Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A przy okazji:

ZAPRASZAM na BAZAR(ek) pieskow wyciagnietych z pseudoschroniska w Olkuszu:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/228045-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-fajnego-do-16-06-12-do-godz-22-00

Dla kazdego cos fajnego i TANIO:

ubrania, dodatki (paski, torebki...), zaslony, ksiazki, plyty, gry, zabawki, elementy dekoracyjne, bizuteria, smycze, nawet sa tam kosmetyki i cos dla psa...!

Gdyby nie to, ze kilka 'duszyczek' sie zlitowalo nad psiakami, to wszystkie by z Olkuskiego pseudo-schroniska zniknely tylko nikt nie wie jak i gdzie....

Oto watek pieskow:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045-Pieski-wyciągnięte-z-olkuskiej-mordowni-pod-moją-opieką-pilnie-szukają-domów

Serdecznie zapraszam na bazarek!

Posted

Mam osobe chetna na Szakiego, potrzebuje wiedziec nastepujace rzeczy:

- ile ma lat (jak okreslil jego wiek wet - tylko nie odpisujcie ze mlody, bo to juz wiem...)
- jak z kotami?

Prosze o pilna odpowiedz (z UK do Polski dzwonic nei bede, wybaczcie...)

Adopcja moglaby byc zaraz po 20 czerwca, wizyta/spotkanie/poznanie np 21 czerwca.

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
ludzie, potencjalny dom czeka na odpowiedz..................

Mogę zapytać Iwonki P. z Amoka czy jak był u niej w hoteliku miał kontakt z kotami, jeśli nie - to mogę zabrać Szakiego do kogoś kto ma w domu kotki i zobaczyć jego reakcję - znam wspaniałych ludzi, mają 6 kotków i sunię (znalazcy mojego Morisa po jego ucieczce) a i u BeatyDz. też są kotki - czy to dobry pomysł by zabierać Szakiego do domu z kotkami?

Posted

nie jestem odpowiednia osoba do informowania jako pierwsza o takich sprawach, ale wiem, ze sie o Szakiego martwicie, dlatego po konsultacji z p.Ewa - pisze. Szaki w czwartek pojechal do nowego domu (wszystko mialo sie odbyc w weekend, ale pani nie mogla sie juz doczekac i wziela sobie urlop w pracy). Szaki zamieszkal w Krakowie, na os. Widok. Pani miala wczesniej mix foksteriera, rowniez z adopcji, jest milosniczka kotow (w mieszkaniu ma dwa, bardzo preznie dziala w sprawie kotow bezdomnych). Szaki co prawda zamieszkal w bloku, ale w wolnym czasie pani jezdzi do swojej siostry, ktora ma dom z olbrzymim ogrodem. Szaki bedzie mogl tam szalec z nasza Kama (ktora zostala wczesniej adoptowana przez siostre i z ktora Szaki sie doskonale zna). Jezeli ktos jest zainteresowany dalszymi losami Szakiego, p.Ewa ma numer tel i adres nowego domu, wiec prosze sie z nia kontaktowac. Ja ze swojej strony postaram sie w najblizszym czasie wstawic jakies zdjecia.

krakowianko.fr, jezeli chcesz bardzo prosze podaj mi namiary na ludzi, ktorzy byli zainteresowani adopcja Szakiego. Chetnie sie z nimi skontaktuje (jezeli dom jest dobry, nie warto go "marnowac")

Posted

napisalam juz do tych Panstwa z propozycja innych pieskow.
za to bylabym wdzieczna gdybysmy nie musieli czekac tak dlugo jak pies jest adoptowany, bo domki to rzadkosc... nie mozna ludzi tak dlugo w niewiedzy trzymac...
do tego ja odnowilam wszystkie ogloszenia w miedzy czasie, wiec jak cos, to trzeba bedzie ludziom dzwoniacym wytlumaczyc jak sytuacja wyglada.

Posted

Ale się cieszę,
Wezmę namiary od p.Ewy na domek Szakiego i na pewno go odwiedzę,
Krakowianko tak to prawda, nie można zwlekać i ze sprawdzeniem domków i z info o pieskach,
ostatnio w dwóch domkach co sprawdzałem Państwo byli nawet rozżaleni że tak długo czekają na wizytę p/a a oni sami ponaglają ....i czekają.

Szakuś szczęścia w nowym domku, to Kochani wspaniały pies.

Krakowianko, zmień proszę tytuł wątku na ..... bardzo, bardzo radosny :)

Posted

super, że maluch ma dom,
a już mialam z moją 2-tygodniową dzidzią jechać.
Dziś byłam na kilku wizytach przed-adopcyjnych i na pewno jeden wieeelki pies będzie miec dom
krakowianka - jak masz osobę chętną na pieska podobnego do Szakusia - dawaj znać - w Olkuszu jest mnostwo piesków
na pewno znajdziemy takiego, który państwu się spodoba :)

Posted

u Szakiego podobno wszystko dobrze. Przyzwyczaja sie do nowego miejsca. Pani wrocila juz do pracy i zaczal zostawac sam w domu, nie niszczy, nie szczeka i nie pozarl kotow;) Chodzi z pania na spacery, nikogo nie zaczepia, chyba, ze w celach zabawowych. Naturalnie chodzi caly czas na smyczy, ale za to w weekend jedzie szalec po wielkim ogrodzie. Spi z pania w lozku. Niestety nie za bardzo chce jesc, wiec albo wina upalow, albo jeszcze teskni za p. Ewa

Posted

iwoniam napisał(a):

krakowianka - jak masz osobę chętną na pieska podobnego do Szakusia - dawaj znać - w Olkuszu jest mnostwo piesków
na pewno znajdziemy takiego, który państwu się spodoba :)

poki co nie odpisali...
przypomne sie im na dniach

Posted

dzis dzwonilam, podobno jest rzeczywiscie lepiej. W weekend Szaki widzial sie z Kama. Od razu sie poznali i szalenstwa nie bylo konca. Szaki w koncu bez smyczy mogl wygonic sie po ogrodzie, ale na zawolanie podobno ladnie wracal. Jezdzil juz autobusem, nie jest konfliktowy na osiedlu, patroluje ze swoja pania dzialki (sprawdzaja, czy pojawily sie nowe koty - jak juz wczesniej pisalam pani jest straaaszna kociara). W domu nie jest smutny, jak zostaje sam lezakuje sobie na kanapie. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze