam suczkę praktyczne tak samo umaszczoną. Quote
Magda Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='kalif1921']Przyznam szerze że doznałem szoku jak zobaczyłem zdjęcie ponieważ mam suczkę praktyczne tak samo umaszczoną.[/quote] Gosia słyszałaś? Odnalazł się brat (a nawet siostra) Brutuska!!:evil_lol: Takie to modne... ja też chcę mieć sobowtóra:cool1: Quote
kalif1921 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 W sumie to mam trzy takie same : mamusia i dwie siostrzyczki ale Łata jest najbardziej podona pozostałe tylko łatki mają w tym samym miejscu ale w innym kolorze:evil_lol: Quote
madziasto4 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 O kurcze, rzeczywiście umaszczenie chyba identyczne :) Gosia!! Hop hop!! Quote
Gosia>>> Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 [quote name='kalif1921']Przyznam szerze że doznałem szoku jak zobaczyłem zdjęcie ponieważ mam suczkę praktyczne tak samo umaszczoną.[/quote] ooo! nie dość, że białe umaszczenie jest rzadko spotykane, to jeszcze tak samo rozmieszczone łatki:) Pozdrawiam [quote name='Magda_Miki']Gosia słyszałaś? Odnalazł się brat (a nawet siostra) Brutuska!!:evil_lol: Takie to modne... ja też chcę mieć sobowtóra:cool1:[/quote] po co Ci sobowtór? Trzeba byc wyjątkowym :evil_lol: [quote name='madziasto4']O kurcze, rzeczywiście umaszczenie chyba identyczne :) Gosia!! Hop hop!![/quote] Jestem, jestem:) Tzn juz jestem:lol: Troszkę mnie nie było, Brutus stęskniony, szaleje oczywiście ale to chyba ze szczęścia, że Pańcia wróciła:) Pozdrawiam Quote
madziasto4 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kurcze, taki spory pies to może zęby człowiekowi wybić przy witaniu się, nie? :lol: Quote
Gosia>>> Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 [quote name='madziasto4']Kurcze, taki spory pies to może zęby człowiekowi wybić przy witaniu się, nie? :lol:[/quote] ja już mam obycie w tej kwestii:) Ale są tacy, którzy go nie mają :evil_lol: Generalnie z Brutusem to trzeba ostroznie, bo on ma ADHD Quote
Gosia>>> Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 [B][SIZE=4][COLOR=black]A tak śpi mój bezwstydnik:[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][/SIZE][/B] [IMG]http://img505.imageshack.us/img505/1933/s5002173ly3.jpg[/IMG] [IMG]http://img505.imageshack.us/img505/2108/s5002175tu1.jpg[/IMG] Quote
kalif1921 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 O, widze że i plamki na brzuszku też ma tak jak moje. Gosiu mam do Ciebie pytanie ponieważ masz takiego samego białasa jak ja. U moich cały czas jakies problemy ze skóra są, alergia na trawe, nadwarażliwość na słońce, a u najstarszej nawet zmany na krawedziach uszu ( niestety wet i to nie jeden nie potrafi stwierdzic co o jest - była nawet propozycja ciapnięcia uszu ale bez gwarancji że się poprawi więc sie na razie nie decyduję), czy u Brutusa nic takiego nie zauważyłaś. Quote
Gosia>>> Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 [quote name='kalif1921']O, widze że i plamki na brzuszku też ma tak jak moje. Gosiu mam do Ciebie pytanie ponieważ masz takiego samego białasa jak ja. U moich cały czas jakies problemy ze skóra są, alergia na trawe, nadwarażliwość na słońce, a u najstarszej nawet zmany na krawedziach uszu ( niestety wet i to nie jeden nie potrafi stwierdzic co o jest - była nawet propozycja ciapnięcia uszu ale bez gwarancji że się poprawi więc sie na razie nie decyduję), czy u Brutusa nic takiego nie zauważyłaś.[/quote] odpukać w tym roku nic sie nie dzieje. Ale od lipca do późnej zimy w tamtym roku walczyliśmy z jego skórą. Brutus miał właśnie nadwrażliwość na słońce, co objawiało sie takimi czerwonymi, łysiejącymi plamkami, szczególnie na karku, później na tych "łysych" miejscach zagnieździły się świerzbowce i gronkowiec... Babrało się to niesamowicie, był taki moment, że już nie miałam siły, bo pies w 50 procentach był w czerwonych plamach, które na dodatek bardzo go swędziały... Przerobiliśmy wszystkie słabsze i najmocniejsze antybiotyki, żeby wyleczyć te świerzbowce i gronkowiec, wkońcu pomogły kompiele w amitrazie. Wet sugerował, że być może nie była to nadwrażliwość na słońce, tylko atopowe zapalenie skóry, na szczęście nic się nie wróciło, więc nie musze się martwić. U psów z białą sierścią AZS jest właśnie często utrapieniem. Jak ta nadwrażliwość objawia się u Twojego psa? Bo takie czerwone, łysiejące plamki w okolicach pyska, między palcami, w pachwinach, sa właśnie objawami tej choroby. Uszu nigdy w życiu nie tnij! Pies jest już dorosły i strasznie by się to paprało, ropiało, miałbyś jeszcze więcej problemów niż teraz, a to i tak żaden sposób, bo choroba może dać o sobie znać w innych miejscach na ciele. Quote
kalif1921 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 U mojej najstarszej zaczeło się wszystko ok łysiejących placków, a dokładnie jednego dużego na boku, była przez pół roku leczona na nużeńca. Po tym leczeniu jej sierść stała się bardzo żadka, praktycznie widać skóre pod sieścią a że mam plamki takie jak Brutus na brzuchu tylko na całym ciel to wygląda jak mini dalmatyńczyk. Brzuch ma pratycznie golusieńki i nic tytaj nie pomaga żadne preparaty. Najgorzej jest z uszami ponieważ na samych obwódkach tworzą się takie zgrubieniao konsystencji wyschniętej mąki z wodą jak się je dotyka to się kruszą, nie jest to bolesne (podobno jest to martwica). Smarowałem jej to ozonellą i trochę pomagło ale nie znikało całkowicie. Co do uszu to też wolał bym tego uniknąc bo wole te psiaki z uszami i obciecie to ostateczność. Quote
Gosia>>> Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 [quote name='kalif1921']U mojej najstarszej zaczeło się wszystko ok łysiejących placków, a dokładnie jednego dużego na boku, była przez pół roku leczona na nużeńca. Po tym leczeniu jej sierść stała się bardzo żadka, praktycznie widać skóre pod sieścią a że mam plamki takie jak Brutus na brzuchu tylko na całym ciel to wygląda jak mini dalmatyńczyk. Brzuch ma pratycznie golusieńki i nic tytaj nie pomaga żadne preparaty. Najgorzej jest z uszami ponieważ na samych obwódkach tworzą się takie zgrubieniao konsystencji wyschniętej mąki z wodą jak się je dotyka to się kruszą, nie jest to bolesne (podobno jest to martwica). Smarowałem jej to ozonellą i trochę pomagło ale nie znikało całkowicie. Co do uszu to też wolał bym tego uniknąc bo wole te psiaki z uszami i obciecie to ostateczność.[/quote] a pobieraliście zeskrobiny z tych chorych miejsc? Bo takie leczenie w ciemno nie ma najmniejszego sensu- wiem to z autopsji. Obcinanie uszu w tym wieku- największy błąd jaki możecie zrobić, pies jest już dorosły uszy beda sie baardzo długo goić i ropieć, pies będzie cierpiał i nie wiadomo jak to sie wszystko skończy. Quote
kalif1921 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Byłem już u kilku lekarzy i żaden nie potrafi powiedziec co to jest. Jeden stwierdził że może to być zamieranie naczynek kapilarnych na końcach uszu. Obcięcie uszu też podobno nie daje 100 % gwarancji ponieważ może się to powtórzyć. Zeskrobina z uszu nie była brana ponieważ nie wygląda to to ani na pasożyta ani na grzybice, do tego jest to okresowe nieraz zdażają się okresy że praktycznie wszystko wraca do normy. Quote
Gosia>>> Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 [quote name='kalif1921']Byłem już u kilku lekarzy i żaden nie potrafi powiedziec co to jest. Jeden stwierdził że może to być zamieranie naczynek kapilarnych na końcach uszu. Obcięcie uszu też podobno nie daje 100 % gwarancji ponieważ może się to powtórzyć. Zeskrobina z uszu nie była brana ponieważ nie wygląda to to ani na pasożyta ani na grzybice, do tego jest to okresowe nieraz zdażają się okresy że praktycznie wszystko wraca do normy.[/quote] Pobierzcie zeskrobiny- to kosz ok 30 zł a będziecie mieli pewność czy to pasożyt czy coś innego Quote
Recommended Posts