Jump to content
Dogomania

HERMES ... boski pies .... cudo nie amstaff ;-) W DOMU STAŁYM :-)

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

koelka napisał(a):
Szkoda, panu może nie zależy, ale może też miał jakiś nawał pracy i trzeba zadzwonić do niego i spytać.

zadzwoniłam, pogadałam i faktycznie czas przedświąteczny powodu chaos ;-) Pan jak najbardziej nadal zainteresowany Hermesem :-) Trzeba go tylko jeszcze posprawdzać na małe psy i jakby sie udało na dzieci ;-) Ja nie mam na wypożyczenie ;-) MOże ktoś się zaoferuje swoim do przetestowania hahahaha.

Pan podczytuje dogo ale na wątek Hermesa nie trafił, to podeślę do poczytania. Po świętach będziemy się kontaktować dalej, a dziś (jak znajdę chwilę) podeśle namiary do Rudej, aby umówiła się na wizytę przedadopcyjną.

Posted

Super, trzymam kciuki.
Hermes z małymi psami dogaduje się dobrze, nie atakuje nawet samców. Ale nie wiem jak by się zachowywał dzieląc z takim mieszkanie (wiadomo, walka o zabawki, pozycję i żarcie).
Dzieci do wypożyczenia również nie mam :D Dziewczyny, zróbmy ogłoszenie: "szukamy chętnych do wypożyczenia swoich pociech w celu sprawdzenia reakcji schroniskowego amstaffa na dzieci" hahah, ciekawe czy ktoś by się zgłosił. :evil_lol:

Posted

hahhaha, myślę, że ludzi waliliby drzwiami i oknami ;-)

co do psów, to nie sądzę, żeby był agresywny, na spacerach do żadnego nie wykazał agresji, nawet do ślepego spanielka, co wiadomo, że często psy atakują takie niepełnosprawne psiaki.

Posted

A kradnij ile chcesz :)
Co do szarpania, to ja z nim nie byłam na spacerze i powiedziałam tej pani/dziewczynie (nie wiem ile ona ma lat :P), żeby puściła obrożę i poluzowała smycz. Potem nie było problemu. Chłopak był skory do szaleństw dzisiaj :D

Posted

dzisiaj Hermes na chwilę opuścił boks (coby mu można sprzątnąć było ;)) i jako że miałam kilka przysmaków spróbowaliśmy jakiejś komendy. O dziwo Hermes bardzo ładnie siada, daje łapę, a nawet prosi ! :) Toż to wytresowany psiur !

Posted

o tak, krówka zdolna jest !

ale kocyk oczywiście trzeba mu było kilka razy od nowa wkładać, bo Hermes w dalszym ciągu wychodzi z założenia,że mu buda wystarczy , po co coś do niej wkładać :eviltong:

Posted

oficjalnie potwierdzam wpłatę w wysokości 188,95zł z tego bazarku, po rozliczeniu okazało się, że stan kasy Hermesa to - 46,05zł.

Na dniach wystawię kolejny bazarek z psimi rzeczami i drewnianymi figurkami, które zrobiła moja siostra i podarowała na rzecz Hermesa :-) Mam nadzieje, że uzbiera się na spłatę tego długu i długu wyżełka :-)

Posted

fioneczka napisał(a):
jak zakończą się bazarki Śnieżki vel Donki to się podzielimy z Hermesikiem

a jak tam sprawa domu ?

Asia - kasa Śnieżynce potrzebna bardziej niż Hermesowi. O długu piszę, żeby było na bieżąco wiadomo co i jak ;-) Ja nie będę miała z czego go spłacić to będę wołała po pomoc :-) I dzięki za chęć podzielenia się bazarkiem :-)

co do domku - to rozmawiałam z Rudą nt wizyty p/ad - ona nie mieszka w samej Łodzi i w zależności od rejonu będzie mogła pojechać i ją zrobić albo nie .... Pan nie odbierał tel. dlatego nie mam dokładnego adresu. Zadzwonie jutro, bo umawialiśmy się na kontakt po nowym roku ... może wyjechał?? Jutro się okaże czy wizyta jest nadal potrzebna czy nie, ew. czy Ruda zrobi ją czy musze szukać kogoś innego ;-)

Posted

oki

gdyby Sylwia nie dała rady to na wątku mojej Fionusi jest dużo dziewczyn z Łodzi ... któraś na pewno się zgodzi

Ania i z tym bazarkiem to ja poważnie mówię ... dawaj znaka jak trzeba pomóc ... wiesz że "duży może więcej"
dziś ja Tobie
jutro Ty mi
wiesz o czym gadam :)

Posted

fioneczka napisał(a):
oki

gdyby Sylwia nie dała rady to na wątku mojej Fionusi jest dużo dziewczyn z Łodzi ... któraś na pewno się zgodzi

ok, to jutro dam znać co i jak :-)

fioneczka napisał(a):
Ania i z tym bazarkiem to ja poważnie mówię ... dawaj znaka jak trzeba pomóc ... wiesz że "duży może więcej"
dziś ja Tobie
jutro Ty mi
wiesz o czym gadam :)

wiem, wiem ..... jak nie spłace długu to się odezwę :-) a jak coś zostanie to pójdzie do Białaskowej skarbonki :-)

Posted

Pan z Łodzi nie odzywa się, czyli uznaję, że już nie chce Hermesia :-(

Ale teraz pisze z kolejnym Panem ;-) (niewiem skąd jest), ma sunie staruszkę (kundelka) i dwa koty, dom, że tak powiem - z tradycjami adopcyjnymi, wcześniej mieli dwa rotki. Generalnie Pan wie, że psa można przyzwyczaić do kotów, no chyba, że to przypadek ekstremalnie anty-koci dlatego rozważą adopcję Hermesa. Postaram się sprawdzić krówencje na koty ..... i jakby się udało, to dalej będę mailowała ;-)

edit: w czwartek wstepnie jestem umówiona do koleżanki, która ma kilka kotów wychowanych z psami, na test Hermes-kociate :-) Trzymajcie kciuki.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kajusza']Pan z Łodzi nie odzywa się, czyli uznaję, że już nie chce Hermesia :-(

Ale teraz pisze z kolejnym Panem ;-) (niewiem skąd jest), ma sunie staruszkę (kundelka) i dwa koty, dom, że tak powiem - z tradycjami adopcyjnymi, wcześniej mieli dwa rotki. Generalnie Pan wie, że psa można przyzwyczaić do kotów, no chyba, że to przypadek ekstremalnie anty-koci dlatego rozważą adopcję Hermesa. Postaram się sprawdzić krówencje na koty ..... i jakby się udało, to dalej będę mailowała ;-)

edit: w czwartek wstepnie jestem umówiona do koleżanki, która ma kilka kotów wychowanych z psami, na test Hermes-kociate :-) Trzymajcie kciuki.[/QUOTE]

przecież wczoraj zanim wykończyłyśmy Twój telefon :roflt: rozmawiałyśmy że najszybciej sprawdzisz jego stosunek do kotów wrzucając jakieś futro do jego boksu :diabloti: (gdyby ktoś chciał mnie zlinczować to od razu piszę że to żart :))

Posted

:-D ja cały czas wyłapuję napotkane kociate, żeby Hermes mógł się wykazać ... już mi się prawie do bagażnika nie mieszczą :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: bo jak sprawdzać to konkretnie .. jeden kotek to nie test :diabloti: