Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą ktoś przyjechał autem pod mój blok,zamknął szczeniaka na korytarz i uciekł.Pies zaczął drapać mi w drzwi,siostra otworzyła i usłyszała że ktoś na dole ucieka.Nie zdążyłyśmy zobaczyć kto to był.Szczeniak jest dziewczynką biszkoptową,śliczną,radosną,kochaną,była bardzo głodna,wręcz przerażliwie.Wykąpałam ją teraz i leży na kocyku,nie może sobie miejsca znależć.Mama z babcią poszły na imieniny,zaraz wrócą i wyobrażam sobie co będzie.Jestem załamana;( Nie wiem co robić.Nie mogę jej zatrzymać,mam 3 psy i 6 kotów,większość podrzuconych i uratowanych ale z tym pieskiem nie przejdzie,zaraz będzie awantura że kolejnego psa przyprowadziłam;( Tak mi szkoda tej suńci,jest przekochana.Obawiam się,że będę musiała ją zawieść do schroniska jutro bo wiem że w domu będzie dym.Pytałam znajomych,nikt nie chce psa.Ryczeć mi się chce,jak ludzie mogą takie rzeczy robić;( Załamuje mnie to wszystko,kolejny wyrzucony pies,2 tyg temu ktoś kota wyrzucił na moich oczach.Czy ktoś jest w stanie dać jej tymczas lub dom stały? Jest to pilna sprawa,BŁAGAM POMÓŻCIE!!!!! :placz::placz::placz: zdjęcie wstawię zaraz jak wyschnie bo po kąpieli wygląda inaczej.

Posted

wrócili,wyrzucili psa na dwór z pretensjami,darciem że znowu psa przyprowadziłam i jestem wariatką psychiczną.Pada deszcz,sunia płakała pod blokiem,mam ich gdzieś poszłam po nią,przytuliła się do mnie,ja ciągle płaczę,nie mogę już ;( nawet moja rodzina nie ma serca;( dałam ją do garażu do kartona z kocami,ma jedzenie,wodę ale ciągle szczeka słyszę przez okno.Jutro muszę ją zawieżć do schroniska ;( w domu jest awantura,wszyscy mają pretensje do mnie o wszystko,o to że szkoda mi biednego psa i zależy mi na nim.a jak nie to go wywiozą gdzieś ;(( świat jest zły...

Posted

piesek jest na przetrzymaniu u mojej siostry,która u nas nie mieszka tyle,że na budowie w kojcu w budzie,spędziłam tam dzisiaj pół dnia żeby zrobić kojec i wszystko ustawić.Ma kupione jedzenie dla juniorów,grubą poduchę w budzie,jutro jak wrócę z uczelni to coś jeszcze zawiozę a tymczasem muszę szukać domku bo sunia płacze w tym kojcu,oni jeszcze w tym domu nie mieszkają wiec jest tam sama,ja też dzisiaj cały dzień przeryczałam nie wiem czy dobrze zrobiłam,czy nie lepiej byłoby jej w schronisku;( zrobiłam ogłoszenia,koleżanka też już powywieszała we Wrocławiu.Żałuję,że nie mogę jej zatrzymać,jest taka kochana,tak mi jej szkoda,mam nadzieję,że nie zmarznie i szybko znajdę jej dom.Była szansa na tymczas ale nie udało się :(

Posted

a najlepsze jest to,że moja ciotka uważa,że popełniłam wielką zbrodnię biorąc do domu psa,którego ktoś wyrzucił,zrobiłam żle bo chciałam jej pomóc i nie mogłam patrzeć jak wyje pod domem.Czasami już nie mam siły na to wszystko :(

Posted

znam p.Mazura,od lat to weterynarz moich kotów i psów.Byłam dzisiaj u psiuni,tak się cieszyła,jest taka kochana,zabezpieczyłam jej budę bo dzisiaj ma być -2 w nocy więc nie zmarznie,dostała jedzenie,wodę,misia do przytulenia.Tak na szybko napiszę,że jest szansa na cudowny domek,jutro około 14 bd miała wieści,trzymajcie kciuki oby się udało bo domek jest wymarzony i wiem,ze tak miałaby dobrze a zasługuje na to.Jak nie wyjdzie zadzwonię do wetów.Oby się udało!

Posted

Aż zdrętwiałam, jak piszesz, ze wykapałaś sunię i za 2 godziny ją wyniosłaś na dwór!........Mam nadzieję, zę nic jej sie nie stało, nie zaziębiła się?

Posted

[quote name='malagos']Aż zdrętwiałam, jak piszesz, ze wykapałaś sunię i za 2 godziny ją wyniosłaś na dwór!........Mam nadzieję, zę nic jej sie nie stało, nie zaziębiła się?[/QUOTE]

to nie ja ją wyrzuciłam tylko moja ciotka,nic nie mogłam zrobić,na szczęście była już wtedy sucha.
Malutka ma dom z dużym ogrodem,nie będzie na łańcuchu ani na dworze tylko w cieplutkim domku,dzisiaj była już uu weterynarza na odrobaczeniu,w przyszły piątek ma szczepienia.Mieszka w Trzebnicy.Zgłaszały się różne domki,kilka rezygnowało,jednej dziewczynie bardzo zależało no i udało się:)Myślę,że wybrałam ten najlepszy no i źe będzie szczęśliwym pieskiem już na zawsze.