koelka Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Szkoda, panu może nie zależy, ale może też miał jakiś nawał pracy i trzeba zadzwonić do niego i spytać. Quote
Kajusza Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 koelka napisał(a):Szkoda, panu może nie zależy, ale może też miał jakiś nawał pracy i trzeba zadzwonić do niego i spytać. zadzwoniłam, pogadałam i faktycznie czas przedświąteczny powodu chaos ;-) Pan jak najbardziej nadal zainteresowany Hermesem :-) Trzeba go tylko jeszcze posprawdzać na małe psy i jakby sie udało na dzieci ;-) Ja nie mam na wypożyczenie ;-) MOże ktoś się zaoferuje swoim do przetestowania hahahaha. Pan podczytuje dogo ale na wątek Hermesa nie trafił, to podeślę do poczytania. Po świętach będziemy się kontaktować dalej, a dziś (jak znajdę chwilę) podeśle namiary do Rudej, aby umówiła się na wizytę przedadopcyjną. Quote
Milka__ Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Super, trzymam kciuki. Hermes z małymi psami dogaduje się dobrze, nie atakuje nawet samców. Ale nie wiem jak by się zachowywał dzieląc z takim mieszkanie (wiadomo, walka o zabawki, pozycję i żarcie). Dzieci do wypożyczenia również nie mam :D Dziewczyny, zróbmy ogłoszenie: "szukamy chętnych do wypożyczenia swoich pociech w celu sprawdzenia reakcji schroniskowego amstaffa na dzieci" hahah, ciekawe czy ktoś by się zgłosił. :evil_lol: Quote
Kajusza Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 hahhaha, myślę, że ludzi waliliby drzwiami i oknami ;-) co do psów, to nie sądzę, żeby był agresywny, na spacerach do żadnego nie wykazał agresji, nawet do ślepego spanielka, co wiadomo, że często psy atakują takie niepełnosprawne psiaki. Quote
sundayrose Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Fajnie, że Pan nadal zainteresowany. We wtorek poznałam krówka - Hermesa, słodziak straszny,... Najchętniej wlazłby Kajuszy za pazuchę i pojechał z nią. Quote
koelka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Czyli jak pan zainteresowany nadal, to znów jest nadzieja. Quote
Milka__ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Hermes zaliczył dzisiaj spacerek z jedną z wolontariuszek. Przy okazji cyknęłam kilka fotek. Skory do zabawy bardzo :D Quote
Kajusza Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Natalia - okradnę jedną fotkę na wątek obróżkowy ;-) .......... i kurcze, dziewczyny nie uczcie go szarpać się smyczą :-( potem to trudno odkręcić ... Quote
Milka__ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 A kradnij ile chcesz :) Co do szarpania, to ja z nim nie byłam na spacerze i powiedziałam tej pani/dziewczynie (nie wiem ile ona ma lat :P), żeby puściła obrożę i poluzowała smycz. Potem nie było problemu. Chłopak był skory do szaleństw dzisiaj :D Quote
iwcia93 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 dzisiaj Hermes na chwilę opuścił boks (coby mu można sprzątnąć było ;)) i jako że miałam kilka przysmaków spróbowaliśmy jakiejś komendy. O dziwo Hermes bardzo ładnie siada, daje łapę, a nawet prosi ! :) Toż to wytresowany psiur ! Quote
czikusiowa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 o tak, krówka zdolna jest ! ale kocyk oczywiście trzeba mu było kilka razy od nowa wkładać, bo Hermes w dalszym ciągu wychodzi z założenia,że mu buda wystarczy , po co coś do niej wkładać :eviltong: Quote
Kajusza Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 dzięki dziewczyny za wyjście z krówką :-) Mam nadzieje, że wizyta przed/adopcyjna sie uda i niedługo chłopak zamieszka w Łodzi :-) Quote
Kajusza Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 oficjalnie potwierdzam wpłatę w wysokości 188,95zł z tego bazarku, po rozliczeniu okazało się, że stan kasy Hermesa to - 46,05zł. Na dniach wystawię kolejny bazarek z psimi rzeczami i drewnianymi figurkami, które zrobiła moja siostra i podarowała na rzecz Hermesa :-) Mam nadzieje, że uzbiera się na spłatę tego długu i długu wyżełka :-) Quote
fioneczka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 jak zakończą się bazarki Śnieżki vel Donki to się podzielimy z Hermesikiem a jak tam sprawa domu ? Quote
Kajusza Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 fioneczka napisał(a):jak zakończą się bazarki Śnieżki vel Donki to się podzielimy z Hermesikiem a jak tam sprawa domu ? Asia - kasa Śnieżynce potrzebna bardziej niż Hermesowi. O długu piszę, żeby było na bieżąco wiadomo co i jak ;-) Ja nie będę miała z czego go spłacić to będę wołała po pomoc :-) I dzięki za chęć podzielenia się bazarkiem :-) co do domku - to rozmawiałam z Rudą nt wizyty p/ad - ona nie mieszka w samej Łodzi i w zależności od rejonu będzie mogła pojechać i ją zrobić albo nie .... Pan nie odbierał tel. dlatego nie mam dokładnego adresu. Zadzwonie jutro, bo umawialiśmy się na kontakt po nowym roku ... może wyjechał?? Jutro się okaże czy wizyta jest nadal potrzebna czy nie, ew. czy Ruda zrobi ją czy musze szukać kogoś innego ;-) Quote
fioneczka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 oki gdyby Sylwia nie dała rady to na wątku mojej Fionusi jest dużo dziewczyn z Łodzi ... któraś na pewno się zgodzi Ania i z tym bazarkiem to ja poważnie mówię ... dawaj znaka jak trzeba pomóc ... wiesz że "duży może więcej" dziś ja Tobie jutro Ty mi wiesz o czym gadam :) Quote
Kajusza Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 fioneczka napisał(a):oki gdyby Sylwia nie dała rady to na wątku mojej Fionusi jest dużo dziewczyn z Łodzi ... któraś na pewno się zgodzi ok, to jutro dam znać co i jak :-) fioneczka napisał(a): Ania i z tym bazarkiem to ja poważnie mówię ... dawaj znaka jak trzeba pomóc ... wiesz że "duży może więcej" dziś ja Tobie jutro Ty mi wiesz o czym gadam :) wiem, wiem ..... jak nie spłace długu to się odezwę :-) a jak coś zostanie to pójdzie do Białaskowej skarbonki :-) Quote
Kajusza Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='Kajusza']Bazarek DLA PSA: OBROŻE, SMYCZE, ZABAWKI na rzecz gorzowskich psów - szczególnie Hermesa (amstaffa) i Grovera (wyżła) .... serdecznie zapraszam :-) zapraszam na bazarek na rzecz m.in. Hermesa :-) Quote
Kajusza Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Pan z Łodzi nie odzywa się, czyli uznaję, że już nie chce Hermesia :-( Ale teraz pisze z kolejnym Panem ;-) (niewiem skąd jest), ma sunie staruszkę (kundelka) i dwa koty, dom, że tak powiem - z tradycjami adopcyjnymi, wcześniej mieli dwa rotki. Generalnie Pan wie, że psa można przyzwyczaić do kotów, no chyba, że to przypadek ekstremalnie anty-koci dlatego rozważą adopcję Hermesa. Postaram się sprawdzić krówencje na koty ..... i jakby się udało, to dalej będę mailowała ;-) edit: w czwartek wstepnie jestem umówiona do koleżanki, która ma kilka kotów wychowanych z psami, na test Hermes-kociate :-) Trzymajcie kciuki. Quote
Kajusza Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 http://www.tvp.pl/gorzow-wielkopolski/kultura-rozrywka-i-religia/telepopoludnie/wideo/11012012-blizej-ludzi/6170880 reportaż m.in. nt schroniska, w 12 minucie i jeszcze potem w 13 jest pokazany Hermes :-) Quote
fioneczka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Kajusza']Pan z Łodzi nie odzywa się, czyli uznaję, że już nie chce Hermesia :-( Ale teraz pisze z kolejnym Panem ;-) (niewiem skąd jest), ma sunie staruszkę (kundelka) i dwa koty, dom, że tak powiem - z tradycjami adopcyjnymi, wcześniej mieli dwa rotki. Generalnie Pan wie, że psa można przyzwyczaić do kotów, no chyba, że to przypadek ekstremalnie anty-koci dlatego rozważą adopcję Hermesa. Postaram się sprawdzić krówencje na koty ..... i jakby się udało, to dalej będę mailowała ;-) edit: w czwartek wstepnie jestem umówiona do koleżanki, która ma kilka kotów wychowanych z psami, na test Hermes-kociate :-) Trzymajcie kciuki.[/QUOTE] przecież wczoraj zanim wykończyłyśmy Twój telefon :roflt: rozmawiałyśmy że najszybciej sprawdzisz jego stosunek do kotów wrzucając jakieś futro do jego boksu :diabloti: (gdyby ktoś chciał mnie zlinczować to od razu piszę że to żart :)) Quote
Kajusza Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 :-D ja cały czas wyłapuję napotkane kociate, żeby Hermes mógł się wykazać ... już mi się prawie do bagażnika nie mieszczą :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo jak sprawdzać to konkretnie .. jeden kotek to nie test :diabloti: Quote
czikusiowa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [SIZE="3"] Jest wiele psów, m.in Hermes , które czekają na Wasze wsparcie większość posiada facebooka a jedno kliknięcie nie jest wielkim wysiłkiem [SIZE="6"]pomóżcie proszę i wesprzyjcie Nasze gorzowskie Schronisko w akcji TESCO klikajcie, rozsyłajcie znajomym i udostępniajcie w końcu razem możemy więcej http://www.facebook.com/Eksperci.Tesco?sk=app_293130837399609 przepraszam za off Quote
iwcia93 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 I jak tam sprawdzanie Hermesa na kotowate ? :):) No i co z potencjalnym domkiem ? :) Quote
Recommended Posts