supergoga Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 W niedzielę 5.12. znajoma Pani powiadomiła mnie wieczorem, że w Wiórku, w lesie znaleziono slicznego długowłosego owczarka w obroży. Puszczone w teren wici nie przyniosly efektów - nikt go nie szukał. Zgłoszono sprawę w schronisku w Poznaniu io w Gaju - cisza. Nazwalam go Lupin i chcialam szukać mu domu choćby tymczasowego. prosilam o przechowanie gdzieś psiaka, żeby zyskać na czasie, ale nie dało rady. Nikt nie mógł go zabrać. Psiak szedł za ludźmi, wchodzil na podwórko, sprawial wrażenie kochanego bardzo, przestraszonego i lagodnego psa. Zostal odwieziony, niestety, do przytuliska w Mosinie. Proszę zobaczcie czy tam jest. Zrobcie mu lepsze fotki i napiszcie co z lapami - czy one takie mocno kątowane są, czy to już stawowe probloemy. I jaki wiek psa, może wet okresli. Mam nadzieję, że się zgubil, a nie że zrobil swoje i wylądowal w lesie... [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/190/lupinc.jpg/"][IMG]http://img190.imageshack.us/img190/5715/lupinc.jpg[/IMG][/URL] Quote
ania z poznania Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Gosiu, na bank jest, pani Ania i wolontariuszka Klaudia mi o nim pisały! Ale więcej nie wiem..... Quote
supergoga Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Postaramy się wziąć go pod opiekę, obiecałam p. Magdzie ktora dzwoniła do mnie o ratunek dla niego. Stąd wiem, że jest w Mosinie. Tylko potrzebuję więcej info o nim. Wiek, zachowanie, stan zdrowia. Może ma czip. Quote
ania z poznania Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Gośka, Ania mi właśnie napisała, że ktoś go zarezerwował u pana Jana, kurcze, szkoda, żeby miał trafić do adopcji schroniskowej...... Quote
supergoga Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Ale może właściciel go szuka. KUrcze...dopiero 3 dni siedzi. A kastracja - może na łańcuch trafi... Nikt tam nie ma żadnych mozliwości... Jak go wyciągnąć. Quote
ania z poznania Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Próbuję dodzwonić się do weta, nie odbiera. Tego się właśnie obawiam, z tych okolicznych wioch, duży pies= łańcuch........... Quote
What May NN Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='supergoga']Nikt tam nie ma żadnych mozliwości... Jak go wyciągnąć.[/QUOTE] a mamy gdzie?? Quote
Boogie Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Albo do pdeudo pójdzie bo ładny, ale w schronie chyba kwarantanne powinni robić. Quote
ania z poznania Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Teoretycznie powinni, ale jest przepełnienie, cieszą się jak pies idzie "do domu". Benka też wydali po 5-6 dniach. Quote
SkarpetKa Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Przepełnienie czy nie wydawać nie powinni, ale teoria teorią, a w praktyce wiemy jak jest :shake: W sobotę przed pracą pojadę i dowiem się co i jak. Quote
ania z poznania Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Rozmawiałam z wetem, uda mu się podjechać i sprawdzić co z chipem dopiero w poniedziałek. Quote
supergoga Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Oby wcześniej nie wydali. Postaram sie jeszcze raz zadzwonić do poznańskiego schroniska. Może ktoś już zglosił. Quote
ania z poznania Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Lupin odebrany przez właściciela :)! Quote
ania z poznania Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 A przy okazji zapraszam na wątek nowego nabytku, spanielki-staruszki, Dt, DS jest dla niej jedynym ratunkiem! [url]http://www.dogomania.pl/threads/219277-Spanielka-Choco-starsza-niewidoma-pilnie-potrzebne-DS-DT!!!!-Ratujmy-j%C4%85!?p=18178819#post18178819[/url] Quote
supergoga Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Cieszę sie że mogę zmienic temat.. Quote
Recommended Posts